bebişlere danino yediriyomusunuz?

kızlar bebeğinize danino yediriyomusunuz?ben hiç yedirmedim yedirsemmi diye düşünüyorumda

içinde katkı maddesi olmadığı iddia edilse de benim içime sinmez diyorum, o nedenle bebeğime katkı maddeli ürünleri en azından benim elimdeyken yedirmeyeceğim. hatta bir prof dinlemiştim çocuklara 9 yaşına kadar kesinlikle çikolaya yedirmeyin kola içirmeyin demişti. en güzeli doğal beslemeye çalışmak elimizden geldiğince tabii. her şeyden de koruyamayız ama bazı şeyler de elimizdeyse dikkat etmliyiz diye düşünüyorum. evde yoğurt yapmak çok da zor değil, içine meyve veya reçel katarsak benzer bir şey elde edebiliriz.tabii herkesin şahsi fikri. ama hamileyken bile dikakt ediyoum ben yediklerime, bebeğim doğunca da aynı özeni göstermeye çalışacağım.

bilmiyorum okudunuzmu ama sütaş büyümix ve daninoların üzerinde minnacık harflerle 1 yaşın üzerindeki çocuklara yedirilmesi tavsiye olunur yazıyor o yüzden ben yedirmeme taraftarıyım

oğullarım biri 7 diğeri 3 yaşında hala almam vermem asla
evde meyvalı yoğurdu kendim yaprım veririm.
hiç sevmiyorum danone ve diğer benzeri yoğurtları..
kesinlikle faydası olduna inanmıyorum..
hep hormonlu katkılı ...

walla oğlum 10 aylık ama hiç vermedim kendim meyve püresi yapıp yoğurda karıştırıyorum

danino meyveli yoğurt değil ama danone sade yoğurt veriyorum.yeğenim kadın doğum uzmanı ve danone nin sadesini verebilirsin demişti. yeğenimde danonenin sade yoğurduyla büyüdü . 6 yaşında gayetde sağlıklı.

valla benim bebeğim yoğurdu yeni yeni sevmeye başladı.daha önce ağzına koymazdı.ne hazır yopurt ne evde benim yaptığım yoğurt,hiç birini yemezdi.doktoruna sordum danino yedirebilir miyim diye için rahat olsun yedirebilisrin dedi.açıkçası içinde katkı maddesi olmadığına inanıyorum ben.çok sıkı denetimden geçtiklerine de inanıyorum.tabii bi taraftan inanmakta istiyorum çünkü bebeğim yoğurt yemedği için hep ondan yedirdim.çok da seviyor ama artık yoğurt çok seviyor o yüzden almıyorum.arada sırada anneannesi alıyor ve yediriyor yalnız çok seviyor diye,hatta kendi de yiyor kaydirigubbakcemile3 bu konu baya eskilerde kaldı sanıyordum bakıyorum tekrar gündeme gelmiş.

bende hamileyken çok dikkat ediyordum yediklerime içtiklerime,çoğumuz dikkat ettik,bebeklerimizede dikkat ediyoruz tabiki,onlar bizim herşeyimiz,ama her zaman her şey bizim istediğimiz gibi gitmeyebiliyor cnm.inşalah bebeğin yemek konusunda seni hiç üzmez.benimki beni çok kahrettti de
bilmiyorum okudunuzmu ama sütaş büyümix ve daninoların üzerinde minnacık harflerle 1 yaşın üzerindeki çocuklara yedirilmesi tavsiye olunur yazıyor o yüzden ben yedirmeme taraftarıyım
minikçim büyümix te gördüm sanıırm o yazıyı ama daninoda yok cnm
hazır gıdaların ev yapımı gibi asla olamayacağını düşünürüz ama pazardan marketten aldığımız meyve sebze süt yoğurt çok mu kaliteli?eskiden miş o.artık hormondan ilaçtan meyvelerin sebzelerin şekli şemali bile değişti.eğer köy ortamında yaşıyor olsaydım veya herşeyi organik yedirme imkanım olsaydı bebeğime o zaman bende çok karşı olurdum işte hazır gıdalara.ama tam tersi organik gıdaları dışardan hazır mama olarak alabiliyoruz

bebeğin yememesi çok zor bir şey.
inş kimse zorlanmaz bu konuda

evet pazardan aldıklarımızda ilaçlar var hormonlu birçoğu ama bile bile hazır gıda yedirmek de istemem şahsen.

köyden gelenler bile ilaçlı oluyor.

bu konuda yapacak bir şey yok maalesef. sirkeli suda bekletiyorum elimden gelen de bu sadece.

ama ne bileyim çikolata cips hazır meyve suları kola vs. yedirmek de istemiyorum

cips kutu meyve suları kola gibi şeylere bende karşıyım cnm.keşke ömr boyunca hiç yemese öyle şeyleri ama bi gün mutlaka yiyecektir.çikolata için aynı şeyi söyleyemicem galiba.çünkü evet o da katkılıdır ama çikolata yemeyen çocuk mu olur şekercikcim ya,düşünsene,sen sevmez misin,çocukken yemezmiydin en azından.ben çikolatasız yaşayamam.kesin benimkızım da sever.tabi şimdi tutpta çikolata yedirmiyorum çocuğa :) neyse yaşayıp görücez hepimizin bebeği çok sağlıklı olsun inşallah ,hayırlı doğumlar diliyorum

Walla benim kız çikolatacı daha şimdiden tarafını belli etti:)
Ananesi sağolsun herşeyi tattırıyor.

ben içim smartları muhallebi tarzı bişi sanıyodum.Peynirmiymiş ooooo
ama pek lezzetli canım:)))

yoğurtlar katkı maddeli olduğunu sanmıyorum, asıl mesele sütte. sütler artık antibiyotikli, bu yüzden o kadar uzun son kullanma tarihleri yoğurtların. çok sakınarak yetiştiremeyiz çocuklarımızı bu bir gerçek. hepimiz sonuçta en iyisini yapmaya çalışsak da eninde sonunda zararlı şeylerle karşılaşacaklar... bazen bunlar çok da lezzetli olacak üstelik :)))

ben gıda mühendisiyim ve çalıştığım dönemlerde içerik araştırmaları yapar ,firmalara ISO ve TSE beklgeleri verirdim ,bu belgeleri almak kolay değil,bir çok aşaması var ve herbirinin literatüre uygun olması gerekiyor..çocuk ve bebek gıdaları ayrı değerlendirilir ve bunlar ayrı kategoride belgelenirdi,danone ,sütaş,ülker gibi birçok firmaya denetime gittim.hani bir reklam varya bakteri çoğalmasın diye ,koruyucusuz dayansın diye ,bu gerçekten doğru ..
GÜVENLE VEREBıLıRSıNıZ ..

teşekkürler bilgi için.bizim doktorumuzda aynısını söyledi.güvenli ama 2 yaşına kadar önermiyorum dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…