kızlar bebeğinize danino yediriyomusunuz?ben hiç yedirmedim yedirsemmi diye düşünüyorumda
bende hamileyken çok dikkat ediyordum yediklerime içtiklerime,çoğumuz dikkat ettik,bebeklerimizede dikkat ediyoruz tabiki,onlar bizim herşeyimiz,ama her zaman her şey bizim istediğimiz gibi gitmeyebiliyor cnm.inşalah bebeğin yemek konusunda seni hiç üzmez.benimki beni çok kahrettti deiçinde katkı maddesi olmadığı iddia edilse de benim içime sinmez diyorum, o nedenle bebeğime katkı maddeli ürünleri en azından benim elimdeyken yedirmeyeceğim. hatta bir prof dinlemiştim çocuklara 9 yaşına kadar kesinlikle çikolaya yedirmeyin kola içirmeyin demişti. en güzeli doğal beslemeye çalışmak elimizden geldiğince tabii. her şeyden de koruyamayız ama bazı şeyler de elimizdeyse dikkat etmliyiz diye düşünüyorum. evde yoğurt yapmak çok da zor değil, içine meyve veya reçel katarsak benzer bir şey elde edebiliriz.tabii herkesin şahsi fikri. ama hamileyken bile dikakt ediyoum ben yediklerime, bebeğim doğunca da aynı özeni göstermeye çalışacağım.
minikçim büyümix te gördüm sanıırm o yazıyı ama daninoda yok cnmbilmiyorum okudunuzmu ama sütaş büyümix ve daninoların üzerinde minnacık harflerle 1 yaşın üzerindeki çocuklara yedirilmesi tavsiye olunur yazıyor o yüzden ben yedirmeme taraftarıyım
hazır gıdaların ev yapımı gibi asla olamayacağını düşünürüz ama pazardan marketten aldığımız meyve sebze süt yoğurt çok mu kaliteli?eskiden miş o.artık hormondan ilaçtan meyvelerin sebzelerin şekli şemali bile değişti.eğer köy ortamında yaşıyor olsaydım veya herşeyi organik yedirme imkanım olsaydı bebeğime o zaman bende çok karşı olurdum işte hazır gıdalara.ama tam tersi organik gıdaları dışardan hazır mama olarak alabiliyoruzoğullarım biri 7 diğeri 3 yaşında hala almam vermem asla
evde meyvalı yoğurdu kendim yaprım veririm.
hiç sevmiyorum danone ve diğer benzeri yoğurtları..
kesinlikle faydası olduna inanmıyorum..
hep hormonlu katkılı ...
ben gıda mühendisiyim ve çalıştığım dönemlerde içerik araştırmaları yapar ,firmalara ISO ve TSE beklgeleri verirdim ,bu belgeleri almak kolay değil,bir çok aşaması var ve herbirinin literatüre uygun olması gerekiyor..çocuk ve bebek gıdaları ayrı değerlendirilir ve bunlar ayrı kategoride belgelenirdi,danone ,sütaş,ülker gibi birçok firmaya denetime gittim.hani bir reklam varya bakteri çoğalmasın diye ,koruyucusuz dayansın diye ,bu gerçekten doğru ..
GÜVENLE VEREBİLİRSİNİZ ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?