Doğuma Hazırlık Bebişlere ikinci isim olarak kendi ismimizi koysak???

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

GaraCivciv

Üye
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2015
190
171
18
Selamlar arkadaşlar.. Doğacak yavrumuz için isim düşünüyoruz eşimle. Aslında evlenmeden önce hem kız hem erkek ismi konusunda uzlaşmıştık.
Ama şimdi iş ciddiye bindi ya ben kız isminin yanına ikinci bir isim daha istiyorum içime sinmiyor nedense böyle.. İkinci isim olarak kıza kendi ismimi bi gün oğlumuz olursa ona da ikinci isim olarak eşimin ismini koymayı teklif ettim bu fikri çok beğendim isimleri de çok yakıştırdım birbirlerine içime çok sindi bi sevdim bi sevdim
Ama eşim dalga konusu olur şaban oğlu şaban gibi millet dalga geçer bencil derler bize diyor.
Sonuçta ilk isimlerini kullanır çocuklar, büyüyünce de kendileri çok severler bu fikri biz ölüp gittikten sonra da gurur duyarlar isimleriyle diyorum :))
Sizce adamım haklı mı saçma mı bu fikrim???

Haha cnm bence çok mantıklı koy gitsin :))

Koy koy bence çok güzel olur bende kızıma kendi ismime çok yakın bişey koycaktım da vazgeçtim bidaha kızım olursa koycam

Olur neden olmasin mesela Esra Erol' un ikinci ogulunun adı Ömer Erol eşinin adı Ali ilk oglunun adı da İdris ali

Ali Bilir & İdris Ali Bilir
Esra Erol Bilir & Ömer Erol Bilir

esınız haklı, bence ısım kısının kendıne has olmalı o nedenle ıster anne olsun ıster buyuk anne vs... ısmı konulmamalı cocuklara....
hem sızın amacınız bızı hep hatırlasınlar falansa, ıyı brı ebeveyn olduktan sonra her daım cocuklarınız tarafından sevılen-gurur duyulan bırı olursunuz , bu da sızın elınızde olan bırsey...

kendi ismin ikinci isim koyma konusundan öte iki isim koymayın derim arkadaşlar. ben iki isimliyim. zor oluyor. ya da şöyle diyeyim iki isim koyacaksanız da iki adını birden kullanın ki çocuk küçüklükten alışsın. naçizane tavsiyemdir arkadaşlar

Çocuğum beni koyduğum isimden hatırlayacaksa hiç hatırlamasın tabi ki amaç o değil bulduğumuz kız ismi tek başına içime sinmiyor yanına bir ek arıyorum. Kendi ismimle bulduğumuz ismi yakıştırdığım için açıldı bu mesele evimizde. Nene dede isimleri konusunda ben gelenekçi düşünüyorum yani onlara da varım ama kendi ismim olunca konu sıra dışı olduğu için karar vermekte zorlanıyoruz. Teşekkür ederim yorumunuz için

Evet haklısınız. Ben de iki isim muzdaribiyim Eşşek kadar olduk hala özgürce ismimizi kullanamıyoruz Bu iki ismin aynı anda kullanılabilir olması konusunu düşüneceğim.. Akıcı olmalı Ali Osman Mehmet Ali gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…