Bebişşş mi? Kariyer mi? Kızlar bana fikir verin...

pilin

06.2014muhammed 08.2017bilal
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2010
1.256
726
323
KK hanımefendileri..tabikiii bebecik giibi mucizevi bir varlığı iş hayatı gibi yorucu gerilim dolu bi hayatla karşılaştırmak bile tuhaf aama yardıma ihtiyacım var..
Bende eşimde bebek için çok heyecanlı ve sorumluluk sahibi kişileriz.ben 25 eşim 28 yaşında ve 8 yıllık birlikteliğimizi sonunda evliliğe dönüştürdük(şükürr :) )
Bu ay bebiş hazırlıklarına ilk kez başladık fakat, sonuç vermedi şuan adetim
Bende eşimde iş güvenliği uzmanı ,fakat ben henüz işe başlayamadım ,ertelenen iş güvenliği yasası nedeniyle iş alanım daha ocaktan sonra genişleyecek çok umut vaadeden yerlere başvuru yaptım sonuç olacak gibi fakat ben bu aylarda hamile kalırsam doğal olarak işe giremem(girdikten sonra hamileliğe göz yumuluyor)
Bende hamilelik bebişin doğumu azcık kendini toparlaması vss iş hayatım 1.5 2 yıl sonraya kalıyor bu işsizlikte...
Eşim de bebecik rızkıyla gelir ,huzurmuz önemli diyor sağolsun anlayışlı mantıklıdır yani bi heves uğruna konuşmaz hiçbirzaman.. haklıda para önemli fakat çok şükr küçük şeylerle eğlenebilen bi çiftiz..
Bende bebeğimizin ve bizim geleceğimiz için kaygılıyım tek maaş ,daha ev alıcaz(kiralar malum) işaallah yani hayatta eksik çok..
İŞTE BÖYLE BAYANLAR İKİLEMDE KALDIM ,İLERDE BEBEĞİN MASRAFLARI VS SIKINTIYA GİRİP ACABA? DERMİYİM..
SİZ OLSANIZ NE YAPARDINIZ?

ALLAH KİMSEYİ BEBECİĞİYLE SINAMASIN SAĞLIKLI HAYIRLI OLMASI HERŞEYDEN ÖNEMLİ,İSTEYEN HERKESE NASİP ETSİN İŞAALLAH..

cetveliniz doğru mu,2 aylık mı evlisiniz daha??
oturun oturduğunuz yerde rica ediciğiiiim
diğer açıdan bakarsak,tek maaş vs sorun olmaz,yani çok az değilse tabi.burda önemli olan sizin ilerde çalışıp çalışmayacağınız.
eğer evet ben muhakkak çalışan bir bayan olacağım diyorsanız,bence önce işe girin,düzeniniz otursun,ardından bebek düşünün.
yok benim için çok fark etmez diyorsanız ya Allah deyip bebek yapabilirsiniz
evli ve çocuklu bayana her iş uygun olmuyor,ayrıca bazen tayin vs durumları oluyor.bebeklerini eşlerinden ayrı dünyaya getiriyor
insanlar.çok üzücü bir durum.
yerinizde olsam bebek için kesinlikle acele etmezdim,yaşlarınız beklemeye gayet müsait.

2 aylık evlilikte önce evliliğe alışın yaşlarınız çok genç.Bebek doğduktan sonra işe girmek daha da zor.

evlilik çok yeni cnm bence bi 1 senenin dolmasını bekle evliliğin tadını çıkar eşine doy :)
hem o sırada işe de girmiş olursun kenara bişeyler atarsınız.
kısaca bence bi önünü gör önce derim bak bakalım hayat neler getirecek.
zaten yaşın da daha 25 acele etmen gereken bi durum yok.

Her bebek rizkiyla geldgi dogru bn buna inaniyorm. Bebegm dogdugu gun patronunn isleri acildi. Bebegm suan 5aylik.. allaha sukur iyiyzzz, parasal olrk. Allahm yardm ediyor. Bzde kucuk eglencelrle mtlu olan ciftiz.. ocagmzda ymk kayniyor ya elhamdurillah.
Bence bebek ... kariyer gelirrr ama bebisss.. gorsen suan oyle tatli uyuyor ki. İyi ki yapmisz diyorzzz. Evlndk hmn hamile kaldm ben. Babasi ben ölüyorz onun icin.
Tavsiyeee ediyrmmm bebek beek bebekk oyyyyöölürum onâaaaaa

İlgin için saol canım evet 2 aylık evliyiz ama beraber yaşamamız yeni değil yani üniv. beraber kaldığımız dönem oldu biz 8 senedir nişanlıyız yani gayet tanıştık diye düşünüyorum
Ya hayata da bakınca hiçbirşey tam olmuyor ki işe girsem ben bu kez eşim çıkacak başka iş yeri için.. iş yerini pek sevmiyor şuan tek geçim kaynağımız diye sabrediyor..yani bakıyorumda hep bişeyler eksik off Allah ne zaman nasip ederse mi desem..

saol canım tatlı tavsiyelerin için ..oyşşş 3 mesaj daha yazsan kesin doğururum haberin ola..yumuğuda öp yerimeeee

sende haklısın ahh ahh herkes bi ucundan haklı valla..saol canım

2 aylık evlilikte önce evliliğe alışın yaşlarınız çok genç.Bebek doğduktan sonra işe girmek daha da zor.

Alışmakla ilgili sıkıntımız yok ama şu evlilikten sonraki iş konusunu daha 3 gün önce görümcem bi vurguladıki sormyın (çok zor bi iş hayatı var+kendisine aşık gibi yapışık 2 çocugu var+bide çocuklarının arasında 2,5 yaş var) o da önce işşş işşş diye paraladı kendini..vardır bi bildiği

saol canım tatlı tavsiyelerin için ..oyşşş 3 mesaj daha yazsan kesin doğururum haberin ola..yumuğuda öp yerimeeee

İnannn hamile olmakkk , icnde bi canlinin harketlrni hisssetmek super bir duyguu...
Hele onu canli canli gormeeek dogdugndaaaa..
Cektgn acilarn sezaryanla ypmstm, umrunda olmamasiii.. sbhlara uyuyamamaaan... amaaa ynee de bii gulusuyleee herseyi unutmaaan..
Sna sabaha kdr bu duyguyu yazablrrmm

Her şeyden önce çok yeni evlisiniz bence sırf bu yüzden bebek için beklemelisiniz.

Dediğiniz doğru Ocak sonrası işlerinizin yoğunluğu ve mesleğinize olan talep artacak ve bu iyi bir şans 2 yıl kadar sürede edineceğiniz iş tecrübesi belkide hayatınızı yönlendirmede size yol gösterici olacaktır.

Yaşınız açısından da sorun yok ben olsam kariyer kısmına yönlenir bebek için biraz daha beklerdim.

Ben 25 yaşında olsam 5 sene beklerim çocuk için 5senede iyi biryere çalışma garantim varsa hele. 32yaşındayım hamileyim, işten çıkıcam, şükür maddi durumumuz iyi , eşimin maaşı da iyi,evimiz de var ama hala içim buruk iş hayatım bitecek diye
Planlarınızı iyi yapın çocuk için acele etmeyin derim tabi benim fikrim..

Eşimde buna benzer konuşuyor biz huzurlu olalım ,mutlu olalım yeter diyo evde pıtı pıtı bize koşan bi bebiş mükemmel olur diyo işinede girersin rızkımız belli değilmi zatn diyo ..aslında ona güveniyorum dedim ya mantıklı düşünen biridir..
bu ay denedik olmadı ama o kadar heyecanlandıkki ikimizde sanki bebecik içimde gibi herşeye dikkat ettim

işte bir yanımm tam da bunu bağırıyorrrrr...ikilem ne zor birşey ..hee bebek desem yaradan hemen verecekmi o da muamma nedensiz yere yıllarca bebek bekleyenler var..
Geleceğimiz daha önemli gibi ,ev hanımlığına lafım yok ama ben hiç evde oturan bir insan olarak hayal etmedim kendimi çok emek harcadım eğitimime çokta para artık sonucunu görmek istiyorum
Eşim her ne kadar canım ciğerimde olsa kendim kazanmak istiyorum

ayy çok duygusalımdır Allah eksikliğini göstermesin o kadar bekleyemem çatlarım ama bi işe girene kadar belki bekleyebilirim zaten özel sektöre girsemde hedefim kpss valla 7 ,8 yıl önce şimdiki aklım olsaydıı şimdiye memurdum..
derler ya: ŞİMDİKİ AKLIM OLSAYDI YAPTIKLARIMI YAPMAZDIM,YAPTIKLARIMI YAPMASAYDIM ŞİMDİKİ AKLIM OLMAZDI..

ben hala önce iş diyorum
çok şükür,benim de evimde pıtı pıtı koşan bir yavru var,evlat sahibi olmak harika bir şey,inşallah isteyen herkes tadar.
ama kalıcı,düzenli bir iş olmadan bunu yapmak sizin için bir macera olur.
iş sadece pıtı pıtı koşmak değil ki,yemesi yememesi,uykusu,aşısı,hastalığı,bilişsel gelişimi vs vs.
bunlar her zaman eğlenceli olmuyor,size,eşinize ve çocuğunuza ayrı ayrı zaman lazım.
bunların yanında bir de düzensiz,bir ayrılıp bir girilen bir iş,bir ay olan diğer ay olmayan bir gelir,belirsiz mesai saatleri...
diğer taraftan düşünüce düzeni oturtulmuş,her şeyi belli bir iş olursa her şey daha güzel olur.
unutmayalım,bebekler düzeni sever
inşallah her şey gönlünüze göre olur.

Aminn canım ya işaallah sınanmayız..tabiki düşünmez olurmuyum bebeğin masrafı bitermi hiç haklı olarak..kıyamazda insan sonra madi durum daha bi sorgulanır tadımız kaçar diye korkuyorum işte.. bunu düşüncem saol canım

Bakın size çok samimi bir şey söyleyeyim belki şimdi durumu bu boyutu ile düşünmüyorsunuz Allah yaşatmasında;

Ama daha çok yeni evliliğiniz insan uzun süre birlikte olsa dahi evlendiği kişiyi aynı evde yaşadıkça tanıyor ve insanlar zamanla değişiyor.

Yarın öbür gün oldu işler ters gitti eşinle boşanabilirsin, allah korusun sağlık problemleri olabilir bir şekilde ne olursa olsun bence hiçbir kadın bir erkeğe bağımlı olmamalı yani ne şekilde olursa olsun hayatta yalnız kalırsanız hayatınızı kendiniz kimseye muhtaç olmadan devam ettirebilin.

Bu aynı zamanda ilerde olacak çocuklarınız içinde avantaj olacak. Hem o zaman zihinsel olarak bu ikilemi yaşamayacaksınız. Hemde daha huzurlu bir hamilelik annelik yaşayacaksınız.

Ayrıca bu yanlış anlaşılmasın lütfen çocukmu kariyer mi sorusuna kariyer demiyorum. Sadece uygun zamanlama önemli bence.

Canım istersen evlilikten önce 15 yıl görüşün evlik farklı birşey.Şu an daha siz cicim aylarınızdasınız.Evliliğini yaşa derim önce.Evli olmaya alışmak farklı.60 günde kurulamıyor o düzen.Daha evliliğin tadını çıkarmadan,birlikte akşamlarınızı nasıl geçirseniz,dışarda mı yeseniz,nereye tatile gitseniz,hangi konsere katılsanız vs... diye düşünemeden,doyamadan,doğum süreci,çocuk ve getirdikleri.Sen eşini sevgili olarak yanıdın.Bir de eş olarak tanıyın birbirinizi.

Ve çalışmalısın.Ne olursa olsun.İşhayatı başka birşey.Bir işe girdiğinde,orda kök saldığında doğum iznini kullanır doğumdan sonra kaldığın yerden devam edersin işİne.Aynı yere devam etmesen bile,en azından iş konusunda tecrübe birikimin olur.Bu arada evliliğininizi de yaşar,evinizi de alır kendinizi daha bir hazır hissettiğinizde bebek planı yaparsınız.

canım işe gir çalış 2 sene kadar bekle para biriktir
2 kişi iken geçinmek çok kolay
hamilelikle beraber masrafların artacak
özel doktora gideyim özelde doğum yapayım isteyeceksin dokunduğun yer para
bebeğine en güzelini alıp giydirmek isteyeceksin
niye stresini çekesin ki biriktir paranı
kimseye muhtaç olma
tek maaşla ev sahibi olmak kolay mı
tabi ki bebekle çalışmak yorucu ve stresli
ama milyonlarca kadın başardığına göre senin neyin eksik
hem dünyanın binbir türlü hali var
altın bileziğindir işin unutma
ben çalışmasaydım doğum sonrası depresyonunu aşamazdım mesela
çalışan bütün bayanlar bilir
çalışmak en güzel terapidir
öpüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…