Beceremiyorum....Ev,iş ve çocuklar

Haftada 1 yardimci alip temizlik isinden kurtulun, yemek konusunda yapabileceginiz tek sey ac birakmak, ben de cocukken yemek secerdim, annem hic umursamaz yapardi, ekmek arasi peynirle karnimi doyururdum hic de bisey olmadi, simdi daha 4 yaşındaki kizima yapiyorum aynisini, ben bunu yemicem derse al peynir ye diyorum, hic ugrasamam.
Kendiniz icin de bir hobi kursuna, spora falan yazilabilir ya da egitiminiz icin birseyler yapabilirsiniz.

Işten çikmayi bende artik cok istiyorum.
Maalesef calişmak zorundayim.
Hiç bir normal kadinlar gibi bir günum olmadi ,hiç arkadas bulamidim.
Bir kahveye bile gelecek kimsem yok.

Aynını bende yaşıyorum ama bunada şükür diyorum
Bazen sanal ortamda bulunan kişilere bakıyorum:KK51:
Diyorumki oh ne güzel ev gezmesinde, bak kahve içmede, bak çayda:KK48:
Ben bunları yapamıyorum ama genede şükür ediyorum bunalsamda DUA ediyorum
Varsın olmasın canları sağolsun
Bir hafta sonum var onuda temizlik yaparak geçiriyorum öğlene bitirirsem aileme vakit ayırıyorum
Yok bitiremezsen yapacak birşey yok yola devam işte
Yemek konusuna takıldım gerçekten bir yakınınız falan yok yanınızda o yapsa size siz alsanız
Üzerinizdeki yük hafifler birazda

Yemek secen insan cok zor
Sen ascibasi degilsin herkese gore ayri yemek mi yapilirmis? Cocuklarini ozellikle alistirmalisin buna, yap onlerine koy aciksinlar bak nasil yiyorlar, yemiyorlarda da ac otursunlar olur mu hic ya herkese ayri servis?

evde daha cok bunalacaginizi dusunuyorum. muhtemelen calismadiginiz icin esiniz daha fazla ustunuzr gelecek. cocuklara kesinlikle baska yemek yapmayin derim. ac kalsinlar.

arada çıksaniz, spora falan gitseniz, oglen is arkadaslarinizi evinize davet ederek arkadasliga adim atabilirsiniz. evdekilere hizmetci dehil insan oldugunuzu hatorlatin. araa temizlige yardimci biruni alın

Benim şartlarım daha zor ama senin kadar bunalım takılmıyorum
Keşke evim yakın olsa, öğlen 2 saatim olsa, gidip kızımı öper koklarım yemekten daha önemli bence
Siz daha tecrübelisinizdir, pratik şeylere yönelin
Herkesin arzusuna göre ayrı ayrı yemek yapmayın, vakit ayırın, eğlenin, anı biriktirin, fotoğraflayın
Kendinize de bakın, olmadı kuaföre gidin yaptırın. İyi gelir, siz iyi hissedin ki çocuklarınıza da yansıtabilin

Geceden fasulye ısla, öğlen gelince kaynatırsın.
Pilavı taze yemek için akşam gelince yap.
Yanına istersen alternatif olsun diye havucu rendele kavur, yoğurtla ya da onun yerine cacık yap.
Herkes arzusuna göre yesin. Yemek bu kadar, 3 çeşit. Beğenmeyen aç kalsın

Ilk sayfayı okudum ona istinaden yazıyorum

Çocukların yaşını bilmiyorum ama çok küçük değiller galiba

Sebze de yemezlerse yemesinler

Maddi olarak çok zorlamazsa al 4 parça et at düdüklüye birer de patates az baharat biraz su yanına da pilav mükellef yemek sen sağ onlar selamet toplam yarım saat

Al mantı yarım kilosu 12,5 tl 4 kişiye yeter pişir oldu sana ana yemek yanına biz çoğu zaman bir şey aramıyoruz bile

Hafta sonu al 3 tane yufka akşamdan patates haşla ya da lor al fırın ısınıncaya kadar der tepsiye dök üstüne süt at fırına toplam yarım saat

Köfteli patates yap akşam mesela izmir köfte gibi o da 30-40 dakika

Harcama tüm zamanını yemeğe ne yeniyorsa onu yap

Başka şeyden kıs temizliğe yardımcı al yarım gün 55 tl benim yardımcım haftada bir geliyor ben evde hiç temizlik yapmıyorum gerçekten çok rahatladım özellikle de bu işler beni bekliyor psikolojisinden kurtuldum

Bu sıralar bunalmışsınız birkaç gün size tatil olsun mesela yemeği eşiniz yapsın hazır alsın iki lahmacun olsun akşam yemeği vs vs dağıtın kafanızı

Arkadaşım yok diyorsunuz bak çoğumuzun da yok burada takılıyoruz işte biz buradayız dinleriz

Üzülmeyin geçici bir süreç bu

çok zor çalışan kadın olmak ,eve gel yemek yap sevis et bulaşık ev temizliği..öyle gün olurduki eşim tv karşısında uzanırken gece 12 de işimin bittiği ve ben karşısna geçip hala mesaim bitmedi benim derdim taki canıma tak dedi ve çalışma artık dediği zaman fısatını blup eve çörekleninceye kadar.....eğer eşiniz yükü sırtlanabilseydi sizde benim yaptğımı yapardıız valla şimdi çok şükür herşeye fırsatım var bizim fıtratımız ve kadın olmamız gereği çalışmak bence bize ağır geliyor İNŞALLAH sizde borçlarınız hafifleyince ayrılırsınız....ama kendinize zaman ayırın depresyon kapıda gözüküyor sizin için.....

Ben de çok yemek seçerim ,annem sevsek de sevmesek de yapardı biz de ya yumurta kırardık ya ekmeğe birşey sürüp yerdik.Biz gibi kıl insanlarla yaşam zor siz menüde ne varsa onu pişirin bence:KK25:

Çocuklar kaç yaşlarında
Şu yemeği yiyene şu ödül var filan diye oyuna çevirsen işi yerler
Eşin yemiyosa yemesin yapılan yemeği, kendi yapsın ek olarak istiyosa

Ben yemek seçmeyi kimsede bir hak olarak görmüyorum.
Ne pişirdiysem o yenecek.. az yersin çok yersin o sana kalmış.
Eşiniz ne iş yapıyor. Siz biraz ara verseniz çalışmaya... yada Arada izine çıkın ufak tatiller yapın. Akraba ziyareti gibi..
Ama tabi yalnız gidin çocuklar eş evde kalsın kendi başınıza kalın biraz

Iyi akşamlar,

Ben artik hayattan soğudum ve bunaldim.Çaliş çaliş ve yine çaliş.
Ben şimdi 15senedir calişiyorum,arada 1-2sene cocuk izinlerim oldu.Simdi çocuklarim büyüdü hersey daha rahat ve daha kolay olmasi gerekirken zorlaşti.Cocuklarim çok yemek secerler,eşimde öyle.Sebze yemeklerin coğunu yemezler.mesela karnibahar,
lahana,kabak,pirasa ...
sonra büyük oğlum bakliyatlari yemez,küçük oğlum yemeklerin içinde tomates ve biberli yemez...bende menemeni çok severim .
Bu yemek konusu beni yemek yapmaktan soğuttu.Bir ara sürekli yeni yemektarifleri ariyordum ama oda zor oluyor çaliştiğim icin.

Benim öglen iki saat tatilim var ev yakn olduğu icin evime gelirim yemeğimi pişirmek isterim.
Saat aksam 7 evdeyim ondan sonra birsey yapmam evde .

Yani ben bunlari yaziyorum ve sanki cok normal gibi geliyor ama öyle değil..
Hayatimda güzel ve coşkulu heycanli anlarlar yok beni boğudu bu tempo.
Hayattan zevk almaz oldum hafta sonu olmasini bile istemiyorum ,evde yine beni bekleyen sıkıci işler.bir aile gibi zaman gecirmiyoruz.

Birde bir düzenim olsa daha koly olacak ama cok üşengec oldum kendi
bakimimi bile ihmal ediyorum.
Böyle boş yaşamak istemiyorum .
Hayattim dolu dolu olsun yaptiğim seyler anlam kazansin istiyorum.
Ben artik bu rolu ,anne olmayi, beceremiyorum.
Herşeyim eksik:
yemeklerim,çamaşirim,temizliğim ve daha doğrusu onlara olan sevgi gösterişim..
tatlım onbeş yıldır çalışmışın artık işten çık kendine bak gençleşirsin. işten çıkamam diyosan haftanın iki günü evde yemek yap diğer günler dışardan söyle madem yemek seçen çocukların varsa

Iyi akşamlar,

Ben şimdi 15senedir calişiyorum,arada 1-2sene cocuk izinlerim oldu.Simdi çocuklarim büyüdü hersey daha rahat ve daha kolay olmasi gerekirken zorlaşti.Cocuklarim çok yemek secerler,eşimde öyle.Sebze yemeklerin coğunu yemezler.mesela karnibahar,
lahana,kabak,pirasa ...
sonra büyük oğlum bakliyatlari yemez,küçük oğlum yemeklerin içinde tomates ve biberli yemez...bende menemeni çok severim .
Bu yemek konusu beni yemek yapmaktan soğuttu.Bir ara sürekli yeni yemektarifleri ariyordum ama oda zor oluyor çaliştiğim icin.

Benim öglen iki saat tatilim var ev yakn olduğu icin evime gelirim yemeğimi pişirmek isterim.

Hayattan zevk almaz oldum hafta sonu olmasini bile istemiyorum ,evde yine beni bekleyen sıkıci işler.bir aile gibi zaman gecirmiyoruz.

Herşeyim eksik:

Hem çalışmak, hem anne, hem eş hemde kendin olabilmek zor. Tüm bunların yükünü tek başınıza kaldırmanız zor, bazı şeylerin kolay olması yada birilerinin işinizi kolaylaştırması gerekiyor. Öncelikle yemek düzeninizi değiştirmeniz gerekiyor. Ne demek öyle onu yemem bunu yemem, dünyada milyonlarca çocuk açlıktan ölürken üstelik. 15 aylık kızım var, doktorumuz 1 yaş kontrolünde "artık siz ne pişirirseniz onu yiyecek. Yemedi diye onun için ayrı yemek yapmak yok,tv karşısında, çizgi film izlerken yemek yok" demişti. Aynen de uyguluyorum. İster yer ister yemez, ben önüne koyarım, yedirmeye çalışırım baktım yemiyor sofradan kalkar. Geçte olsa bu sistemi uygulayın lütfen. Kendinize mümkünse bir yardımcı alın, haftasonları belki yarım gün bile işinizi kolaylaştırır. kendinize özel zaman ayırabilirsiniz böylece. Herşeyi de mükemmel yapmak zorunda değilsiniz. Ama şu da var ki bir kere ipin ucu kaçınca toparlamak daha zor oluyor. Yani 3 parça ütü varken yapmayıp 30 parça olunca ütü yapmak daha zor gelebilir. Eşiniz yardımcı olur mu mesela? Herkesin ev düzeni o kadar farklı ki bilemedim şimdi. Arada dışarıda yemek yeseniz mesela. Hem değişiklik olur hem evde yemek düşünmeniz gerekmez. Allah çalışan bayanlara yardım etsin.

Iyi akşamlar,

lahana,kabak,pirasa ...

Herşeyim eksik:
offffffffffffff al bendende o kadar

Valla annem ev hanımı olduğu halde hepimize aynı yemeği yedirirdi. Ben pırasa sevmezdim mecbur doymak için çorba yerdim.annem asla bana özel yemek yapmazdı. He arada anne canım şunu istiyor derdim yapardı kadın ama o gün ne pişiyorsa o yenirdi. Siz çalıştığınız halde bu kadar nazlıyorsanız çocukları sıkıntı bence sizde. Eşiniz laf edince kendinizi kötü hissediyorsunuz sanırım ama çocuklar büyüyünce bencil ve umursamaz bireyler haline geldiğinde siz de eşinizi suçlarsınızz zamanla. Öncelikle bu sorunu halledin. Temizlikçi alın eve ev bi temiz pak olsun kendinizi iyi hissedersiniz sonra saçınızı değiştirebilirsiniz rengini ya da boyunu. Sonra zaten insanın kendine bakası geliyor:)

Kucukken bir iki defa annem ispanak yapmisti ben yemeyecegim falan diye naz caz yaptim kalk o zaman yemiyorsan yeme dedi
Aksamdan sabaha ac kaldim ikinci gun ne onume konuluyorsa onu yedim
Cocuklari yetistirmek sizin eliniz de
Bu ne boyle gunde kac cesit yemek yapiyorsunuz siz
Hic vicdan da yapmayin gunde bes saat aclikla kimse olmez cok biliyorlarsa kalkip yemegi kendi hazirlasinlar siz de yersiniz
Cocuklar kendi odalarini camasirlarini toplayabilirler eger toplamayip zorluk cikartirlarsa yataklarinin ustune yigin mecbur toplarlar

Bir de esiniz calismiyor anladigim kadariyla ev islerine o da yardimci olsun
Bir gun is yerinizde calisan kadinlardan biri yabanci bile olsa kahve icmeye davet edin bir ogle arasi yemek yapmak yerine
Illa Türk lerle arkadaslik etmek zorunda degilsiniz
Arkadaslarin dedigi gibi bir gunu kendinize ayirin masaja gidin kuaföre gidin veya kursa baslayin haftada iki saati kendinize cok gormeyin

Kusura bakmayın ama çocukların böyle olmasına izin veren siz ve eşinizsiniz yemeği yemiyor mu 'kalk masadan abur cubur ve başka hiçbir şey yemek yasak acıkırsan bidahaki yemek saati geldiğinde oturur yersin' bu kadar basit diye düşünüyorum.. onlar hamur ve şekil veren sizsiniz.. işbölümü en azından kendi odalarını toparlamayı plan program yapıp küçük yaştan itibaren uygulatmak sizin elinizde.. bütün yükü üstünüze almışsınız tabiki tükenmeniz normal
Malesef öyle olmuyor kayınlarımda çok seçer yemegi kv de herseyi denemiş ama nafile aç kalıyor yinede yemiyorlar

Back
X