becerikli ev hanımları bana yardımcı olabilirmi :)

zoryasamak

Guru
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2011
574
4
296
İstanbul
kızlar şöyle söyliyim ben evleneli 1 yıl oldu kaynanamın komşuları bize çaya gelicekler ilk defa evime gelecekler çok sosyetikler ben kaynanamıda pek sevmem o yüzden şimdi çayın yanına aparatif ne yapabilirim ve nasıl yapsam daha güzel olur daha önce onların yemediği bişey yapsam daha güzel olmazmı yada başka şekilde tarif verebilirmisiniz kızlar bana destek olursanız kardeşlerim gibi çok sevinirim bide öyle çok ley bilmiyorum tariften alıp yapıyorum, ama siz bana şöyle güzel tarifler verseniz kaynanamda çatlasa komşularda bayılsa ne güzel olur hadi bayanlar güzel hanımefendiler önerilerinizi bekliyorum bide sunum istiyorum sizden kaynanam ben yardım ederim bişeyler hazırlarız dedi ama ona düşürmeden kendim yapmak istiyorum

sizleri kocaman öpüyorum :66:

canım ben de aynı senin gibi bir yıllık evliyim ama hiç hazırda afilli tariflerim yok sana tavsiyem eğer bakmadıysan portakal ağacı sitesine bak orda çok güzel yemek tarfleri var

kızlar nerden bulucam onları bana burda yazsanız verseniz olmazmı mesela kısır yapıcam ama en güzel kısır tarifi varmı deneyip yiyen internette bir sürü var ama elden ele fark eder

kızlar nerden bulucam onları bana burda yazsanız verseniz olmazmı mesela kısır yapıcam ama en güzel kısır tarifi varmı deneyip yiyen internette bir sürü var ama elden ele fark eder

kısırlık bulgurunu çok ıslatmazsan güzel olur.....soğanını bol salça ile kavur sonra az ıslattığın bulgura dök onun sıcağıyla kimyon tuz karabiber ve isot koy karıştır....
içine koycan domates maydonoz fazla sulu olmasın ....en son karışımın soğuyunca salata malzemelerini koy limon ve nar ekşisi kullan ......ben böyle yapıyor herkez beğeniyor...

canım kısır yada ...
patates yuvasında havuç soslu yoğurt yapabilirsin.....

patatesleri haşlıyorsun püre şeklinde ezip içine az tereyağ sıvıyağ limon kekik karabiber
pul biber tuz ekleyip karıştırıyorsun...
ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içini oyup iç harçtan koyuyorsun...

havuzları ince uzun doğrayıp kırmızı biberde olabilir içine koyuyorsun ve üzerine sarımsaklı yoğurt döküyorsun nefis oluyor

hem basit hemde çok lezzetli...

kısırıda ben az su döküp ıslatıyorum

sonra yarım kuru soğanı salçasını (kavrulmuş salça)
nar ekşis koyup yoğuruyorum...
baharatlarıda ekliyorum ve sarımsakda koyuyorum yoğururken...

sonra yarım domates salatalık aysberg taze soğan bunları doğrayıp ekliyorum limonunu
sıkıyorum ve isot mutlaka koy...

hep kısırı bana yaptırılar.... çok seviyorlar bu tarifi....

birde kurabiye tarifim var çok nefis...istersen...

cevizli havuçlu kek de süper oluyor....

birde teryağlı elmalı pasta ...

Kızlar süpersiniz özellikle şu patates olayına bayıldım ezdikten sonra kuş yuvası gibi yapıp sarımsaklı yoğurt yaparım süpersiniz ya

kısırıda az ıslatayım o zaman bende çok seviyorum kısırı

nasıl bi dizayn yapsam acaba kızlar hem çalışıp hemde marifetli olmak herkese nasip değildir bakalım ben becerebilecekmiyim

benim en sık yaptığım tuzlularımdan biri çok güzel oluyor. tavsiye ederim.

PEYNIRLI KUS YUVASI
.

Agizda dagilan, kolay bayatlamayan, oldukca lezzetli bir pogaca.
Malzemeler
.
Hamuru icin
2 yumurta
100 gr yumusak margarin/tereyag
1 cay bardagi yogurt
1 cay bardagi siviyag
1 paket kabartma tozu
2 cay kasigi tuz
Aldigi kadar un
.
Uzeri icin
200gr beyaz peynir
Maydanoz
1 yumurta aki
.
Yapilisi: Hamur malzemeleriyle kulak memesi kivaminda yumusak bir hamur yogurun. Ayri bir kabin icinde peyniri ezin, ince dogradiginiz maydonoz ve yumurta akiyla karistirin. (yumurta sarisini uzeri icin ayirin) Hamuru tezgahin uzerine koyup oklavayla acin. (Cok ince olmasin kuru olur. Elinizle actiginiz pogaca kalinliginda olmasi yeterli) Bir bardak yardimiyla yuvarlaklar kesin. (Ben buyuk boy cay bardagi kullandim) Kestiklerinizi yaglanmis tepsiye yerlestirin. Kalan hamuru elinizle toparlayip tekrar acin. Yine ayni bardakla yuvarlaklar kesin. Daha sonra bir kapak yardimiyla bu yuvarlaklarin da ortasini cikarin. Tepsiye yerlestirdiginiz hamurlarin uzerine duzgunce yerlestirin. Hamur bitene kadar ayni sekilde tekrarlayin. Hepsi bittikten sonra, ortalarina peynirli karisimdan birer tatli kasigi koyun. Kenarlarina yumurta sarisi surerek 200 dercede (400 F) pisirin.

ben hamurları rulo yapıp ortası boşluk kalacak şekilde etrafına doladım. ortasına harcı koydum, hem kolay hem de şık oldu.
$PEYNIRLI+KUS+YUVASI.webp :32:

Kızlar süpersiniz özellikle şu patates olayına bayıldım ezdikten sonra kuş yuvası gibi yapıp sarımsaklı yoğurt yaparım süpersiniz ya

kısırıda az ıslatayım o zaman bende çok seviyorum kısırı

nasıl bi dizayn yapsam acaba kızlar hem çalışıp hemde marifetli olmak herkese nasip değildir bakalım ben becerebilecekmiyim

becerirsin canım ya bak albümlerde nir bayan var
oda çalışıyor pratik yemekler yapıyor 3 sayfadadır hemde resimli bir bak canım....

bir de canım makarna salatası yap.....

hem çeşit bol olsun hemde lezzetli....

çıktısını aldım yazdıklarınızın mutlaka saklıycam ve yapıcam her daim hayatımın bi döneminde herzaman tavsiyelerinizi dinlemiş olucak kızlar belki söylediğiniz şeyler ufak ama benim için çok büyük özelliklede işin içinde kaynana varsa :)

Kullanılan Malzemeler:
1.2 adet yumurta

2.3 çorba kaşığı yoğurt

3.1 çay bardağı ayçiçek yağı

4.1 paket vanilya

5.1 paket kabartma tozu

6.125 gr yani yarım paket ( ben yarım tereyağı yarım margarin koydum) margarin

7.1 çay bardağı irmik

8.4 çorba kaşığı pudra şekeri

9.alabildiği kadar un...

10.İÇ HARCI İÇİN

11.1 su barğından biraz az çeviz

12.1 tatlı kaşığı tarçın

13.1 çorba kaşığı hindistan cevizi

14.1 çorba kaşığı susam

15.1 çay bardağı ince( belli bardak) toz şeker

16.ÜZERİ İÇİN

17.pudra şekeri
Hazırlık
1.HAZIRLANIŞI

2.karıştırma kabına yumurtayı kırıyoruz. üzerine yoğurdu , sıvı yağı, erimiş margarini koyup karıştırıyoruz ben mikserle karıştırdım . daha sonra üzerine irmiği, pudra şekerini, kabartma tozunu vanilyayı ve alabildiği kadar unu ilave ederek hamuru yoğurun . kulak memesi kıvamında olcak hamuru...

3.İÇ HARCIN HAZIRLANIŞI

4.bir kase içine çekilmiş cevizi, tarçın , hindistan cevizi ve toz şekeri koyup karıştırıyoruz.
Tarifin Hazırlanışı
1.hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğümde parçalar koparıp yuvarladıktan sonra çay tabağı büyüklüğünde açarak içine bir tatlı kaşığı iç hactan ilave edip kapatıyoruz ve tekrar yuvarlayıp koyuyoruz yağlanmış tepsiye...önceden ısıtılmış 170. derecelik fırında 20 - 25 dk pişiriyoruz...

2.şimdiden yapacak herkese afiyet olsun...

Back
X