Beceriksiz Anne

2792019

Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2019
121
98
13
47
5. Ayına girmek üzere olan bir bebeğim var ama ben ona bakmayı beceremiyorum. Hamileliğimin ilk gününden doğuma gidene kadar süren bulantı, kusma ve mide ağrıları yaşadım. Bebek bakımına eşim dışında yardım eden kimse olmadı. Ücretsiz izindeyim. Bebeğimin gündüz uykusu yok denecek kadar az. Uyurken sese çok duyarlı uyanmasın diye odadan çıkamıyorum bile. Uyanıkken beni sürekli yanında istiyor. Ne yemek ne temizlik hak getire. 15 günde bir yardımcı abla temizliğe geliyor. Kalanında ne yapabilirsek. Önce gaz şimdi diş ağrıları başladı. Bütün gün başbaşayız. Bazen çıldıracak gibi oluyorum. Eşime göre bütün gün ne yapıyorum ki ama işten gelince 2 saat tek bakamıyor. Duş alırken bile arkamdan getirmişliği var durmuyor diye. Uzun zaman beklemiştik bebeğimi ve şimdi ona bakmayı becerememek beni çok üzüyor. Hep yorgunum, yumak yumak saçım dökülüyor ve bel ağrısından duramaz oldum. Kiminle dertleşmek istesem dur bu daha iyi günlerin diyor. Bir de etrafımdakilere göre benim bebeğim çok usluymuş ya onlarınki gibi olsa ne yaparmışım. Herkesin derdi kendine büyük. Nasıl atlatacağım bu dönemi bilmiyorum. Geçicidir değil mi herşey yoluna girer :KK42:

Bebegim kolikti. 8-9 ay ne cektigimi ben bilirim.
Aclik, uykusuzluk, halsizlik, bitkinlik, sinir stress, delirmistim.
Hatta bel agrisindan doktora gitmistim, fitik zann etmistim.
Sonradan telefonde fön sesi acmaya başladim ve kizim uyudu, ben şok)))
O gunden sonra yemek yemege başladim ve geceleri de uyudum)))

Bir az buyusun gecer, az sabredin lutfen.

5. Ayına girmek üzere olan bir bebeğim var ama ben ona bakmayı beceremiyorum. Hamileliğimin ilk gününden doğuma gidene kadar süren bulantı, kusma ve mide ağrıları yaşadım. Bebek bakımına eşim dışında yardım eden kimse olmadı. Ücretsiz izindeyim. Bebeğimin gündüz uykusu yok denecek kadar az. Uyurken sese çok duyarlı uyanmasın diye odadan çıkamıyorum bile. Uyanıkken beni sürekli yanında istiyor. Ne yemek ne temizlik hak getire. 15 günde bir yardımcı abla temizliğe geliyor. Kalanında ne yapabilirsek. Önce gaz şimdi diş ağrıları başladı. Bütün gün başbaşayız. Bazen çıldıracak gibi oluyorum. Eşime göre bütün gün ne yapıyorum ki ama işten gelince 2 saat tek bakamıyor. Duş alırken bile arkamdan getirmişliği var durmuyor diye. Uzun zaman beklemiştik bebeğimi ve şimdi ona bakmayı becerememek beni çok üzüyor. Hep yorgunum, yumak yumak saçım dökülüyor ve bel ağrısından duramaz oldum. Kiminle dertleşmek istesem dur bu daha iyi günlerin diyor. Bir de etrafımdakilere göre benim bebeğim çok usluymuş ya onlarınki gibi olsa ne yaparmışım. Herkesin derdi kendine büyük. Nasıl atlatacağım bu dönemi bilmiyorum. Geçicidir değil mi herşey yoluna girer :KK42:
ya cok tatlısınız
allahım saglık sıhhat versın analı babalı buyusun ınsallah
bu yazdıklarınızı tum anneler yasadık emın olun
cocuk boyle buyuyor
bu becerıksızlıgınız falan degıl normal akış
sız dua edın saglıklı dogdu kolık degıl aglamaktan gobek fıtıgı falan olmadı
bunları da beraberınde yasayan dogum sonrası hastalıklarla mucadele edenler var
butun bebekler aglar annelerını ıster 1 yasına gelene kadar 7-24 vakıt gecırılır olagandır :) ama hep boyle kalmayacak bırgun buyuyecegını bılıyorsunuz :) bu ıcınızı rahatlatır
benımkı suan 4 yasında ordan bılıyorum

bakamıyor değil bakıyorsunuz gayet güzel. süreç bu. bazı bebek biraz daha huysuz oluyor. benimki de öyle. destek alın kendinize vakit ayırmaya çalışın. tek önerim bu

geçici.. ama yürümeye başlayınca daha zorlaştığı doğru. sendromlar arka arkaya geliyor..
off aynen ya.. yürüyor, dişi çıkıyor, atak haftasında ve aynı zamanda da hafif nezleydi geçen hafta hala onun etkisi ile iştahsız... Allahııımmmm :KK53: :KK53: ama şu da bir gerçek ki yaşı büyüdükçe sizinle iletişimi artıyor. daha çok oyun oynuyorsunuz.istediğini işaret etmeye başlıyor. kısaca bireyleşiyor. tümm gün peşinde koşmak zor. ama ben 3-4 aylık dönemine tercih ederim. o yüzden kimse gözünü korkutmasın. büyüdükçe nispeten daha iyi :KK200:

Canim ya biraz relax...Akisina birak her seyi bebek o aglayacak mizmizlanacak uyumayacak.Sen ne kadar ustune dusersen o derece nazlanir bebegin.Kendini de bebegini de sikma.Ayrica bebegin 6.aydan sonra duzene uzun uykuya gececek biraz sabir

Muhtemelen D vitamini depolarınız boşalmıştır. Bir kan tahlili yaptırıp takviye alın daha iyi hissedeceksiniz. Tüm anneler benzer sıkıntıları yaşıyor. Geçecek demiyorum ama azalacak :) Not: 2 buçuk yaşında oğlu olan aynı hisleri paylaşmış anne :KK19:

Ahhh benim yeni açtıpım konuya benziyor
Şuan ruh halim öyle kötü ki
Çok korkuyorum deliricem diye
Ne wc ne yemek
Üstelik eşim çok yardımcı olmasına Rağmen
Ben d analık iznindeyim
Ücretsiz izne direkt mi yoksa süt izinlerini mi kullanıp çıkarım bilmiyorım
Ben sizi anlıyorım
Zor olmasa şikayet etmessiniz
Her ama her dakika bebekle el ele göz göze gerçekten insan nefes alamıyor
Robot olsa bozulur
Şükür şükür çok şükür sağlıklılar
Dünyayı versen alamazsın
Sadece biraz kolaylık
Biraz.... :( Allahım yardım et

Beceriksiz değilsiniz..Stresli ve sabırsız geldiniz bana.. çocuklar böyle büyüyor gerçekten sabırtaşı olmanız lazım.
3 çocuk annesiyim.
Prematuree ikizlerim 2 sene boyunca gaz sancısından kurtulamadı. Üstelik annem rahatsızlandığı için en başından beri tek başıma baktım..
Benim avantajım şuydu Eşim bana yardımcı oldu. Geceleri birlikte baktık.
Eşinizin daha fazla sorumluluk almasını sağlayin
Günde 1 saat dahi olsa eşiniz baksa çok rahatlarsınız..
İş yükünüzu azaltmasa bile sorumluluğu paylaştığını görmek insanı rahatlatiyor motive ediyor

Etraftakilerin cocuklarini sizinkiyle yaristirmasini takmayin herkesin cocugu kendine zor en zor cocuk onlarin hatta.. bebek buyudukce zorlasiyora katilmiyorum bebek buyudukce kolaylasiyor cunku kendi kendine hareket etmeye basliyor anneden bagimsiz olmaya basliyor boylece anneye daha cok vakit kaliyor ev isine kendine vakit ayirmaya zaman yada firsat kaliyor yani. Sabredin zamanla daha kolay olacak hersey

ben yaşadım evet..
kolik degildir çok şükür..
herkes bebegime özendi. ne güzel dediler nazar degdi başladi ağlamaya :D bunu da biliyorum
hiç güzel şeylere anlatmadim millete...
ayy benim bebem uyumuyor bizi hiç uyutmadi derim :KK53:
şu an 3 yaşında hala uyumuyor derim:D

Ayağımda uyuyor şuan
Yerine koysam uyanır
Ayağımdayken kendime vakit ayıramıyorum ama olsun yavrucak uyusun da büyüsün
Siz ayakta sallıyor musunuz? Bizim ki ayakta durmazdı az bi zaman önce alıştı şükür
En azından ağlamıyor fazla ve uyumuş oluyor
2792019 2792019

Ayağımda uyuyor şuan
Yerine koysam uyanır
Ayağımdayken kendime vakit ayıramıyorum ama olsun yavrucak uyusun da büyüsün
Siz ayakta sallıyor musunuz? Bizim ki ayakta durmazdı az bi zaman önce alıştı şükür
En azından ağlamıyor fazla ve uyumuş oluyor
2792019 2792019
ayakta sallarken telefona bakardim göz göze olursaniz uyumuyor.

Bence yardımcı olduğu için şanslısınız. Bebek bakımına da kimse yardım etmek zorunda değil. Niye insanlar şikayetleniyor bundan anlamıyorum. Sanki elaleme soruyoruz bebek yaparken. Yazdıklarınız da çoğu annenin yaşadığı şeyler. Kolik olmadığı için yine şanslısınız. Uyuyunca neden odadan çıkamıyorsunuz anlamadım. Sessizce çıkın işinize bakın. Size de rahat geliyor galiba bir iş yapmamak.

5 aylik bebegim var. Sizinle ayni seyleri yasiyorum, ayni hisleri paylasiyorum. Bence bu bir surec. Bu sureci atlatinca feraha cikacagiz insallah. Bunlar daha iyi gunlerin diyenlere aldirmiyorum, buyudukce kolaylasacak insallah, en azindan bebekle iletisimimiz olacak. Bir dusunsene daha kirki cikmamisken yasadiklarimiz bundan daha zor degil miydi?

Back
X