Beceriksiz bir anne

burlahatun

Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2013
45
13
Yeter artık psikolojim bozuldu.en azından buraya yazayım rahatlarım belki.birçoğunuza çok büyük bir dert gibi gelmeyebilir belki ama beni mahvetti.ben iki ay önce anne oldum ama inanın anneliğimin tadına varamadım.bu iki ayım süt olmayan göğüslerle emmek istemeyen bir bebeği emmeye zorlamakla geçti.bebeğimi mamayla beslediğimi görenlerin aaa sütün yok mu nidaları eşliğinde anne sütünün mücizevi etkisini anlattıkları nutukları dinlemekten öyle çok yoruldum ki .ya hangi anne bebeğini emzirmek istemez ki ? Ben de çok istedim ama olmadı.yemediğim ot içmediğim çay kalmadı ama yok iki damla üç damla olmadı .kendimi herkesten soyutladım hele küçük çocuğu olan bayanlardan öcü gibi kaçar oldum.çünkü onları emzirirken görmeye dayanamıyorum hemen ağlamaya başlıyorum .iki aydan sonra insanın sütü gelir mi acaba ben bir umut hala uğraşıyorum .eşim daha yolun başındasın daha iki sene emecek bu çocuk diyor .onunla da sürekli kavga ediyorum bıktım artık .ben anneliği hiç böyle hayal etmemiştim.

Neden bu kadar kasıyorsun ki kendini,
Neden emzirmiyorsun diyene sütüm gelmedi napiiim boru mu döşeteyim de gül geç
Boşver herkes istediğini konuşsun, annelik sadece doğurup süt vermekle olmuyor ki
Gelmeyince napıcan kendine neden eziyet ediyorsun
Senin taktığını görenler daha çok üzerine gelir

Anne degilim bilmem bu isleri ama ben bebekkende annemden sut fiskirirmis ama bana icirememis 2 aydan fazla icmemisim, emmemisim..boylede olabilirdi..

bilmiyorum emmeyince zorla emzirmek gibi bi yontem varmi ama, nasip..

Bebeğiniz hayırlı olsun. Rabbim analı babalı sağlklı sıhhatli büyümeyi nasip etsin İnşallah :)
Üzülmeyin. Azda olsa emzirmeye devam edin. Süt gelmese bile sizin kokunuzu bilsin. Orda huzur buluyorlar :)
Mama da o kadar tü kaka bişey değil sonuçta. Bu bebek beslenecek birşekilde .
Kendinizi üzmeyin, strese sokmayın, maydanozdan uzak durun, dereotu yemeye devam edin :):emir_bebek:

Ya illa bütün çocuklar emecek, her annenin sütü olacak diye bir kaide yok ki. Yuvadaki çocuklar ne yapsın o zaman. Milletin ne dediğine aldırış etmeyin. Süt varsa vardır, emzirebilirsen emzirirsin, sütün yoksa yoktur, emziremezsen emziremezsin. Bu kadar net yani. Niye üzülüp ağlıyorsun. Ben hiç içmemişim mesela, akli melekelerim herşeyim yerinde. Kimseden akıl olarak bir noksanım yok. Kimseden fazla hasta olmam. Çocuğun sağlıklı olsun da gerisini düşünme.

Süt şans işi bence. Sıkmayın canınızı. Benim bebeğim anne sütüyle büyüdü. Ama olmasaydıda karalar bağlamazdım. Tabiki en iyisi anne sütü ama olmayınca olmuyor. Mamaları öcü gibi gösteren mantığıda ben anlamıyorum. Ne yapsın yani anneler çocuk açlıktan ağlarken illede süt diye tutturup bebeği açmı bıraksın. Ben süt sorunu yaşamadım ama sizi çok iyi anlıyorum. Benim kızımdada kolik vardı. Banada herkes akıl veriyordu psikolojim bozulmuştu o dönem. Sütünüz 2_3 damlada gelse emzirin siz. Faydası olur yine. Stres çok etkiliyor süt üretimini. Ben ne zaman anneme gitsem sütüm çoğalıyor. Düşünmemeye çalışın sizde. Mamalar öcü değil. Şartlar bunu gerektiriyorsa yapacak birşey yok.

Yeter artık psikolojim bozuldu.en azından buraya yazayım rahatlarım belki.birçoğunuza çok büyük bir dert gibi gelmeyebilir belki ama beni mahvetti.ben iki ay önce anne oldum ama inanın anneliğimin tadına varamadım.bu iki ayım süt olmayan göğüslerle emmek istemeyen bir bebeği emmeye zorlamakla geçti.bebeğimi mamayla beslediğimi görenlerin aaa sütün yok mu nidaları eşliğinde anne sütünün mücizevi etkisini anlattıkları nutukları dinlemekten öyle çok yoruldum ki .ya hangi anne bebeğini emzirmek istemez ki ? Ben de çok istedim ama olmadı.yemediğim ot içmediğim çay kalmadı ama yok iki damla üç damla olmadı .kendimi herkesten soyutladım hele küçük çocuğu olan bayanlardan öcü gibi kaçar oldum.çünkü onları emzirirken görmeye dayanamıyorum hemen ağlamaya başlıyorum .iki aydan sonra insanın sütü gelir mi acaba ben bir umut hala uğraşıyorum .eşim daha yolun başındasın daha iki sene emecek bu çocuk diyor .onunla da sürekli kavga ediyorum bıktım artık .ben anneliği hiç böyle hayal etmemiştim.

biz milletçe bi şeylerin cılkını çıkarmaya çok meraklıyız iyiyi de kötüyü de çok abartıyoruz.tamam emzirmek güzel her anne 2 yıl emzirmek ister de süt yoksa ya da bebek emmiyorsa kadın kendini öldürecek değil ya.emzirme konusunda herkes uzman oldu günümüzde dedim ya cılkını çıkardılar artık.

ama mama ile büyüyen çocuklar ölmüyor ya da çürümüyor merak etmesinler.mecburen mama veren annelerin psikolojisini bu çok bilmiş dişi kuşlar mahvediyor kadınların sütü iyice gidiyor.

konu sahibi sen emzirmek için elinden geleni yapmaya devam et ama kendini ve bebeğini yıpratmadan kimseye kulak asmadan yap bunu.bebeğini sağlıkla büyüt İnşallah.

Emzirseniz çocuk 1 yaşına gelince aman o sütün faydası yok 6 aydan sonra diyenler çıkar merak etmeyin. Bu hep böyledir. Vardır öyle çok bilmişler hepimizin cevresinde ama takmamak gerek. Kimene, arkadaslarım var deformasyon olmaması için emzirmiyorlar , onlara bile denmez neden emzirmiyorsun diye. Kendi çocuğu, kendi kararı kimseyi ilgilendirmez kaldı ki siz çabalamışsınız, kimseye acıklama yapmak durumunda değilsiniz.
Sağlıkla büyütün bebeginizi.

Bebeginiz emmek istemiyorsa diretmeyin ve uzulmeyin. Zaten guzelce emmiyorsa sutunuz de cogalmaz diye biliyorum.
Bana da 'senin sutun yaramiyor o yuzden cocugun zayif' derlerdi.
E peki ek gidaya baslayinca kilo alir o halde diyodum :)
Ha ek gidaya basladim,1 aydir da sutten kestim yine ayni,yine ayni.. Kizim 22 aylik bu arada..
Ne hikmetse kimsenin aklina cocugun yapisinin boyle olacagi gelmiyor.

kendinizi bu kadar kasmayın. streste sütü engeller. rahat olun biraz. siz sevginizle emeğinizle anne olacaksınız. sütünüz olsa tabiki güzel olur ama olmazsa da dünyanın sonu değil ya. umudunuzu kaybetmeyin. çabalayın.ama rahat olun. böyle yaparak sütünüz gelmezz. ılık duş sağlıklı yiyecekler hurma,kuru incir,kuru dut,komposto vs. yiyin.

Ayy canım ya kıyamam sana.O etrafındaki insanlara sesleniyorum bu kadını strese sokun sokun sonrada niye emzirmiyorsun deyin olurmu?
Stresli olmaması gerekiyor zaten ama sayenizde bu ne mümkün.
Elaleme bakma sen canım.Yok ise yoktur.Kim istemezki emzirmeyi.
Ayrıca sonradan da artabilir,artmayadabilir.
Benim kızızm 28 gün hastanede yattı herkafadan bir ses çıktı az dana cinnet geçirecektim.
Neymiş efendim çocuk emmezmiş bir daha.Hiç emmemiş 1 ay daha da almazmış memeyi.
Hıhhh yalan be yalan.bakma sen kimseye canım.

Bende emziremedim:KK14:sağlık sorunlarımdan dolayı aynı şekilde mamamı kullanıyor el kadar bebe diyenler o kadar çok oldukiii bilseker ölümlerden döndüm ölsem kim bakar el kadar bebeğime kimse hesaplamadan hep yadırgama söz konusu gel gelelim benim afacanlar nestlenin hazır sütlerini çok sevdiler oğlumla küçük kızımı 3 yaşında zor bırakdırıp normal süte geçtim:KK53:halen daha günde 3 kez süt içer kızım taş gibiler maşaallah millet kırılır dökülür okulda kat kat giyinirler kışın benimkiler incecik kıyafetlerle hiçbirşey olmaz türkiyeye gittiğimdede şaşırdı herkes bende ne kadar üzülmüşdüm vicdan azabı bile çekmiştim emmediler sezeryanlılar ne olucak kuzucuklarım hep hasta enerjisiz solgun olcaklar diye yoooookkk yokkkk olmadı maşaallahları hepsinin hiç takma kafana olmuyorsa olmuyor ruhsağlığın bozulupda sinirli hasta olsan dahamı iyi boşver sen milletin lafını sağlıklı huzurlu hayırlı evlat olsun inşaallah rabbim analı babalı büyütmeyi nasip etsin:emir_bebek:

O anne sütü uzmanları hepimizin etrafında var cnm...o kdr skldm ki aciklama yapmaktan Ben artik gögüslerim bozulmasin die emzirmiyorum diyorum..
sut olmamasindan daha acı olan sütün oldugu halde cocugun emmemesi seni...sag ver sag ver 2 ay anca gitti sutum ve dönduk mamaya....
ilk zamnlar mama veriyorum die sanki yetersizmisim gibi geliyordu hatta bebegim zeka yonunden geri kalacak falan zannediyordum.. kontrollerini hic aksatmadm doktor gelisiminin cok ii oldugunu soyluyodu hep...suan kizım kendi ayindakilerden onde gidiyor mesela onlar suan sadece donuyor bizimki surunerek emekliyor ..
Senin durumundan cogumuz gectik bazen yeni soranlara emiyor diyorum yani aciklama yapmaktan skldm artk...

Yorum yapıp destek olan herkese çok teşekkür ederim.ben de kendimi motive etmek için çok uğraştım.tam toparlandım iyiyim diyorum bir şey oluyor hadi yine en başa dönüyorum.geçen kendini bilmezsin biri tuttu çok zayifsın kilo vermek için yemezsen de sütün olmaz dedi.süt olsun diye gece bile kalkıp yemek yiyorum su içiyorum.verdiğim kiloları hızla geri almaya başladım ama umrumda değil .süt için gerçekten kafan rahat olmalıymış ben bunu çok iyi öğrendim ama maalesef kafamı rahatlatabileceğim bir ortamda değilim

beni de annem emzirememiş. beni küveze koymuşlar ve mama vermişler, eve gelince de mamadan baska bişey yememişim. cok tuhaf.. ama bağısıklık sistemim de güçsüz değil kolay kolay hasta olmam, ama anne sütünden eksik kalmışım işte

bırakın allah aşkına onları banada aynısını yaptılar, azaptan başka birşey değil ne çektiğinizi anlıyorum, hele eski eşimin bi akrabası oğlumu biberonla görünce "aaa mama mı veriyorsun, anne sütü içmesi ne kadar önemli neden vermiyorsun?" dedi bende "şelale gibi akıyor da kendim içiyorum veresim yok" dedim geldiler artık, en kadar düşüncesiz insanlar var! aç mı kalsın çocuk yok işte yok! sizde en kısa zamanda mamaya başlayın yoksa zorlamayın bu saatten sonra gelmez aç kalmasın çocuk mamasını yer paşa paşa, benimki bide prematüreydi verdim valla ölsün mü açlıktan?

2 aylık bebeğim var. Ben emziriyorum sütüm de yetiyor. Kilo alımı güzel. Ama iki mızırdansa, ağlasa "ayyy sütün mü yetmiyor, doymuyor mu acaba" gibi laflarla karşılaşıyorum. Baştan çok takıntı ettim mama takviyesi yapsam mı diye düşündüm ama doktor gerek görmedi. Ve öğrendim ki bebek sadece karnı aç olduğu için ağlamaz. Yani gördüğün gibi benim sütüm var çok şükür ama millet yine de moral bozacak birşeyler buluyor. Sen bebeğini yine de emzirmeye çalış. Sonrasında mamasını ver karnı doysun. Ama seni emmese varsa sütün geri gider çoğalamaz. Ha bir de mümkünse yorumlara kulaklarını tıka. Gerekirse cevabı yapıştır.

X