bedeli ağır oldu..

ozo_ank

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
83
0
96
Isparta
kızlar aklım çok karışık.. 6 senelik ilişkim var, bu sene son sınıfa geçtim, erkek arkadaşım 2 senedir çalışıyor. Nişan istediler, sevgilimin ısrarlarına dayanamadım durumu aileme açtım. Abim durumu 1 senedir biliyordu, hatta tanışmıştı erkek arkadaşımla. Birden karşı çıkmaya başladı..
Babama açtığımda önce olur, ailesiyle de kendisiyle de tanışayım dedi. Aradan 1 ay geçti, sevgilim çıkıp benim için geldiğinde babam birden tanışmaktan vazgeçti. Önünde 1 sene okul, sonra da iş bulma var daha etrafına bak kendini bağlama demeye başladı..
Erkek arkadaşımsa bu durumu ailen beni istemiyor diye algıladı, ki tavırlardan anlaşılan doğru söylüyor. Seni 1 sene daha beklerim daha da beklemem diyor, benden çıkardı olan biten olayları. Şu durumda da aramız pek iyi değil, bana eskisi gibi ilgi göstermiyor..
Korkarım sonuna geldik bu ilişkinin ama yılların emeği var, üzülüyorum ailemin yaptığı hatanın bedeli bu kadar ağır mı olmalıydı? yoksa boşa mı kürek çekiyorum? yardım lütfen...benneyaptımki

Bizde okuyan kız nişanlanmaz sözlenmez vs senin ailenin mantığı da budur belki..
Erkek arkadaşın suçlu,sen aileni suçluyorsun ama seven adam 1 sene beklerim yoksa da beklemem demez.
Kız evi naz evidir olur böyle şeyler baba da kızını düşünür abin de gayet modern bir adam ki tanışmış bile erkek arkadaşınla .. herşey normal bence,sorun erkek arkadaşın gereksiz hasssiyeti.
Askere gitti mi askere gitsin bu sürede,kaç yaşındaki insan hemen öyle vazgeçer mi sevdiği kızdan.
bana böyle bir cümle kurulsa bana destek olmak yerine tehtid eden adamı şutlarım.

bence tanışma erken olmuş biraz daha bekleseydn şimdi böle demeleri normal.kim çıkarsa öle diyeceklerdr büyük ihtimalle

Sizin gösterdiğiniz özeni sevgiliniz göstermiyor sanırım. Seven insan 1 seneden başka beklemem der mi hiç

Asıl sorun işte ne askerlik derdi var ne de iş bulma..Parası her şeyi hazır sadece beni bekliyor..Sanrım biraz da ailesi zorluyor, doğuya tayini çıkacak, tek göndermemek için.
Şimdiye kadar o beni daha çok sevdi, benden daha çok fedakarlık yaptı, o yüzden biraz da vicdanen belki de bu sözüne katlandım.
Ben de aynı fikirdeyim, seven erkek bırakamaz bekler. İnsan kendi hayatı söz konusu olduğunda objektif yaklaşamıyor işte.
Ben seni sevdiğim için 3 sene beklemiş olacağım dedi bana savunma olarak. Ailemin yaptığı yanlış verdiği sözden dönmüş olması..Sonuçta kalkıp yol geldiler bunun için.

Korkarım sevgisi bitmiş bunu görmekten mi korkuyorum ne?

Arkadaşım evlilik öyle,doğuya tek gitmesin yok ailesi istedi vs diye olabilen birşey değil.
Bu sebeple sana müddet verip sonra da terk edecek adam seni haketmiyordur zaten.
Sana ne fedakarlık yaptı şimdiye kadar sanıyorum ok ufakken tanışmışsınız zaten.
Ne yaptı mesela şimdiye kadar,asıl fedakarlık şu an yapması gereken.
Sanki o kız sen erkeksin garip bir hal almış durumunuz.
"Kendi hayatı" kavramı var ise onda zaten sorun var demektir,hayatı değil hayatınız olmalıydı önemli olan.
O zaman gitsin hemen nişanlanıp evlenecke birini bulsun canım .Madem böyle evliliğe bakışı..
Ailenin çağırıp reddetmesine de gelirsek ooooo nişanlanınca ne sorunlar ne sorunlar çıkıyor bu konu devede kulak kalır.Böyle şeyleri hoş görür erkek tarafı çünkü kız daha okuyor.Ve babanı hala haklı buluyorum..

Seni kesinlikle haklı buluyorum, sadece kendimde o cesareti bulamıyorum. Dile kolay 6 sene geçirdik. 18 yaşımıza yeni basmıştık başladığımızda, ondan önce birisini çok sevmiştim sürünmüştüm peşinden. İlk gençlik dönemleri işte..Kimseye güvenemedim, sevmek istemedim..Şuanki erkek arkadaşıma çok hoyratça davrandım. Beni çok seviyordu peşimden ayrılmıyordu, kendimi yaralamamak için onu yaklaştırmadım pek yanıma..
Bu dönemde bir yandan da babamla annem boşandılar.3-4 senelik çok sancılı bir dönemdi. Araya başka kadın girdi, bunun travmasını çok zor atlattım. Hala gelecekte mutlu olur muyum korkusu var içimde, evlilikten aldatılmaktan korkuyorum.
Bunların bir çoğunu onun desteği sayesinde atlattım, her anında bana destek oldu, dert ortağım oldu.
Son 1 ay içerisinde olan olaylara kadar bir bayanın karşılaşabileceği ideal erkek özelliklerini taşıyordu, ama bu olaylara verdiği tepkiler gerçekten çok zorluyor beni..
Yaşı küçük de değil artık 25, çocukluğuna versem..Sanırım babamın zamanında ailemize yaptığı yanlıştan dolayı, benim geçirdiğim travmalardan haberdar olduğu için biraz da bilinçaltında babama karşı kızgınlık da var.
Ama bana söylediği bir kaç ağır söz var bunları kaldırmakta zorlanıyorum.. İlgilendiğin için çok teşekkür ederim..

Mesaj sayın az olduğu için özel mesaj atamıyorsun canım..

Sana sıkıntılı döneminde verdiği destek gerçekten çok hoş,Helal olsun,Allah da razı olsun ondan ancak... Belli ki seni seviyor ve sayıyor.Babana kızgın olması durumu ise normal yani ben bu detayları bilmediğim için..
Baban dengesiz midir,senin canını sıkmak için mi böyle davranıyor yoksa gerçekten kızına değer verdiği için mi..? yani önce ailenin durumunu çözelim ki erkek arkadaşına tavrını belirleyelim..?
Aileler iş ciddiye binse bile nikah masasına kadar kız aileleri yani damat adayını ciddiye almıyor.benim nişanıma 48 saat vardı babam istersen vazgçebilirsin tekrar tekrar düşün bu kadar önemli dedi ki şöyle söyleyeyim eşimi bendne çok sevdiğini düşünüyorum o haldeler..

ne olursa olsun ben erkek arkadaşın ailesinin gazına geldiğini düşünüyorum.
ama iş abartmış biraz,seni incitmiş..seni kaybedebilir bunu göze alabiliyor buna şaşırıyorum..?

abimin öğrendiğinde kız arkadaşı vardı. O baya ikna etmişti sağolsun, sonra ayrıldılar. Tabi ciddi bir şey değildir diye düşünmüş de olabilir. Benden önce nasıl gidersin olayına da girdi galiba biraz..İstememesinin sebebi herhangi bir olay ya da bilgi değil, doğuya ve diğer illere tayininin çıkacak olması. Beni yollamak istemiyormuş, annemle babamın da bakımı varmış!

Babam da işin resmiyete dönüşeceğini, beni vermek zorunda kalacağını söylüyor eğer tanışırsa..Abimle bir tanışma sonrası babam konuşmuştu fikri o zaman değişti biraz da.

babam verdiği sözden her an cayabilecek birisi..Her zaman benim iyiliğimi düşünür bundan şüphem yok tabiki ama farketmeden zarar veriyor bana..
Mesela bu olaylardan birkaç gün sonra erkek arkadaşım annesinin annemle tanışmak istediğini söyledi. Anneme iletti mi abim aracılığıyla babama söylendi. (Bu arada annemle babam konuşmuyor) Babam iyi olur tanışsın demiş, hatta anneme eve çağır daha iyi olur denmiş. Bizim haberimiz yoktu erkek arkadaşımla bir gün dışarda tanıştırdık anneleri. Birbirlerini sevdiler, baş başa konuştular. Annesi son derece ılımlı konuşmuş..
Şimdi de abim annemi suçlamaya başlamış atlıyorsun hemen çok heveslisin diye.Tanıştıkları için rahatsızlarmış..
Yani hep bir şeye karar verip son anda vazgeçiyorlar.
6 senedir buluşmalarımız çok sıkıntılıydı, ailem sürekli sıkıntılıydı. Çok zor dönemlerden geçtik. Erkek arkadaşım seninle problemim yok, artık babandan bıktım ben diyor..

Bu arada babamın bana ayrıca bir tavsiyesi daha var:
Bunu 1.sıraya koy, diğer adaylara da bak diyor..

Ortada büyük bir sorun yok.
Abinin takıntısı saçma erkek istediği zaman evlenir ama kız için iş biraz değişiyor.
Babana katılıyorum hem tanışıp hem resmiyete dökmeyi geciktiremez bu yüzden işi savsaklıyor.
Okulunu bitirsen böyle olmaz ama baba okulum bitti adamın da işi gücü var ben gidiyorum evlenmek istiyorum artık zamanı geldi diyebilirsin.
Rest ise rest ama bunu yapmak için ne olursa olsun sana destke olan tehtid etmeyen bir eşe ihtiyacın var.
Ailen ikna edilmeyecek ne bileyim inat edecek değil.
Ama erkek arkadaşın büyük hatada.
otur konuş kavga etmeyin birbirinizi incitmeyin sen incindiğin noktaları söyle..
beni sonsuza kadar bekleyebilirsen seninim de..!

Bu arada anladığım kadarıyla babam, evde kalırsa, başkasıyla ya mutlu olamazsa, statüsü daha düşük birini bulursa diye korkusundan karşı çıkmıyor ama erkek arkadaşımı da istemiyor aslında daha iyisini bulsa ona geçse derdinde. Söylediklerinden böyle anladım açıkçası bir de babamın ailesinde doktor takıntısı var..oğlumuz-kızımız-gelin-damat doktor olsa diye..

Anlıyorum canım..
Baban işi biraz çirkinleştirmiş son cümleyle ama onu da anlıyorum.
O en iyisi olsun mantığında.. kendince haklı ama bence haksız neyse..

fakat e arkadaşının bıkma işi sakat.. neymiş ki neyden bıkmış yarın evlenince ne yapacakmış..?
burada ne aileler ne sorunlar neler neler var..
ilk fırsatta babandan bıktım mı diyecek miş?
sen mi seçmişsin o babayı sen mi istemişsin ayrılmalarını sen mi seçmişsin sorunlu aileyii..
saçmalıyor ve dolandığı alanlar tehlikeli..
haklı olabilir ama gelecekte bu laflar daha da büyür senin baban senin annen senin sorunlu ailen vs diye uzar gider..
tehlikeli

Bunları konuştum elimden geldiğince sakin bir şekilde, 1 sene konusunda maalesef çok kararlı.. Okulu bitirince rest çekmeni beklerim senden, gerekirse nikah yapıp bırakıp gideriz. Senin için o zaman yemediğim hakaret kalmaz, barışmak için de her eziyeti çekerim dedi. Ben de aileme sırtımı dönemem kavga ederim, bastırırım ama bırakıp gidemem dedim. O zaman biter diyor, cesaret edebilir mi bilemiyorum. İşimi hemen bulmam da zor, öğretmen atamaları belli durumda biliyorsunuz, doğuda ufak bir yere tayin olup gidecek özelde iş bulmam da mucize olur....

Bunları gördükçe ben de artık işler daha da çirkinleşmeden yolları ayırmak daha mantıklı olur diye düşünüyorum ben de..Ama o kadar emek o kadar zaman yaşanmışlıklar, duygular hepsi engel oluyor bana.. Bir de ortada daha düzeltilemeyecek bir şey yok. Korkum bıkmış olmasından..Bıçaksırtı remen sürekli gel-git içindeyim

bence zamana bırakmalısın..erkek arkadasın acısındanda bakmalıyız evet senin durumun cok zor ama onunda kızgınlıgını anlamak gerek.tam kabul etmişken son anda vazgecmiş baban.dalga gecer gibi..bence daha en fazla bir sene beklerim lafı sadece kızgınlıkla olayların verdigi asabiyetle söylenmiştir.gercekten senden vazgecebilecek olsa neden simdi bırakmasınki...babandan bıktım falan demiş bunu demesinin başlıca sebebi babanın sana yasattıgı üzüntüler bence.bıktım diyo ama evlenebilmek icin de bekliyor..olaylar daha taze biraz zaman gecsin ozaman ayrılmanız gerekiyosa ayrılın.su durumda ayrılık lafını dile getirme bence.olanlarda senin bi sucun yok ama erkek arkdsınada hak veriyorum ben..

bütün kabahati ailende mi aramakta hata ediyorsun. ailen olmaz dememis ki, okulunu bahane etmis sadece, ki cok dogru etmisler.
okul bitmeden evlilik düsünülmez bana göre, bu durumda ailen dogru olani yapmis.
hatta en dogrusunu yapmislar, kaldi ki sevgilin sana seni 1 yildan fazla beklemeyecegini söylüyor ve sende hala onunla berabersin. gözünü ac ve bak, sevdigin adam seni beklemek istemeyen bir adam!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…