• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bedelli askerlik...

uyuyan güzel o zaman o eşitlik olmuyor canım iste!
torpil her ülkede var diye,ben başbakanın kızı değilim diye niye benim canım tehlikeye atılıyor?
ohooo mantığa bak..bu mu adelet bu mu eşitlik?
bak arkadas ne güzel anlatmış,futbolcu bile benden üstün!hak mı bu?
birileri kaymağı yesin ama bizler ses cikarmiyalim,biz eşit olalım ona bile taziniz?yoooo kimse kusura bakmasın ben buna kesinlikle karşıyım!başbakanın oğlu da insan!benim abimde kuzenimde sevgilimde!onunki laylaylom yapacak benimki Savaşıcak sonra esitiz diye gecinicem!?
futbolcu bile benden üstün ne demek?hem eşitlikten adaletten bahsediyorsunuz hem de futbolcuları küçümsüyorsunuz çok saçma geldi bana!hem herkes insan diosunuz hem de fubolcu bile benden üstün diosunuz anlayamadım açıkcası..Artı futbolcu deyince sadece üç büyüklerdeki yıldız futbolcular gelmesin aklınızaa bu ülkede amatör kulüplerde kazandığı üç beş kuruş parayla birikim yapıp gelecek oluşturmaya çalışan insanlar var.artı ben sadece bariz bir örnek olsun die futbolcu demiştim.sadece futbolcular için değil ki..bu şekilde geleceğini etkileyebilecek insanları kastettim.

bence tam tersi benim düşüncem duygusal değil mantıksal.
ben örnek verdim zaten ona bakarsan doktorlar 12 ay yapıyorlar ve onların kısalmaz bu gidişle. hani eşitlik diye yırtınıyor muyum ben?
bu ülkede ne yaparsan yap hiç birşeye hiçbir zaman hakkın olmaz zaten. hep başına vurulur sus senin hakkın yok denir. kahvede sürten ortalıkta kız kesen adam 15 ay yapınca sorun olur, ama işi gücü başında yıllarını okumaya vermiş etrafındakilere iş olanağı sağlayan adam kısa dönem yapmak istedi mi bencil olur adaletsizlik olur.
savaş var diyorsunuz peki bu savaş ne kadardır var? benim babamın döneminden beri var.. peki son senelerde şehit haberleri niye bu kadar arttı?? kimse bunları sorgulamıyor ama vatan uğruna ölünmeli herkes ölmeli diye dolanıyor. niye birileri ölüyor demiyor...
ayrıca bişey daha diyeceğim ki.. bu tutumunuz bizim sınıfta bi kız vardı gitti hocaya dedi ki hocam kalıp soruları çözüp sınıf geçiyorlar. sonra ne oldu bütün sorular değiştirildi. peki ona neydi.. seni başkalarının sınıf geçmesi etkiliyor mu...
onun gibi bu da. bedelli olmayınca diğerlerinin süresi kısalacak mı? hayıır..
peki o zaman insanların en doğal isteği olan askerliği kısa sürede bitirme isteğine niye bu kadar tepkilisiniz...
ya da bedelli olup olmaması neyi değiştiricek diğerleri açısından? hiç birşey. o zaman bırakında bari herkes olmasa da bazıları sevdiklerine çabuk kavuşabilsin.
bu arada benim sevgilim,kuzenlerim vs kimse bedelli askerlik yapamayacak işine yarayan adamlar için devlet buna izin vermiyor çünkü. sen gel mühendissin benim işime yara. sen doktorsun gel askerimi tedavi et diyor. ama ben yine de bu düşüncedeyim.
peki burda eşitlik diye bağrınan arkadaşlara soralım hepsinin yakınları uzun dönem yapmışlar. bu sistem benim işime yaramıyor ve adaletin hiç bi zaman olmıcağını biliyorsam diğerlerinin ne yaptığı beni ne ilgilendirir ki. varsın kısa yapsınlar.
aman gerçekten bu tartışmadan sıkıldım. inş herkes sevdiğine sağ salim kavuşur.

savaş neden var sorusunu hep soruyoruz.
tarafların var olabilmesi için savaş çıkarıldığını biliyoruz.
birileri yesin içsin köşe olsun diye savaş var.

benim de ailemde çok sayıda insan var askerliğini yapmış ya da yapmamış.
ben doğu hizmetini yapmış biriyim.
bu olaylar herkesi her şekilde etkiler.
illa yolunu gözlediğin bir sevgilinin olması gerekmiyor.

canımdan çok sevdiğim kardeşim de sınırda askerlik yaptı.
tanınmış bir gazeteci olan ağabeyim de askerliği sırasında sınırda değil ama doğudaydı.
bunun ne demek olduğunu çok iyi biliyorum.
sınırda askerlik yapan yakını olanların hepsi sizin gibi düşünmeliydi o zaman.
ama düşünmeyenler var.

ben yara almadan sıyrılayım derken, oyunun parçası oluyoruz.
demek istediğim bu.
ama idealist yaklaşımlar eleştiri görüyor artık kişisel düşünmek gerekiyor sanırım.
ben kişisel düşünmemeye devam edeceğim.

aynı durum şark görevi yapanlar içinde var ozaman doğuda öğretmenlik yapanlar batıda yapanları kıskansın ozamn madem vatan millet diye çırpınıyor bazıları olayı namus kardeşlk eşitlik adı altında eleştrşyorlar o zaman aynı şey öğretmenlik yapanlar içinde geçerli doğuya gitmek istemeyenler de vatan haini olsun doğu-batı türkiyenin değilmi vatan haini mi demeliyiz doğuya gelmeyenleri..
bizde eşimin görevi gereği bitlisteyiz belki emekli olana kadar burda yaşayacağız imkanlar sınırlı sosyal hayat sıfır vs vs ama eşim burdaki biçok çocuğu eğitiyor niye?? vatana millete hayırlı insanlar olsunlar diye bu hizmeti yerine getiren bi insan bedelli asker olmak istemiş çok mu!!!!! hem bu ve buna benzer durumda olan yüzlerce kişi var..

vatan millet ihanet eşitsizlik kavramlarını kullanırkenn birazda geniş çerçevede düşünmek gerekiyor...

ihanetse yapılan o zaman doğuya gelmemek için türlü bahaneler uyduran kişileride aynı katagoride değerlendirelim..

Allah allaaahhhh sana mı laf soyledim ben şimdi?
ne dedim de üstüne alındın bu kadar rahatsız oldun ki sen şimdi?
futbolcu ornegini sen verdin diye bende o ornekten yola çıktım!
futbolcunun ya da bilmemkimin ısı is te,bedelli yapabiliyor da benim sevgilim niye yapamıyor dedim!
aman be ne desek suc oldu!
of bana ne!
gidenler sag salim donsunde bedelliymis kısaymış uzunmus bana!
birak başbakanı futbolcu bile benden üstünmüş dedim!
ne var bunda şimdi?!
hayirdir sevgilin futbolcu da BİLE dedim diye mı gücüne gitti!!!!!?????

Son düzenleme:
Allah allaaahhhh sana mı laf soyledim ben şimdi?
ne dedim de üstüne alındın bu kadar rahatsız oldun ki sen şimdi?
futbolcu ornegini sen verdin diye bende o ornekten yola çıktım!
futbolcunun ya da bilmemkimin ısı is te,bedelli yapabiliyor da benim sevgilim niye yapamıyor dedim!
aman be ne desek suc oldu!
of bana ne!
gidenler sag salim donsunde bedelliymis kısaymış uzunmus bana!
birak başbakanı futbolcu bile benden üstünmüş dedim!
ne var bunda şimdi?!
hayirdir sevgilin futbolcu da BİLE dedim diye mı gücüne gitti!!!!!?????
sevgilim futbolcu değil geçmişte yazmıştım dikkatli okursan görürsün...evet bile sözünüzü doğru bulmadımm..yazdığınız yorum kendi içinde çelişiyor..neyse herkes kendi göüşünü paylaşsınn,ikili diyaloglara girmeyelimm..alıntı yapmazsanız sevinirmmvereliniortak

ay sen çok komiksin ya da rüya görüyorsun.ben senden alıntı yaptım mı hiç?!
bile derken ne demek istediğimi açıkladım!kaldı ki evet bile diyorum futbolcunun ne üstünlüğü var?top koşturuyor diye mı üstün benden?
amacın sırf kavga etmek!
kaldı ki basından beri ne eşitliği ne de tek tip askerliği savunuyorum!eğer basından okursa anlarsın!
eğer diyorum eşitlik olacaksa başbakanın ogluda,Ahmet beyin torunuda,futbolcuda hepsi bizlerle eşit olsun ona göre yapsın askerliğini!ha eğer bunu yapamiyacaklarsa da bana eşitlikten kimse bahsetmesin!bu kadar!

savaş neden var sorusunu hep soruyoruz.
tarafların var olabilmesi için savaş çıkarıldığını biliyoruz.
birileri yesin içsin köşe olsun diye savaş var.

benim de ailemde çok sayıda insan var askerliğini yapmış ya da yapmamış.
ben doğu hizmetini yapmış biriyim.
bu olaylar herkesi her şekilde etkiler.
illa yolunu gözlediğin bir sevgilinin olması gerekmiyor.

canımdan çok sevdiğim kardeşim de sınırda askerlik yaptı.
tanınmış bir gazeteci olan ağabeyim de askerliği sırasında sınırda değil ama doğudaydı.
bunun ne demek olduğunu çok iyi biliyorum.
sınırda askerlik yapan yakını olanların hepsi sizin gibi düşünmeliydi o zaman.
ama düşünmeyenler var.

ben yara almadan sıyrılayım derken, oyunun parçası oluyoruz.
demek istediğim bu.
ama idealist yaklaşımlar eleştiri görüyor artık kişisel düşünmek gerekiyor sanırım.
ben kişisel düşünmemeye devam edeceğim.

evet sana da katılıyorum..
hepımızın tasın altına elını koyması,vatanını koruması gerekırse canını ortaya koyması gerekır..
bızler Türkler yanı dunyada en cok vatan kıymetı bılen fanatıklerız..
bu konuda tabııkıde hemfıkırım..tabııkıde canımı da seve seve verırım..
ama yasadıklarımız yuzunden bu tarz dusuncelerı unuttuk..
her bırımız haber ızlıyoruz az cok gundemı takıp edıyoruz..yanı bu kadar olumsuzluklara ragmen bu kadar dokulen kanlara ragmen,yapılanları gordukce ınsanın tepesı atıyor ıste..
madem bu adamları adam yerıne koyup karsına alıp konusacaktın da,madem bunları vatan haını degılde gazıymıs gıbı karsılayacaktın da,madem yıllardır ben sen o bu pıslıklerın ele basını beslıyecektık,ozel odalar vapurlar ayarlayacaktık el bebek gul bebek bakacaktık...nıye bu kadar sehıt verdık verıyoruz?
ıste bunları sorgulamaya basladıgında ınsan zaten o noktada tıkanıyor ve fanatıklıgı bır kenara bırakıp bencıl oluyor..

eşitlikten ve adaletten söz ediyoruz!!!
hepsi bu!!!

ben en doğrusu olan ve kendi söylemiş olduğum sözü alıntılayayım gene de en iyisi..
başka söze gerek yok çünkü,yokkk!!!

yok ben ne demek ıstedıgımı asla anlatamıyacagım..
gozluklerı cıkarmak lazım da nerdeee.....

aynı durum şark görevi yapanlar içinde var ozaman doğuda öğretmenlik yapanlar batıda yapanları kıskansın ozamn madem vatan millet diye çırpınıyor bazıları olayı namus kardeşlk eşitlik adı altında eleştrşyorlar o zaman aynı şey öğretmenlik yapanlar içinde geçerli doğuya gitmek istemeyenler de vatan haini olsun doğu-batı türkiyenin değilmi vatan haini mi demeliyiz doğuya gelmeyenleri..
bizde eşimin görevi gereği bitlisteyiz belki emekli olana kadar burda yaşayacağız imkanlar sınırlı sosyal hayat sıfır vs vs ama eşim burdaki biçok çocuğu eğitiyor niye?? vatana millete hayırlı insanlar olsunlar diye bu hizmeti yerine getiren bi insan bedelli asker olmak istemiş çok mu!!!!! hem bu ve buna benzer durumda olan yüzlerce kişi var..

vatan millet ihanet eşitsizlik kavramlarını kullanırkenn birazda geniş çerçevede düşünmek gerekiyor...

ihanetse yapılan o zaman doğuya gelmemek için türlü bahaneler uyduran kişileride aynı katagoride değerlendirelim..

arkadaşım sana sonuna kadar katılıyorum hem de sonuna kadar.
öğretmenler,doktorlar zaten zorunlu hizmet kapsamında yeterince bu devlete hizmet ediyorlar.
bakınız sevgilimin zorunlu hizmeti hakkari yüksekovaya çıktı. şimdi bu adam bi de kalkıp tekrar askerlik yapmak zorunda mı?? sen zaten zorunlu kılıyorsun bazı şeyleri. adamın hayatından 3-4 sene çalıyorsun bir de 1 sene askerlikle geçirmek zorunda mı bu insan.
askerlikte tabi ki eşitlik olmamalı. her yerde eşitsizlik yapılıyor doktorlara ama askerliğe gelince hayıııır duuuur.
size söliyim bedelli bile yapılmasına izin verilmiyor doktorların. hem de eşekler gibi 6 sene üniversite okumuş olmalarına rağmen 15 ay askerlik yapıyorlar dediğim gibi. sizce bu eşitlik mi hak mı hukuk mu??
sonra sokakta boş gezen adam 15 ay askerlik yapıyormuş vah vah çok üzüldüm. çok eşitiz adiliz gerçekten!!!!!!!

sevgili doktorlarımız da askeri hastanelerde veya kışla içindeki revirlerde görevlerini ve vatani görevlerini yapmış oluyorlar..
bunun nesi garip?!

herzaman ve her yerde ve her durumda eşitlik istiyoruz..
peki bunun nesi garip?!

Tek Tip Askerliği destekliyoruz elbetteturkbayragi

sevgili doktorlarımız da askeri hastanelerde veya kışla içindeki revirlerde görevlerini ve vatani görevlerini yapmış oluyorlar..
bunun nesi garip?!

herzaman ve her yerde ve her durumda eşitlik istiyoruz..
peki bunun nesi garip?!

Tek Tip Askerliği destekliyoruz elbetteturkbayragi

nesi mi garip?? meg senin kocan askerlik yaptığı yerde ayrıca 3-4 sene de zorunlu olarak kalsın o zaman eşit oluruz işte!!!!!!!!!!!!!!

eşitlik eşitlik diye bağırcağınıza eşitliğin getireceği sorumlulukları siz kaldırabilcek misiniz önce ona karar verin ondan sonra konuşun

nesi mi garip?? meg senin kocan askerlik yaptığı yerde ayrıca 3-4 sene de zorunlu olarak kalsın o zaman eşit oluruz işte!!!!!!!!!!!!!!

eşitlik eşitlik diye bağırcağınıza eşitliğin getireceği sorumlulukları siz kaldırabilcek misiniz önce ona karar verin ondan sonra konuşun

doc;
eğer eşim doktor olsaydı,elbette zorunlu hizmetini bu vatan için doğuda da gerçekleştirecekti..
bunun nesi garip?!

doc;
eğer eşim doktor olsaydı,elbette zorunlu hizmetini bu vatan için doğuda da gerçekleştirecekti..
bunun nesi garip?!

olsaydı demiyorum. eşit olucaz ya! eşin ne işle uğraşıyor bilmiyorum ama o da gitsin doğuda devlet için görev yapsın o zaman de eşit olalım diye! lafta kolay bazı şeyler.
garip olan hala herkesin eşit olduğunu düşünmen.

garip olan senin diğer türlü algılaman eştliği!

yok öyle bunda eşitlik olsun ötekinde olmasın.
eğer bi yerde eşitsizlik varsa diğerinde niye eşit olsun?!
işine geldiği yerde eşitlik olsun gelmediği yerde olmasın olmaaaz!
neyse boşuna çabalamıcam artık isteyen istediği şekilde düşünsün banane ya

cekhu arkadaşım ben bundan sonra yazdıklarıma alıntı yapmazsan sevinirim dedim alıntı yaptın demedim...amacım kimseyle ikili diyaloglara girerek ortamı germek değil,,ben seni anlayamıyorum sen de benii anlamıorsun ya da doğru ifade edemioruzz o yüzden daha fazla uzatmanın anlamı yok..ben seni görüşünle ilgilenmiorum zaten sadece ordaki bile lafına takılmıştım ve onu ifade ettim..önceki mesajlarını da dönüp okumadımm neysee daha fazla uzatmayalım bence ortam gerilmesinn

Arkadaşlar bu gerginliğe bi nokta koymak istiyorum artik bazı arkadaşlarımizin da dedigi gibi adaletsizlik oldugunu savunanlar evet hakli ama yaşadığımız dünya da keşke tek adaletsizlik bu olsaydıda bi sekilde buna engel olabilseydik. Ama olmuyo iste ha su da var gercekten bedelli ye karsi olan arkadaşların ya eşleri ya kardeşleri vs askerde veya yapmis gelmis kişiler bende kendi açımdan düşünüyorum kimse canini sevdiğini yavrusunu kardeşini hadi git de ölümle burun buruna yaşamak neymiş bi gör git biraz 15ay gelme özlet kendini heran yürek küpürtüsu ile yaşat bizi biraz psikolojin bozulsun onlari gör de diyerek gönül rızası ile göndermiyordur bence ve ben gene eminim ki burda herkesin elinde olsa imkan sevdiğinin caninin evladının bunları çekmesine göz yummayip bedelli ye evet der bu benim düşüncem tabi üstüne basa basa söylüyorum kizlar tartışmaya da gerek yok herkesin düşüncesi gene kendine parası olan isteyen gider bedelli parası durumu el vermeyen istemeye istemeye de olsa yapar 15ay bu da devletimizin adaletsizliği yapacak birsey yok bu adaletsizlik bedelli yapan kişilere özgü degil bence

Arkadaşlar bu gerginliğe bi nokta koymak istiyorum artik bazı arkadaşlarımizin da dedigi gibi adaletsizlik oldugunu savunanlar evet hakli ama yaşadığımız dünya da keşke tek adaletsizlik bu olsaydıda bi sekilde buna engel olabilseydik. Ama olmuyo iste ha su da var gercekten bedelli ye karsi olan arkadaşların ya eşleri ya kardeşleri vs askerde veya yapmis gelmis kişiler bende kendi açımdan düşünüyorum kimse canini sevdiğini yavrusunu kardeşini hadi git de ölümle burun buruna yaşamak neymiş bi gör git biraz 15ay gelme özlet kendini heran yürek küpürtüsu ile yaşat bizi biraz psikolojin bozulsun onlari gör de diyerek gönül rızası ile göndermiyordur bence ve ben gene eminim ki burda herkesin elinde olsa imkan sevdiğinin caninin evladının bunları çekmesine göz yummayip bedelli ye evet der bu benim düşüncem tabi üstüne basa basa söylüyorum kizlar tartışmaya da gerek yok herkesin düşüncesi gene kendine parası olan isteyen gider bedelli parası durumu el vermeyen istemeye istemeye de olsa yapar 15ay bu da devletimizin adaletsizliği yapacak birsey yok bu adaletsizlik bedelli yapan kişilere özgü degil bence

eklemek istediğim bişey var;
tek tip askerlik uygulaması sayesinde bi derece eşitlik sağlanmış olucak inşallahhhturkbayragi

sadece süre ile eşitlik olmuyor.. askerliğini doğuda yapanla batı da yapanında arasında eşitlik olması lazım.. 4,5 ayını doğuda yapsın 4,5 ayını batıda yapsın... !!!

bence zorunlu askerlik bir düzenlemeden geçmeli...

Back
X