bence tam tersi benim düşüncem duygusal değil mantıksal.
ben örnek verdim zaten ona bakarsan doktorlar 12 ay yapıyorlar ve onların kısalmaz bu gidişle. hani eşitlik diye yırtınıyor muyum ben?
bu ülkede ne yaparsan yap hiç birşeye hiçbir zaman hakkın olmaz zaten. hep başına vurulur sus senin hakkın yok denir. kahvede sürten ortalıkta kız kesen adam 15 ay yapınca sorun olur, ama işi gücü başında yıllarını okumaya vermiş etrafındakilere iş olanağı sağlayan adam kısa dönem yapmak istedi mi bencil olur adaletsizlik olur.
savaş var diyorsunuz peki bu savaş ne kadardır var? benim babamın döneminden beri var.. peki son senelerde şehit haberleri niye bu kadar arttı?? kimse bunları sorgulamıyor ama vatan uğruna ölünmeli herkes ölmeli diye dolanıyor. niye birileri ölüyor demiyor...
ayrıca bişey daha diyeceğim ki.. bu tutumunuz bizim sınıfta bi kız vardı gitti hocaya dedi ki hocam kalıp soruları çözüp sınıf geçiyorlar. sonra ne oldu bütün sorular değiştirildi. peki ona neydi.. seni başkalarının sınıf geçmesi etkiliyor mu...
onun gibi bu da. bedelli olmayınca diğerlerinin süresi kısalacak mı? hayıır..
peki o zaman insanların en doğal isteği olan askerliği kısa sürede bitirme isteğine niye bu kadar tepkilisiniz...
ya da bedelli olup olmaması neyi değiştiricek diğerleri açısından? hiç birşey. o zaman bırakında bari herkes olmasa da bazıları sevdiklerine çabuk kavuşabilsin.
bu arada benim sevgilim,kuzenlerim vs kimse bedelli askerlik yapamayacak işine yarayan adamlar için devlet buna izin vermiyor çünkü. sen gel mühendissin benim işime yara. sen doktorsun gel askerimi tedavi et diyor. ama ben yine de bu düşüncedeyim.
peki burda eşitlik diye bağrınan arkadaşlara soralım hepsinin yakınları uzun dönem yapmışlar. bu sistem benim işime yaramıyor ve adaletin hiç bi zaman olmıcağını biliyorsam diğerlerinin ne yaptığı beni ne ilgilendirir ki. varsın kısa yapsınlar.
aman gerçekten bu tartışmadan sıkıldım. inş herkes sevdiğine sağ salim kavuşur.