begenmiyorsan kendin bilirsin diyen yardimci sizce ne yapmaliyim?

Bazı bayanlar aldıkları güzel kazançlı paradan bahsemtiş ben o kadar kazanamıyorum siteminde bulunmuş bu işi yapabilirsiniz vasiflı eleman aranmıyor.
En basit bir ev gösteren emlakçı bile dünyanın parasını alıyor vergi mi ödüyor yok bırakın Allah aşkına kaçıncı evini alıyor 4 bin kazanıyor şu memlekette yolsuzluk yapan ne insanlar varken benim yapamayacağım işi başkası yapıyosa alsın helalinden kazansın .

Bazı bayanlar aldıkları güzel kazançlı paradan bahsemtiş ben o kadar kazanamıyorum siteminde bulunmuş bu işi yapabilirsiniz vasiflı eleman aranmıyor.
En basit bir ev gösteren emlakçı bile dünyanın parasını alıyor vergi mi ödüyor yok bırakın Allah aşkına kaçıncı evini alıyor 4 bin kazanıyor şu memlekette yolsuzluk yapan ne insanlar varken benim yapamayacağım işi başkası yapıyosa alsın helalinden kazansın .

Mesele de o zaten.. neden hayatinin 20 senesini kendini egitmeye adamis, okul-harc-servis-kitap-dershane parasi vermis, 2 dil bilen bir adam, vasifsiz, egitimsiz bir adamdan daha az kazansin? Neden o kadar egitimin uzerine temizlige gitsin hakkini almak icin? Uzerine ustluk bu vasifsiz arkadas vergisiz olarak bilmem kac bini alip uzerine bir de bik bik yaspsin neden? Olay su, ben evimi temizlerim ama o yazilim uzmani, doktor, muhendis olamaz.. mesele benim yapamadigimi yapmasi degil, benim vakitsizligimden dolayi yetistiremedigimi yapmasi, kolelik yapmiyor yani abartmayin..

Son düzenleme:
Nedir bu bazılarının temizlikci bayan kompleksi anlamak güç. Yok vasifsizmis eğitimsizmis ....( bakalim zamaninda onu okutan yol gosteren bir ailesi oldumu malum ülkede fırsat eşitliği yok.) Buna rağmen çok kazaniyormus vergi vermiyormus. Peki siz calistirdiginiz temizlikcinin sigortasını oduyormudunuz??? Ayrica nasıl okumuş biri isinden veya isverininden memnun olmadığında rest çekiyor temizlikcide cekebilir.

Valla aylik ortalama 3000-4000 kazann var bu sektorde.Gidin asgari ucretliye uzulun.8 senedir koylerde surunuyorum o maasi alamiyorum.2 yalap şap yer siliyor gunluk 100 lira aliyor.Cok temiz para.
+1
üstelik islerini yalap şap yapmaları dolmus parasina kadar istemeleri arti her istediğin zaman gelmemeleri
Eger ev sahibi basinda değilse çoğu görünmeyen yerleri silmemeleri

Niyeyse insanımız da dadı temizlikçi vs. Olduğu zaman akan sular duruyor sanki hep onlar haklı
Ama Basbayagi haksız da olabilir

Bir doktor offf ne pis kokuyorsun ben seni tedavi etmem derse o doktor dayak yer

Bir öğretmen senin çocuğunla birebir ilgilenemem git başka öğretmene götür derse bimere şikayetler beddualar havada uçuşur
Bir mühendis benim elimden gelen bu işine gelirse yazarsa büyük ihtimal işinden olur ama temizlikçi yapanca ne oldu kölen mi sandin

Son yorumlara istinaden: olgulara çoğunlukla duygusal açıdan yaklaşan bir toplumuz. Gercekcilikten uzaklaşıyoruz bu yüzden. "Vasıfsız" tabiri bile hakaret olarak algılanıyor. Oysa vasıflı -vasıfsız kelimeleri çalışanların niteliklerini belirtmek üzere kullanılan, yerleşmiş ifadelerdir. Daha iyi tabirler bulunabilir mi, belki. Ama kullanan bunu hakaret amacıyla mi kullanıyor, hayır.

Diğer yandan her mesleğin kendince artısı eksisi var. Herkes kendi yaşamının şekillendirdigi yönde bir meslek ediniyor. Bazı meslekleri kabuledilemez bulmak o meslekleri tercih eden insanlara yapılacak en büyük saygısızlıktır.

Sonuç olarak her alanda çalışana da ihtiyaç var. Herkes kendi evini temizlesin fikri gerçekleştirilebilir olmadığı gibi anlamlı da değil bence. Ev temizliği konusunda yardım almanın, lokantada yemekten ne farkı var. Ne de olsa elimiz ayağımız tutuyor, hepimiz yemeğimizi yapabiliriz değil mi?

Herkese mrb hemen konuya gireyim 15 günde bir evime temizlik için iki abla geliyor ben isteyken temizlik esnasinda zirt pirt arayip rahatsız etmek istemedigim için biseyleri kagida yaziyorum bu seferde yapilmasi gerekenleri yazdim gecen geldiklerinde banyoyu cok baştan savma yapmislardi banyoyu daha ayrintili yapalim klozet tam temizlenmemisti gecen yazdim neyse eve gelince bi not buldum aynen yaziyorum: elimizden geleni yaptik gecen seferde her yeri ayrintili temizlemistik begenmiyorsan kendin bilirsin biz evimizdede boyle temizlik yapiyoruz ziinetcim ve sonundada bi ablanin adi vardi biri yazmis bu durumda arayip ne demeliyim siz olsaniz onlari bidaha cagirirmiydiniz 1 yildir devamlı cagirdigim kişiler şimdiden tesekkurler
Bulundugum ülkede haftada üc kez iki kez yardımcı alıyorum. Haklısın sonucta para veriyorsun. Ben direkt yüzüne söylüyorum yapılacakları. Sonra rahatsız oluyorum gördükçe. Bence başkasını al ya da imkan varsa geldiklerinde gel konus

İnsan işini elinden geldiği kadar iyi yapmalı diye düşünüyorum,yapamıyorsa ne yazık ki çağırmayacaksınız.Bu arada diğerlerinin dediği gibi abartı bir titizliğiniz varsa sorun sizde demektir.Ancak sizin dediğinizi hiç yerine getirmediyse de görmezden gelmenin onlara daha kıyak olacağını da bilmelisiniz, başka isteklerinizi de yerine getirmemeye başlayacaklardır ileride.

Back
X