• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bekar anne'nin oğlunu yetiştirmekle imtihanı

Geç yatması, telefondan video izlemesi falan evet zararlı ama yazdıklarınız içinde en çok endişelenmeniz gereken şey, oğlunuz "hayır" sözünden anlamayacak, kural diye bir kavram bilmeyen bir çocuk olup çıkacak. Büyürken gerek kreşe alışma sürecinde, gerekse kreşte ve okulda kurallara uyum sağlama konularında pek çok problem yaşarsınız. Annenizi ve babanızı bir pedagogla görüştürün veya çocuk psikolojisi ile ilgili kitaplar alıp okutun. Çok sevdikleri için yaptıklarını söyleyeceklerdir ama çocuğa iyilik değil kötülük yaptıklarını anlamaları lazım.

Bu anlattıklarınız BANA GÖRE çok kötü şeyler değil biliyo musunuz... Şİmdi bu çocuk (yanlış anladıysam beni düzeltin) babadan ayrı büyüyor anladığım kadarıyla. Ki erkek çocuk.. Bırakın sevdiği, güvendiği başka insanlar da olsun hayatında. Ve dede ile anneanne bu konuda en güvenilir insanlar. Torunlarını en az senin kadar sevip düşünebilecekleri konusunda şüphem yok. Böyle olması onu dışa dönük, kendine güvenen bi çocuk yapacaktır. Annesiyle babasının ayrı olmasının verdiği ezikliği tolere edecektir diye düşünüyorum. Bırakın 12 de uyusun bırakın ne zaman uykusu gelirse uyusun. Saatlere bağlamayın. Yeter ki mutlu olsun..
Diğer konuya gelince ben de aşırı yorulduğum için kızımla fazla vakit geçiremediğim zamanlar verdim eline telefonumu yalan söyleyecek değilim. En dinlenebildiğim anlardı ve buna ihtiyacım vardı. İnternetin, o videoların ben zararını görmedim. Aksine.. Şu an 4 yaşında ingilizceyi baya ilerletti. Renkler,sayılar, oldukça gelişmiş kelime dağarcığı... Ve ingilizce şarkı repertuarı çok geniş. Evet 2,5 yaşından beri kreşe gidiyor ama bunları hep o internetteki videolardan öğrendi. Ve günlük dili gibi oldu. Örneğin.. Dün akşam '' Anne bana blue kazak alırmısın ya da dark blue olsun'' dedi.:KK45:Ve inanılmaz dışa dönük, sosyal ve kendini çok iyi ifade ediyor. Aynı şekilde kas hastası olduğu için yani yürüyemediğinden dolayı bütün zamanını ne yazık ki internet önünde geçirmek zorunda kalan kuzenim 12 yaşında ve ana dili gibi ingilizcesi var. Hatta internette inanılmaz takipçisi var ve bizden iyi kazanıyor.
Evet bunları anneler tasvip etmeyebilirler ama ben hem çalışıp hem annemin hastalığıyla ilgilindeğim için hem de eşime zaman ayırdığım için gerçekten çok yoruluyorum. Kendim de şeker hastasıyım zaten. Şöyle bi kahve içimlik zamanlara öyle ihtiyaç duyuyorum ki. Mecbur kalıyordum ama pişman değilim.

*

Bu anlattıklarınız BANA GÖRE çok kötü şeyler değil biliyo musunuz... Şİmdi bu çocuk (yanlış anladıysam beni düzeltin) babadan ayrı büyüyor anladığım kadarıyla. Ki erkek çocuk.. Bırakın sevdiği, güvendiği başka insanlar da olsun hayatında. Ve dede ile anneanne bu konuda en güvenilir insanlar. Torunlarını en az senin kadar sevip düşünebilecekleri konusunda şüphem yok. Böyle olması onu dışa dönük, kendine güvenen bi çocuk yapacaktır. Annesiyle babasının ayrı olmasının verdiği ezikliği tolere edecektir diye düşünüyorum. Bırakın 12 de uyusun bırakın ne zaman uykusu gelirse uyusun. Saatlere bağlamayın. Yeter ki mutlu olsun..
Diğer konuya gelince ben de aşırı yorulduğum için kızımla fazla vakit geçiremediğim zamanlar verdim eline telefonumu yalan söyleyecek değilim. En dinlenebildiğim anlardı ve buna ihtiyacım vardı. İnternetin, o videoların ben zararını görmedim. Aksine.. Şu an 4 yaşında ingilizceyi baya ilerletti. Renkler,sayılar, oldukça gelişmiş kelime dağarcığı... Ve ingilizce şarkı repertuarı çok geniş. Evet 2,5 yaşından beri kreşe gidiyor ama bunları hep o internetteki videolardan öğrendi. Ve günlük dili gibi oldu. Örneğin.. Dün akşam '' Anne bana blue kazak alırmısın ya da dark blue olsun'' dedi.:KK45:Ve inanılmaz dışa dönük, sosyal ve kendini çok iyi ifade ediyor. Aynı şekilde kas hastası olduğu için yani yürüyemediğinden dolayı bütün zamanını ne yazık ki internet önünde geçirmek zorunda kalan kuzenim 12 yaşında ve ana dili gibi ingilizcesi var. Hatta internette inanılmaz takipçisi var ve bizden iyi kazanıyor.
Evet bunları anneler tasvip etmeyebilirler ama ben hem çalışıp hem annemin hastalığıyla ilgilindeğim için hem de eşime zaman ayırdığım için gerçekten çok yoruluyorum. Kendim de şeker hastasıyım zaten. Şöyle bi kahve içimlik zamanlara öyle ihtiyaç duyuyorum ki. Mecbur kalıyordum ama pişman değilim.

*

Size hiç mi hiç katılmıyorum. Tam karakterinin oluşacağı yaşlar bunlar. Ara sıra mecbur kalındığında kısa süreliğine biraz video izlemesine izin verilebilir belki ama bırakın izlesin, bırakın 12de yatsın demek doğru bir yaklaşım değil. Kreşe ve okula başladığında dünyanın kendi etrafında dönmesine alışık olan çocuğun psikolojisi perişan olur. Örneğin kreşte sırf ağladığı için uyması gereken kuralları yıkmazlar. Doğrusu da budur zaten. Çocuğun özgürlüğünü hissetmesi gerektiğine ben de katılıyorum ama gelişimi açısından, kendi iyiliği için konulması gereken kurallara ve ebeveyn otoritesine de uymalı. Aksi takdirde, uyumsuz, bencil bir insan olup çıkar. Sırf anne-babası boşandı diye çocuğun hayatının kontolünü çocuğun eline vermek doğru değildir. Hepimiz çocuklarımızı seviyoruz, hepimizin anne-babaları da torunlarını seviyor ama sevildiğini hissetmesi için her dediğinin yapılmasına gerek yok.

merhaba kızlar,
beni tanıyanlar bilir.
neler yaşadım neler :)
ama şuan çok şükür bin şükür, tünelin ucundaki aydınlığa çıktım.
o meseleler de kapandı hamdolsun.

şimdiki sorunum şu:
iki yaşında oğlum var.
ailemle yaşıyorum biliyorsunuz.
maalesef aileyle yaşamanın çok avantajı olduğu gibi dezavantajı da var.
avantajları saymakla bitmez fakat dezavantajı maalesef çoğu avantajını siliyor gibi.
o dezavataj ise; ne yazık ki oğlumu istediğim gibi yetiştirememem.
kamuda mimarım. sabah 9-akşam 5 çalışıyorum.
oğluma annem bakıyor.
babam saat 10 gibi çıkıp işine gidiyor.
akşam herkes evde.
oğluma tek başıma müdehale ettrmiyolar.
2 aylıktan beri ellerinde olduğu için "bizim oğlumuz" diyorlar ve oğlum için tek başıma karar almakta cidden çok güçlük çekiyorum.
mesela en basitinden uykusu.
2 yaşındaki çocuk 12'de uyur mu? işte maalesef bizim evde uyuyor.
niye? oğlumu yatağa götürsem hemen "dedeeee" diye ağladığı ve sonra dedesi gelip onu "kurtardığı" için. neymiş çocuk robotmuymuş? " 10 diyince hemen yatarmıymış?
işten gelip azıcık dinlenmek için elime telefon alsam.
hooop elimden telefonu oğlum yine "ağlayarak" çekip aldığı ve en az 1 saat youtube'da kepçe kamyon videoları izliyor.
aslında çok çok mesele var ama yazımı uzatmak istemiyorum.
sizce ne yapayım?
kreş demeyin, oğlumun kesinlikle psikolojisi buna hazır değil.
sevgiler :)

canım bende ayrıyım bi oğlum 2 yaşında bi oğlum 6 aylıktı..

aileyle yaşamanın avantajları evet çok ama dezavantajlarıda var.. seni çok iyi anlıyorum bende ailemle yaşıyorum ama kendi düzenimi o kadar çok özledim ki.. çünkü birçok şeyi onların düzenine göre yapmaya çalışıyorum..

ama çocuklarım küçük şimdi 5 ve 3 yaşındalar evimi ayırmak istiyorum ama ayırsamda ben işten gelene kadar yine annemler bakacak çocuklara..

bence pedagog ile görüştüm uyku saati 10 olmalıymış büyüme hormonu salgılanıyormuş

eline telefon tablet verilirse beyni ısınıyormuş çocuğun (doğru bilgidir haberlerde duydum)
radyasyondan kansere kadar gidiyormuş falan diye çocuğun sağlığını öne sür.. belki işe yarar çünkü torunlarına kıyamazlar sağlığı söz konusu olunca..

bir an bekar anne ve oğlu diye okuyunca heyecanlandım duygulandım.. allah yolunu bahtını açık etsin kardeşim..

Size hiç mi hiç katılmıyorum. Tam karakterinin oluşacağı yaşlar bunlar. Ara sıra mecbur kalındığında kısa süreliğine biraz video izlemesine izin verilebilir belki ama bırakın izlesin, bırakın 12de yatsın demek doğru bir yaklaşım değil. Kreşe ve okula başladığında dünyanın kendi etrafında dönmesine alışık olan çocuğun psikolojisi perişan olur. Örneğin kreşte sırf ağladığı için uyması gereken kuralları yıkmazlar. Doğrusu da budur zaten. Çocuğun özgürlüğünü hissetmesi gerektiğine ben de katılıyorum ama gelişimi açısından, kendi iyiliği için konulması gereken kurallara ve ebeveyn otoritesine de uymalı. Aksi takdirde, uyumsuz, bencil bir insan olup çıkar. Sırf anne-babası boşandı diye çocuğun hayatının kontolünü çocuğun eline vermek doğru değildir. Hepimiz çocuklarımızı seviyoruz, hepimizin anne-babaları da torunlarını seviyor ama sevildiğini hissetmesi için her dediğinin yapılmasına gerek yok.

Mutlaka.. Yani anlatmaya çalıştığım ben bu durumun ciddi zararını görmedim. Bi dezavantaj yaşamadım. Belki şansti belki rabbim yardım etti. Kreşte uyumlu, asla bencil değil... Ben kendimi baz alarak yorum yaptım. Zaten Bana göre yi büyük puntolarla yazdım. Asla genelleme yapmadım ki yapmam zaten rahat olun. Ama farklı şekilde de konuşmak zaten kendini yalnız hisseden, babasız çocugunu büyütmeye çalışan bi anneyi de daha fazla üzmek istemem.

Iyi olmana sevindim diyerek basliim ben:)
Cok yorma kafani, oylede buyuyor planli programlida buyuyor cocuklar. Cok fazla baski bence hicte saglikli degil, biraz katiliyorum babaniza yani.
Okullu oldugu zaman zaten duzene girmek zorunda olacak hersey, zamanla toparlar. Simartilmanin keyfini sursun, ama elbette sozunuzu dinlemesinide bilsin.

hey gidi neler yaşadım neler paylaştım burda.
tüm dostlara selam.
buradaki çoğu derdim geçti bitti.
şimdi başka telaşlar :)
çooook şükür.

Ailenize yakın bir ev tutun gündüz çocukla ilgilenirler hem zaten bir süre sonra kreşe verirsiniz.
Edit: konu eskiymiş hayırlı olsun

10 bile geç. Zor ama biraz ses tonunuzu kararlılıkla yukseltin. Azar değil demek istediğim kararlı olun. Okul zamanı çok sıkıntı çekerseniz sonra. Bir de çocuklar rutini ve sakinliği seviyor. 8 de yatağa gidin 9 da uyumuş olsun. Ve taviz vermeyin. Tabi gündüz akşama doğru uyutuyorlarsa önce bunu erkene ceksinler.

10 bile geç. Zor ama biraz ses tonunuzu kararlılıkla yukseltin. Azar değil demek istediğim kararlı olun. Okul zamanı çok sıkıntı çekerseniz sonra. Bir de çocuklar rutini ve sakinliği seviyor. 8 de yatağa gidin 9 da uyumuş olsun. Ve taviz vermeyin. Tabi gündüz akşama doğru uyutuyorlarsa önce bunu erkene ceksinler.
evime tam yerleşeyim ümitliyim, erken yatıp erken kalkıcaz :)

Back
X