Bekar bir bayan olarak tayin yazilabilecek yerler..

Daha cok gencsiniz, buyuksehirden sasmayin.
Bi cok aktiviteye katilir kurslara gidersiniz.
Coluk cocuk yokken buyuk sehir en iyisi.
Bursa guzel ama neresi? Nilufer disinda oturmazdim tek basima olsam, belki maksimum Hurriyet Karaman taraflari ama ilerisine gecmezdim, kiralar da pahali.
Eskisehir diyorum ben.
Kim kime dumduma, genc dinamik bir sehir, cok buyuk degil ama her imkan var.
Deniz olsun diyorsaniz Izmir.

Haklısınız teşekkür ederim..

kesinlikle Eskişehir derim. bursa yı asla tavsiye etmem. sırf oğlumun babası burda diye katlanıyorum yoksa arkama bile bakmadan kaçarım. merkezde 1000-1500 ün altında kiralık ev yok. ben ilçesindeyim. burda bile 750 den başlıyor tabi bulunabilirse çünkü kiralık ev bile yok. bursalılar bana kızmasın, 5 yıldır bursadayım, gözlemlediğim en önemli şeylerden biri de insanları inanılmaz soğuk. daha önce hatay ve uşakta görev yaptım kıyaslanamaz bile.

Aydin merkez, Canakkale, Eskisehir, Izmir.

Uzun suredir yurtdisindayim, istanbul'u yillar once uni mezuniyetimde birakmistim en son. Istanbuldaki arkadaslar, bu kadar fazla mi Suriyeli sayisi yoksa Arap turist mi fazla?
Sasirtti beni gercekten sokaklardaki Arap nufus :)

Cevabınız için cok teşekkür ederim açıkçası biraz büyükşehir hengamesi ve ailemden kaçmak için gidiyorum..

Sosyal faaliyet tabiki isterim ama doğa deniz sakinlik bunlar oncelikli isteklerimden.. Hayırlısı olsun insallah kafam bayağı karıştı...

Canim ben de dogay cok severim. Ama yebi bir sehre gittiginde emin ol sosyallesmek en birinci onceligin olacak. Ve kucuk yerlerde boyle bir sansin olmayacak, olsa bile kaliteli zaman gecirmek icin cok takla atman gerekecek. Sosyal bir varligiz neticede, bu ihtiyaci yabana atma derim. Ileride zaten ozellikle cocuk vs olursa bir kabuga cekilme ihtiyaci hissedeceksin, gencken eglen gez cos diyorum ben :)

kesinlikle Eskişehir derim. bursa yı asla tavsiye etmem. sırf oğlumun babası burda diye katlanıyorum yoksa arkama bile bakmadan kaçarım. merkezde 1000-1500 ün altında kiralık ev yok. ben ilçesindeyim. burda bile 750 den başlıyor tabi bulunabilirse çünkü kiralık ev bile yok. bursalılar bana kızmasın, 5 yıldır bursadayım, gözlemlediğim en önemli şeylerden biri de insanları inanılmaz soğuk. daha önce hatay ve uşakta görev yaptım kıyaslanamaz bile.

Evet kiralik ev bulmak bile zor, insanlar genelde satin aliyor, kiralik olanlarda oldukca pahali.
Kardesimi evden cikardi ev sahibi cunku satyi evi baskasina.
Kardesim kiralik ev bulamadigi icin mecbur kredi cekip ev aldi.

Ben egeden şaşmazdım sanırım :) neresi olursa olsun ege olsun. Muğla, aydın vs mis gibi yerler. Akdeniz bölgesi de güzel ama egeye göre çok daha sıcak. Batı karadeniz de fena değil aslında ama öncelik ege :) hayırlısı olsun inş.

Canim ben de dogay cok severim. Ama yebi bir sehre gittiginde emin ol sosyallesmek en birinci onceligin olacak. Ve kucuk yerlerde boyle bir sansin olmayacak, olsa bile kaliteli zaman gecirmek icin cok takla atman gerekecek. Sosyal bir varligiz neticede, bu ihtiyaci yabana atma derim. Ileride zaten ozellikle cocuk vs olursa bir kabuga cekilme ihtiyaci hissedeceksin, gencken eglen gez cos diyorum ben :)

++++++++++++++++++

o kadar haklısınız ki

doğa harikası küçük bir şehirde yaşıyorum

ama gitmek istiyorum (son konum da bununla ilgili hatta )

büyük şehirden sonra küçük şehirdeki sosyal yoksunluk insanı çok yıpratiyor hele de gençsen.

Evet kiralik ev bulmak bile zor, insanlar genelde satin aliyor, kiralik olanlarda oldukca pahali.
Kardesimi evden cikardi ev sahibi cunku satyi evi baskasina.
Kardesim kiralik ev bulamadigi icin mecbur kredi cekip ev aldi.
haklısınız. ben öyle yaptım mesela :)) ama satılık evler de inanılmaz pahalı. bazen bakıyorum işte ankara ya Eskişehir e (bi gün oğlum büyüdüğünde yerleşmek istediğim yerler :)) ) gayet uygun satılık evler. dönüp bursa ya bakıyorum o kadar fark var ki uçmuşlar resmen. oturulabilecek yerlerde 400.000 den başlıyor ortalama bir ev.

iznik e gitmedim hiç

Bence tarihi açıdan gezilmesi ,görülmesi gereken bir yer. Yorulunca göl kenarında turlamak,çay içip ,çekirdek çitlemek ,kendine özgü çini sanatına ait kolyeler ,yüzükler vs. ve bir çok alınacak olan hediyelikler içinde kaybolmak. vs.vs

Bence tarihi açıdan gezilmesi ,görülmesi gereken bir yer. Yorulunca göl kenarında turlamak,çay içip ,çekirdek çitlemek ,kendine özgü çini sanatına ait kolyeler ,yüzükler vs. ve bir çok alınacak olan hediyelikler içinde kaybolmak. vs.vs

Herşeyden önce sakin biryer. Ancak temelli yerleşecek kişi daha önceki hayatınca çok sosyalse sıkılabilir. Özellikle kış ayında. Ama yok ben huzur istiyorum, kafa dinlemek istiyorum derseniz eyvallah

Cok tesekkur ederim.. O kadar haklısınız ki.. İyiki konu açmışım buraya.. Yorumlarınız dogrultusunda fikirlerim çok değişti..

Yesili, dogayi, sakinligi inanilmaz severim ama bir ihtiyacim oldugunda devamli bir dunya yol gitmek, alisveris, gezme istedigimde yine bi dunya yol gitmek zamanla sıkıcı gelir.
O doga, sakinlik,kafa dinlemelik yerler. tatil icin belli bir sure oldugu zaman tatli gelir ama yaşamak icin ayni sey olmaz.

Tam olarak ilk başta yazdığınız şeyleri istiyorum.. O yuzden sakin ilçelerden secicem.
Tabiki her istedigim yer olmuyor hatta cok cok zor bizim kurum.. Ama hayırlısını istiyorum.. Artık bi yerden baslamam lazım.. Şimdi olmasa bile illa zamanı gelecek..

Sakin ilçeler ilk başlarda iyi gelse de sonradan iyi gelmez.. Tayin şansınız muhtemelen her sene de olmaz.. Küçük bir ilçede yaşıyorum. İçinden nehir geçiyor, tarihi evleri var, sessiz sakin, kitabımı alıp nehir kıyısına da gidiyorum.. Ama uzun bir süre yaşanmaz.. Evli olsan, çoluk çocuk için ideal olabilir.. Gençsin. Neden emekliye ayrılmış gibi planlar yapıyorsun:işsiz:

Bir Eskişehirli olarak ve şuan malesef orada yasayamıyorum yaşanabilecek güzel şehirlerden biri olarak dusunuyorum.

Balikesirden erdek, burhaniye ayvalik (tatil beldeleri kışın sıkıcı olabilir)
Sinoptan gerze.
Aydın - kuşadası ( gezilerimde en aklımda kalan yerdi)
Bartından amasra olabilir. Küçük sakin istanbula nispeten yakın
Ben trabzonda yaşıyorum .burayı pahali oluşundan dolayı tavsiye edemiyorun. Buraların güzelliği meşhur olsa da. Aşırı derece arap turist yoğunluğu ve pahalılığı var. Burda birikim yapamazsınız. Yolunuz açık olsun.

Cocuk olunca küçük yerde yaşanabilir fikrinin aksini düşünüyorum.çocuğum ilkokula başladığı zaman büyük bir yere taşınmalıyım fikri olmuştur hep.çünkü çocuğumu her türlü sosyal faaliyete spora müziğe tiyatroya vs.yönlendirebilmem icin büyük şehir imkanları iyi olur düşüncesindeyim.bircok cocuklu iş arkadaşımda çocuklarının egitim hayatı için mecburen il merkezine tayin isteyip gitti. Demek istediğim bekarken sorumlulugun yokken herseyin tadına bak bir süre sakin deniz kıyısı bir yerde yaşamayı deneyebilirsin.sıkılırsan büyük şehire geçersin.evlenirsen cocugun olursa yaşayacağın yerde dahil herşey çocuğa göre oluyor zaten.

Back
X