Bekar kalmak

Benim görüşüm şu; mutluluk ne kocada ne bebekte.
Eğer sen şu an mutsuzsan muhtemelen evlendiğin zaman da başın göğe etmeyecek. Ya da stresli bir insansan bebek dogurunca stresine stres eklenecek.
Evlilik - çocuk - yuva kurmak mutluluk verici bri şey olsaydı ülkemiz mutlu kadınlardan gecilmezdi. Mutluluğun bunla hiç bağlantısı yok.
Bekarken mutlu olan, evliyken de muhtemelen mutlu olur. Evliliği kötü gidip boşansa da mutlu olur. Var öyle insanlar, çoluk çocukla boşanıp yeni hayatinda daha mutlu olan.
Ama bekarken kendini mutlu etmeyi bilmeyen evliyken de aynı mutsuzluguna yeni dertler,yeni sorumluluklar ekler...
Bence sizin evlilik ,yeni ilişki vs dusunmeden önce kendinizle ilişkinizi duzeltmeniz lazım .
Daha geçen günkü konunuzu hatırlıyorum; "yolda idinin didisini gördüm,bana evlenip boşandığım için yazık ettin dedi. Bekaretimi kaybettiysem ne olmuş yani" falan, böyle bakıyorsunuz hayata.
Böyle bir insan bence hiç evlenmese de mutluluğu bulamaz. Çünkü evlilik Rio karnavalı olmaidgi gibi,bekarlikta da pek bir halt yok:)
Siz başkalarının fikirlerine önem veren, kendini savunma ihtiyacı hisseden, onay almayı seven, el ne der düşüncesine (kendiniz öyle olmadığına inanmak isteseniz de) bağımlı birisiniz - yıllardır KK'da konularınızi okuyan biri olarak gozlemim sadece-
Siz bekar kalsanız eş dost 'vahhhh bir serefsize yaktı gençliğini' diyecek, 'bak senin eski evlenmiş, baakk foto atmis' diye burnunuza onun mutluluğunu sokacak (,belki yeni hayata başlayın diye), eski adam çocuk yaptıkça es dost hirslanip sana da yansıtacak 'o hayatına bakıyor,olan sana oldu,ah sana yazık oldu' diyezl, bir süre sonra tüm kız arkadaslarin evlenecek, bekar çevren kalmayacak, dislandigini hissedeceksin, sonra yavaş yavaş herkes anne olmaya başlayacak, bir süre sonra hamileliğini sana haber vermeyene 'hased edip nazar değdirecegimi düşünüyor' diye kurulacaksin...
Yani benim gördüğüm muhtemel senaryo bu.
Sonuç olarak yine mutsuz olacaksın...
O yüzden bence kalbimi kapatıp mutlu olayım,falan diye hiç boşuna düşünme.

Bu arada senden 3 yaş büyüğüm, bu sene 31 olacağım ve bekarım. Ama böyle bir endişem de 'ya hep bekar kalırsam' diye korkum falan da yok. Hayat yani,yaşamanın binlerce değişik yolu var. Bakalım benim yolum nasıl şekillenecek, her halükarda gelene ayak uyduracagima eminim . Dediğim gibi, sorun evlilik de değil,bekarlık da.
Sorun kişisel olarak bazı şeyleri cozemeden mutlu olamayacağınız.
Şarkıdaki tek taşını kendi alan,tek başına kendi takan kadının bir başka şarkısında şu sözleri söylüyor; Kendini onunla bununla karşılaştırma.
Başkalarının kriterlerine göre seçim yapMA!
O zaman başkalarının gideceği yerlere gidersin.
Oralarda ne işin var, senin yolun başka yokuşların başka!
Konu komşu ne der diye dinleme.
Komşu senin hayatın hakkında topu topu 15
Dakika konuşacak, Sense ölene dek onu yaşayacaksın
Önce bu şarkıya riayet ederseniz sonra pekala tek taşını kendiniz de alır tek başınıza mutlulukla takabilirsiniz.
Ama siz bu farkındalığa gelemediğiniz için boyle bir şey yapsaniz cevreniz 'abooo,şaşırmış kız. Baktı seveni yok,gitmiş kendine tektas almış. Vah kızım, kadersizim. Bir hocaya mi okutsak' demeye başlayacağı için daha da dert sahibi olursunuz

beni üzen insanların mutlu yuva hayali kurup bekleyip sonunda beş para etmez biri ile bunu gerçekleştirmeye çalışması. hayatının tamamı olmasa da insan aşık olmak karşılıklı sevmek isteyebilir.yada aşktan kör olmak.fakat araba sürer gibi bir anlık körlük kazaya sebep vermese.

Hayatımıza biri girecek diye koşmanın da, kimse girmesin diye gerilemenin de anlamı yok.
İyi biri denk gelirse evliyken de güzel hayat, huzursuz eden biriyle karşılaşmışsanız da yalnızken güzel.
Bunu sistematik bir düşünce haline getirmeye gerek yok.

Bekar kalmak çok normal ama ben genel anlamda yalnızlığı sevmiyorum. Ölene kadar evlenmeyebilirdim ama sevgilisiz kalamazdım:)) uğruna kapılarda yatacağım aşk değil tabii ama ben ikili ilişkileri seviyorum, ayrılıp sonraki gün yenisini bulma hevesi bile beni mutlu eder. O yüzden evlilik bence şart değil ama hayatınıza birilerini alabilmelisiniz. Ben evlenmeseydim şu an 28484859484848. sevgilimle olurdum muhtemelen.

Ben bile evlendiysem herkes için umut var demektir :KK70:
Bekarlığımı aşırııııı özlüyorum. Hatta ben evlenirken herkes boşanır gözüyle bakmıştı :KK70: hala arada bi boşanma hevesim geliyor.
Bence herşeyin güzel ve zor yanı var.
Kimse evli diye çok mutlu değil, bekar diye de mutlu değil.
Ama böyle konu açan biri ilerde kesinlikle evlenmediğine pişman olur.
Birde bir herif böyle çıktı diye niye tüm heriflere karşı umudun bitiyor ?
Ben mesela 72)262662727. Sevgilimle evlendim :KK70:
Sana ayrı bir sempati duyuyorum. Doğal ve samimi birisin.
Demek ki 1000 sevgili de yapsak, hep aynı erkeklere denk geliyoruz :))
Naturaları hep aynı.

Kime göre neye göre ?

Hayatınızda biri yokmuş
Birini sevmiyorsunuz şu an ödev olsun toplum sussun diye mi evleneceksiniz ?

Siz böyle mutluysanız kime ne demek düşer ki

Bilinçli bir insan evlenmek istiyorum diye evlenmez ki.
Karşısında ki insan onu bu yola götürür, evlenme isteğini uyandırır, hayat arkadaşı olabileceğine inandırır.
Evliyken boşanmayı isteyip bekarlığı seçmeniz gibi, yaşatılan şeyler size karar verdirecek.
Evliyken de mutlu olabilirsin, bekarkende. Kimsenin böyle bir garantisi yok ki.
Sen hayattan doyum almayı hedeflersen duygusal bir ilişki içinde olmadan da mutlu olursun.
Toplum yargılarına teslim olmadan, kendi değerinin farkında akışı yaşamalısın.

Son düzenleme:
İnsanlar fabrikasyon değil ki bana iyi gelen başkasına iyi gelmez herkes evlenmek istemez herkes çocuk istemez genellemeler le yaşamak çok yanlış asıl olması gereken ahlak kurallarına uygun olmak onun dışında herkes istediği gibi yaşasın

Hayat boyu bekar kalmak kötü birşey mi , öylede mutlu olamaz mı insan, mesela şarkıda olduğu gibi tek taşımı kendim taksam , kendi imkanlarımla ileride bir ev Sahibi olsam evli olmadığım için eksik hissedermiyim ben tek başına mutlu olmak istiyorum çünkü ne yeni biriyle tanışma hevesim var nede güvenim var insanlara , yaşadıklarimdan tüm inancım sarsıldı benim, ileri de ne olur bilemiyorum , hayat bir sürpriz yapar mı bilmiyorum , ama kimseye bağlanmak, alışmak istemiyorum benim düşüncem bu, tekrar evlenmek bir kumar oynamak gibi geliyor bana ya tutarsa diye aynı hevesle yola çıkamam, bilemiyorum kafam karışık , herkesten herşeyden uzağım ot gibi yaşıyorum Yüzümü hafifte olsa sadece güldüren yeğenlerim var, eski beni çok özlüyorum hayata pembe gözlüklerle bakan , herşey çok güzel olucak diye düşünüyordum, geçen gece bir yazı okudum takıldım kaldım, İyi şeyler inandığında, daha iyi şeyler sabrettiğinde ve en iyi şeyler hiç vazgeçmediğinde gelir." Yazıyordu ben geçmişi düşününce inandım ama olmadı , sabretmeyimi bilemedim yoksa ,ama yapılacak birşey yoktu o adamdan ayrilmaliydim , istenmediğim yerde duramazdim git demedi ama kalmam içinde bişey yapmadı hatta üstü kapalı git bile dedi aslında , yada bu yazıyı gelicegimi , göz önünde bulundurarak düşünmeliyim hayatimda iyi şeylerin olucagina inanmaliyim belki de, kafam karışık , kusura bakmayın dertlesicek kimsem yok anneme de anlatamıyorum üzülmesin diye buraya döküyorum içimi .
yaş kaç , yalnızlık allah'a mahsus. yalnızlık zor ama inanın burda okudugum çogu evlilik müessesinden kolay. öneyargılı olmayın . doğru insanı bulmanız dilegiyle

Vala ne dicektim unuttum ama turklerle evlenme istersen bi akrabamiz alman aldi 44 yasinda evlendi adamin 1 kizi var ama ne mutluluk icinde anlatamam bekledigine değmiş simdi avrupayi geziyor hep nette foto atiyor .istda fuarda tanismislar nasip iste adamda cok seker bi adam hep guler yuzlu yas kaç bilmiyorum 40 a kdr gez 40 da evlen cocuk düşüncen yoksa varsa daha erken evlenmek daha iyi yorucu çocuklar vala enerji bombalari kurallari aş burdan alma uzaklara git kore japin da olur biraz iste hayal gücü

hayatın ne getireceğini bilemezsin, ille de evleneceğim dememek lazım. evlenmezsem ölürüm, evlenmek zorundayım demek de yanlış. ben aşk yoksa evlenebilecek birisi asla değilim mesela kendimi biliyorum. batar yani ben aşık değilsem her şeyi. ben aşıkken evlenirsem evlenirim, aşkım geçtikten sonra o kararı almam çok daha zor olacak adım gibi biliyorum. kendimi söylüyorum sadece. önemli olan bence kendini tanımak, ne istediğini ve ne istemediğini çok iyi bilmek. ben mesela daha kendi gelişimini tamamlamamış, elinden iş gelmeyen, dağınlıklığını toplamayan, pasaklı birisiyle mutlu bir evlilik sürdürebileceğimi sanmıyorum. veya ailesine aşırı düşkün, cimri, doğru düzgün işi gücü olmayan, maddi sıkıntıları olan biriyle de anlaşabilecek yapıda bir kadın değilim. bunca zaman insanları tanıdıkça bunları anladım. önemli olan kendine ters olmayan özelliklerde birisiyle denk gelebilmek. biliyorum yani kendimi gözüm aşktan kör olsa da ben bu tarz kişilerle yapamam mesela en fazla 1 sene cicim ayı sonra kavga dövüş savaş ortamı. ki yine kendimi biliyorum bu tarz özellikleri olan kişilere zaten aşık olabilen biri değilim o ayrı konu. örnek veriyorum sadece. evlenmek için insanların önce kendilerini tanımaları gerektiğini düşünüyorum ki uyumlu eş meselesi de öyle çözülsün. yani millet yok uzun boylu olsun yok yakışıklı olsun gibi kriterler seçiyor kendine ama asıl mesele o değil.

Hayat boyu bekar kalmak kötü birşey mi , öylede mutlu olamaz mı insan, mesela şarkıda olduğu gibi tek taşımı kendim taksam , kendi imkanlarımla ileride bir ev Sahibi olsam evli olmadığım için eksik hissedermiyim ben tek başına mutlu olmak istiyorum çünkü ne yeni biriyle tanışma hevesim var nede güvenim var insanlara , yaşadıklarimdan tüm inancım sarsıldı benim, ileri de ne olur bilemiyorum , hayat bir sürpriz yapar mı bilmiyorum , ama kimseye bağlanmak, alışmak istemiyorum benim düşüncem bu, tekrar evlenmek bir kumar oynamak gibi geliyor bana ya tutarsa diye aynı hevesle yola çıkamam, bilemiyorum kafam karışık , herkesten herşeyden uzağım ot gibi yaşıyorum Yüzümü hafifte olsa sadece güldüren yeğenlerim var, eski beni çok özlüyorum hayata pembe gözlüklerle bakan , herşey çok güzel olucak diye düşünüyordum, geçen gece bir yazı okudum takıldım kaldım, İyi şeyler inandığında, daha iyi şeyler sabrettiğinde ve en iyi şeyler hiç vazgeçmediğinde gelir." Yazıyordu ben geçmişi düşününce inandım ama olmadı , sabretmeyimi bilemedim yoksa ,ama yapılacak birşey yoktu o adamdan ayrilmaliydim , istenmediğim yerde duramazdim git demedi ama kalmam içinde bişey yapmadı hatta üstü kapalı git bile dedi aslında , yada bu yazıyı gelicegimi , göz önünde bulundurarak düşünmeliyim hayatimda iyi şeylerin olucagina inanmaliyim belki de, kafam karışık , kusura bakmayın dertlesicek kimsem yok anneme de anlatamıyorum üzülmesin diye buraya döküyorum içimi .

35 yaşındayım.. bu yaşa kadar bir şey öğrendiysem o da şudur ki asla ama asla gelecekle ilgili kati kararlar alınmamalı..

hiç evlenmicem, hiç çocuk yapmicam, hiç şunu yapmicam vs vs..

gelecek için maddi birikim ve kişisel gelişim hariç herhangi kati kararlar almayın. bırakın biraz hayatı size geldiği gibi yaşayın..

yaşadıklarınız ne kadar kötü olursa olsun onlar sizi bugünkü siz yapan şeyler.. bunu kabul edin ve bundan sonra canınız ne istiyorsa onu yaşayın..

Sana ayrı bir sempati duyuyorum. Doğal ve samimi birisin.
Demek ki 1000 sevgili de yapsak, hep aynı erkeklere denk geliyoruz :))
Naturaları hep aynı.
Ayh çok teşekkürler kıazz.
Anonim bi yerde niye kasayım mi?
Sevenimiz kadar , sevmeyenimiz de var 🥀
Yani ben çok oynak bi kadındım :D yalana gerek yok.
Alay ettiğin adamla evleniyorsun :D döngü bu şekildeymiş , yaşadık ve öğrendik :D

Sizi anlıyorum. Ben de zaman zaman bu psikoloji içine giriyorum. Evlilik mutluluk getirecek diye bir kural yok ama evlenmemek mutlu edecek diye bir kural da yok. İnsan olarak diğer bir yarıya kadın, erkek olsun ihtiyaç duyuyoruz. Yaşanılan kötü tecrübeler insanı ümitsizleştiriyor. Ama şunu da unutmayın insan denen varlık unutmaya ve alışmaya kodlu. Yani sürekli böyle kalmayacağız. Bunu zaman zaman aklınıza getirin. Ben öyle yapıyorum yoksa işin içinden çıkılmaz bir karanlık koridora düşüyor insan.

Bekar olarak gayet de güzel yaşanabilir. Kimse evlenmek zorunda değil. Ne bekarlık evlilikten, ne de evlilik bekarlıktan daha güzel. İkisinin de eksileri artıları var. Mükemmel bir evliliğim yok ama yine de ah bekar olsaydım falan demiyorum. Bekarlığımı özleyebileceğim tek zaman kocamın lanet olası çoraplarını topladığım zamandır. Kendinize istediğiniz gibi bir yaşam alanı kurun. Keyfinizce dayayın döşeyin. İstenmeyen arkadaş ve akrabalardan da kurtulun. Mis gibi de yaşanır. Ama bekar kalmak demek yalnız olmak demek değil. Kalbinizin kapılarını da kapatmayın. Ne zaman isterseniz o zaman evlenirsiniz

Ayh çok teşekkürler kıazz.
Anonim bi yerde niye kasayım mi?
Sevenimiz kadar , sevmeyenimiz de var 🥀
Yani ben çok oynak bi kadındım :KK70: yalana gerek yok.
Alay ettiğin adamla evleniyorsun :KK70: döngü bu şekildeymiş , yaşadık ve öğrendik :KK70:
Oynak ve işveli kadınlar kocalarını parmağında oynatır derler.
Erkeklerin 2.beyninin nerelerinde olduğunu düşününce, doğru tespit bence :KK70:

bekar kalıp mutlu olan da var evli olup mutluluğu bulan da var. genelleme yapamayız herkesin hayatı ve koşulları farklı ama ben kendim için konuşacak olursam evlenemezsem çok kafaya takarım

Sen kalan ömrünü bekar geçirmek istedikten sonra kim ne diyebilir ki? Kime göre,nere göre yanlış?
Biz sana burda hayır yalnızlık Allah'a mahsustur desek olmaz,evet evlenme bekar kal desekte olmaz.
Çok kişisel bir konu.Önemli olan senin ne istediğin.

Back
X