açıklayıcı cevabınız için teşekkür ederim....dkh dışında tedavi yok diyorlar...hapta iyi gelmiyor...adetleri düzensiz bende ne yapacağımı bilmiyorum...dkh da çözüm değil bitiyor tekrar başlıyor sıkıntıları...çoçuk doğurana kadar kullanamazki...çarpıntı dahi yaptı korkuyorum vermeye doğal olarak...
Bana şeker hapını kadın doğum doktoru yazmıştı, hiçbişekilde tahlil yapmadan vermişti, mutlaka kullan demişti, kullandım ama faydasını gördüm diyemem, kiloluda değilim, daha sonra gittiğim doktorda yine hiçbir tahlil yapmadan kilolu değilsin bu hapı kullanmana gerek yok dedi.. Hala kafama göre devamlı gidebileceğim bir doktor bulamadım
bu metformin hapı adetini düzene sokmadı mı?etkisi 3 ay sonra gösteriyormuş..ne kadar kullandın....bizide haberdar edersen sevinirim...son çare yine dkh mı kullanacaksın...?
hayır etmedi, doğum kontrol hapıyla beraber kullandım, 1 senden fazla kullandım, doğum kontrol hapı olmadan da kullandım, bende hiçbir etki göstermedi, insülün sorunu olanlarda etkisini gösteriyor, ama bende öyle bi sorun yok, son çare evet dhk hapları... bu hastalığın bi çaresi yok sonuçta, iyileştim bitti diye bişey yok, bizim vücudumuz bunu üretiyor sürekli... bu bir kısır döngü.. yapmamız gereken onu kontrol altında tutmak,, ben kabullendim pko yu... o benim hayatımın bi parçası artık..
kızlar kesinlikle soğan suyunu deneyin derim faydasını görürsünüz ama düzenli yapın bitkisel sonuçta..
vee lütfen topik ilerlesin paylaşalım yaptıklarımızı bu arada hayıt tohumuna da başladım faydasını göreceğıme inanıyorum
Son zamanlarda kilo sorununu bende yaşıyorum, sanırım metobolizmam yavaşlamaya başladı, çok çabuk kilo almaya başladım ve daha önce hiç çıkmadığım kilolara çıktım.. Sanırım buda pco ile ilgili(
Arladaşlar merhaba. Ben de bir polikistik over hastasıyım. Aslında benim adet öncesi sivilcelenme ve erkek tipi saç dökülmesi dışında bir şikayetim yoktu. Yani ne tüylenme, ne kilo artışı, ne kanda yüksek insülin, ne de adetlerde düzensizlik yoktu. Yalnızca adet öncesi sendrom denilen PMS (Premenstrüel sendrom) yaşıyordum. Akne şikayeti için cilt doktoruna gittim. Cilt doktoru beni kadın hastalıklarına yönlendirdi. Bekar olduğum için karından ultrasonla bakıldı ve ultrasonda bariz polikistik over görüntüsü vardı. Doktor, şikayetlerim olmadığı için doğum kontrol hapına başlamak gerekmez dedi. Doğrusu ben de evli olmadığım için başlamak istemedim. Birkaç ay sonra akne şikayetim şiddetlenince tekrar gittim. Yine ultrasonla bakıldı. Bu kez polikistik over görüntüsünün yanında yumurtalıklardan birinde 2,5 cm lik kist göründü. Doktor kisti yok etmek hem de pko tedavi etmek için beni Yasmin' e başlattı. Ne dersiniz bu ilacın faydasını görür müyüm? Kullanıp da pko geçen var mı?
Arladaşlar merhaba. Ben de bir polikistik over hastasıyım. Aslında benim adet öncesi sivilcelenme ve erkek tipi saç dökülmesi dışında bir şikayetim yoktu. Yani ne tüylenme, ne kilo artışı, ne kanda yüksek insülin, ne de adetlerde düzensizlik yoktu. Yalnızca adet öncesi sendrom denilen PMS (Premenstrüel sendrom) yaşıyordum. Akne şikayeti için cilt doktoruna gittim. Cilt doktoru beni kadın hastalıklarına yönlendirdi. Bekar olduğum için karından ultrasonla bakıldı ve ultrasonda bariz polikistik over görüntüsü vardı. Doktor, şikayetlerim olmadığı için doğum kontrol hapına başlamak gerekmez dedi. Doğrusu ben de evli olmadığım için başlamak istemedim. Birkaç ay sonra akne şikayetim şiddetlenince tekrar gittim. Yine ultrasonla bakıldı. Bu kez polikistik over görüntüsünün yanında yumurtalıklardan birinde 2,5 cm lik kist göründü. Doktor kisti yok etmek hem de pko tedavi etmek için beni Yasmin' e başlattı. Ne dersiniz bu ilacın faydasını görür müyüm? Kullanıp da pko geçen var mı?
karamsar bir cevap olarak düsünme ama ben 3 yıl felan kullandım yasmini bıraktığımda her şey aynı oldu.bitkisel yolları kullanıyorum şuan
canım kistin büyük olduğu için en azından 2 ay yasmin kullan sonrası için tavsiye etmiyorum. adetinden sonra 15. 25. gün arası duphaston almanı tavsiye ederim. yumurtalıkların tembelleşmez
Kiminde kist vardır kimisinde yoktur, kiminin fsh sorun vardır kiminin lh sinde , herkesin hastalık derecesi bir değil.
ilaç kullanımı lütfen doktorların takdirine bırakın
Doğum kontrol hapları 3 ay kullanımın sonunda etki etmeye başlar . 2 ay kullanan bir insan hiç bir faydasını göremez .
Haplar , yumurta oluşumunu engelleyerek kadınları gebelikten koruduğu için , çocuk arzusu olmayan pcoslular da tedavi yöntemi olarak kullanılır.
aa yelpaz_e yakaladım senibende 2 yıl dkh hapı kullandım pko adına çözüm değil ama arkadaşın kisti büyük onun için en azından 2 ay yumurtlama olmammaıs gerek ki kistti erisin. yoksa dkh çok karşıyım zamanında onu bana yazan doktorlarında.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?