Bekaret sorunu

sumrucuk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2018
194
186
33
34
Öncelikle herkese iyi günler. Başlık için kusura bakmayın, herkesten özür dilerim. Ayrıca eleştirecek olan kişiler hakaretvari olmadıkça tüm eleştirilere açığım,kadın olduğumuzu hatırlayıp birbirimize daha yapıcı eleştirilerde bulunursak sevinirim.

Yaklaşık 11 ay kadar evvel başımdan çok kötü bir ilişki geçmişti. Hakaret, aşağılama, yalanlar, tehdit vs derken birlikte yaşadığım kişiden ayrıldım ve başka bir şehire yerleştim. O zamanlar yazmışım hatta. Neyse yaklaşık 2 hafta kadar evvel biriyle tanıştım, kariyerli iyi birine benzeyen inançlı bir adam. Benden 7-8 yaş büyük. Üçüncü kez buluştuktan sonra yaklaşık 10 sene evvel biriyle birkaç kez ilişkiye girdiklerini öğrendim. Yalnız ben de bakire değilim ve bunu açıklayamadım öğrendiğim anda. Şimdi vicdani olarak arada kalıyorum, bir yandan açıklamam gerektiğini düşünürken diğer yandan inançları gereği böyle bir şeyi kabul etmeyeceğini vs düşünüyorum. Önceki ilişkimden kaynaklanan güvensizlikten ötürü de kimseye güvenemiyorum ya ilerde iş ciddiye binip ailemle vs tanıştırdığımda bir sorunda beni ifşa ederse ya da evlenince bunu başıma kakarsa diye düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım? Ne düşünüyorusunuz?

geçmişi deşmemelisiniz
konu oraya nasıl geldi bilmiyorum ama keşke adam anlatırken de bunlara gerek yok deseydiniz.

aklınca sizi yemlemiş, kendi yaşadığını anlatmış cesaretlendirmek için, sizin de anlatmanızı beklemiş.

bence bu yola hiç girmeyin.
sonrası hep sarpa sarıyor.

geçmişi deşmemelisiniz
konu oraya nasıl geldi bilmiyorum ama keşke adam anlatırken de bunlara gerek yok deseydiniz.

aklınca sizi yemlemiş, kendi yaşadığını anlatmış cesaretlendirmek için, sizin de anlatmanızı beklemiş.

bence bu yola hiç girmeyin.
sonrası hep sarpa sarıyor.

Ben de öyle düşünüyorum, yani erkekler kendilerine göre farklı bakıyor biz kadınlara. Yarın bir gün ne diyeceğini bilemiyorum.

Kendinle ilgili özel seyleri asla telefonda veya mesajlasirken konuşma ne soyleyeceksen yuzyuze soyle boylece ifsalanmazsin, ailene oyle birsey soylemeye kalkarsa " kendisinden ayrildigim icin oyle soyluyor" diyiverirsin. Ama bunu soyledikten sonra detaya girme, her sordugunu cevaplama cok kurcalamasina izin verme ve suçlu gibi durma. Bilmesi gereken kadarini ustu kapali bilsin yeter.

Ayrica beni kabul etmez diye yalan işlerine bulaşma bence, bunu da dogru bulmuyorum. Yaşadiginin arkasinda duramayacaksan yapmamaliydin. Dini inanciyla kabul edip etmemesinin alakasi yok ayrica, oyle inancliyom diye gecinenler neler neler yapiyor neleri kabul ediyor. O kadar inancina bagli olsa flortte etmezdi.

Offf:olamaz:
3.buluşmada 10 yıl önce biriyle ilişkiye girdiğini mi söyledi bu ne abeslik yahu?
Kendi belki gururlanarak söyledi ama sende doğrucu davut gibi söylersen kendininkini unutur seninkini ön plana çıkarır.
Zihniyeti erkek yapar kadın yapamaz şeklindeyse 4.buluşma olmasın zaten.

Öncelikle herkese iyi günler. Başlık için kusura bakmayın, herkesten özür dilerim. Ayrıca eleştirecek olan kişiler hakaretvari olmadıkça tüm eleştirilere açığım,kadın olduğumuzu hatırlayıp birbirimize daha yapıcı eleştirilerde bulunursak sevinirim.

Yaklaşık 11 ay kadar evvel başımdan çok kötü bir ilişki geçmişti. Hakaret, aşağılama, yalanlar, tehdit vs derken birlikte yaşadığım kişiden ayrıldım ve başka bir şehire yerleştim. O zamanlar yazmışım hatta. Neyse yaklaşık 2 hafta kadar evvel biriyle tanıştım, kariyerli iyi birine benzeyen inançlı bir adam. Benden 7-8 yaş büyük. Üçüncü kez buluştuktan sonra yaklaşık 10 sene evvel biriyle birkaç kez ilişkiye girdiklerini öğrendim. Yalnız ben de bakire değilim ve bunu açıklayamadım öğrendiğim anda. Şimdi vicdani olarak arada kalıyorum, bir yandan açıklamam gerektiğini düşünürken diğer yandan inançları gereği böyle bir şeyi kabul etmeyeceğini vs düşünüyorum. Önceki ilişkimden kaynaklanan güvensizlikten ötürü de kimseye güvenemiyorum ya ilerde iş ciddiye binip ailemle vs tanıştırdığımda bir sorunda beni ifşa ederse ya da evlenince bunu başıma kakarsa diye düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım? Ne düşünüyorusunuz?

Öncelikle amacım asla kınamak değil bunu belirteyim. Birlikte yaşarken bunu düşünmeyip ayrılınca düşünmeniz ne kadar enteresan değil mi? Hem inançlı biri sizi etkiliyor hem de inançlı nasıl açıklarım diyorsunuz. Bir kadın olarak diyorum ki arkasında duramıyorsanız hiç girmeyin bu işlere. Bu sizin hayatınız dolayısı ile doğrusuna, yanlışına siz karar verirsiniz sadece. Ondan önceki ilişkiniz için sizi yargılama hakkı yoktur.

senin dediğin anlamda inançlı birisi (belki biraz aşırısı) olsaydı 3. buluşmada eski ilişkisinden bahsetmezdi. ya nasıl bir muhabbet dönüyor da 3. kez buluştuğun adam bunları söyleyebiliyor. inançlı falan değil karşındaki ve daha önce birisinin yazdığı gibi sizi "yemlemiş". birazcık kafamızı çalıştıralım. böyle adamcıklara prim vermeyin.
bir şeyler yaşadıysanız da yaşadınız. sizi bu sebeple yargılayacak biriyle olmayın. ki kendisi de yaşamış.

2 hafta önce tanıştığınız kişi size cinsel hayatını nasıl anlattı? konu nasıl açıldı yani?

İnanın ben de anlamadım, geçmiş günahlara girdik konuşurken sormaz olaydım en büyük günahın ne ki dedim ama gülerek, hani alaya alıp yazarsın ya... yazıverdi. Şok oldum ben de

Sizin yasadıklarınıza birşey deyip kabullenememesi için kendisinin de yaşanmaması gerekirdi mesele inançsa kadın için de erkek içinde aynı kurallar geçerli.

Ayrıca bu konular niye konuşulup anlatılır onuda bilmiyorum. Sizden laf almaya çalışmış gibi geldi bana.

O neden size daha önce birisiyle bir kaç kere birlikte olduğunu söyledi ve siz neden ilişkinizi söylemek zorundasınız? Bazen insanların kafa yapısını anlayamıyorum. Seviyorsan bitmiştir geçmişi deşmeyeceksin.

Benim çok sevdiğim, öldüğüm biri bile bana gelip ''Biliyor musun ben şu zaman şununla şu kadar yattım ve bunu dürüst olmak için sana söylüyorum '' tarzı bir konuşma yapsa direk soğurum ve o ilişki biter. Arkadaş ne yaptıysan yaptın gelip benim suratıma neden söylüyorsun.

Back
X