bekarlık mi evlilik mi

cbrt

hayat seninle guzell
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2012
256
25
Arkadaşlar sizce bekarlık mi daha iyi evlilik mi.. Yani şöyle baba evinde özgür değilseniz yani sizleri kisitliyolarsa evliyken daha mi kotu oluyo bu durum

Baba evinden sıkıntı yüzünden kaçıp evliliği tercih edenler boyunun ölçüsünü alıyor evet.

Onun haricinde bekarlık ta güzel evlilik te...Her şeyin bir zorluğu var. Bir kaç örnekle ilişkilendirilerek genellenilemeyecek bir durum bu.

Evliyken de eşin kısıtlar :) kocaya göre,maddi duruma göre, ve senin çalışmana göre de değişiklik arz edebilir

Devlet bünyesinde henüz imzamız bulunmasa da 2 yıldır sevdiğimle aynı evi paylaşıyoruz. Üniversite son sınıftayız. Baba evinde de gayet rahattım ama insanın kendi evi, hele hele sevdiğiyle paylaşması bir başka oluyor. Her saniyesiyle harika vakit geçirdim onunla, hayatımın en güzel 2 senesiydi. O yüzden üniversite biter bitmez ilk işim nasipse onunla evlenmek olacak. Velhasılkelam evlilik diyorum. Ama "doğru insanla ve doğru zamanda olan evlilik" diye ekliyorum. Yoksa bu işin yağmurdan kaçarken doluya tutulması da var... Baba evini mumla araması da var...

Arkadaşlar sizce bekarlık mi daha iyi evlilik mi.. Yani şöyle baba evinde özgür değilseniz yani sizleri kisitliyolarsa evliyken daha mi kotu oluyo bu durum

Bir uye yazmisti" küçükken babamin istediği gibi biri ,evlenince eşimin istediği gibi biri oldum peki ne olacak benim hayallerim" demişti.

İste bu şekilde hayatına sekil verebilen değil de baskalarinn çizdiği doğrultuda ilerleyen bir kişi hic bir şekilde mutlu olamaz.

Ve sorunuz evleneceginiz kişiye çok bagli bi olay biz ne desek doğru olmaz

Benimde sevdiğim var onla vakit geçirdiğim zaman çok mutluyum ama zamnim ve görüşme imkanlar çok kısıtlı ayda yılda bi buluşa biliyoruz ailem herşeyi kısıtlı şekilde yapiyo erkek arkadaşım da Çalışmamı isteyenlerden biri evde sıkılma is bakalım sana yada su gün şuraya gidesim vs. Ama ailem erkek arkadaşımı istemediği için fazla bi yere gondermiyo ve bazı kişisel yönden de kisitliyolar

Şimdi yazdığın şey farklı sırf baba evinde özgür değilsin diye kaçmak için evlilik yapıyorsan yanlış bir evlilik yapabilirsin. Ekonomik özgürlüğünde çok önemli.

Ara dönem yaşamıyorsanız baba evinin devamı olacaktır yüksek ihtimalle.

O yüzden iki yıllık yerine bu sefer 4 yıllık kazanmaya bakın uzakta okumak için.

Yok kaçmak için bi evlilik değil evlenmek istiyorum zaten ama bu etkenler de etkiliyor tabiki

Evleneceğin kişiye göre değişir, benim kuzenim babaevinde gördüğü baskıları anlatamam sana. Annesi yani teyzem vefat etmişti zaten, üvey anne var. gerçi iyi kadındı ama sürekli baskı yaptılar. Zorla başını kapattılar. Üniyi kazandı cemaat evinde kalmak şartı ile yolladılar. Sonra ben ve annem onu biraz silkeledik gözünü açtık kendine geldi. :) Ama o baskılar kısmen devam ediyordu. Şimdi evli ve hiç olmadığı kadar mutlu istediği gibi giyiniyor, eşinin ailesi ile arkadaş gibi. Eşi ile başka bir ülkede yaşıyorlar ama istediği zaman buraya geliyor. Yani kısaca evleneceğin kişiye bağlı.

Yalnızken de mutlu olabilen kadınlar evlenmeli.

Yoksa tek kişilik cehenneminizin boyutlarını genişletmiş oluyorsunuz sadece.

Baba ocağında türlü kısıtlamalara rağmen umutlu olabilme becerisine sahip değilseniz...

Hayalini kurduğunuz özgür, paylaşımcı, mutlu evliliği gerçekleştiremezsiniz.

Yani ne baba evi ne koca evi...

Huzuru kendi içinde bulabilmek mesele.

Eminsen sevginden mesela yok. Sorduğun sorunun cevabı evleneceğin kişiyle alakalı. Benim çok arkadaşım var bekarken baskı görüp şimdi deli gibi gezip eğlenen. eşleri ile tabi :) bana evlen evlilik çok güzel bir şey diyorlar

Baba evinden sıkıntı yüzünden kaçıp evliliği tercih edenler boyunun ölçüsünü alıyor evet.

Onun haricinde bekarlık ta güzel evlilik te...Her şeyin bir zorluğu var. Bir kaç örnekle ilişkilendirilerek genellenilemeyecek bir durum bu.
kesinlikle arkadasın dediği cok doğruu..

X