Bekarlık soyadı dilekçesini unuttum

burcutk

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2014
1.848
4.514
Merhaba herkese,

Dün sevgilimle nikâh günü almak için işlemleri hallettik. "İşlemleri hallettik" deyince çok basit geliyor ama Çankaya Belediyesi memurlarıyla sürtüşme, neredeyse nikâh tarihi alamayışımız ve en sonunda düğünümüzün yapılacağı salonun sınırları içinde kaldığı belediyeye güç bela yetişmemizden müteşekkil bir süreç oldu aslında.

Ben görüştüğümüz her memura tek tek "Bekarlık soyadı dilekçesini size mi veriyoruz" diye sordum. Ama en son nikâh tarihi aldığımız belediyede yorgunluk ve gerginlikten sormayı unuttum. İşlemimizi yapan kadın memur da hiç hatırlatmadı sağ olsun, hıh.

Bu işe bugün sabah uyanınca 'uyandım' açıkçası. Şimdi ne yapmalı? Pazartesi arasam yeniden, hallolmaz mı?

Uff yani.

Aklımda, nikahtan sonra nüfus cüzdanı değiştirirken istenirse orada ekletilebildiği kalmış. Ama tam emin değilim.

Sonradan hallediyosun. Nüfus mudurlugune git kızlık soyadimi eklettirmek istiyorum de bir dilekçe yasiyosun onayliyolar düzeliyor. Lakin sonradan ben sadece eşimin soyadını kullanmak istiyorum dersen mahkeme kararı gerekiyor

Yarin gidip ayni belediyeye dilekceyi alip ordan hemen formu doldurup yapabilirsiniz ben oyle yaptim panik yapacak bir sey yok

Merhaba herkese,

Dün sevgilimle nikâh günü almak için işlemleri hallettik. "İşlemleri hallettik" deyince çok basit geliyor ama Çankaya Belediyesi memurlarıyla sürtüşme, neredeyse nikâh tarihi alamayışımız ve en sonunda düğünümüzün yapılacağı salonun sınırları içinde kaldığı belediyeye güç bela yetişmemizden müteşekkil bir süreç oldu aslında.

Ben görüştüğümüz her memura tek tek "Bekarlık soyadı dilekçesini size mi veriyoruz" diye sordum. Ama en son nikâh tarihi aldığımız belediyede yorgunluk ve gerginlikten sormayı unuttum. İşlemimizi yapan kadın memur da hiç hatırlatmadı sağ olsun, hıh.

Bu işe bugün sabah uyanınca 'uyandım' açıkçası. Şimdi ne yapmalı? Pazartesi arasam yeniden, hallolmaz mı?

Uff yani.

mütesekkil değil mütevellit yazdın sayıyorum
bence halledilir tekrar git derim

bende ilk başta kullanmam diye vermedim dilekçe daha sonra nnufus müdürlüğünde cüzdanı değişmek için gittiğimde soyadımı değiştirdim 10 dklık iş yani strese gerek yok

mütesekkil değil mütevellit yazdın sayıyorum
bence halledilir tekrar git derim
Hayır müteşekkil yazdım çünkü burada müteşekkil kullanılır. Müteşekkil (bunlardan) teşekkül eden, oluşan anlamına gelir; mütevellit ise (bunlardan) tevellüt eden, yani doğan anlamındadır.

Teşekkür ederim, gideceğim.

Hayır müteşekkil yazdım çünkü burada müteşekkil kullanılır. Müteşekkil (bunlardan) teşekkül eden, oluşan anlamına gelir; mütevellit ise (bunlardan) tevellüt eden, yani doğan anlamındadır.

Teşekkür ederim, gideceğim.

evet canım mütevellit ile aynı anlamda da kullanılıyomuş zaten kusura bakma ukalalık ettim ki normalde kelimelere takma huyum da yok :KK48:

Merhaba herkese,

Uff yani.
kimlik değiştiriken kızlık soyadımı da kullanmak istiyorum de memura sana bir dilekçe imzalatıp onuda kaymakamlık imzaladıktan sonra yeni kimliğinde soyadınıda kullanıyon artık...... kimliğimi değiştiriken öyle olmuştu kızlık soyadımıda kullanıyorum şuan

2yolu var ya nikahtan once dilekce vereveksiniz bunun icin hala vaktiniz var ya da nuf mud.den kimlik degistirirken dilekce vereceksiniz ama aile cuzdani ayti kalir o zmn

Hiç stres olma canım benim nikahtan sonrada hallediliyor yazmış zaten diğer arkadaşlar sana .. Mutluluklar dilerim :KK68:

benim anlamadığım neden iki soyadı birlikte kullanıyorsunuz?
Çünkü yalnız bekarlık soyadımı kullanamıyorum, yasal olarak mümkün değil bildiğim kadarıyla. O sebepten ikisini birlikte kullanacağım.

2yolu var ya nikahtan once dilekce vereveksiniz bunun icin hala vaktiniz var ya da nuf mud.den kimlik degistirirken dilekce vereceksiniz ama aile cuzdani ayti kalir o zmn
Çok teşekkürler ben en iyisi nikâhtan önce dilekçe vereyim :)

X