Bel Fıtığı Ameliyatı ve Normal Doğum...

obiviyante

Zamansızım...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2013
4.369
4.372
198
Selam Hanımlar;

Hamileliğimin 26. haftasındayım. Bundan ortalama 1,5 yıl önce fıtığım patladığı için acil olarak ameliyata alındım. Doktorum ameliyat öncesinden normal doğum yapamayacağımı söylemişti.

Kadın Doğum doktorum ise bunun kiloyla alakalı olduğunu söylüyor. Açıkçası durumumu ciddiye almadığını hissediyorum. Konya' nın en iyi doktorlarından üstelik.

Daha önce bel fıtığı ameliyatı olup ardından normal doğum yapan yada bu durumu yaşayan birilerini tanıyanlarınız var mı aranızda?

Aslına bakarsanız bende normal doğum yapabilmek isterim ama belimin o gerilimi kaldırabileceğini hiç sanmıyorum. Endişeliyim, kafam çok karışık...

Selam Hanımlar;

Hamileliğimin 26. haftasındayım. Bundan ortalama 1,5 yıl önce fıtığım patladığı için acil olarak ameliyata alındım. Doktorum ameliyat öncesinden normal doğum yapamayacağımı söylemişti.

Kadın Doğum doktorum ise bunun kiloyla alakalı olduğunu söylüyor. Açıkçası durumumu ciddiye almadığını hissediyorum. Konya' nın en iyi doktorlarından üstelik.

Daha önce bel fıtığı ameliyatı olup ardından normal doğum yapan yada bu durumu yaşayan birilerini tanıyanlarınız var mı aranızda?

Aslına bakarsanız bende normal doğum yapabilmek isterim ama belimin o gerilimi kaldırabileceğini hiç sanmıyorum. Endişeliyim, kafam çok karışık...

Senin durumunu en iyi doktorun bilir.. ben eğer normal doğum riskli ise inat edilmesini doğru bulmuyorum.. başka bir doktora daha sor bence için tamamen rahat etsin..

Senin durumunu en iyi doktorun bilir.. ben eğer normal doğum riskli ise inat edilmesini doğru bulmuyorum.. başka bir doktora daha sor bence için tamamen rahat etsin..

Bende senin gibi düşünüyorum ancak ailem farklı bir şehirde. Doğum sonrasında yanımda olacaklar elbette ama nereye kadar? Keşke normal doğum yapabilseydim, belki sonraki gün ayağa kalkardım kimbilir...

Sanırım ameliyatımı yapan doktorumla görüşmemde fayda var. Oda başka bir özel hastanede çalışıyor, adam neden buranın kadın doğumuna gitmiyorsunuz demez inşallah :27:...

Kızlar bu konu benim için çok önemli, lütfen paylaşımlarınızı esirgemeyin.

Selam Hanımlar;

Canım geçmiş olsun.
Benim yakın bir akrabam bel fıtığı ameliyatı oldu. Sonra da normal doğum yaptı.
FAKAT arada 10 sene var. :ssz:
Seninki çok yeniymiş. :26:

Diğeri de 1-2 sene sonra normal doğum yapmıştı galiba...

Son düzenleme:
bızım topıkte bı arkadaş vardı senın gıbı..

doktoru ızın vermıyordu kesınlıkle normal doğuma..

bence cok zorlar senı,kalıcı hasar bırakabılır mı bılmıyorum ama rıske atmaya gerek yok

Bende senin gibi düşünüyorum ancak ailem farklı bir şehirde. Doğum sonrasında yanımda olacaklar elbette ama nereye kadar? Keşke normal doğum yapabilseydim, belki sonraki gün ayağa kalkardım kimbilir...

Sanırım ameliyatımı yapan doktorumla görüşmemde fayda var. Oda başka bir özel hastanede çalışıyor, adam neden buranın kadın doğumuna gitmiyorsunuz demez inşallah :27:...

sezeryan yapınca sonrakı gun ayağa kalkamıyacagını mı düşünüyorsun..ben mı yanlış anladım?

öyleyse sezeryan doğumun aksamına kalkıyorsun ayağa..

Canım geçmiş olsun.
Benim yakın bir akrabam bel fıtığı ameliyatı oldu. Sonra da normal doğum yaptı.
FAKAT arada 10 sene var. :ssz:
Seninki çok yeniymiş. :26:

Diğeri de 1-2 sene sonra normal doğum yapmıştı galiba...

Arkadaşım çok teşekkür ederim. Böyle bir şey duymak içimi rahatlattı gerçekten. Gerçi arkadaşların ne durumdaydı, ameliyatları nasıl geçmişti vs... bunları bilemem belki ama ameliyata rağmen normal doğum yapılabileceğini bilmek güzel.

Şu anki durumlarına ilişkin bir bilgin var mı peki? Doğumdan hemen sonra toparlanabilmişler mi mesela?

Gerçi ben normal doğum yapabilecek olsaydım doktorum bana ameliyat öncesinde normal doğum yapamazsın demezdi herhalde. Hakkımda hayırlısı...

sezeryan yapınca sonrakı gun ayağa kalkamıyacagını mı düşünüyorsun..ben mı yanlış anladım?

öyleyse sezeryan doğumun aksamına kalkıyorsun ayağa..

Benim annem kız kardeşimi sezeryan ile doğurmuştu ve dediğin gibi ertesinde ayaktaydı hatta evde çorba yapmıştı :9:...

Ama bu kişiye göre değişiyor herhalde değil mi?

Bir arkadaşım beni çok korkuttu. Kendin tuvalete gidemiyorsun, altından alınması gerekiyor vs... şeyler söyleyince endişelendim açıkçası.

Gerçi ben bel ameliyatından sonrada hemen kalkabilmiştim. Tuvalet ihtiyacımı falan hep kendim karşıladım yardım almadım yani.

Benim annem kız kardeşimi sezeryan ile doğurmuştu ve dediğin gibi ertesinde ayaktaydı hatta evde çorba yapmıştı :9:...

Bir arkadaşım beni çok korkuttu. Kendin tuvalete gidemiyorsun, altından alınması gerekiyor vs... şeyler söyleyince endişelendim açıkçası.

Gerçi ben bel ameliyatından sonrada hemen kalkabilmiştim. Tuvalet ihtiyacımı falan hep kendim karşıladım yardım almadım yani.

sımdı bel fıtığın var dıye genel anestezi mı yaparlar yoksa spınal mı? onu bılıyormusun..

yanı tümden senı bayıltırlarsa,uyusuklugn gecmesı uzun sürer ama sadece belden aşağın uyuşursa cabuk kalkarsın..

ben sabah 11 de sezeryana gırdım spınal,aksam 6 da korıdorda geziyordum..

zaten doktorun gezmenı soyluyor o aksam..bol bol nescafe ıcırtıyorlar narkozun etkısı cabuk gecsın dıye..

yanı gözünde büyütme hıc..cabuk kalkıyorsun ayağa..ben hıc yatmadım,kalkıs o kalkış..

sımdı bel fıtığın var dıye genel anestezi mı yaparlar yoksa spınal mı? onu bılıyormusun..

yanı tümden senı bayıltırlarsa,uyusuklugn gecmesı uzun sürer ama sadece belden aşağın uyuşursa cabuk kalkarsın..

ben sabah 11 de sezeryana gırdım spınal,aksam 6 da korıdorda geziyordum..

zaten doktorun gezmenı soyluyor o aksam..bol bol nescafe ıcırtıyorlar narkozun etkısı cabuk gecsın dıye..

yanı gözünde büyütme hıc..cabuk kalkıyorsun ayağa..ben hıc yatmadım,kalkıs o kalkış..

Peki tuvalet ihtiyacı vs... bunları kendi başınıza gidermeniz sorun oluyor mu?Allah ihtiyaçlı etmesin ben böyle bir durumda yardım almaktan çok çekinirim.

haa bıde altından tuvaletını almıyorlar..zaten sende sonda takılı oluyor,çişin oraya gıdıyor:)

onun dışında ayaklanınca altına hasta bezı koyuyorsun kan oraya akıyor..

kendın wc ye gıdıp gelıyosun..zaten eve gıdıncede banyonu yapıyorsun bandajın banyoda kendılıgınden çıkıyor..

estetık dıkıs olgundan sadece kırmızı bı cızgı oluyor amelıyat yerınde,kanama falan olmuyor ordan..kapalı bı amelıyat ızı sadece

Peki tuvalet ihtiyacı vs... bunları kendi başınıza gidermeniz sorun oluyor mu?Allah ihtiyaçlı etmesin ben böyle bir durumda yardım almaktan çok çekinirim.

wc ye kendın gıdıyorsun..zaten aksamına ayağa kalktığın ıcın,wc ye gıderken refakatcıye gerek yok:))

kendını adetlı gıbı dusun..ılk 2 gun bıraz yoğun kan geliyor..sonra yavaş yavaş adet kanaması gıbı oluyor yoğunluğu..

herseyını kendın yapabılırsın..sadece öksürürken cok acır amelıyat yerın..

onun acısıda 1 haftada geçer..hıııc yatak döşek bı durum yooook..

haaa naz yapcam dıyosan yat tabii:)

haa bıde altından tuvaletını almıyorlar..zaten sende sonda takılı oluyor,çişin oraya gıdıyor:)

onun dışında ayaklanınca altına hasta bezı koyuyorsun kan oraya akıyor..

kendın wc ye gıdıp gelıyosun..zaten eve gıdıncede banyonu yapıyorsun bandajın banyoda kendılıgınden çıkıyor..

estetık dıkıs olgundan sadece kırmızı bı cızgı oluyor amelıyat yerınde,kanama falan olmuyor ordan..kapalı bı amelıyat ızı sadece

Teşekkür ederim. Rahatladım gerçekten. Hayırlısı diyelim o zaman. Ben sezeryandan korkuyordum gerçekten nede olsa ameliyat diye düşündüm hep.

Teşekkür ederim. Rahatladım gerçekten. Hayırlısı diyelim o zaman. Ben sezeryandan korkuyordum gerçekten nede olsa ameliyat diye düşündüm hep.

senınle aynı kafadaydım..normal dogurcam dıye çıldırdım..

ama 40 haftayı gectım ve kızım 4.200 olunca doktorum bekleşende sezeryan olcaksın beklemesende dedı..

ben beynimden vuruldum..hayatım karardı bı anda..doğum yapcam kızım kucağımda olcak fln umrumda degıldı..

tek bıldıgım benı kesecek olmalarıydı..

sımdı ıkıncıyı doğursam kosa kosa gıderım..

hıc bırsey anlamıyorsun..ıgneyı vurup senı yatırmalarından 5 dakıka sonra bebegını gösteriyorlar sana..okadar hızlı:)

bebek gıdıyor ama dıkıs atmaları 15 dakkayı buluyor..

toplam yarım saat fln suruyor amelıyat:D bıttı gıttı..hıcbıse duymuyorsun..sankı ızleyıcısın orda..

Selam Hanımlar;

neden kendini zorluyorsun ki?
epidural sezeryan olmuş biri olarak yine doğum yapsam yine epidural olurdum..

neden kendini zorluyorsun ki?
epidural sezeryan olmuş biri olarak yine doğum yapsam yine epidural olurdum..

Bir arkadaşımla konuştum bana ameliyat sonrasında toparlanmanın zaman aldığını, tuvalet vs... gibi birtakım ihtiyaçlarımı tek başıma karşılayamayacağımı söyledi. Endişelendim çünkü ailelerimizden farklı bir şehirde yaşıyoruz ve her ne kadar yanımızda olacak olsalar da iyi kötü kendi ihtiyaçlarımı görebilecek durumda olmayı isterim.

Birde bel ameliyatından sonra tekrar benzer şeyleri yaşama düşüncesi beni endişelendiriyor...

Son düzenleme:
Arkadaşım çok teşekkür ederim. Böyle bir şey duymak içimi rahatlattı gerçekten. Gerçi arkadaşların ne durumdaydı, ameliyatları nasıl geçmişti vs... bunları bilemem belki ama ameliyata rağmen normal doğum yapılabileceğini bilmek güzel.

Şu anki durumlarına ilişkin bir bilgin var mı peki? Doğumdan hemen sonra toparlanabilmişler mi mesela?

Gerçi ben normal doğum yapabilecek olsaydım doktorum bana ameliyat öncesinde normal doğum yapamazsın demezdi herhalde. Hakkımda hayırlısı...

20 sene falan oldu.
İyiler şimdi.
Bir ara (1 - 2 sene arayla doğum yapan) "belim gene başladı." diyordu.

Dediğin gibi doktor ne diyorsa o! Ameliyat sonuçları vs. çok önemli.

Geçmiş olsun canım...

Bu arada bebiş kız mı erkek mi? :emir_bebek::49:

20 sene falan oldu.
İyiler şimdi.
Bir ara (1 - 2 sene arayla doğum yapan) "belim gene başladı." diyordu.

Dediğin gibi doktor ne diyorsa o! Ameliyat sonuçları vs. çok önemli.

Geçmiş olsun canım...

Bu arada bebiş kız mı erkek mi? :emir_bebek::49:

Oğlum olacak teyzesi :emir_bebek:...

Bir arkadaşımla konuştum bana ameliyat sonrasında toparlanmanın zaman aldığını, tuvalet vs... gibi birtakım ihtiyaçlarımı tek başıma karşılayamayacağımı söyledi. Endişelendim çünkü ailelerimizden farklı bir şehirde yaşıyoruz ve her ne kadar yanımızda olacak olsalar da iyi kötü kendi ihtiyaçlarımı görebilecek durumda olmayı isterim.

Birde bel ameliyatından sonra tekrar benzer şeyleri yaşama düşüncesi beni endişelendiriyor...

İkisinin de kendine göre avantajları ve zorlukları var.
Bir kere normal doğum da düşündüğün kadar kolay olmayabilir. Kesmek zorunda kalabilirler ki beni şahsen çok korkutmuştu bu. Sonra çocuk çıkmayabilir vakum gerekebilir vs vs.
Doktor bana ne seni ne de çocuğu zorlayalım epidural yapalım demişti.
Epiduraldan sonra şikayetler kişisel. Ben 2 haftada kendime ancak geldim ama son doğum günüme kadar çalıştım belki bundan. Ama bizim gelinimiz de epidural oldu 3 gün sonra gayet iyiydi.

Back
X