Bel tutulması

hemasihemmavi

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2025
75
28
3
30
Merhaba arkadaşlar. Beş haftalık hamileyim bugün öğlen evde birşey çekiyodum belim tutuldu. Daha öncesinden uzun süre ayakta kalınca yada yorulunca sağ kalçadan aşağı doğru bıçak batması gibi çekme olurdu ama yarım saat dinlenince geçerdi. Bir yıl önce doktora gittim röntgen aldı omurgada düzleşme var şuan değil ama bir ileri seviyesi bel fıtığı olabilir demişti. Ben de hatalıyım O zamandan bu zamana kilo vermem gerekirken veremedim Bir de üstüne hamile kaldım. Şu anda ne bir kas gevşetici ne bir ağrı kesici alamıyorum. Pazartesi günü fizik tedaviye randevu aldım. Bugün belim tutulduktan sonra sıcak su torbası koydum yarım saat kadar tuttum elimde ama değişen çok bir şey olmadı açıkçası. Eğilmekten ziyade dik durmak daha zor oluyor belimi tam dik tutamıyorum yani ve uzandığım pozisyonda sağ ayağımı kaldıramıyorum.. bana önerebileceğiniz herhangi bir şey var mı ?

Bu durum gebelikte sıkça yaşanıyor bol bol dinlenmeye bak ağır kaldırma fazla ayakta kalma çünkü üstüne gidersen daha fena bir hal alıyor.Sicak su torbası ilk başlarda benim belime iyi gelsede sonra ağrıyı başka taraflara yaydı.Magnezyumuna muhakkak baktır bu arada

Ya evet bunu da söyledi çevremdekiler ama hamileliğimin daha çok başında olduğum için yani hamilelik kaynaklı olduğunu düşünmedim açıkcası.. neyse teşekkür ederim dikkate alıcam dediklerinizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…