Belçikalı memur, Katar prensesinin peçesini yırttı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Velvette

💪🏋️‍♀️
Kayıtlı Üye
12 Mart 2013
37.829
51.656
798
The Daily Mail tarafından geçilen haberde, Belçika’da görev yapan Jean-Marie Pire adlı bir memurun Katar Prensesi’nin peçesini yırttığı belirtildi.

YANIT VERMEDİ, PEÇESİNİ YIRTTI

Olay, ülkenin başkenti Brüksel’de meydana geldi. Jean-Marie Pire’nin yanına yaklaşan üç genç kadından bir tanesi kentin en önemli turistik mekanlarından biri olan Grand Place Meydanı’na nasıl gidilebileceğini sordu. Pire ise genç kadının sorusunu ‘‘Yüzünü gizleyen insanlarla konuşmayı tercih etmiyorum’’ şeklinde yanıtladı ve ardından da kendisine herhangi bir yanıt vermeyen ve ismi açıklanmayan prensesin başındaki peçeyi yırtarak çıkardı.

"BELÇİKA'DA YASAK OLDUĞUNU ANLATMAK İSTEDİM"

Memur, konuyla ilgili olarak daha sonra yaptığı açıklamada, ‘‘Belçika’da yüz gizlemenin yasak olduğunu kendilerine anımsatmak istedim’’ şeklinde konuştu.

PRENSES ŞİKAYETÇİ OLDU

Olayın ardından savcılığa başvuran genç kadın, memurun başındaki peçe ile birlikte küpelerini de kopardığı ve bu sebeple yüzünde çizikler oluştuğu gerekçesi ile şikayetçi oldu.

YÜZÜNÜ GİZLEDİĞİ İÇİN 140 AVRO CEZA KESİLDİ

Memur hakkında saldırı gerekçesi ile soruşturma açılması gündeme gelirken genç kadına ise kamuya açık mekanda yüzünü gizlediği gerekçesi ise 140 avro ceza kesildi.

http://www.haberler.com/belcikali-memur-katar-prensesinin-pecesini-yirtti-6401585-haberi/

Ülkede yasaksa eğer yapacak bir şey yok , herkes uymak zorunda fakat her yasağa Jean-Paul Pire isimli şahıs , bizzat mı müdahale ediyormuş , polis memuru mu kendisi ?
Yaptığı terbiyesizlğin savunması da çok komik olmuş .
Rahatsız olduysa polise haber verseydi ya da sözlü olarak bilgi verebilirdi .

dimi ben de böyle düşünüyorum
yasaya aykırıysa çekip yırtmak yerine yetkiliye haber vermesi daha doğru ve saygılı bir tavır olurdu

hayır o değilde, ben memurdaki cesarete şaşırdım, her babayiğit yapamaz, prensesmiş kadın yani...
Bu arada öncesinde uyarmıştır zaten diye düşünüyorum, birden asılıp yırtacak hali yok, neyse o memur yandı bence...

Belçika-Brükselde yaşamış ve okuduğum okulda ırçkı muameleye maruz kalmış bir Türk olarak kadıncağızın yaşadığı rezalete üzüldüm. Yasak olabilir fakat bu böyle zorbalıkla çözülmez.

Ben oraya gittiğimizde lise 2. sınıfa geçmiştim. Fransızca bilmiyorum diye beni lise 1 den başlattılar ilk sene dili tam anlamıyla öğrenmekle geçti fakat 2. sene onların fransızca bizim edebiyat dersinde ve diğer bütün derslerde de yüksek notlar almama rağmen beni yine sınıfta bıraktılar. Belçikalı bazı öğrencilerin tavırlarını hiç söylemiyorum bile.

Tarih derslerinde konu Türkiye'den açıldığında öğretmen bizim barbar olduğumuzu söyler ülkemizden Osmanlı diye bahsederdi bir kez de öğretmenle tartışmışlığım var.

Oradaki müslümanlar ve Türkler 2. sınıf insan muamelesi görürler fakat bu ırkçıların ırkçılığı Türkiye'ye tatile geldikleri an biter. Yer içer eğlenir giderler ama siz onların ülkesine gitseniz bizim onlara gösterdiğimiz misafirperverliğin onda birini göremezsiniz.

Kısacası memur haklı falan değil bildiğin ırkçılık yapmış.

arabistana gidip nasıl başını kapatıyorsan,belçika vb ülkenin de kurallarına uyacaksın kardeşim.uymazsan sonu bu olur maalesef

bizim ülkemizde olsa o memeurun halini takmin bile edemiyorum

Vicdanı hür aklı hür yetiştirilmemiş kızlarımız cemaat ne isterse sorgulamadan,araştırmadan yapmaya hazırlar çoğunda zaten birsürü takıntı hastalığı var yanlışla doğruyu karıştırdıkları için
Ama bizim şeriat isteyen bayanlarımız var

Kamuya açık alanda yüzünü gizleyemezsin..kadın yada erek bir suçlu olabilir..sadece gözleri görünürse nasıl ayırt edecekler..memur şikayette bulunabilirdi zaten soruşturma açılmaış..hanımada ceza kesilmiş..bende yüzü gizli dolaşan insanlarla aynı yerde bulunmak istemem..kimliği belirgin olmalı bana kalırsa..

rte isterse takmak isteyecek yüzlerce kadın var türkiye'de
peçe kullanımana karşıyım..Karşımızdaki suçludur aranıyordur belkide peçesi olan dilediğince gizlenebilir..Ben o memeur yerinde olsaydım direkt şikayet ederdim..kendi ülkesinde peçeli dolaşabilir farklı bir ülkede peçe yasağı varsa uymak zorunda..

Arabistanlı prenseslerden biri fransız otelinde epey kalıyor yiyip içiyor ödeme yapmayıda red ediyor fransız hotel mahkeme açıyor araştırmalar sonunda bu arap prensesin fransada mal varlığı bir apartman dairesi olduğu bulunuyor mahkeme kararıyla satışına onay veriliyor ve otel parasını alıyor ,bunlarda epey küstah ,mütevazi değil hani

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…