belediyelerin nikah parasi

atanamayanogretmen

Körler sağırlar birbirini ağırlar 💯
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2014
4.519
9.860
Ağustos ayında dugunum var
Kendi memleketimde düğün yapmayacağım, sadece nikah olacak ama belediyenin nikah salonu çok küçük ve sadece yarim saat veriyorlar.

Biz de misafirleri daha rahat ağırlamak ve rahat bir nikah için düğün salonu tutmaya karar verdik.

Düğün salonunda gündüz nikah olacak, sadece bir giriş dansı arkasından nikah, sonrasında takı ve tebrik, boylece bitecek en fazla iki saat sürer ya da sürmez

Ancak bu nikah parası ne kadar fazlaymis boyle, moralim bozuldu

Resmi nikah zorunlu ama bu kadar para neyin nesi?
Parası olmayan insan nasıl evlenecek?

Haftaici 150 kusur lira
Haftasonı 280 kusur lira
Düğün salonuna memurun gelmesi 486 lira

Bana çok fazla geldi
Siz ne düşünüyorsunuz
Alternatif fikri olan var mi?

Alternatif fikir yok. Hepimiz paşa paşa ödedik, siz de ödeyeceksiniz malesef. Ya da ücretsiz toplu nikah organizasyonları oluyor belediyelerin. Onu bekleyebilirsiniz.
cüss yani resmen küfür etmissin be kıza kız insna gibi sormus
ne olmus burdaki eski üyelere hepsinin bi tarafı kalkmıs valla

Maalesef her Şehirde farklı bu ücretler, hatta aynı ilin ilçesinde bile farklı biz ilçede 180 lira verdik bir arkadaşım merkezde 400 lira veriyor. Nasılsa mecbur verecekler diye evlenenlere çektirilen bu çile nedir yahu

parası olmayan evlenmese; maddi sıkıntılardan ötürü karılarını bıçaklayamazlar, doğacak çocuklarına eziyet etmezler, bu anlamda mantıklı olurdu. çünkü insanların cinnet geçirmesine sebep olan bir şey de parasızlık. keşke bazı kriterler olsa da onlar aşıldığında evlense insanlar. biz de yaşanan kötü şeylere şahit olmasak. :KK51:

ama az çok birikimli de olsa bir çift düğündü evdi şuydu buydu derken para puf olup uçuyor o yüzden kücük meblağlar bile önemli tabi, sizin durumunuz da aynen böyle olsa gerek, Allah yuva kurana yardım eder bereketlenir o paralar inş. yukarıdaki örneğim de kamu spotu niteliğinde oldu çevremdeki olayları gözlemleyince yazmak istedim bi an

resmi daire ,kanun belirlemistir o ucreti
alternatifi de imam nikahi herhalde :)

Yok canım ücretler her belediyenin kendi belirlediği farklı miktarlar oluyormuş ama sanırım ikametimiz neredeyse oradan başvurmak zorundaymisiz

Benim kardeşim uç yıl önce evlendi o zaman sadece dosya açma parası alınmıştı

Abim İstanbul da nikah yapmıştı mesela onlar hic vermemişti

Ben de onlar öyle olunca biz de az miktar oderiz diye plan yapmıştım ama isler değişmiş :)

Yok canım ücretler her belediyenin kendi belirlediği farklı miktarlar oluyormuş ama sanırım ikametimiz neredeyse oradan başvurmak zorundaymisiz

Ben de onlar öyle olunca biz de az miktar oderiz diye plan yapmıştım ama isler değişmiş :)
him degisik bi uygulamaiymis
çifte standart oluyor ama yapacak bisey yok
insallah taki çok gelir;:)

Kendi belediyeniz dışında da nikah kıydırabiliyorsunuz. Kendi belediyenizden bir nevi sevk alıp diğer belediyenin nikah salonuna gidip gün alıyorsunuz. Bu belki bir alternatif olabilir.

O degilde, nikah için dügün salon kiralamak bana saçma geliyor. Hele hele herseyin 2 saatte bitmesi. Sanki sirf taki parasi için dügün salonu kiraladiginiz gibi görünür.

Yani ya nikah yapip, bir restoranda beraber yemek yenilir yada kokteyl tarzi birsey yapilir, yada tamamen bildigin dügün yapilir fakat nikah için koca salonu tutmak hakikatten tuhaf. Madem ilk dansi yapmak istiyorsunuz, o zaman tamamen senlik olsun millette biraz göbek atsin diye düsunüyorum.

Maalesef her Şehirde farklı bu ücretler, hatta aynı ilin ilçesinde bile farklı biz ilçede 180 lira verdik bir arkadaşım merkezde 400 lira veriyor. Nasılsa mecbur verecekler diye evlenenlere çektirilen bu çile nedir yahu

Az ücret isteyen bir ilçeye basvursak olur mu ki :)

Ama araştırdığım kadarıyla çiftlerden birinin ikameti olmak zorundaymis başvurulan belediyelikte

Dediginiz çok doğru
Nasıl olsa evlenecekler mantığıyla davraniliyor sanırım

Belediye bize nikah kiyarak ne kaybediyor da neredeyse 500 lira para alıyor benim bilgim yok

Tesekkur ederim bunu araştırmakta fayda var su durumda

Biz öyle yaptık, kendi belediyemizin nikah salonu iyi değildi, çok küçüktü. Daha merkezi bir belediyenin daha büyük ve güzel olan salonunu tercih ettik. Tabi bunun için iki katı nikah işlemleri ücreti bir o kadar da zorunlu foroğrafçı parası verdik. Masraflı işler bunlar.

benim kuzenim 30 tl verdi nikah memurunu da salona çağırdı ona ne kadar verdi bilmiyorum ama pahallı olsaydı vermezdi kesin , belediyeden belediyeye fark var , izin alın gidin başka ucuz yerde kıydırın nikahı .

O degilde, nikah için dügün salon kiralamak bana saçma geliyor. Hele hele herseyin 2 saatte bitmesi. Sanki sirf taki parasi için dügün salonu kiraladiginiz gibi görünür.

Yani ya nikah yapip, bir restoranda beraber yemek yenilir yada kokteyl tarzi birsey yapilir, yada tamamen bildigin dügün yapilir fakat nikah için koca salonu tutmak hakikatten tuhaf. Madem ilk dansi yapmak istiyorsunuz, o zaman tamamen senlik olsun millette biraz göbek atsin diye düsunüyorum.

Yok canım sırf taki için değil, çünkü düğün salonu da olsa belediyenin salonu da olsa gelecek kişi sayisi ayni olur bizde.

Biz rahat rahat olsun diye düşündük, kardeşimin de öyle yapmıştık çok güzel olmuştu.

Nikah salonu geniş olsa yine mesele değil ama cidden çok küçük bir salon ve sadece yarim saat veriliyor

Birde çoğu belediyede kendileri dışında fotoğraf çekimi yasak diye duymuştum onu kafama taktim

Az ücret isteyen bir ilçeye basvursak olur mu ki :)

Ama araştırdığım kadarıyla çiftlerden birinin ikameti olmak zorundaymis başvurulan belediyelikte

Dediginiz çok doğru
Nasıl olsa evlenecekler mantığıyla davraniliyor sanırım

Belediye bize nikah kiyarak ne kaybediyor da neredeyse 500 lira para alıyor benim bilgim yok

Bir şey kaybetmiyor da bu nikahlar filan hep gelir oluyor belediyelere, o Yüzden sanırım küçük belediyeler daha az Ücret talep ediyor. Eğer illa düğün salonunda kıyılmasını istemiyorsanız oda nikahı gibi bir Seçenek var sadece şahitlerin katıldığı. Ama ben evet derken bürün sevdiklerim Şahit olsun istediğim için oda nikahı olsun istedim,Allah evlenecek herkese yardım etsin inşallah

Valla benim kp cimriliginden düğün salonuna nikah memuru cagirmamisti dügünde sonra nikahimizi yapmıştık sende bizim duruma düşmek istemiyorsan çağır 500 olsun ne farkeder herkes nasıl veriyorsa sende ver yap nikahını bir kere oluyor bu işler şimdiki aklım olsaydı salak gibi sessiz kalmaz banane nikahim salonda olsun derdım

Bir şey kaybetmiyor da bu nikahlar filan hep gelir oluyor belediyelere, o Yüzden sanırım küçük belediyeler daha az Ücret talep ediyor. Eğer illa düğün salonunda kıyılmasını istemiyorsanız oda nikahı gibi bir Seçenek var sadece şahitlerin katıldığı. Ama ben evet derken bürün sevdiklerim Şahit olsun istediğim için oda nikahı olsun istedim,Allah evlenecek herkese yardım etsin inşallah

Amin inşallah kolay olur
Stresli zor bir surecmis
Zayiflamaktan gelinlik bol gelecek artik :)

X