Belgesel

DatluCadu

5 dakkaya hazırım
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
22.576
769
413
45
Çok severek izlediğim bir kaç belgesel var. Doğa sevenlere mutlaka tavsiye ediyorum. :34:
ilki Tek Nefes;

İlk çekimleri Mısır-Kızıldeniz’de yapılan “Tek Nefes” , sadece serbest dalış rekortmeni Devrim Cenk Ulusoy su altında gördüğü vahşi canlıları anlatmakla kalmıyor.
Türkiye’nin ilk aksiyon belgeseli TRT Haber ekranlarında yayına başladı. Dünya serbest dalış rekortmeni Devrim Cenk Ulusoy derinliklere sadece nefesiyle inerken, Hollywood filmlerin kalitesinde çekimler yapan Bengs Yapım kameramanları macera ve doğal yaşamı aynı anda görüntülüyor.
$rsz_1tek_nefes_15.webp

Son düzenleme:
Rakipleri tarafından “Soluksuz Adam” olarak adlandırılan uluslararası bir dalış rekortmeni Devrim Cenk Ulusoy. O’nu derinlerde takip eden genç bir sualtı kameramanı Akın Bağcılar. Ve Türkiye’nin en farklı deniz ve sualtı filmlerini çeken bir film yapımcısı Bengiz Özdereli. Bu üçlü Türkiye’nin ilk aksiyon belgeselini izleyiciyle buluşturmak için yola çıktı. Türkiye’nin ilk aksiyon belgeseli özelliği taşıyan Tek Nefes’in başka bir özelliği de dünyanın her yerinde sualtına inen kameralara farklı bir teknikle görüntü vermesi. Kendi nefesiyle derinlere inen serbest dalış rekortmeni Devrim Cenk Ulusoy’un doğal ortamında canlılarla karşılaşması dünyada ilk kez uygulanıyor. İnsan bedeninin sınırlarını zorlayarak sualtında nefesiyle keşfe çıkan Devrim Cenk Ulusoy, Bengiz Özdereli’nin yaratıcı fikirlerini mürenlerle, köpekbalıklarıyla ve yunuslarla uyguluyor.

Bazen keskin ve sivri dişli bir mürenle gözgöze gelen Devrim, bazen de vahşi köpekbalıklarının avlandığı açık denizde palet vuruyor. Aksiyon belgeseli çekmenin hakkını vermek için çabalayan Devrim’i bir yunus sürüsünün peşine takılmış yüzerkende görebiliyorsunuz. Canlıları tamamen doğal ortamlarında ve hiçbir koruyucu önlem olmadan gözlemleyen Devrim nefesi yettiğince onlarla ilişki kurmaya çalışıyor. Sualtı fiziğini ve nasl davranılması gerektiğini çok iyi bilen Soluksuz Adam, yeni kıracağı dünya rekorları için bir anlamda antrenman yaparken derinlerdeki canlıların bir dalgıçla karşılaştığında neler hissettiğini de anlmaya çalışıyor. Teknolojik sualtı donanımı(SCUBA) kullanmadığı için gürültülü ve çirkinde gözükmeyen Devrim, canlılara daha sempatik geldiği için nefesi yettiği oranda onlarla iletişim kurmaya çabalıyor. Peşinden 30 kg’a varan ekipmanla derinlere inen ve en az Devrim kadar maceracı kameraman Akın Bağcılar ise bu tehlikeli karşılaşmaları kayıt altına alıyor. Ülkemizin sualtında sahnelenen onlarca film, reklam ve klip çekimini başarıyla uygulayan ve yaptığı işlerle Hollywodd yapımcılarının bile dikkatini çeken Bengiz Özdereli bu ikiliyi suatında buluşturarak dünyanın en ilginç belgesellerinden birine imza atıyor.
alıntı http://www.denizhaber.com/

Son düzenleme:
Bu heyecanlı serüveni takip etmek için adres TRT Haber.

Son düzenleme:
İkinci Program "DOĞADAKİ İNSAN"

"Bolu'da dağ evinden yola çıkarak Anadolu'ya doğru yol alan Serdar Kılıç, doğadaki insanı arıyor, geçmişimizin izini sürerek halen doğada yaşayan insanın mücadelesini anlamaya ve anlatmaya çalışıyor. Aradığı sadece el becerisi, insan gücü ve üretim değil. Aradığı binlerce yıllık geçmişimiz ile içimize işleyen duygular, gelenekler, öğretiler, hürmet, sevgi, vicdan, saygı ve birlikte yaratılan bir Anadolu kültürü.
Şehirde sıkışıp kaybettiğimiz, genlerimize işlenen onlarca bilgi ve duyguyu yeniden hatırlamak adına Doğadaki İnsan.
Serdar Kılıç, Doğadaki İnsanı aradığı yolculuğunda, bir yandan gördüğü resmi anlatırken diğer yandan uygulayarak deneyimlemeye devam ediyor. Sabah davar sürüsünü önüne katarak otlağa sürmeye götürüyor. Bir çobanın gözünden görmeye çalıştığı dünyayı aktarıyor. Daha sonra tamamen doğal malzeme ve el işçiliği ile sepet yapıyor ve işin inceliklerini paylaşıyor. Bıçak bileme ile ilgili detaylı teknik bilgiler veriyor. Doğadaki İnsanın yolculuğu devam ediyor. "

sizlerinde bu tarz belgesel tavsiyeleriniz varsa beklerim, iyi seyirler:34:

bir doğa belgeseli değil ama insan doğası belgeseli belki. Ömür Dediğin....

[video=youtube;iwJHkypgaCo]http://www.youtube.com/watch?v=iwJHkypgaCo[/video]

Evet tam da böyle bisiy istiyordum.mobilim şuan çok rahat aktarım yapamıyorum.
Fakat hepsi çok güzel. Serdar Kılıç in belgesellerini takip ediyorum.

Yarın ben de paylaşım yaparim:)).Hayırlı olsun yeni konun:)

Evet tam da böyle bisiy istiyordum.mobilim şuan çok rahat aktarım yapamıyorum.
Fakat hepsi çok güzel. Serdar Kılıç in belgesellerini takip ediyorum.

Yarın ben de paylaşım yaparim:)).Hayırlı olsun yeni konun:)

çok tv izlemeyen birisi olarak maalesef dağarcığım geniş değil, yeni ekleyeceğin programlarla umarım bu yelpazeyi genişletirim:34:

çok tv izlemeyen birisi olarak maalesef dağarcığım geniş değil, yeni ekleyeceğin programlarla umarım bu yelpazeyi genişletirim:34:

ben de çok tv izlemiyorum ama izlersem de tüm gün net geo wild açıktır.:31:

tarihi belgesel izlemek isteyenler için.henüz ben de bakamadım ama arşivlerim arasında yer alıyor.
her türlü belgelsel ilgi çekici gelmeye başladı nedense.

HISTORY CHANNEL | HD Belgesel Film İzle

Back
X