Doğuma Hazırlık Beliz nasıl isim

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Isim konusunda içe sinmesi cok cok onemli. 10 kisi begenmez, 2 kisi begenir..
Ben de kızima Azra ismini koymayi cok istedim. Cogu kisi, esim de dahil olmak üzere aşıri kaba buldu. Azrail'e benzetenler de oldu. Hic etkilenmedim. Yani eşime he dedirtseydim Azra olmustu kızimin ismi.
Beliz ismine gelirsek. Ben begendim. Daha once Belis'i duymustum. Ikisi de güzel isimler.. Bir anda zirve yapip herkes tarafndan konulan dönem balon isimlerinden de güzel.. Etrafimiz ayni isimlerle dolu farkli cocuklarla dolu..

Bir arkadas yorumda Kur'an'dan isim konulmasi ile ilgili bir sey yazmis. Peygamber Efendimiz (sav) ismin manasinin güzel olmasina dikkat cekmis ve anlamı kötü olan isimleri güzel olanlarla degistirmistir.. Savaşin Barış olmasi gibi.. Kur'an'dan koyun dememis..
YIL olmus 2019 hala bas bas Kur'an'dan isim konulmuyor diye insanlari elestiren bir dunya insan var. Kur'an'i Kerim'de her seyden bahsediliyor. Iyi kötü herseyden..
Aleyna isim oldu, Ecrin isim oldu, Minel isim oldu.. Bunlar Kur'an'i Kerim'de gecen taķılardan ibaret.. Isim oldu. Gercek olmayan anlamlar yuklenildi.. Cennete düsen ilk yagmur tanesi dendi.. O dendi, bu dendi..

Azrail benzetmesinden sonra o isim bitti benim için 😔
Azra ismini hic dusunme bence.Beliz cok guzel.Ayrica senin begenmen onemli.En cok sen seslenceksin kizina bu isimle.Benim eşim de Azra diye tutturdu.Anlami cok guzelmis ama soylenisi cok kaba gercekten.Sonucta anlami ile seslenmeyecegiz ve anlami da guzel degil.Bir lakap olarak kullaniliyormus.Bakire anlaminda.Isaret diye burun kiviranlar olmus.Bakire olacagina isaret olsun.Ayrica iz ve mucize anlami var.Ben de arastirmistim.

Azra ismini hic dusunme bence.Beliz cok guzel.Ayrica senin begenmen onemli.En cok sen seslenceksin kizina bu isimle.Benim eşim de Azra diye tutturdu.Anlami cok guzelmis ama soylenisi cok kaba gercekten.Sonucta anlami ile seslenmeyecegiz ve anlami da guzel degil.Bir lakap olarak kullaniliyormus.Bakire anlaminda.Isaret diye burun kiviranlar olmus.Bakire olacagina isaret olsun.Ayrica iz ve mucize anlami var.Ben de arastirmistim.
İçimi ferahlattınız çok teşekkür ederim 🙏🏼🙏🏼🙏🏼

Bir arkadas yorumda Kur'an'dan isim konulmasi ile ilgili bir sey yazmis. Peygamber Efendimiz (sav) ismin manasinin güzel olmasina dikkat cekmis ve anlamı kötü olan isimleri güzel olanlarla degistirmistir.. Savaşin Barış olmasi gibi.. Kur'an'dan koyun dememis..
YIL olmus 2019 hala bas bas Kur'an'dan isim konulmuyor diye insanlari elestiren bir dunya insan var. Kur'an'i Kerim'de her seyden bahsediliyor. Iyi kötü herseyden..
Aleyna isim oldu, Ecrin isim oldu, Minel isim oldu.. Bunlar Kur'an'i Kerim'de gecen taķılardan ibaret.. Isim oldu. Gercek olmayan anlamlar yuklenildi.. Cennete düsen ilk yagmur tanesi dendi.. O dendi, bu dendi..
Kesinlikle katılıyorum içimize sinmesi önemli

Beliz mucize doktor dizisinde duydum sizde mi ordan duydunuz bilmiyorum ama bu isim olayı kişisel birşey herkes begenmek zorunda değil ben tercih etmem şahsen ama siz karar vermişsiniz hayırlı olsun

Herkese çok teşekkür ederim anlamsızlığından dolayı belizden vazgeçtik ve soyadımızla daha çok benzeyen ve hatta kafiyeli olan beren ismini tercih ettik. Kızım Güçlü kuvvetli anlamına gelen bu isimle yaşayacak inşallah. Bir haftalığız ❤️

Herkese çok teşekkür ederim anlamsızlığından dolayı belizden vazgeçtik ve soyadımızla daha çok benzeyen ve hatta kafiyeli olan beren ismini tercih ettik. Kızım Güçlü kuvvetli anlamına gelen bu isimle yaşayacak inşallah. Bir haftalığız ❤
Hayırlı olsun. Analı, babalı, saglıkla büyüsün minik kuzu..
Beliz'i de sevmiştim ama Beren daha güzel..

Back
X