belki abartıyorum ama fikirlerinize ihtiyacım var lütfen

ceylamm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2010
309
235
133
kızlar 21 aylık kızım var şimdi kış mevsimi olduğu için uzun kollu pijama türü şeyler giydiriyoruz ev içinde geçen elbise aldım giydirdim kıyameti koparttı. ağladı kollarını bacaklarını gösteriyor açıkta kaldığı için mi elbise giymek istemediği için mi nedir rahatsız oldu. daha öncede yaptı bunu.yazın böyle bir sorun yoktu kapri elbise tşört giyiyordu rahatsız olmuyordu. benim çözemediğim yeni kıyafet olduğu için mi kolları bacakları açıkta kaldığı için mi yoksa elbise etek mi giymek istemiyor. birde beraber oyun oynamayı bilmiyor sadece koşmaca saklambaç boğuşmak o tür oyunları seviyor en çok sevdiği oyuncak ayıcığı ve pepesi ve top. şimdi kızım hep evde olan bir çocuk arkadaşı falan yok ben çalışıyorum bakıcı bakıyor hava güzel olunca dışarı çıkarıyoruz parka falan. o yüzden mi bizimle pek oyun oynamak istemiyor acaba.özellikle kız çocuğu olanlar sizde benzer şeyler yaşadınız mı neler yaptınız kızlarınızla ne gibi oyunlar oynuyorsunuz paylaşımlarınız nelerdir. son günlerde bir haber var duymuşsunuzdur cinsiyet değiştirip erkek olan bir oyuncu var çok etkilendim bu haberden oda etek elbise falan giymiyormuş hep erkeklerle oynuyormuş top oynuyormuş. Allah korusun korkmaya başladım elbise giymek istememesi bizimle top oynamak istemesi benzer şeyler olabilir mi bu haberi duyduğumdan beri bu ihtimali düşünmeye başladım fikirleriniz önerileriniz nedir paylaşırsanız sevinirim.

Bende kucukken elbise giymesini sevmezdim nedense annem cesit cesit alirdi ama ben hep pantolon ,tayt,sort gibi giysiler giyerdim ama belli bir yasa geldigimde elbise,etek,pantolon hepsini giyer oldum.Belki kiziniz kisin hep uzun kiyafetler giydigi icin elbiseye alisamamis olabilir.Kucukken oyun arkadaslarimin cogu erkekti bende onlarla beraber top oynardim kiz arkadasim pek yoktu o yuzden cinsiyet degistirmek gibi bir dusunce falan olmadi belki kiziniz top oynamayi daha cok seviyordur mesela ben ip atlamayi hic sevmezdim halada sevmem ama top oynamayi cok severim.

Bende kucukken elbise giymesini sevmezdim nedense annem cesit cesit alirdi ama ben hep pantolon ,tayt,sort gibi giysiler giyerdim ama belli bir yasa geldigimde elbise,etek,pantolon hepsini giyer oldum.Belki kiziniz kisin hep uzun kiyafetler giydigi icin elbiseye alisamamis olabilir.Kucukken oyun arkadaslarimin cogu erkekti bende onlarla beraber top oynardim kiz arkadasim pek yoktu o yuzden cinsiyet degistirmek gibi bir dusunce falan olmadi belki kiziniz top oynamayi daha cok seviyordur mesela ben ip atlamayi hic sevmezdim halada sevmem ama top oynamayi cok severim.

sağol canım rahatlattın beni

merhaba,benim de 2,5 yaşında oğlum var,bence olaydan çok etkilenmişsiniz.çocuklar şu an cinsiyet ayrımında değil ve canı ne isterse ilgisini ne çekerse onunla oynar..kız çocuk sadece bebkle oyanyacak değil ki,elbise giyip evcilik oynamak zorunda değil..ben yıllarca elbise giymedim küçükken,saçlarım kısaydı,dışarda top oynadım,hiç erkek olmayı düşünmedim..
oğlum da makyaj malzemelerime kremlerime meraklı,değişik ve renkli geliyor çünkü..kız yeğenimin ütü masaına bayılıyor,bebeklere bakıyor,değişik çünkü..
kızınız da hareketli olduğu için elbiseyle rahat etmemiştir,bence sorun yok..

Kucukken bende tam bir erkek gibiydim.Ilkokul ogretmenim anneme sikayet ederdi 10 erkek cocguna bedel diye.Daha kucukkende bebeklerim vardi ama toplarla arabalarla oynardim hatta biraz buyuyunce askili kiyafetler etekler beni cok rahatsiz ederdi ama simdi gelin gorun o halimden eser yok :D Suse makyaja acayip duskunum elbiseler etekler vazgecilmezim :) Uzulmeyin bence cocuklar zamanla kendilerini buluyorlar.Bide ben sevmiyorum kizlar sadece bebeklerle oynar erkekler sadece arabalarla oynar klisesine.

benim küçük oğlum 2 yaşındayken bebeklerle oynamayı çok severdi.komşularımın çocukları kız idi.onlardan hevesleniyordu.ben de bir kaç bebek aldım.onlarla oynadı.hatta bir tanesini elinden hiç bırakmazdı.sokağa bile götürürdü.1 sene sonra bıraktı.şimdi fotoğraflarında kucağındaki bebeğe bakıp gülüyor.:1:

sizin kızınız da daha çok küçük.kış itibariyle uzun giymeye alıştığı için garipsiyor olabilir.yaza döndükçe,çevresinde kısa giymiş insanları gördükçe o da giyecektir:34:

evladınızı Allah bağışlasın korkmayın bunlar normal bence ilerde gözlemlersiniz hemen kötü şeyler düşünmeyin benimde kızımı bana bağışlasın Allah ım 8 aylık daha bi oyuncaktan en fazla 2 dk içinde sıkılıyor hep ağızına elbise örtü ne varsa götürüyor

Benim bir kuzenim ablasının makyaj ürünlerine acaip meraklıydı, gizli gizli sürerdi, kızlarla, bebeklerle oynardı falan, oje sürmek isterdi. Ondan 1 yaş büyükte abisi vardı ama o genelde ablasına özenirdi.
Hatta şiş diye ağlamıştı o da örgü örecekmiş..
Bunları küçüklüğünden, belirli bir yaşa gelene kadar yaptı, hatta ilkokula gidiyordu.
Sonra değişti tabii.
Nil Erkoçlar olayından bende çok etkileniştim, bu tür olaylar psikolojik midir acaba?
Tarzı falan değişikti, berna laçinle oynamış ilk dizisinde, berna laçinde genç kızdan çok delikanlı gibiydi dese de ne bileyim, çok var öyle erkeksi kızlar, ne diyelim Allah yolunu açık etsin.

Son düzenleme:
küçükken bende erkeklerle oyun oynardım mahalle maçı bile yapmışımdır :)
çok yaramazdım kızları döverdim falan..
yaptıklarımı bırak görrüntümde tam bir erkek gibiydi fotolara bakamıyorum :D

Back
X