Belki ben de hatali olabilirim

Okumak calismak icin degil mi 3000 ssk primim var lise bitti ciktim yola.magaza mudurlugu yapiyodum zaten.ama evin gecimi uzerimdeydi.annem yok babam var ama bi evi cevirecek gucte degil.ben 29 yasimdayim.oyle sacma sapan haldeyim ki.ne yapacam bilemiyorum.bosansam ayaklarimin ustunde durabilirim ama
Okumak belgeli bir meslegin olmasi demek. Atanmiş isen hangi sartta olursa olsun işinden çikartilmaman demek. Simdi evlenmek icin ciktin, ne oldu? Puf diye uçtu hepsi.

Arkadaslar cok kisa sure icinde nisanlanip evlendim.esimin borcu var malum asgari ucret gecim derdini bilirsiniz.dugun taki hic bisey istemedim.normal nikahla evlendim.ailesi istemeye gelemedi beni.o istemedi ben de kendi ailem yuzunden israr etmedim.gideyim kurtulayim dedim acikcasi.10 yildir calisiyodum ki maddi olarak da kotu durumdayiz.calismama izin vermiyo.aciktim kapandim o ayri bi derttir bana.ve ailesi de maadi olarak guclu insanlar.ama esim kabul etmiyo calistirmiyo da.ne evi ne esyayi gonlume gore alabildim.ayni durumda olaaniz ne yapardiniz bana akil verebilir misiniz ozellikle evlilik yapan ablalarimdan yardim istiyorum
Canim hic bir sey icin asla gec degildir bunu asla unutma her insanin soyleyemedigi okadar derdi varki sadece var oldunu bilirler .hic bisey icin kendini evlendim hersey bitti diye geride koyma asil burda tavrini koyma vakti git calis yok derse bn buyum istiyosan kal istemiyorsan kapi orda de seni istedigi kaliba sokmaya calisan o erkege firsat verme kimse kimseyi zorlayamaz !

Arkadaslar cok kisa sure icinde nisanlanip evlendim.esimin borcu var malum asgari ucret gecim derdini bilirsiniz.dugun taki hic bisey istemedim.normal nikahla evlendim.ailesi istemeye gelemedi beni.o istemedi ben de kendi ailem yuzunden israr etmedim.gideyim kurtulayim dedim acikcasi.10 yildir calisiyodum ki maddi olarak da kotu durumdayiz.calismama izin vermiyo.aciktim kapandim o ayri bi derttir bana.ve ailesi de maadi olarak guclu insanlar.ama esim kabul etmiyo calistirmiyo da.ne evi ne esyayi gonlume gore alabildim.ayni durumda olaaniz ne yapardiniz bana akil verebilir misiniz ozellikle evlilik yapan ablalarimdan yardim istiyorum

ben ne yapardım, öyle yangından kaçar gibi evlenmezdim ben olsam mesela.
asgari ucretliyle evleniyosam da çalışma şartı koyardım.
ailesi istemeye gelemiyosa ailemi ezdirmez yine evlenmezdim.
beni zorla kapatacağını bilmsem yine evlenmezdim.
eşyayı gönlume göre alamayacağımı bilsem alabilene kadar bekler evlenmezdim.
kısacası yerinde olsam evlenmezdim.
bile bile lades demişsin bu yorumumun sana faydası yok ama belki 20 li yaşlarda evlenmeyi duşunen kızlarımıza örnek olur.
evlenmeyin şartları olgunlaştıramayan, esnekliği hep sizden bekleyen adamla, yoksa bir derdim var bölumune çadır kurar oturursunuz.

Ne desem alttan aliyo kotu biri degil.ama hep biseyler eksik kaliyo bende

Gönlü olmadığı halde kadının giyimini baştan aşağıya değiştirmiş, asgari ücretli adam, 3000 maaş + primle çalışan kadın çalışmaya devam etmek istediği halde, çalışmayacaksın evde oturacaksın demiş, isteme düğün yok, takı yok, kadıncağızın evinin eşyasında sözü yok...

He, alttan alıyor:işsiz:

Son düzenleme:
bile bile lades demişsin bu yorumumun sana faydası yok ama belki 20 li yaşlarda evlenmeyi duşunen kızlarımıza örnek olur.
evlenmeyin şartları olgunlaştıramayan, esnekliği hep sizden bekleyen adamla, yoksa bir derdim var bölumune çadır kurar oturursunuz.
👌

Evliyim, sizinle aynı durumda kendimi düşünemiyorum kusura bakmayın. Anlatmak istediğim şu ki eşim benim çalışıp çalışmayacağımın kararını veremez. Eş istedi diye kapanmak söz konusu olamaz. Eğer siz baştan hepsine tamam dediyseniz yapabileceğiniz hiçbir şey yok. Ya boşanacaksınız ya size dayatılanlara uyacaksınız

Gönlü olmadığı halde kadının giyimini baştan aşağıya değiştirmiş, kadın çalışmak istediği halde çalışmayacaksın evde oturacaksın demiş, isteme düğün yok, takı yok, kadıncağızın evinin eşyasında sözü yok...

He, alttan alıyor:işsiz:
Belki imkanı olsa yapadı😔ama bişeylere zorlaması doğru değil. Of bilemedim çok duygusalım şu ara çok üzüldüm

Ailem yok.kiz basima ben gecindirdim bu yasima kadar.yillardir calistim.uzerine annem borc birakip gitti.maasim yetmedi.babama kalsam ac kalirim bir tane kardesim var bekar digeri evlendi bekar olan da evlenince yalniz kalacam korkusu baslamisti bende.caresiz degildim.simdi de sadece kararsizim.

Maalesef en başında sonunu düşünmeden hareket etmişsiniz. Amacınız yağmurdan kaçmakmış ama doluya tutulmuşsunuz. Başta böyle değildi deseniz her şey ortadaymış zaten. İyi düşünün doğru karar verin yıllarınızı bu şekilde geçirip iş işten geçince "ben neden kendimden bu kadar feragat ettim" diyerek ömür geçirmek var.
Bu arada ben de tesettürlü bir insanım ama şunu savunurum kapalı isteyen kapalı, açık isteyen açık kadın sevip evlensin.

Ailem yok.kiz basima ben gecindirdim bu yasima kadar.yillardir calistim.uzerine annem borc birakip gitti.maasim yetmedi.babama kalsam ac kalirim bir tane kardesim var bekar digeri evlendi bekar olan da evlenince yalniz kalacam korkusu baslamisti bende.caresiz degildim.simdi de sadece kararsizim.

iyi mi oldu böyle peki, geçici bir cehennemden kalıcı bir cehenneme transfer.
hiç olmasa babanın yanında iyi bir kısmetin çıkana kadar kalacaktın, kocanın yanından nasıl gideceksin.
evlenince ne oluyor sanıyosunuz bilmem ki?

Maalesef en başında sonunu düşünmeden hareket etmişsiniz. Amacınız yağmurdan kaçmakmış ama doluya tutulmuşsunuz. Başta böyle değildi deseniz her şey ortadaymış zaten. İyi düşünün doğru karar verin yıllarınızı bu şekilde geçirip iş işten geçince "ben neden kendimden bu kadar feragat ettim" diyerek ömür geçirmek var.
Bu arada ben de tesettürlü bir insanım ama şunu savunurum kapalı isteyen kapalı, açık isteyen açık kadın sevip evlensin.
Aynen ben de karsi degilim ama kendim istekli de degilim

Hayat senin hayatın inan biz ne yazsak değişmez olan olmuş bundan sonrası senin elinde

Bu şekilde evlilik olmaz ki.
Yaşınız da küçük değilmiş konuyu okurken yirmili yaşların başında biri sandım sizi.

Bu şekilde ömür geçer mi?
Hayatınızla ilgili hiç söz hakkınız yok.
Dış görünüşünüze bile eşiniz karar veriyor.

Laftan anlamıyorsa yapilacak şey belli.

Back
X