Belki bılen çıkar lütfen yardım

eceninannesiii1010

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2019
204
83
98
28
Dini nikahlı eşinden 2 çocuğu olan bır akrabam var. Eşiyle ayrıldılar. Annesının yanına döndü ama kadının dul maasıda bellı. devletten hangi yardımlara başvurması gerekiyor yetım aylıgı alabılıyo mu? yada başka hangi maddı yardıma başvurabilir?

öncelikle dini nikahlı "eş" diye bir şey yok.kanunen nikahsız birliktelik oluyor o.belediyelerin sosyal yardımlarına başvurabilir, muhtarlıkla görüşsün ramazan ayındayız filtre zekatlar verilebilir muhtarlık aracılığıyla.bir de adam nüfusuna almışsa mahkeme kararıyla çocuklara nafaka talep edebilir, nüfusuna almamışsa dna testiyle babalık davası da açması gerekir yanında.
bi de 3. faz pandemi yardım başvuruları sanırım hala devam ediyo

Eşi yazmışsınız ama eşi değil kanunen. Herhangi bekar bir kadın nereye başvurursa yardım için arkadaşınız da oraya başvurmalı. Kaymakamlık, belediye, sosyal yardım kuruluşları gibi yerlere başvurabilir. Eğer çocuklar adamın nüfusundaysa nafaka talep edebilir ama adam çalışmıyor demişsiniz alacağı para maksimum yoksulluk nafakası cüzi bir miktar olur

Nikahsiz cocuk yapilmasinin riskleri iste. Medeni kanun oncelikle kadinlari ve cocuklari korur. Cocuklar babanin uzerine mi? Umarim kendi uzerine almamistir. En azindan cocuklar icin nafaka talep etme yoluna gitsin babanin uzerine kayitliysa. Diger turlu babalik davasi falan ekstra masraf ve surec uzar.

Konu sahibi sizi tenzih ediyorum bu tespit sizin icin gecerli degil. Dini nikahli 'es' diye bir kavram yoktur Her zaman sasirdigim bir konu iki sevgilinin beraber kaldigi durumlarda olay cikartacak olanlarin dini nikah kisvesi altinda 2 cocuk yapilmasina ses cikarmiyor olusu...

Dini nikahın kanun nezlinde bir geçerliliği yok. İster yapsın ister yapmasın. Resmi nikah yapmadığı için çocuklar evlilik dışı doğan çocuklardır. Babanın nüfusundalarsa nafaka isteyebilir, baba nüfusuna almadıysa bir de ekstra ona uğraşması gerekecek. İşte böyle durumlar yaşanıp ortada kalmasınlar, hakları olsun diye resmi nikah deniyor. Çocuklara üzüldüm, zor bir durum.

kötü kalpli miyim bilmiyorum ama ben üzülmüyorum bu durumlara düşen insanlara. Hangi devirde yaşıyoruz, herkes biliyor resmi nikahın sağladığı hakları. Zor bir iş de değil gidip nikah kıymak. Davullu zurnalı düğün yapıp gerek görmedikleri için nikah kıymayıp sonra ortada kalınca ağlıyorlar. Devletin sırtına da vergi mükelleflerinin sırtına da yük oluyorlar. Sadece çocuklara üzülüyorum analarının babalarının hatalarını çekiyorlar. Bir de mama bez çağında iki bebek çok lazım sanki.

Resmi nikah buyuzden onemlı iste.
Neden resmi nikah yapmadınız cok merak ettim dogru cevabı almayacagımı da biliyorum.. Pardon tanıdık neden resmi nikah yapmamis merak ettim demek istedim

Resmi nikah yapmamanın iki sebebi var zaten sadece. Ya adam/kadın zaten başkasıyla resmi nikahlıdır ya da cahilliğin dibini sıyırıyordur.

Hicbir geliri yoksa belediyeye, kaymakamliga basvursun. Aylik gelirden ziyade yiyecek yardimi yapilir. Ama tasima suyla degirmen donmez is baksin kendine

gerçekten çok doğru, karı koca iş güç sahibi olan insanlar bin kere düşünüyolar ortaya çocuk getiricekken, bazıları daha nikah yok iş yok , bir bez alacak para yok 2 tane çocuk o çocukların haline üzülüp de gel de sinirlenme şimdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…