belki biraz içimi dökmek :(

lra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2014
1.064
869
73
Bazen istemsiz neden diye sorguluyorum kendime.Neden bu hayatta pek yüzün gülmüyo diye...
elhamdülillah sağlıklıyım bin şükür bunun farkındayım.Ama yinede bu hayata sanki hep başarısız olmaya gelmiş gibi hissediyorum.üniversite okudum yıllarca kapps ye hazırlandım olmadı :( evlendim,aldatıldım oysaki ne çok istiyordum anne olmayı ama boşandım.Özel sektörde çalışıyorum şükür ailem arkamda ama içimde hergün büyüyen koca bi yalnızlık... Neden diyorum bazen memur olamadım anne olamadım huzurlu mutlu bi yuva kuramadım yaş 33 e yaklaştı.Elimde ise kocaman bir hiç gibi hissediyorum bazen tükendiğimi hissediyorum bezen oluruna bırakabiliyorum.Bugün yine neden neden diye kendimi yiyip bitirdiğim günlerden sanırım içimi dökmek istedim sizlere belki rahatlarim sayenizde...

Bakış açınızı değiştirin. Bardağın boş taraflarını kendinize hatırlatmayı bırakın. Dolu taraflarıyla mutlu olun. Hayat şanslardan ibaret. Siz elinizi uzatıp yakalamalısınız.

"sizin için şer görünen de hayır, hayır görünen de ise şer vardır. Siz bilemezsiniz Allah bilir"
Bakara suresi 216

bu ayet cevaplıyor bence
çok doğru şüphesiz inanıyorum ama içim bazen öyle dolu oluyo ki :( çok üzülüyorum halime neden mutluluk sana uğramıyo diyorum

Bence neden diye sorgulamaktan vazgeçin nedenini bilmek yaşananları değiştirmeyecek....hiç bi sey için geç değil yine çocuğunuz olur evlenirsiniz...olumlu düşünün..

Olmadığınız şey sizi mutlu edecek diye odaklanmışsınız. Bunu hep yapıyoruz hayatın her alanında. Elimizdekilerle yetinmeyi mutlu olmayı es geçiyoruz. Hep başka dallara bakıp başka yolları gözlüyoruz. Şöyle bir içimize baksak aslında keşfedilmeyi bekleyen öyle şeyler göreceğiz ki hayatımızda. Şöyle bir cümlesi var çok sevdiğim hocamın:
Screenshot_2018-07-02-00-06-17.webp

arkadaşkar ben bu memur olmak için hayatının en güzel çeyreklerinde kendini yiyip bitirenleri anlamıyorum. yahu nedir memurluk en güzel yaşlarınızı kahırla geçirmeye değer mi. kendinizi iyi yetiştirdikten sonra özel sektörde de gayet güzel paralar haklar sağlanabiliyor. yapmayın ne olur.

Bakış açınızı değiştirin. Bardağın boş taraflarını kendinize hatırlatmayı bırakın. Dolu taraflarıyla mutlu olun. Hayat şanslardan ibaret. Siz elinizi uzatıp yakalamalısınız.
dolu taraflarınıda unutmuyorum sağlıklıyım ailem arkamda kimseye muhtaç olmayacak kadar işim var ama içimde bi mutsuzluk bi yalnızlık bi acabalar kemiriyor duruyor sanki bana mutluluk yasaklanmış bişey gibi...

dolu taraflarınıda unutmuyorum sağlıklıyım ailem arkamda kimseye muhtaç olmayacak kadar işim var ama içimde bi mutsuzluk bi yalnızlık bi acabalar kemiriyor duruyor sanki bana mutluluk yasaklanmış bişey gibi...
İşte siz ne tarafı görmeyi tercih ederseniz o taraf ağır basar.
Mutluluk bir seçimdir.

Olmadığınız şey sizi mutlu edecek diye odaklanmışsınız. Bunu hep yapıyoruz hayatın her alanında. Elimizdekilerle yetinmeyi mutlu olmayı es geçiyoruz. Hep başka dallara bakıp başka yolları gözlüyoruz. Şöyle bir içimize baksak aslında keşfedilmeyi bekleyen öyle şeyler göreceğiz ki hayatımızda. Şöyle bir cümlesi var çok sevdiğim hocamın:Eki Görüntüle 2167250
belkide yaşıtlarımın ailesiye cocuklarıyla olduklarını görünce kiminin işinin iyi olmalarını görünce kendimi bu hayatta bişeyi başaramamış gibi hissediyorum

Bence neden diye sorgulamaktan vazgeçin nedenini bilmek yaşananları değiştirmeyecek....hiç bi sey için geç değil yine çocuğunuz olur evlenirsiniz...olumlu düşünün..
inşallah ama yaş sendromu sanırım tesekkür ederim yorumunuz için.

Back
X