Belki de suçlayacaksınız

sizede diğer arkadaşlarada yorumları için teşekkür ederim.
herkesin fikrine sonsuz saygı duyuyorum
nişanlımın kuzenleriyle gercekten bi problemim yok ayrıca seviyorumda
burda anlattığım kuzen meselesi ve ona göre yorumlar geliyor
ama aslında bu kişilkle alakalı bişey yani benm sorunum tam olarak kişilik çatışması
evet içlerinde kötülük yok
adım gbi emnim ne kuzeni nede nişanlım art niyetli değil kardeş gbi görüyolar brbrlerini ve ona göre davranıyolar
belki yanlış ama benim düşüncemse şu
insanlar brbrlerini kardeş gbi görebilirler çok sevebilirler
benmde çok sevdiğim erkek arkadslarım vardı
kardestende öte gördüğüm insanlar
nişanlım istemediği rahatsız olduğu için alakayı kestim
çünkü eğer ben bi evlilik yoluna giriyorsam karsımdaki insanın isteklerine saygı duymak zorundayım
kimse sevgisini el temasıyla göstermek zorunda değil
sarılarak göstemek zorunda değil
benm kızdığım konu tam olarak bu işte kuzeni olabilir akrabası olabilir hatta karsısındaki insan benm kuzenim yiğenim yada akrabamda olabilir
birbrirlerini gercekten öz kardes gbi seviyoda olabilrler koruyup kollarlar görüşüler güler eylenirler
bunlara ztn bi lafım yok olamazda öle bi hakkım yok çünkü
kimsenin yok
ama sevgilerini dokunarak göstremek zorunda değiller mesafe sınırları içersinde yürütebilrler ilşkilerini
ben genel anlamda hayat tarzı olarak hoşlanmıyorum öyle sarılmalar öpmeler dokunmalardan vs umarım kendimi anlatabilmişimdir

canım evlilik işte bu zaten.. öyle herşey güllik gülistanlık değil. yeri geliyor taviz veriyorsun , yeri geliyor bazı huylarını törpülüyorsun... sende bu el şakalaşma olayını ya kabulleneceksin yada nişanlınla ayrılacaksın... başka çaresi yok.. bu saaten sonra kolay kolay değişmez... evlilikte malesef bayanlar daha yapıcı daha alttan alıcı oluyor..
ve zaman geçtikçede evlilik oturmuyor bence. kadın susmayı biliyor .. erkek hep aynı.. istersen milyonkez söyle, tamam diyorlar ama anlamıyorlar yine hep başa dönülüyor.o yüzden ruh hastası olmak istemiyorsan bu el şakalaşma olayını burda bitir. ama sedefle sınırlı ilişkileri olması konusunda seninle aynı düşüncedeyim. çünkü sende sevmiyorsun zaten o kızı. müstakbel eşinde çok samimi olmak zorunda değil

konu kuzen elti falan değil tamamen sizin kontrol manyaklığınız bence.
nişanlınız sustalı maymun gibi tüm hayatını sizin konforunuza ayarlasın istiyorsunuz, ilişkiniz için bencilsiniz, tamamen sizin istekleriniz önemli çünkü o hayatını adarken diğer tüm elemanları gözden çıkarsın istiyorsunuz. kuzeniyle el şakasından hoşlanmıyorum yapmasın demek benim için iyi ya da kötü tüm alışkanlıklarını değiştirsin yoksa arıza çıkarırım demek. evet bu ödün verme olayı tek taraflı değil. siz de ödün veriyorsunuz, dedim ya ilişkiniz için bencilsiniz. yani ıssız adada yaşasanız tamam ama dışarıda sizden ayrı geçen bir hayat var. nişanlınızın sizden önce yaşadıkları, ailesi, kuzenleri, dostları var ve o dostlarla süregelen iletişim şekilleri var.

sizin tarzınız doğru ya da yanlış demiyorum. nişanlınız size uyarsa amenna ama bi yerde bu isteklerinizle onun sınırını aşarsanız o zaman yalnız kalırsınız işte. bence nişanlınızı bırakmayın ve biraz kendi bakış açınızı ve sınırlarınızı gevşetmeye çalışın çünkü kimse bu kadar sevmese böyle direktiflere ve müdahalelere (sevse bile) kolay kolay tahammül edemez.

Önceki yorumları okumadım öncelikle belirteyim.

Bence haklısın. Dile getirdiğin bir konu bu sonuçta. Hiçbir uyarıda bulunmadan bunu yapsa bilmiyor derdin, bir konuşurdun onunla. Ama bile bile bu şekilde davranması hata. O kadın neden dizine falan koyuyor elini? Ne gerek var? Yani koymasa, birbirlerine dokunmasalar ölecekler mi?
Hiç sevmem bu arkadaşlık adı altında yaşanan iğrenç samimiyetleri. Sert bir dille konuşmayı dene bu sefer. Empati yapmasını iste. Umarım düzelir.

amanedecim senin eski konularını da takip ediyordum sen neden hala bu konulara takılıp kaldın anlamıyorum adam böyle işte değişmiyor değişmez de ne yaparsan yap.ya bu deveyi güdeceksin yada bu diyardan gideceksin bu kadar basit.insanları olduğu gibi kabul et ya da söyle nişanlına görüşmeyi kessin çünkü her görüşmede bunu yaşayacaksın.

başlıkta yazdığım gbi belkide suçlayacaksınız ama içimi dökeceğim kimse yok yine buraya yazıyorum.
sedef konularıma yorum yapan bi arkadaş şöyle demişti.
sedef sadece bir suret,sende bu nişanlı varken sedef ayşe olur fatma olur...SEDEF SURETİ NİŞANLIMIN BERABER BÜYÜDÜĞÜ KUZENİ MİNE OLDU BU KEZ.
konuya girmeden önce şunu belirtmek isterim kesinlkle ben haklıyım demiyorum objektif gözle bakacak birilerine ihtyacım var o yüzden yazıyorum buraya.
şunuda eklemek istiyorum daha iyi anlaşılabilmek için ben hiçbir kuzenimle karsı karsıya oturup muhabbet etmek yada el sıkısmaktan öteye gtmem.hep mesafe vardr.ailemde böyle gördüm böyle büyüdüm.tabiki herkesin aile yapısı farklıdır bunuda kabul ediyorum.ve konuya giriyorum
nişanımızın olduğu gece kutlama yapmaya gtmiştik bi grup olarak.minede ordaydı.nişanlım o gün ona çokça el şakası yapmıştı haliyle minede karsılık vermişti.o gece öyle bitmişti ve nişanımızn ertesi günü çok büyük kavga etmiştk nişanlımla.çünkü ona en başından samimiyetten el şakasından vs hoşlanmadığımı söylemştim.buna ragmen yaptı 2 gün küs kaldık sonunda bana hakverdi barıstık.mesele o günde kıskançlık değildi bugünde kıskançlık değil.ben sadece fikrime isteklerime saygı duymasını istedim ama olmadı.o kavgada söz vermişti hoşlanmadığım şeklde davranmıycana mesafeli durcağına dair.aradan 7 ay gecti o günden bugüne sözünü tutmuştu taki bugüne kadar.
bugün halasına yani o kuzeninin evine dactelydik fatrda.çok iyi agırladılar,çok ilgilendiler.halası bana küçük bi hediye almış (düşünülmek çok güzel bişey)nişanlım sürekli beni yüceltcek şeklde konustu.herkesin yanında sevgisini göstermekten çeknmedi.yani kısaca hersey süperdi.ama ben eve geldim ve mutlu değilim.çünkü..
belki küçük şeyler gbi gelcek size anlatcaklarım.ama ben yne salak yerine konulmuş gbi hissettim kendimi.bu samimiyet işini mesafeli durmasını kaç kez konustuğum halde bugünkü tablo şu şekldeydi.
nişanlım balkonda yaslanıyodu bi ittrsek gtcen dedim.mine bacaklarıyla nişanlımın bacaklarını itekledi
nişanlım bişey konusuyo mine kafasına bi şaplak atıyo (eniştem benim başıma şaplak atmıstı bi defasında nişanlım daha sonra bana tepki göstermişti ne bu falan diye yani nişanlımda bana gelince ters buluyo böle şeyleri ama mineye bişey demedi)
mine konusurken bişey anlatrken eli sürekli nişanlımın dizinde.nişanlım bişey anlatrkende sürekli minenin dizini kolunu vs dürtekleyerek konusuyo.
nişanlım bkaç sene önce kadın kılığına grmiş eylence olsun diye mine o fotoyu gsterdi gülüşüyoduk falan mine döndü nişanlıma sütyen falan takmıstın hatrlıonmu falan dedi (yüzde yüzhaklıyım demiyoru tekrar söylüyorum ama bu konusmalar bu sakalr bana ters ben öyle yetişmedim çünkü)
hiç kendimi bozmadım surat yapmadım kıskanç durumuna düşmekten çok korktum çünkü.yemn ederm kıskanmıyorum anlatamıycağım değişik bi duygu beni yoksayıyolar gbi hissediyorum böyle şeyler olunca.
son olarak mine kahve hazırlıyo bizde balkondayız byandan sohbet ediyoruz brbirimizi görüyoruz yani.nişanlım seni burdan asaya ittreyimmi falan diye saka yapıodu bana.yükseklik korkusu var bende çığlık attım nişanlım sarıldı benm küçük yavrum kıyarmıyım sana diye.minede içerden bize kıyıyon ama az önce atasım geldi seni şurdan diyodun falan dedi.ben içerdeyken döndü heralde o muhabbet bilemyorum
inanın ne anlattığımıda bilmiyorum.çok sinirim bozuk 2 senedr nişanlımla bu konuyu binlerce kes konustum mesafe mesafe bu kadar zor bişey değildi istediğim.ama yne ollmadı.boşuna dil dökmüşüm başka bişey değil.yapacağınız her türlü yoruma açığım yeterki objektf gözle fkrnizi söyleyn hepinizi seviyorum şimdiden teşekkürler
not:nişanlıma bugün olanlarla bu konuyla ilgili tek kelime etmedim hep güldüm eylendim günün sonundada çok güzel bgün olduğunu söyledim.yani rol yaptım.ama içim içimi yiyo.anlatsam neye yarıcak 2 senedr anlattımda ne değiştiki:(

bence siz biraz takıntılısınız tamam sınırsız hareketler olabilir ama baksanıza herşeyi izleyip kaydediyorsunuz böyle hayat geçmez siz yıpranır evliliğinizide yıpratırsınız bulunmaz hint kumaşımı nişanlınız kendi değerinizin farkına varın bırakın o sizi izlesin kıskansın

amenede sen kuzeniyle arasındaki diyoloğun tamamen kardeşçe olduğunu biliyosun aslında
zaten farklı düşünsen bu zamana kadar çoktan ayrılırdın soğurdun uzaklaşırdın değilmi
nişanlının seni sevdiğindende eminsin ve zaten iki aya evleniyorsunuz
o zaman geriye tek şey kalıyo o da senin nişanlını kontrol altına almak istemen
istemediğin şeyleri kesinlikle yapmasın istiyorsun
ama böylede en çok kendine zarar veriyosun
ama nişanlını ailesinden uzak tutamazsın yani o istemediğin hoşlanmadığın şeyler hep olacak sen rahat olmasını öğreneceksin
anlattığın kayınvaliden ne yapar eder hayatınızı etkiler zaten
sizde biraz fazla oturdu diye kıskanan kadın yarın öbürgün oğlunu sendende kıskanır
bunlara hazırlıklı olmalı ve büytmemelisin
ayrılık kaybetme korkunmu var bilmiyorum ama nişanlın senle beraber ömür geçirecek senle evllenecek
bırak ailesiyle akrabalarıyla olan ilişkilerini :ssz:
yoksa çok üzüleceksin

Kızmayın, psikolojik destek almalısınız! Bu adamla birlikte olduğunuz sürece böyle konularınızı daha çok göreceğiz. Siz bile bile lades oynuyorsunuz, ve söylenilenleri takmıyorsunuz bile. Peki neden soruyorsunuz. Amacınız sadece yazıp rahatlamak ise bir günlük tutun. Size daha çok faydası olacağından eminim.

sizin hayallerinizi süsleyen erkek bu adam değil..
sin bunu ne zaman anlayacaksınız acaba !!!

Bence bu tarz şeylerin üstünde çok duruyorsun... Sedef vardı, onu halletmişsiniz artık sıkıntı kalmaması gerekiyor.. Ama sedef gidince bir anda Mine çıkıverdi, Mine gidince Selin çıkıcak, Selin gidince Ayşe (isimlere takılma benzetmek amacıyla söyledim).. Sen biraz olaylara karşı bakış açını değiştir bence.. Sedef yengesiydi uzaklaştırmak bir nebze de olsa kolaydı ama Mine kuzeni, nasıl uzaklaştırmayı planlıyorsun.. (Ki uzaklaştırmaya çalışma bence)..

İleri de adam demez mi" sen kendini ne zannediyorsun, beni ailemden mi koparmaya çalışıyorsun" diye.. O zaman ne diceksin.. Olaylara çok abartılı bakıyorsun.. Evlensen de ilişkiniz pek yürümez gibi geliyor bana ama yine de Allah bilir..

konunun hepsini okumadım, anladığım kadarıyla sizin sorununuz el şakalaşması vs. değil, sizin olduğunuz yerde sizden başka biriylede ilgilenmesi, konuşması. Gözü benden başka birşey görmesin istiyorsunuz. Siz kıskanıyorsunuz, bu mine, kuzen mine değilde, ablası mine, yada küçük kardeşi mine olsada yine değişmeyecek, siz yine kıskanacaksınız.

ne kadar kolay sen çok kızkançsın,bu kafayla gidersen gibi laflar....ben sana katılıyorum nişanlanmışsın ve evleneceksin,ne bu laubali hareketler..kuzeniyse kuzen,efendi gibi duramıyorlarmı??
yıllar önce eşimin yeğeni kocaman genç kız eşimin dizine oturuyordu mini şortlarla sütyensiz dolanıyordu filan..yani kıskanmak değil bunun adı.ne yani seni hiçe sayı gözünün önünde bişey yapacak değiller ama sakince de oturulabilir...hadi bakalım nişanlısının yanında kız erkek kuzeniyle bu pozisyonlara girsin.hiç hoş değill

Yuh artık ya. Kuzeni yahu bu kız. Demekki yakın büyümüşler ne var bunda. Benim eşim kuzenini denizde sırtına alır geriye doğru atar ikisi de 30 yaşında, o zaman benim boşanmam lazımdı. Bence aile yapılarınız birbirinize uygun dğil ya da sen aşırı kıskançsın. bu ilişki yürümez ben sana diyeyim

ne kadar kolay sen çok kızkançsın,bu kafayla gidersen gibi laflar....ben sana katılıyorum nişanlanmışsın ve evleneceksin,ne bu laubali hareketler..kuzeniyse kuzen,efendi gibi duramıyorlarmı??
yıllar önce eşimin yeğeni kocaman genç kız eşimin dizine oturuyordu mini şortlarla sütyensiz dolanıyordu filan..yani kıskanmak değil bunun adı.ne yani seni hiçe sayı gözünün önünde bişey yapacak değiller ama sakince de oturulabilir...hadi bakalım nişanlısının yanında kız erkek kuzeniyle bu pozisyonlara girsin.hiç hoş değill
*
Eşimin yeğeni demişsinizde yani eşiniz dayı ya da amca oluyor. Sizin kızınız sizin kardeşinizle sıkı fıkı olamaz mı mesela? aile arasındaki sıkı ilişkilerden dolayı bence bu samimiyet .tamam kocaman olmuş şortla askılıyla oturmasıına kızıyo olabilirsiniz de burdaki sizi hiçe saymak ne oluyor onu anlamadım . siz bu yeğeni kıskanıyomusunuz bunun hiçe sayılmakla ne ilgisi var ki kendinizi yegenle aynı kefeye koymayınız bence. hoş karşılamayabilirsiniz ama bu kendinizin hiçe sayılması duygunuzu ben anlayamadım.

bence gercekten yanlış yapıyosun ve umarım olmaz ama bir gün nişanlının da canına tak edicektir.

öncelikle kuzen demek kardeş demek. kardeş ya bildiğin kardeş..sen kuzenlerinle böyle olamadın diye, ailenden böyle görmedin diye, kendi düşünceni dogru sayamazsın. ve ne nişanlın ne o kuzen mine ve ne o yengen sedef, hiç biri yanlış bişey yapmamış. bende el şakası falan denince gercekten hani cok saçma yerlere gitti aklım. yok omzuna dokunmuşmuş , yok ayagıyla ittirmişmiş, eeee nolmuş yani ne var bunda..hiç boşunada kıskanmıyorum sadece sözümü dinlemediği için kızıyorum deme. sen resmen 2 kardeşi kıskanıyosun bunun başka bi acıklaması yok.

hemen bir empati kurup kendimden örnek veriyim nişanlım gelicek diyecekki kuzeninle şakalaşmayın, ben böyle görmedim hoşlanmıyorum dicek..iide sana noluyo o benim kardeşim ben onla iletişim kurmaktan hoşlanıyorum sen bunu kaldıramıyorsan ben seni hiç kaldıramam derdim.bu kadar basit ve net

hemen bir örnek daha patlatıyım. gecen sene bir arkadasım nişanlandı. ama cocuk bir gün evlilikle ilgili düşüncelerinden bahsederken sunları söylemiş : yok ailenle benden izinsiz görüşmüceksin :53: yok abin ben yokken eve giremez :53: tabii arkadaşım hemen yüzüğü vermiş eline :kkk:

benden sana tavsiye bu kadar fesat olma :23:

Önceki konularını bilmiyorum ama bayan ol, erkek ol, insan nişanlıysa yada evliyse hareketlerine biraz dikkat edecek. iki yetişkin insanın kenardaki nişanlıyı görmezden gelipte bu şekil davranması hiç hoş değil. ben sana hak verdim arkadaşım.

Arkadasım kafana bı taktığını cok takiyorsun aynı benim gibi,ama inan dunyanın en mutsuz insanı oluyorsun icin icini yiyio,sinirden çatlıyorsun resmen...evet aynen böyle oluyo...

Okuduğum kadarıyla nişanlının ailesi fazlaca gevşek, maalesef aile icinde bazen oluyo ama zamanla düzelir diye düşünüyorum evlenince nişanlın yine aynı olacak deilya,kocaman adam cocukta seyler eskide kalır diye düşünüyorum...

Haksız degilsin sonuçta evlenecegin kisinin karakterini sorguluyosun ,en önemlisi mine ile olan hareketleri cok cocukca!!
Haksız oldugun tek şey kendini cok yıpratman,valla üzülüyorum yapmayin

O zaman bir mısrada Mine'ye gönderme yaparsınız artık.. Davetiyenizde..

Sedef'e yaptınız yani , haksızlık olmasın..

canim konularini daha oncedende okumustum ama hic yorum yapmamistim

seni anlayabiliyorum, su an icinde oldugun durumu anlayabiliyorum.. bir suphe, takinti mi desem ne desem
ne olmusta olsa butun bunlari gec artik nisanlin ileride kuzenlerine vs sadece mrb nasilsin demesiyle bile rahatsiz edecek senii cunku butun bunu icinde yasatan sensin
ne olsa mutlu olamayacaksin bunu kendin yapiyorsun, kendi kendini mutsuz ediyorsun

sedef konusunda hak veriyordum ama bu kuzeniyle boyle konusmasinda falan ben bi sakinca gormuyorum.. ne var yanii kuzen kardes demektir sarilirsinda opersinde yeter ki insanin icinde kotu dusunce olmasin, ahlaksizlik olmasin ki onlarinda oyle bir aile oldugunu dusunmuyorum senin anlattiklarindan anladigim kadariyla tabiki

butun is sende bitiyor bunu bil
kendine mutsuzluk yaratan sensin, diyorum ya seni anliyorum aslinda ama icine dustugun bu takintidan kurtulmaya calismalisin

bence gercekten yanlış yapıyosun ve umarım olmaz ama bir gün nişanlının da canına tak edicektir.

öncelikle kuzen demek kardeş demek. kardeş ya bildiğin kardeş..sen kuzenlerinle böyle olamadın diye, ailenden böyle görmedin diye, kendi düşünceni dogru sayamazsın. ve ne nişanlın ne o kuzen mine ve ne o yengen sedef, hiç biri yanlış bişey yapmamış. bende el şakası falan denince gercekten hani cok saçma yerlere gitti aklım. yok omzuna dokunmuşmuş , yok ayagıyla ittirmişmiş, eeee nolmuş yani ne var bunda..hiç boşunada kıskanmıyorum sadece sözümü dinlemediği için kızıyorum deme. sen resmen 2 kardeşi kıskanıyosun bunun başka bi acıklaması yok.

hemen bir empati kurup kendimden örnek veriyim nişanlım gelicek diyecekki kuzeninle şakalaşmayın, ben böyle görmedim hoşlanmıyorum dicek..iide sana noluyo o benim kardeşim ben onla iletişim kurmaktan hoşlanıyorum sen bunu kaldıramıyorsan ben seni hiç kaldıramam derdim.bu kadar basit ve net

hemen bir örnek daha patlatıyım. gecen sene bir arkadasım nişanlandı. ama cocuk bir gün evlilikle ilgili düşüncelerinden bahsederken sunları söylemiş : yok ailenle benden izinsiz görüşmüceksin :53: yok abin ben yokken eve giremez :53: tabii arkadaşım hemen yüzüğü vermiş eline :kkk:

benden sana tavsiye bu kadar fesat olma :23:

sen örnek patlatmaya devam et ne diyeyim :))

Back
X