Benim ev arkadaşım da hep güzel sanatlar okumak istiyordu, photoshop falan yapardı.
Mezun olup işsiz kalinca işkurun grafikerlik kursuna yazıldı. Hem tüm gün eğitim hem 60tl kadar harçlık alıyordu. Çıktı birkaç işte çalıştı, en sonunda da popüler bir dergide grafiker oldu. Kendini geliştirdi...he sonra atanip unide okuduğu mesleği yapmaya başladı gerçi. Ama konu şu, istedi ve yaptı.
Sen de eğer gerçekten istiyorsan bir şekilde sanatı hayatının icine alabilirsin.
Kadınlar kulübüne girdiğine göre internetin var. Youtube'i açıp çizimse çizim, illüstrasyonsa illüstrasyon... İstediğin her şeyin ücretsiz eğitimini alabilirsin.
Bilinçli kullanırsan internet bir derya, hele YouTube gerçekten bambaşka birşey...
Ben senin yerinde olsam akşamları annemle çay içip TV seyredecegime odamda videolar izler bir şekilde sanat yapmaya başlardım. Para kazanamasam bile kendi ruh sağlığım icin . Kaldı ki eğer biraz el becerin varsa instagramdan vs satış yapabilirsin. 5 liralık deftere senin istediğin şekilde keçe ile kapak yapan bir hesap vardı,30-40 TL'ye. Her sevgililer günü deli gibi iş yapıyordu. Ben bile sipariş vermiştim :) dükkanı yok birşeyi yok, sırf instagramdan bir kız...
Neden olmasın yani?
Ayrıca senin sorununu yaşiyrum, ben de çok özgür ruhlu biriyim ama maalesef ailemle yaşıyorum. Üniversitede yalnızdim ve hala o günleri unutamıyorum.. gece baska bir yerlerde kalamamak, geç olmadan eve gelmek, mutsuzken kendi evime arkadaş çağırıp bütün gece odamda şarap içip şarkı söyleyememek, arkadaşlarımı yemeğe davet edememek...
Gerçekten cooook kötü.
Ama bir sekilde kendime bir düzen kurdum. Mesela her sene mutlaka birkaç kez tatil yapıyorum.. eskiden ailem (babam melektir. Annem) izin vermek istemezdi, az hir gür çıkmadı evde. Ama sonuç olarak artık kimse tatilime laf söyleyemiyor. İstanbulda gece kimsede kalamiyorum ama tatillerimde özgürüm. En azından kocaman yilin birkaç haftasında yaşadığımı hissediyorum..
Ayrıca projelerle sunlarla bunlarla yurtdışına çıkıyorum. Bir kere çıkmışken yan şehirleri de geziyorum vs vs.
Bunda da kavgalarla, kusluklerle zar zor çıkardım. Ama şimdi ona da alıştılar (çünkü ayilsalar da bayilsalar da gideceğimi biliyorlar )
Şimdi kendimi ikna ettim. Bir kirada yasasaydim bu kadar gezemezdim. En azından kira odemiyorum şeklinde.
...