Belli şeyleri yiyor.

Love_your_life

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2017
5.560
4.518
173
Kızlar bebeğim11 aylık oldu ve durum şu farklı tatları yemek istemiyor birçok şey denedim ama hiçbirini kabul etmedi. Meyveleri yemiyor mesela bir iki kez ısırıp bırakıyor. Tarhana çorbası dışında çorba içmiyor mesela her şeyin hep tek çeşidini yiyor. Buara hep formül mama içmek istiyor ama beslenmesi tam değil sanki yani bilemedim bizim yemeklerimizden alıyor çok az tadıyor ama hiçbir şeyi doyumluk yemiyor. Ne denesemde olmuyor. Durum böyle olunca ben çok üzülüyorum. Kendimi sorguluyorum. Ben mi güzel yapamıyorum. Ben onu besleyemiyorum. Nasıl olacak böyle. Ne yapayım ben

Bebeklerin böyle dönemleri oluyor. 1yaşında yeni yeni yiyor bebeğim. Siz de rahat olun. İstemediğinde eline vermeyi deneyin parmak yiyecekleri. Kendisi kemirir. Üzülmeyin.

Bebeklerin böyle dönemleri oluyor. 1yaşında yeni yeni yiyor bebeğim. Siz de rahat olun. İstemediğinde eline vermeyi deneyin parmak yiyecekleri. Kendisi kemirir. Üzülmeyin.
Yani umarım geçer. Çok takılıyorum bu konuya. Meyve yemiyor mesela hiç hemde. Mandalina verdim mesela sıkıp atıyor. Elma aynı şekilde mıncıklayıp fırlatıyor. Ama biraz daha deneyeceğim. Mesela hiç muhallebi yemedş bebeğim. Bir şeyleri karıştırıp hiç veremedim. İnşallah zamanla istediğim gibi beslerim

Benim bebegim de oyle. 17 aylik oldu daha bir defa bile karnini doyuracak kadar birsey yedigini gormedim. Meyve asla yemiyor her cesidini denedim. Sadece hipp in kavanoz meyve purelerini nisbeten yiyor. Hic yememesindense bende onlardan veriyorum.

Herseyden maksimum 2 kasik tadip birakiyor, eline verdigimde yere atiyor afzina verdigimde tukuruyor.

Bugun yedigi birdeyi yarin verince sanki daha once hic yememis gibi reddediyor.

2 yasinda duzelir ins diye bende saldim ne yapayim

Herhangi bir yiyeceği sevmek için 12 kez denemek gerekiyormus. Yani o sayi kisiden kisiye, yiyecekten yiyecege degisiyordur kesin, ama bikmadan verin. Ha zorlamayin elbette, ama verin iki isirsinbiraksin, sonra uc isirsin biraksin... oyle oyle sevecek.

Benim oğlan da deli seçiyor; 11 aylıkken daha beterdi, şimdi o kadar değil şükür diyeyim.
Hiçbir şartta çorba içiremiyordum, pilav-makarna-krep-köfte vb. yiyordu, ama zamanla bu huyunu aştı.
Bu süreçte, elimden geldiğince yemediklerini yediği hale getirdim.

Sebze yemezdi, patates, soğan, maydanoz, havuç vb. mutlaka köftenin içine sebze karıştırırdım.
Kreplerini de sebzeli/peynirli yaptım. Makarnayı-pilavı hep sebze sularına yaptım, robottan geçirip un ufak ederek karıştırdım ve tatları araya kaynasın diye sevdiği baharatları kullandım.
Balık yemezdi (Şimdi yiyor şükür :/ ), kafalarıyla beraber balığı haşlar, pilav suyu yapardım. Etlerini ince ince kıyar köftelere karıştırırdım.
Böyle böyle karıştıra karıştıra tatlarına alıştı galiba.
Muz yemez, süt içmezdi mesela, pekmezle tatlandırarak pasta haline getirir yedirirdim.
Fındık fıstığa direnirdi, robotta un haline getirir, hamur işi şeylerin içine karıştırırdım.
Ve daha neler...
Parklarda peşinde koşa koşa yedirmeye çalıştığım oldu, kedi köpek severek onlara mama verip "Bak yiyorlar" diyerek de; tablet pazarlıklarına kadar... Aç bırakırdım yemezdi, napalım? Yemesi için türlü türlü yol icat ettik.

Ha illa her şeyi yiyecek diye bir şey yok, atıyorum ıspanak yemiyordur ama kerevizi yiyordur, kerevizden alır onun vitaminini. Bazı sebzeler birbirinin yerini tutabiliyor, sadece belli bir düzende yemesine özen gösterin.
Çorba içmiyor, hamur işi seviyorsa, çorbayı çörek gibi yapın.
Sevdiği şekle getirin yani; öyle öyle alışıyorlar endişelenmeyin.
Oğlum sayesinde bizim mutfakta devrim yaşandı... Portakaldan kızartma yapacak kıvamdayım :KK70:

Benim bebegim de oyle. 17 aylik oldu daha bir defa bile karnini doyuracak kadar birsey yedigini gormedim. Meyve asla yemiyor her cesidini denedim. Sadece hipp in kavanoz meyve purelerini nisbeten yiyor. Hic yememesindense bende onlardan veriyorum.

Herseyden maksimum 2 kasik tadip birakiyor, eline verdigimde yere atiyor afzina verdigimde tukuruyor.

Bugun yedigi birdeyi yarin verince sanki daha once hic yememis gibi reddediyor.

2 yasinda duzelir ins diye bende saldim ne yapayim
Bende birçok şey denedim sizin gibi. Cidden insan çok üzülüyor başta bir ağzını açıyor sonra kapatıyor. Birdaha asla açmıyor. Hiçbir zaman zorlamadım da. İnanır mısınız mama sandalyesine oturmamak için ayaklarını kasıyor. Acaba mama vermesem mi diyprum bu sefer de içim kötü oluyor aç ama yemiyor ya da tok anlamıyorum bilemedşm cidden ama çok üzülüyorum

Herhangi bir yiyeceği sevmek için 12 kez denemek gerekiyormus. Yani o sayi kisiden kisiye, yiyecekten yiyecege degisiyordur kesin, ama bikmadan verin. Ha zorlamayin elbette, ama verin iki isirsinbiraksin, sonra uc isirsin biraksin... oyle oyle sevecek.
Bunu daha önce hiç duymamıştım. O zaman devam edeyim vermeye. Hiç zorlamam istemiyorsa vermedim ama aç olduğu için kıyamayıp mama içiriyorum o zamanda doyuyor yine istemiyor falan böyle böyle dönüyor bu durum :( ama bu denemelerin sayısını artıracağım

Benim oğlan da deli seçiyor; 11 aylıkken daha beterdi, şimdi o kadar değil şükür diyeyim.
Hiçbir şartta çorba içiremiyordum, pilav-makarna-krep-köfte vb. yiyordu, ama zamanla bu huyunu aştı.

Sebze yemezdi, patates, soğan, maydanoz, havuç vb. mutlaka köftenin içine sebze karıştırırdım.
Kreplerini de sebzeli/peynirli yaptım. Makarnayı-pilavı hep sebze sularına yaptım, robottan geçirip un ufak ederek karıştırdım ve tatları araya kaynasın diye sevdiği baharatları kullandım.
Balık yemezdi (Şimdi yiyor şükür :/ ), kafalarıyla beraber balığı haşlar, pilav suyu yapardım. Etlerini ince ince kıyar köftelere karıştırırdım.
Muz yemez, süt içmezdi mesela, pekmezle tatlandırarak pasta haline getirir yedirirdim.
Fındık fıstığa direnirdi, robotta un haline getirir, hamur işi şeylerin içine karıştırırdım.
Ve daha neler...
Parklarda peşinde koşa koşa yedirmeye çalıştığım oldu, kedi köpek severek onlara mama verip "Bak yiyorlar" diyerek de; tablet pazarlıklarına kadar... Aç bırakırdım yemezdi, napalım? Yemesi için türlü türlü yol icat ettik.

Ha illa her şeyi yiyecek diye bir şey yok, atıyorum ıspanak yemiyordur ama kerevizi yiyordur, kerevizden alır onun vitaminini. Bazı sebzeler birbirinin yerini tutabiliyor, sadece belli bir düzende yemesine özen gösterin.
Oğlum sayesinde bizim mutfakta devrim yaşandı... Portakaldan kızartma yapacak kıvamdayım :KK70:
Hay maşallah bunca şeyi yapmak hiç aklıma gelmezdi ama siz baya aşmışsınız ve mükemmel olmuş ben sürekli onu beğenmedi tamam başka yapayım bunu beğenmedi başka yapayım beğenmedi ağlayayım modunda olduğum için sanırım bir şeyleri aşamıyoruz. Benim bebeğimde aşırı seçiyor Tarhana olmasa hemen ağzını kapatıyor mesela yani şaka gibi ya. Ama bana güç verdiniz iyiki sormuşum şimdi her türlü denemeye varım. Kzıım için yemiyor deyip ağlamayacağım oturup her şeyi dikkatli düşünüp yapacağım iyiki bana yorum yazdınız sağolun.

Benim kızım sekiz aydın falan nerdeyse sadece sütle besleniyor
On altı aylık olana kadar her şeyden yedi oyunla veya severek ama yedi
Sonra hasta oldu ve hiçbir şey yememeye başladı şimdi günde iki kere bazen üç kere süt içiyor ve bunla yaşıyor
Bazen şehriye çorbası bazen de pilav
Ben çok dert ettim doktora gittim neler denedim ama yok ben de bıraktım artık istediği gibi etrafıma sorduğumda böyle dönemleri onlar da yaşadıklarını söylüyor ben de takmıyorum
Deli gibi muz yerdi şimdi soyup atıyor brokoli yerdi yüzüne bakmıyor şimdi tarhanaya bayılırdı ağzına koymuyor ve bazı şeylere ön yargılı tadına bile bakmıyor
Bu süreci herkes yaşıyor zamanla aşarız diye düşünüyorum siz de üzülmeyin ben o kadar şey yapıp gidip sonra yine süt yapınca sinir oluyordum ama baktım olmuyor aç kalıyor dedim en azından bunu içiyor

Ve daha neler...

Gerçekten devrim yapmışsınız valla maşAllah :KK52: :KK9:

Bende birçok şey denedim sizin gibi. Cidden insan çok üzülüyor başta bir ağzını açıyor sonra kapatıyor. Birdaha asla açmıyor. Hiçbir zaman zorlamadım da. İnanır mısınız mama sandalyesine oturmamak için ayaklarını kasıyor. Acaba mama vermesem mi diyprum bu sefer de içim kötü oluyor aç ama yemiyor ya da tok anlamıyorum bilemedşm cidden ama çok üzülüyorum
BEnde 8.5 ay anne sutu verdim sadece ama ek gidayi reddedince anne sutu de tek basina yetmedi mecburen mamaya basladim vermemek icin direndim ama ek gidayi reddediyor uyumuyor mama vermezsem surekli mizirdaniyor yani vermemek bizde cozum olmadi. Hatta fark ettim ki nisbeten yedigi zaman mamadan 1 saat sonrasi. Yani karni acken iyice yemiyor ugrasmak mi istemiyor yemekle bilmiyorum.

Back
X