Benim oğlan da deli seçiyor; 11 aylıkken daha beterdi, şimdi o kadar değil şükür diyeyim.
Hiçbir şartta çorba içiremiyordum, pilav-makarna-krep-köfte vb. yiyordu, ama zamanla bu huyunu aştı.
Bu süreçte, elimden geldiğince yemediklerini yediği hale getirdim.
Sebze yemezdi, patates, soğan, maydanoz, havuç vb. mutlaka köftenin içine sebze karıştırırdım.
Kreplerini de sebzeli/peynirli yaptım. Makarnayı-pilavı hep sebze sularına yaptım, robottan geçirip un ufak ederek karıştırdım ve tatları araya kaynasın diye sevdiği baharatları kullandım.
Balık yemezdi (Şimdi yiyor şükür :/ ), kafalarıyla beraber balığı haşlar, pilav suyu yapardım. Etlerini ince ince kıyar köftelere karıştırırdım.
Böyle böyle karıştıra karıştıra tatlarına alıştı galiba.
Muz yemez, süt içmezdi mesela, pekmezle tatlandırarak pasta haline getirir yedirirdim.
Fındık fıstığa direnirdi, robotta un haline getirir, hamur işi şeylerin içine karıştırırdım.
Ve daha neler...
Parklarda peşinde koşa koşa yedirmeye çalıştığım oldu, kedi köpek severek onlara mama verip "Bak yiyorlar" diyerek de; tablet pazarlıklarına kadar... Aç bırakırdım yemezdi, napalım? Yemesi için türlü türlü yol icat ettik.
Ha illa her şeyi yiyecek diye bir şey yok, atıyorum ıspanak yemiyordur ama kerevizi yiyordur, kerevizden alır onun vitaminini. Bazı sebzeler birbirinin yerini tutabiliyor, sadece belli bir düzende yemesine özen gösterin.
Çorba içmiyor, hamur işi seviyorsa, çorbayı çörek gibi yapın.
Sevdiği şekle getirin yani; öyle öyle alışıyorlar endişelenmeyin.
Oğlum sayesinde bizim mutfakta devrim yaşandı... Portakaldan kızartma yapacak kıvamdayım