Ben abartiyor muyum acaba?

noram

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2016
4.770
20.543
308
35
Hanimlar merhaba..

Aslinda ortada bir sorun yok ama icten ice beni rahatsiz eden bir durum var. Neden boyle hissettigimi de bilmiyorum cunku normalde rahat bir insanimdir. Esimin bir tane abisi var bosanmis, anne cocugu babaya verdi. Kv, kp ve kaynim elbirligiyle bakiyorlar. Biz de yardim ediyoruz elimizden geldigince. 1 aydir her hafta sonu esim yegenini alip bize getiriyor, kahvalti yapiyoruz, ders calistiriyor (su an 1e basladi) su saat oldu yeni ciktilar evden. Bunun nereye kadar devam edecegini de bilmiyorum acikcasi. Salonda ders calisiyolar, ne temizlik yapabiliyor, ne tv izleyebiliyorum, ne yapacagimi sasirdim acikcasi. Cocugun babasi su an calismiyor, kp ve kv de evde. Yani sizce her hafta sonu haftanin iki gunu normal mi fazla mi sizce? Boyle dusundugum icin merhametsiz hissediyorum kendimi. Ayrica esim hafta ici de gidiyor ders calistirmaya. Fikirlerinize ihtiyacim var.

Siz böyle yazınca dünyanın en kötü insanı olduğumu düşünüyorum.
Bu kaçıncı gelişi bilmiyorum ama ben ikinciyi getirtmezdim evime.
Babası çalışıyor da olsa çalışmıyor da olsa.

Yani keyfi olarak gelse devamlı benim evimde vakit geçirse ben de tepki gösterebilirim bir noktadan sonra.

Ama ders çalıştırıyormuş eşiniz, belli ki kendi babası pek ilgilenmiyor çocuğun durumuyla... o yüzden biraz daha anlayışlı olabilirsiniz bence. Anlıyorum sizi evinizde düzeniniz bozuluyordur ama bunu sevap olarak düşünün...

Çocuk kahvaltıya kacta geliyor ? 7 de mi ?
Çocuk acısından bakın daha 6 7 yaşlarında ve annesi yok yanında.
Yok zaten 10.30 gibi kalkiyoruz. Ama benim butun hafta sonum gidiyor, hafta ici de calisiyoruz zaten. Haftada bir gun olsa yine sikinti degil ama c.tesi ve pazar 2 gunde getiriyor.

Ilk okul 1 e giden bir çocuk sabah 8 den 15 e kadar ders çalışılmıştır sanırım. Kac saattir siz de ki?

Yani keyfi olarak gelse devamlı benim evimde vakit geçirse ben de tepki gösterebilirim bir noktadan sonra.

Ama ders çalıştırıyormuş eşiniz, belli ki kendi babası pek ilgilenmiyor çocuğun durumuyla... o yüzden biraz daha anlayışlı olabilirsiniz bence. Anlıyorum sizi evinizde düzeniniz bozuluyordur ama bunu sevap olarak düşünün...
Esim hafta ici de gidiyor ama 2 gun, bir de komple hafta sonu 2 gun alip getirmesi beni rahatsiz ediyor acikcasi. Kendi babasi da odevlerini filan yaptirtiyor zaten. Bilemedim

Ilk okul 1 e giden bir çocuk sabah 8 den 15 e kadar ders çalışılmıştır sanırım. Kac saattir siz de ki?
11-15 arasi ama simdi ciktilar, esim spora gitti gelmesi 6 yi bulur. Kompe hafta sonu gidiyor bu sekilde. Gecici bir sure oldugunu da dusunmuyorum bunun ben. Sikinti orada zaten

Çocuğu misafir olarak görüyorsanız her haftasonu bütün gün sizde olması normal değil. Dediğiniz gibi işleriniz kalıyordur. Ama bizim aileden olarak görüyorsanız onun yanında da iş yapabilirsiniz. Salonda sabahtan akşama kadar kımıldamadan çalışmak zorunda değiller.
Eşinizle konuşun bu konuyu. İstemiyor değilsiniz evinizin işini yapmak istemek yanlış değil.

Yok zaten 10.30 gibi kalkiyoruz. Ama benim butun hafta sonum gidiyor, hafta ici de calisiyoruz zaten. Haftada bir gun olsa yine sikinti degil ama c.tesi ve pazar 2 gunde getiriyor.
Uuf sizde haklısınız ama çok minik ya kıyamıyor da insan.
Ödev konusunda baba yetersiz mi kalıyor?

Bu durumda kendi babası ilgilenmiyor çocuğuyla bütün yük eşinize kalmış , hata yapıyor annesi bakmıyor diye bütün sorumluluğu eşiniz almamalı. Ayrıca 1. sınıf öğrencisi ne kadar ders veriyorlar ki

Esim hafta ici de gidiyor ama 2 gun, bir de komple hafta sonu 2 gun alip getirmesi beni rahatsiz ediyor acikcasi. Kendi babasi da odevlerini filan yaptirtiyor zaten. Bilemedim

E kendi babası ilgileniyorsa bir de üstüne eşiniz haftada 4 gün niye ödev yaptırıyo çocuğa yahu :)

Haftada birgün ilgilensin tamam,yeğenidir seviyordur ilgilenmek hoşuna gidiyordur, geri kalan günler gerekli değil çocuğun kendi babası ilgileniyorsa.

Eşinizle konuşmanızı tavsiye ederim, bende seninle vakit geçirmek istiyorum en azından haftasonu lütfen bu konuda biraz duyarlı ol falan gibi.

Çocuğu misafir olarak görüyorsanız her haftasonu bütün gün sizde olması normal değil. Dediğiniz gibi işleriniz kalıyordur. Ama bizim aileden olarak görüyorsanız onun yanında da iş yapabilirsiniz. Salonda sabahtan akşama kadar kımıldamadan çalışmak zorunda değiller.
Eşinizle konuşun bu konuyu. İstemiyor değilsiniz evinizin işini yapmak istemek yanlış değil.
Ya aslinda uyumlu bir cocuk degil, ben cocuklari cok severim. Mesela kahvaltiyi hazirlarken diyorum bana yardim eder misin. kaplari veriyorum, hemen aglamaya basliyor, hayir diyo, yemegini kendi yemiyor, esim yedirmek zorunda kaliyor, ellerini bile esim yikatiyor, biraz hazira alistirmislar yoksa ben esime de diyorum. Ayakkabilari bile giydirilsin diye bekliyor. Ben de ugrasmak istemiyorum acikcasi.

esimin yigeni olmasindan dolayi degil esim benim kendi oz kardesimi bile herhaftasonu getirse yine tepki verirdim calsian insanlarsiniz haftasonu esinizle program yapmak hakkiniz illa gezip tozmak degil evde yanliz basiniza tv izlemek bile isteyebilirsiniz ben coktan tepkimi koymustum bu kotu niyet vs degil eger basindan onleminizi almazsaniz bu.olay icten ice sizi iyice doldurur ve cok gereksiz seylere patlamaniza sebep olur hakliyken haksiz duruma dusersiniz guzelce konusun esinizle icteM.ice kendinizi yemeyin

Back
X