Ben Aldırma / Ben Tedavisi

Plastik cerrahiye mi gitmeliyim, dermatolojiye mi?

  • Plastik cerrahi

  • Dermatoloji


Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.

meltemce99

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Mart 2018
15
8
24
Yüzümde çok sayıda ben var ancak 5 tanesi beni çok rahatsız eden aldırmak istediğim siyah mercimek büyüklüğünde burnumun üzerinde ve yanağımdaki ikisi çok kabarık diğer üçü hafif kabarık benler. İstemesem de çok kafaya takıyorum. Daha önce devlet hastanesinde 2 sene boyunca ara ara kriyoterapi denen yakma gibi bir tedavi uyguladı doktorum, hiçbir faydası olmadı tamamen zaman kaybıydı. Şimdi iki seçeneği düşünüyorum biri üniversite hastanesinde(gazi üniversitesi) plastik cerrahide aldırmak, diğeri özel bir klinikte ( internette pekçok kisinin aldırdığını yazdığı 'ideaklinik' diye bir yer) radyofrekans yöntemi ile yaktırmak. Yüzüm olduğu için iz kalmasında çok korkuyorum. Ankara'da yaşıyorum. Daha önce ben aldıran veya yaktıran varsa deneyimlerini, nerde yaptırdığını, iz kalıp kalmadığını, tavsiyelerini paylaşırsa veya özelden mesaj atarsa çok sevinirim.
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar lütfen yardım edin. Yüzümde çok sayıda ben var ancak 5 tanesi beni çok rahatsız eden aldırmak istediğim siyah mercimek büyüklüğünde burnumun üzerinde ve yanağımdaki ikisi çok kabarık diğer üçü hafif kabarık benler var. Psikolojim bozuldu artık istemesem de çok kafaya takıyorum kat kat fondöten sürüyorum her gün. Daha önce devlet hastanesinde 2 sene boyunca ara ara kriyoterapi denen yakma gibi bir tedavi uyguladı doktorum, hiçbir faydası olmadı tamamen zaman kaybıydı. Şimdi iki seçeneği düşünüyorum biri üniversite hastanesinde(gazi üniversitesi) plastik cerrahide aldırmak, diğeri özel bir klinikte ( internette pekçok kisinin aldırdığını yazdığı 'ideaklinik' diye bir yer) radyofrekans yöntemi ile yaktırmak. Yüzüm olduğu için iz kalmasında çok korkuyorum. Ankara'da yaşıyorum. Daha önce ben aldıran veya yaktıran varsa deneyimlerini, nerde yaptırdığını, iz kalıp kalmadığını, tavsiyelerini paylaşırsa veya özelden mesaj atarsa çok çok sevinirim.
Bende arastrma içerisindeyim.. ankaradaym..çok sayıda ben var vücudumda ve yüzümde.bikac doktorla gorustum Franksiyonel lazerle yapilacagini söylediler fakat kararsizim:KK43:
 
Bende arastrma içerisindeyim.. ankaradaym..çok sayıda ben var vücudumda ve yüzümde.bikac doktorla gorustum Franksiyonel lazerle yapilacagini söylediler fakat kararsizim:KK43:
Ben gazi üniversitesi hastanesinde plastik cerrahiden randevu aldım. Bakmadigim site izlemedigim video kalmadi tum forum sitelerine yazdim canima tak etti artik bu sekilde aldirmayi dusunuyorum. En garanti ve kesin cozum eger benler buyuk ise cerrahi yontem. Randevum yarin sabah son bir kez birileri birsey yazmis mi diye bakmak icin girmistim yorumunuzu gordum. Islem gerceklestikten sonra buraya yazarim belki sizin icin de faydali olur. :)
 
Dün gazi üniversitesi plastik cerrahide benlerimi yani nevüslerimi aldırdım. Belki benim gibi yana yakıla bu işlemi yaptırmış birinin deneyimlerini internette arayan birilerine yardımım dokunur diye burayı güncel tutmak istiyorum. Öncelikle islem yapilirken doktor son derece ilgisiz ve umursamazdi geldi bir merhaba bile demeden muhattap olmadan kesti bicti gitti insan bi bilgi verir. Hemsire hanim hazirladi uyusturucu igne yapti doktor gelmeden yuzume bir ameliyat ortusu örttü asla steril olmayan derme catma bir ameliyathanede, sonrasinda genc bir asistan islemi gerceklestirdi ve ben daha ameliyat masasindan kalkmadan hemsire hanim bantlari yuzume yapistirmadan aldi basini gitti. Sonrasinda bantlari 2 gun sonra aldirmam gerektigini 1 hafta sonra dikislerimi aldiracagimi sora sora hemsireden ogrendim. Kesinlikle normal bir devlet hastanesinde uzman bir plastik cerrahın daha ilgili ve vakit ayırarak bu isi yapacağını düşünüyorum. Araştırırken aklıma takılan bir kaç soruyu cevaplandirayim. Öncelikle aci falan asla yok işlem yapilirken uyuşturuyorlar dikişi falan hissediyor anlıyorsunuz ama aci yok anestezinin etkisi geçince acıyor, hâliyle kesilmis dikilmiş deriniz. Eğer gerilip hareket etmezse 5-6 saat sonra o aci da gidiyor benim burnumun üzerinde olduğu gibi ama su an 2. Günüm ve yanagimdakinden hala cekiyorum. Yine de bu asla katlanılamıyacak büyük bir acı degil hafif hafif sızlıyor. Kanadı benimki bide endişeliyim su an ya dikişlerim açılmışsa da iz kalırsa diye bandajli cunku göremiyorum. E haliyle yemek yedikçe konuştukça mimik yaptikca hareket edip geriliyor. Aciyor ve kanıyor. Umarim önemli birşey yoktur. Su an bandın üzerine hafif kan geçtiğini görüyorum. Ama burnumun üzerinde boyle bir durum yok. Yarin bantları çıkaracağım burayı güncel tutarım. Ayrıca internette okuyorum kiminin doktoru her gün pansuman yapmasını söylemiş kimininki antibiyotikli krem vermiş benimki de beni Allaha havale etti heralde. Yüzünü görsem sorardım ama öyle bi imkanım dahi olmadı. Artik dikişlerimi aldırırken fırsat bulduğum kadariyla her şeyi sorucam.
 
Evet arkadaşlar bugün bantlarımı çıkarttım. Dikislerim patlamamis korkulacak birsey yokmuş. Dikislerin arasindan kan sızıntısı olabilir bunlar normalmis. Eger siz de boyle bir durum yaşarsin endiselenmeyin. Ama yine de yogun bir kanama yasarsaniz doktorunuza danisin tabiki. Bugun doktoruma - daha dogrusu hemsire hanima sorabildigim icin ona - pansuman veya antibiyotikli kremin gerekip gerekmedigini sordum. Gerek olmadigini 1 hafta sonra dikislerimi aldirmaya gelince iz kalmamasi icin contractubex gibi bir jel yazilabilecegini, doktora sorabilecegimi soyledi. Bantlar cikarildiktan sonra yara hizli bir iyilesme gosterdi. Biraz kaşınıyorlar ve ara ara çok hafif sızlıyorlar şimdilik. Asagi yukari mercimek buyuklugundeki 3 adet nevüse 3 er dikis atilmis. Simdilik kotu bir goruntusu var ama dikisler alindiktan ve deri birbirine yapistiktan sonra duzelecegini dusunuyorum. Yaklasik olarak benlerin çapının 2 kati kadar ince bir cizgi seklinde kesilmis ve oyle bir goruntusu var su an. Ameliyat sirasinda ip olarak 0.6 ip kullanilmis eger imkaniniz varsa siz de ipi sorup 0.5 yerine 0.6 kullanabilirler mi diye bir sorun cunku 0.6 0.5'e göre daha ince bir ip ve bu sebeple iz kalmasini daha aza indirgiyor. Son durum bu ilerleyen günlerde burayı güncellerim. 1 tanesinin su anki hâlini de buraya bırakıyorum.
 

Eklentiler

  • 20190126_001210.jpg
    20190126_001210.jpg
    54,8 KB · Görüntüleme: 2.017
Bugün dikişlerimi aldırdım. Fotoğrafını aşağıya bıraktım. Sarı kantaron yağı sürdüğüm için biraz parlak duruyor. 2 dk da cok basit ve acısız bir şekilde dikişlerim alındı. İz geçirici krem olarak contractubex i kullanabileceğimi ama en az 3 hafta sonra kullanmaya başlamam gerektiğini söyledi doktor. Contractubexi sgk ödemiyor malesef arkadaşlar. 5 farklı eczaneye sordum güncel fiyatı şu an için 103 tl. Araştırmalarım sonucu sarı kantaron yağının da ameliyat, yanık gibi yaralara, izlere çok iyi geldiğini okudum ve hemen internetten doğal, sadece saf yağ halini satın aldım. Çok uygun bir fiyatı var 16 tl. Hemen dikisleri aldırır aldırmaz kullanmam ne kadar doğru bilemiyorum tabiki ama tamamen doğal olduğu için bugün bir denemek istedim. 1-2 hafta bu yağı kullanıp gidişata göre contractubex i alıp almamaya karar vereceğim. Doktor onun minimum etkisine inanıyoruz demişti. Yani mucizeler de beklememek gerek. Cildin toparlanmasına göre o jeli hiç kullanmadan da iz kalmayabilir belki de. Simdilik güzel gözüküyorlar elbette kızarıklık ve izi olacak daha tam olarak iyileşmediği için buna kendimi hazırlamıştım. Önümüzdeki 1 ay gidişatı belirleyecek diye umuyorum. Süratle iyilesir umarım. Son olarak GÜNEŞTEN KORUNMAK da çok çok önemli arkadaşlar. Sağlığınız için lütfen buna dikkat edin. Benlerin çıkmasını tetikleyen bir durum da günesin zararlı ışınlarına maruz kalmamız. Doktorum da uyardı tekrardan bu en hassas hâlinde olabildiğince güneşe çıkmamalı çıkarken de yüksek koruma faktörlü çok iyi koruma sağlayan spf ler kullanmalı. İz kalmaması ve sağlık için bu cok önemli.
 

Eklentiler

  • 20190131_012941.jpg
    20190131_012941.jpg
    66,6 KB · Görüntüleme: 1.678
Benlerimi aldırdıktan sonraki 13. günüm. Contractubex i aldım ve 2 gündür kullanıyorum. Çok çok çoook fazla aşırı kaşındırıyor. Prospektüsünden "yaygın olarak görülen kaşıntı, cildin iyileşme süreci nedeniyledir ve genellikle tedavinin kesilmesini gerektirmez." yazdığı için bu kaşıntıyı önemsememeye çalışıyorum şu an. Bu ilacı 100 tl ye aldım. Sgk ödemiyor ve almak icin reçete gerekmiyor. Contractubexin gözle görülür şekilde anında etkisini gördüm. Sürdükten sonra donuyor ve bir jelatin gibi derinin üzerinde kalıyor öyle emilen kremsi bir ürün degil. Çukur şeklindeki kesik izlerine baya baya iyi geldi ve yükseltti sanki kullanım talimatında da yaralar kapandıktan hemen sonra kullanılırsa iz kalma ihtimalini minimuma indirecegi yazıyor. Daha taze oldukları icin iyi bir etki vereceğini umuyorum. Aşırı derecede kaşındırdığı icin 4-5 saatte bi yüzümü yıkayıp sadece sarı kantaron yağı sürerek dinlendiriyorum.Burnumun üzerindeki baya iyi durumda, yanagımdakiler ise hâlâ yara ve cok belirgin ama günden güne iyilesiyorlar. 1 ay içerisinde baya toparlayacağını düşünüyorum. Merak edenler icin burnumun üzerindekinin fotoğrafını aşağıya bırakıyorum.
 

Eklentiler

  • 20190205_231308.jpg
    20190205_231308.jpg
    184,9 KB · Görüntüleme: 3.067
Benlerimi aldırdıktan sonraki 13. günüm. Contractubex i aldım ve 2 gündür kullanıyorum. Çok çok çoook fazla aşırı kaşındırıyor. Prospektüsünden "yaygın olarak görülen kaşıntı, cildin iyileşme süreci nedeniyledir ve genellikle tedavinin kesilmesini gerektirmez." yazdığı için bu kaşıntıyı önemsememeye çalışıyorum şu an. Bu ilacı 100 tl ye aldım. Sgk ödemiyor ve almak icin reçete gerekmiyor. Contractubexin gözle görülür şekilde anında etkisini gördüm. Sürdükten sonra donuyor ve bir jelatin gibi derinin üzerinde kalıyor öyle emilen kremsi bir ürün degil. Çukur şeklindeki kesik izlerine baya baya iyi geldi ve yükseltti sanki kullanım talimatında da yaralar kapandıktan hemen sonra kullanılırsa iz kalma ihtimalini minimuma indirecegi yazıyor. Daha taze oldukları icin iyi bir etki vereceğini umuyorum. Aşırı derecede kaşındırdığı icin 4-5 saatte bi yüzümü yıkayıp sadece sarı kantaron yağı sürerek dinlendiriyorum.Burnumun üzerindeki baya iyi durumda, yanagımdakiler ise hâlâ yara ve cok belirgin ama günden güne iyilesiyorlar. 1 ay içerisinde baya toparlayacağını düşünüyorum. Merak edenler icin burnumun üzerindekinin fotoğrafını aşağıya bırakıyorum.
Çok geçmiş olsun ve yeni halini hayırlı olsun. Yanağınızdan da ben aldirdiginizi yazmistiniz sizin için sakıncası yoksa o bölgenin son durumunun fotoğrafını atabilir misiniz.
Sarı kantoron yağını nereden aldınız acaba ismini bizimle paylaşabilir misiniz. Şimdiden cevabınız için çok teşekkür ederim.
 
Çok geçmiş olsun ve yeni halini hayırlı olsun. Yanağınızdan da ben aldirdiginizi yazmistiniz sizin için sakıncası yoksa o bölgenin son durumunun fotoğrafını atabilir misiniz.
Sarı kantoron yağını nereden aldınız acaba ismini bizimle paylaşabilir misiniz. Şimdiden cevabınız için çok teşekkür ederim.
Çok teşekkür ederim. Sarı kantoron yağını n11.com dan almıştım markası balen ve %100 saf yağ ama ben onun pek işe yaradığını düşünmüyorum. Kullanmayı bıraktım da zaten. Şu an contractubex i kullanıyorum düzenli olarak, günde 2-3 defa sürülmeli ben sadece gece yatmadan sürüyorum ama yine de yaraların baya iyileştigini gozlemledim. Bilemiyorum belki de zamanla cilt kendini bu şekilde toparlıyordur fakat yine de çöküntüler konusunda ilacin baya işe yaradigi kanısındayım. Kızarıklıklara bir etki etmedi bende. Zaten deri kalınlaştikca o kizarikliklar azaliyor. Önceki yazilarimda aşırı kaşinti yapiyor demistim gozunuz kormasin cilt uyum sagliyor ve artik hic kasinti yapmiyor. Biliyorum fiyati biraz pahali ama miktari cok fazla ve mercimek kadari bile butun yaralara yetiyor su bazli jelatin gibi bir yapisi var. Aşagiya biraktigim fotografta da contractubexi surdugum icin yaranin ustunde jelatinimsi bir tabaka var. Umarım yardimci olabilir yorumlarim size 😊
 

Eklentiler

  • PhotoGrid_1554756474993.jpg
    PhotoGrid_1554756474993.jpg
    118,8 KB · Görüntüleme: 2.096
Merhaba ben de boynumdan kahverengi bir ben aldırmıştım bir sene önce Keçiören devlet hastanesinde mercimek büyüklügünde. Önce cildiyeye gittim kan verdim iki hafta sonraya sanırım ameliyat için randevu verdiler. Normal bir ameliyata hazırlanıyor gibi hazırlandım önlük falan giydim hatta ameliyathaneye alındım. Doktor farklı oluyor haliyle plastik cerrah bir iki asistan ve bi tane de hemşiresi vardı ameliyat masasına yattım gayet temizdi bir carsaf örttüler igneyi vuracakken acıyacak mı diye sormuştum doktorumda gülerek istiyorsan narkozsuz keseyim boynunu demişti hayır hayır dedim 😂 cok hafif bir acı hissettim igne yapılırken sonra kesildiğini hissettim kırt kırt böyle İcim bi tuhaf oldu ama dis çektirmeye bile cesaret edemeyen biri olarak çok iyi gidiyordum 3 tane dikis attı hadi bitti dedi kalktım bant yapıstırdılar bir pomad krem verdiler iki gün kremi sürünce bantlar düstü zaten dikislerine sür yumuşasın demişti sonrası için de sürmeye devam ettim basta cekistiriyor gibiydi yemek yerken falan sonra tamamen alıstım 9. Gün dikislerimi aldırdım hiç acı yok ama o görüntü delirtir insanı😂 hep öyle kalacak sandım kırmızı çukur çukur bildiginiz iplik izleri. Countrotubex miydi neydi 100 lira verip onu kullandım ama bir hafta sonra inanılmaz kaşıntı yapmaya basladı zaten asırı parfümlü falan bi krem kullanmayı bıraktım kendiliğinden çok güzel bir sekilde iyileşti çook dikkatli bakmadıkça da izlerim farkedilmiyor aşırı mutlu olmuştum cunku bunu deneme amaçlı aldırdım yüzümde de aynı boynumdaki gibi benler var 4 tane iki üç tane de küçüklerinden var küçükleri olmasa bile 4 tanesini aldırmak istiyorum yüzümün sol tarafını hep kapatmak zorunda kalıyorum onlar yüzünden ama yüzüm oldugu için acaba farklı olur mu iz kalabilir mi yoksa boynum gibi mi olur diye bir de devlet hastanesi kaç tane ben alıyor bilmediğim için öyle bir sınır var mı falan diye tereddütte kaldım bu konu da bilgisi olan varsa yardımcı olabilir misiniz?, ameliyatımla ilgili merak edilen baska bir sey varsa da bana sorabilirsiniz..
 
Çok teşekkür ederim. Sarı kantoron yağını n11.com dan almıştım markası balen ve %100 saf yağ ama ben onun pek işe yaradığını düşünmüyorum. Kullanmayı bıraktım da zaten. Şu an contractubex i kullanıyorum düzenli olarak, günde 2-3 defa sürülmeli ben sadece gece yatmadan sürüyorum ama yine de yaraların baya iyileştigini gozlemledim. Bilemiyorum belki de zamanla cilt kendini bu şekilde toparlıyordur fakat yine de çöküntüler konusunda ilacin baya işe yaradigi kanısındayım. Kızarıklıklara bir etki etmedi bende. Zaten deri kalınlaştikca o kizarikliklar azaliyor. Önceki yazilarimda aşırı kaşinti yapiyor demistim gozunuz kormasin cilt uyum sagliyor ve artik hic kasinti yapmiyor. Biliyorum fiyati biraz pahali ama miktari cok fazla ve mercimek kadari bile butun yaralara yetiyor su bazli jelatin gibi bir yapisi var. Aşagiya biraktigim fotografta da contractubexi surdugum icin yaranin ustunde jelatinimsi bir tabaka var. Umarım yardimci olabilir yorumlarim size 😊
Meltem hanım merhaba, benim aldırdığım benin yara izin de buna benzer. 4.ay geçti bir gelişme yok. Sizinkinin son durumu nasıl acaba?
 
Merhabalar arkadaşlar 2 senenin ardından yeni bir güncelleme yapmak üzere bu yazımı paylaşıyorum. Yukarıda hikayemi anlattigim üzere ocak 2019'da bir üniversite hastanesinin plastik cerrahi bölümünde yüzümden 3 adet kahverengi kabarık mercimek büyüklüğünde ben aldirmistim. 2.5 senenin ardından söyleyebilirim ki benlerimden kurtulmak hayatimda kendim icin yaptigim en degerli seylerden biriydi cunku hayatim boyunca kafaya taktigim beni mutsuz eden bir durumdu. Şu an itibariyle yara izlerinin tamamen cildimle ayni renkte oldugunu söyleyebilirim yalnizca her 3 benin yerinde de cokuntu seklinde kucuk yara izleri var ancak kesinlikle rahatsiz edecek boyutta degil. asagiya şu anki goruntulerinin fotograflarini ekleyecegim. burnumun ustundeki yara cok daha derin yanagimdaki yara ise genis bi alana yayilmis. Şu an icin en buyuk preoblemim yanagimdaki yara izinin icinden kücük silik bir ben cikmasi ancak bu kucuk ben 2 sene once cikti ve büyümedi bu sebeple çok fazla endise etmemeye calisiyorum yine ayni sekilde o kucuk benin altından daha koyu renkli kucuk bir baska ben daha çıktı. Olabildigince spf kullanmaya dikkat ediyorum ancak yine de ben cikarmaya yatkin bir cildim oldugu icin kucuk benlere engel olamiyorum. Yine de simdilik memnunum ve benlerimi aldirdigim icin pisman degilim. Simdiki yeni problemim akne 😂 bir süre de bunun tedavisini arastiracagim gibi duruyor belki o süreci de buraya tasiyip birilerinize faydali olabilirim.
1.fotograf burnumdaki yara izi digerli yanagimdaki yan yana olan yara izlerinin yandan ve direkt karsidan gorunusu on taraftan bakinca yanagimdaki izler biraz belli oluyor
 

Eklentiler

  • IMG_20221013_000248.jpg
    IMG_20221013_000248.jpg
    133,7 KB · Görüntüleme: 590
  • IMG_20221013_000410.jpg
    IMG_20221013_000410.jpg
    71,6 KB · Görüntüleme: 515
  • IMG_20221013_000312.jpg
    IMG_20221013_000312.jpg
    231,2 KB · Görüntüleme: 440
Merhaba bende bugün yaptırdım , doktor 3 pansumana gitmemi ve su degdirme dedi 3 gün . Bunun dışında ne yapmam gerek acaba
 
X