Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Öncelikle geçmiş olsun ,mesajı okuduğunuzu söylemeniz gerekli bence,pazartesi de doktora gitmelisiniz.Ne kadar cabuk giderseniz o kadar iyi çünkü.
Benimde annem kanseri yenenlerden,hep dualarımda Allah kimseye yaşatmasın ama tekrarını asla göstermesin derim.Çünkü kemoterapi bu hastalığın olmazsa olmazı ve insanı nasıl perişan ettiğini çok iyi biliyorum.İnsan için en büyük sınavlardan biri bu hastalık.Dilerim kötü huylu cıkmaz ama eğer öyle çıkarsa bile sakın annene yansıtma bu güçsüzlüğünü,unutma kız evlatlar olarak her nolursa olsun en büyük destekçileri yardımcıları bu savaşta kaleleri biziz...
Rabbim tez zamanda şifa versin inşallah, bir kere yenmişse yine yener eğer öyleyse tabi, bayramı beklemeyin bir an önce Dr a götürün
Çok geçmişler olsun.
Tabii ki kanseri birkaç defa yenebilen tonlarca insan var, neden yenemesin ki? Bu sefer nispeten erken fark edilmişgibi duruyor en azından, doktora da erken gidilecek sayılır, en azından fark edince bayramdan sonra gitmeyi kabul etmiş.
Siz güçlü durdukça onun yenememesi için hiçbir sebep yok.
Tedavisini siz yanınızdayken olur, biter,bu kez kontrollerini de olur, bir daha da hayatınız boyunca karşılaşmazsınız o illetle. :)
Allah rahmet eylesin , teyzen yaşadı diye öyle olacak diye düşünme anneni de öyle bi şey olmayacağına inandır, Rabbim şifa versin inşallahTeşekkür ederim.. Bende ne kadar çabuk olursa o kadar iyi olur diye düşünüyorum ama mesajı okuduğumu da söyleyemiyorum şu an. Keşke başka bir şekilde öğrendim diyebilme şansım olsa. Bir iki gün bekleyeyim en azından.
Bende hep aynı şekilde dua ederdim. Yaşamayan bilemiyor. Tedavi olan ayrı yıpranıyor, onunla birlikte bu süreci yaşayanlar ayrı. Biz bile uzaktan sadece tanık olarak bu kadar etkilenirken, o tedavilere katlananlar kim bilir kendi içinde neler yaşıyordur.
İlk tedavisinde biz çok güçlüydük babamla beraber. Annemin yanında bir gün bile ağlamamıştım. Yanında hep espri yapardım, günümü anlatırdım, güldürürdüm ama odama geçince onun görmediği yerlerde tüm üzüntümü ağlayarak çıkarırdım. Ama şu an bende kendimi o kadar güçlü hissedemiyorum. Yine de elimden geldiğince yansıtmamaya çalışıcam. Rabbim inşallah güç kuvvet verir hepimize.
Bende bayramı beklemek istemiyorum ama annem o kadar inatçı ki yıllardır kontrole bile götüremedik. Bayramdan sonra dediyse onun için bayramdan sonradır, ne yapsak fikri değişir bilemiyorum. Bir de teyzemi de aynı hastalıktan kaybetmiştik. O da ilk seferinde atlatmıştı ama hastalık tekrar edince 2. kez yenememişti. Ben annemdeki psikolojiyi anlayabiliyorum şu an. Ablası gibi olacak tekrar atlatamıcak diye düşünüyor.
Çok teşekkür ederim bu olumlu mesajınız için. Evet sanki bu sefer daha erken fark edilmiş galiba. Gerçi babam mesajda kitle çok küçük değil demiş ama bir önceki gibi de değildir diye düşünüyorum. Yoksa önceden fark etmemesi imkansız olurdu. Arada kontrol ediyordu çünkü.
Bayramdan sonra gidicem demiş ama acaba geçiştirmek için mi dedi bilmiyorum. Onun fikri hep 2. kez tekrar ederse zaten atlatamam, o yüzden doktora falan gitmek istemiyorum şeklindeydi. Ama böyle bir durumda en kötü bayrama kadar bekler, sonrasında o istemese bile alır doktora götürürüm bu sefer. Göz göre göre tedavi olmamasına izin veremem.
İnşallah dediğiniz gibi her şey yolunda giderde ilelebet atlatırız bu hastalığı. Bu sefer bende eskisi gibi güçlü değilim ama ne olursa olsun anneme yansıtmayı düşünmüyorum.
hiiiç canını sıkma bende o yollardan geçtim ameliyat sonrasında doktorum bana bu kitleler tekrarlayabilir tekrarladıkça alırız dedi gerçekten iki sefer tekrarladı ama ameliyatlık durum olmadı ilaçla hallettiler bu tarz tedaviler sonrası kitleler olabiliyor annen boşuna korkmasın sende üzülme yaşadım biliyorum sakın canını sıkma tamam tatlımAnnem daha önce meme kanseri tedavisi görmüştü. Fark ettiğimizde son evrelerindeydi, çok ağır tedaviler gördükten sonra çok şükür atlatmıştı. Ama o yaşadıklarından sonra öyle bir hastane korkusu gelmişti ki, kontroller için tekrar tekrar hastaneye gidip gelmeyi reddetti. Biz dil döktük, konuştuk, araya insanlar soktuk ikna etmeye çalıştık ama gidip kontrollerini yaptırmadı. Kaç yaşındaki kadın sonuçta, zorla elinden tutup sürükleyip götüremedik bizde. Kısaca biz annemin son durumunu yıllardır tam olarak bilemiyorduk.
Az önce babamın facebookuna girdim. Bazı olaylardan sonra arada girip bakıyordum ama onun bu durumdan haberi yok. Bir akrabamızla konuşmalarını okudum. Annemin diğer göğsünde bir kitle çıkmış geçen gün annemin eline gelmiş, o da babama söylemiş ama benden saklıyorlarmış üzülmeyeyim diye. Doktora gitmek içinde bayramdan sonrasını istiyormuş annem, korkuyormuş kötü bir şey çıkacak diye. En azından bayramı bilmeden bir umut kötü değildir diye geçireyim, kimsenin tadını kaçırmayayım diyormuş.
Kızlar ben ne yapıcam, bu kitlenin kesinlikle iyi huylu olduğunu düşünmüyorum Annem zaten hiç bakmadı kendine, kontrollerini de yaptırmadı bu lanet hastalığın nüks edeceğini hep bir şekilde tahmin ediyorduk. Eğer düşündüğümüz gibi kötü huyluysa o ağır tedavileri tekrar nasıl kaldıracak annecim Ben annemi kaybedersem ne yaparım ki kimim var başka benim şu hayatta. Mesajı okuyalı daha yarım saat bir şey oldu ama o andan beri elim ayağım titriyor, kendimi odama kapadım annemin yüzüne baktıkça gözlerim doluyor, nefesim kesiliyor. Ona bir şey yansıtmayayım diye çırpınıp duruyorum.
Kızlar nolur şu mübarek ramazan ayında dualarınızı eksik etmeyin, kötü huylu çıkmasın şu kitle. Bir de aranızda hiç ailesinde 2. kez kanseri yenebilen birileri var mı? Umut dolu şeyler duymaya ihtiyacım var galiba..
Anneni doktora götürdüğünüzde kendin içinde randevu al mutlaka. Ailenizde olduğuna göre seninde düzenli kontrol yaptırman lazım Heryıl.
nasil urperdim konunuzu okuyunca Rahman anneciginize sifa versin ins.iyi dusunun iyi olsun, dusunmeye tahammul edemedigim bi durumu bizzat yasiyorsunuz,bogazim dugumlendi.
kilometrelerce uzakta, hic gormedigim tanimadigim bilmedigim ama acisiyla huzunlendigim annenizi ezan vakti anip hayirla sifalanmasi icin dua edicm insh.Rabbim kimseyi anne baba acisiyla imtihan etmesin
Geçmiş olsun canim. Allahtan gelen her şeyi kabul etmek ve çözüm üretmek lazim... Derdini veren dermanini da verir insallah
Bence pazartesi iyice gec olmadan goturun. Cunku bayramdan sonrasi demek 3 haftadan fazla var neredeyse 1 ay. Zaman kaybi bence
hiiiç canını sıkma bende o yollardan geçtim ameliyat sonrasında doktorum bana bu kitleler tekrarlayabilir tekrarladıkça alırız dedi gerçekten iki sefer tekrarladı ama ameliyatlık durum olmadı ilaçla hallettiler bu tarz tedaviler sonrası kitleler olabiliyor annen boşuna korkmasın sende üzülme yaşadım biliyorum sakın canını sıkma tamam tatlım
bak yaşadım gördüm benim de o kitleyi tekrardan hissettiğimde ödüm koptu ama cidden kötü huylu çıkmıyor sonrakiler çıkanlar da çok nadir o yüzden içini ferah tut bak benim ramazan öncesi yine bir kitlem çıktı ramazandan sonra tekrardan gideceğim kontrole büyüklüğüne bakacaklar yani yineleyebiliyor ama artık korkmuyorum siz de korkmayın inşallah kötü birşey değildirEvet kendim içinde gitmek ne zamandır var aklımda ama bir türlü ayarlayamadım. Bizim aile de meme kanseri yaygın. Yakın çevremde 4 kişi de var, o yüzden dikkat etmem lazım farkındayım.
Çok çok teşekkür ederim. Bilmediğim bir yerlerde bizim için dua eden birilerinin olduğunu bilmek insana güç veriyor. Dediğiniz gibi anne baba acısı bambaşka. Ben evimde 10 gün beslediğim kedi gidince bile yokluğunu hissedip, üzülmüştüm. O zaman bile düşünmüştüm sevdiğim birini kaybedersem nasıl dayanırım, nasıl alışırım diye. Allah inşallah böyle bir acıyla imtihan etmez ne bizi ne bir başkasını.
Teşekkür ederim canım inşallah tekrarlayacaksa bu hastalık dermanıyla birlikte gelir dediğiniz gibi. Farkındayım 1 ay çok uzun bir süre ama nasıl ikna edicem ne yapıcam bilmiyorum. Biraz önce babamla konuştular telefonda, açık açık konuşmuyor ama ben mesajı okuduğum için anlayabiliyorum. Sanırım babam bayramdan önce doktora gidelim diye diretti, annem de olmaz sana bayramdan önce asla gitmiyorum demiştim, konuşmak istemiyorum bunu dedi telefonu kapadı.
Biraz olsun içimi rahatlattı mesajın, keşke bizimki de böyle ilaçla falan halledilebilecek bir şey olsa. Bende biliyorum şu an kötü huylu olduğu kesin değil ama, insan bir kere yaşayınca o zorlu süreçleri, kitle adı geçer geçmez irkiliyor. Yıllardır en büyük korkumuz buydu, ya tekrarlamışsa bu hastalık diye düşünüyoruz ister istemez
bak yaşadım gördüm benim de o kitleyi tekrardan hissettiğimde ödüm koptu ama cidden kötü huylu çıkmıyor sonrakiler çıkanlar da çok nadir o yüzden içini ferah tut bak benim ramazan öncesi yine bir kitlem çıktı ramazandan sonra tekrardan gideceğim kontrole büyüklüğüne bakacaklar yani yineleyebiliyor ama artık korkmuyorum siz de korkmayın inşallah kötü birşey değildir
Çok geçmiş olsun..ele gelen kitleden pek korkulmazmış ..ihmal edilmemeli tabiki..birde eczaneden 3 liraya alacağınız ingiliz karbonatı ile hazırlayacağınız su...araştırın derim.
seni en iyi anlayan benim
aynı hastalıkla mücadele eden annem var benim
annemde kemik metastazı var
6 kür kemoterapi aldı
aylık kemik ilacı alıyor artık
hatta yakın zamanda ameliyat olmanı durumu bile var
tümör ele gelmiyor gögsü alalım diyorlar
bilmiyorum nasıl sonuçlanacak ama
tekrar kitle oluşması normal dediler bizede
annelerimizi Rabbim bize bagışlasın
sen ne kadar dik durursan annende o kadar dik duracaktır
Karbonatlı suyla kanseri yenenler varmış..bu tabiki bir alternatif..google a katbonatlı su yazın Kemal milat ın araştırmalarını ve kanseri yenenlerin yorumlarını okuyun..hepsi Facebook hesabından yazdığı için kişilerin gerçek olduğunu varsayıyorum ben..yani ben inandım..lutfen sizde bakın..hani ortada satılan bir urun yok bildiğiniz karbonat..İnşallah dediğiniz gibidir, gerçekten şu an az da olsa umudum var bir şey çıkmayacağına dair. İçim ferahladı biraz olsun, çok teşekkür ederim cidden. Size de geçmiş olsun, umarım kısa zamanda bu kitlelerden tamamen kurtulursunuz da en azından sonunda iyi huylu çıksa bile yine de korku yaşamış olmazsınız.
Teşekkür ederim. İlk kanser teşhisi koyulduğunda da kitleyi eliyle farketmişti annem. O yüzden yine eline kitle gelince korktuk bizde. Bu karbonatlı su ne işe yarıyormuş peki duymamıştım daha önce?
Çok geçmiş olsun size de, Allah'ım tüm annelerimize, hastalarımıza şifa versin. Annemde meme kanseri tedavisi olurken, 6 kür kemoterapi almıştı, peşine de 1 ay kadar radyoterapiye gitmişti. Kitlenin bulunduğu göğsünü de almışlardı. Ben biraz araştırmıştım meme kanserinin en çok metastaz yaptığı yerler genelde kemik, karaciğer falan oluyormuş. Anneminde karaciğerinde kitleler vardı ama kötü huylu değildi o zaman, yine de bunları kontrol altına alalım demişlerdi. Tabi kontrole gitmediği için ne oldu ne olmadı bilemiyoruz. Kitleyi duyduğumdan beri korkuyorum belki de vücuduna yayılmıştır diye. Çok zor hastalık çok, hiç bir zaman tam anlamıyla kurtulduk denilemiyor her an tekrarlama ihtimali var.