Ben artık bu durumla başa çıkamıyorum yardım rica ederim

blueandwhite

Guru
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2013
23
37
288
Ankara
Öncelikle herkese merhaba,
Benim 1 yıldır içinde boğulup kaldığım bir sorunum var, bunu kimseye anlatamıyorum. Sizinle paylaşmak istedim.
Yaklaşık 1 yıldır devam eden bir ilişkim var. Bu ilişki, en başında sancılı başlayan sancıları artan bir ilişki.

Söyle anlatıyım erkek arkadaşım, benden 7 yaş büyük. Birçok şeyi maddi olarak elde etmiş biri. Bu konularda benim bir istediğim iki etmeyen, yani örnek olarak doğum günüm öncesinde 15 gün küçük küçük hediyeler alan, tatil planlayan, zamanın çoğunu bana ayıran biri. Aynı zamanda çok huysuz ve bencil biri. Benden önce de ilişkileri tabi ki olmuş, fakat evliliği istemeyen ama ilişki içerisinde kız arkadaşını inanılmaz sahiplenen de biri. Açıkçası benim şimdiye kadar yaşayamadığım bir şey hepsinden önemlisi beni dinleyen anlayan biri. Yanımda olmaya her zaman çalışan da biri. Bana hep kimseyi beni sevdiği kadar sevmediğini ve aşık olduğunu söyleyen biri. Annesiyle ilk tanıştırdığı kız arkadaşı benim. 36 yaşında biri için bunlar önemli şeyler biliyorum. Tüm yaşananlara rağmen yanımda durmaya çalışmasından bunları söylerken dürüst olduğuna inanıyorum.

Ben yapı itibariyle çok bağımsız yaşamaya, aklına eseni yapmaya alışmış biriyim. Liseden beri tek başıma şehir dışında okuyorum ve ayaklarım üzerinde durmaya çalışıyorum. Onun en başından beri bana yaptığı baskı, telefon karıştırma, arkadaşlarıma, giydiklerime karışma gibi tavırlar ben de kötü etkiler bıraktı. Bu tavırlara ayak uydurmaya çalıştım, yapamadım. ben onun gibi olmaya çalıştım, ayarım iyice kaçtı ve ben bundan 1 ay öncesine kadar kendimi tanıyamaz oldum. O bana kurduğu baskılı tavrı azalttı; fakat öfke kontrolüm sıfır olduğu için ona her fırsatta saldırmaya başladım. Bu kavgalar önceleri küfürleşme sonra şiddet halini aldı. Ben ona vurdukça o bana süre cevap vermedi; fakat sonra o da nadirde olsa cevap vermeye başladı. Ben terketmeye çalıştım, izin vermedi. Ben kendimden, yaşadığım ilişkiden nefret eder olmuştum. Araya arkadaşlarımız, ailelerimiz karıştı. Sonuç olarak ayrıldık tamamen.

Kafamı toplayıp, kendime çeki düzen vermeye çalıştım bir 10 günlük periyotta. Barışmak istedim, istemedi. Yoruldum, kırıldım ben emek harcadım sen harcamadın dedi. Çok üzüldüm ve kendimce kararlar aldım. Artık ben emek harcayacaktım. Ben uğraşacaktım. O nasıl beni bırakmadıysa tüm yaşanan kötü olaylara rağmen, ben de onu bırakmayacaktım. Beni reddettiksen sonra aradı beni, ben de birşeyleri düzelteceğime dair onu zar zor ikna ettim ve barıştık.

Onu çok seviyorum; ben fedarkarlık yapan biri hiç olmadım bir ilişkide, şimdi fedakarlık yaptıkca, kendimce uğraştıkça, ondan beni çok çok fazla sevmesini bekliyorum. Fakat bir değişiklikler var, sanki sınavdan geçiyor gibiyim bu seferde. Sürekli beni sevdiğini söylemesini istiyorum, aşık olduğunu vs ama o hep ağırdan alıyor, bazen yine eskisi gibi oluyor. Sürekli beni sevgi sözlerine boğuyor ama ben de beni daha az sevdiğine dair paranoyalar var. Herkes kendisine zaman ayırsın diyor. Biliyorum sadece erkek arkadaşlarıyla görüşür ama ben yine beni daha az sevmesine yoruyorum. Kontrol edemiyorum kendimi. Annesine gitmiyoruz bir aydır. Bu mesela beni düşündürüyor. Annesi beni soruyor ben annesini ama zamanı var beni ikna et diyor. Üzerine düştükçe geri tepiyor ve kendimi kötü hissediyorum. Taktik vs ne işler ben bulamadım valla. Ayrılalım diyorum, çıldırıyor, yine eskiye döndün diye. Ayrılmayalım diye gelmiyor, hep eskıye dondun vs diye yorumluyor. Bu durumla nasıl başa çıkıcam bilmiyorum.

Ben daha sakin olmaya çalışıyorum, şiddet, küfür bunları hayatımızdan tamamen çıkardık. Ben yapmadıkça o yapmıyor. Ama ben de beni sevmiyor, daha az ilgileniyor mu gibi soru işaretleri var. Bana bir yol gösterin lütfen.

ilk paragraf ilişkınızın ne harıka ne aşk dolu olduguyla ılgılı, ıkıncı paragrafta birden tezatlaşıyor küfürler şiddetler..:53:
ne diyim madem ayrılamıyorsunuz ıkı tarafta dıkkat ederek devam edın sadece bır kısının fedakarlık yapmasıyla olmaz, üstüne gittikçe de ters teper zaten..

Bence siz ondan ayrıldığınız için ve oda şuan kendini ağırdan aldığı için baslarda affetmediğinden ötürü siz kendi kendinize kurgu yapmışsınız bence siz sevilmediğinizi düşündüğünüz sürece ilişkiniz daha çok zedelenecek.. Eskisi gibi olmaya çalısın aşırı çabalamayın kaçan kovalanır lafına geliyor sankı umarım ilişkiniz yoluna girer

Kırılma noktanızı bulamadım.Tavuk mu yumurtadan,yumurta mı tavuktan gibi olmuş.
Erkek arkadaşının tavırları yüzünden mi sinirli oldun ? Sen küfür-şiddet uyguluyorsun diye O mu değişti ?
Velhasıl,bu ilişki kangren olmuş gibi geldi bana.

Kopamam veya bırakmıyor diyorsan (ki deme bence) akışına bırak.
Bırak sevmiyorsa sevmesin,aramıyorsa aramasın.
Böylece aranız soğur ve sen de ayrılık fikrine iyice alışmış olursun.

Aynı dert bende de var. Sözlü ve fiziki şiddet. 3 gündür arayıp sormuyorum, o da aramıyor. Dedi, sen arayana kadar aramıcam, toparlanmamızı umuyorum diye. Ancak şiddetle beni tekrardan bağrına basabildiğini söyledi. Yani bu demek oluyor ki kendini rahatlatmak adına yapılan olmadık hareketler hakaretler. Çok kırıcı oluyor çok, benim geçmişimle yaşayan biri; benimle yaşamıyor; sanki kendi geçmişi yokmuş gibi...

öncelikle kendinden emin ol.seni sevmese kolayca vazgeçebilecek olsa,emin ol bırakırdı.demekki onun için önemlisin.artık taktik senin için şudur:sorunsuz bir insan olmak.belliki sorunlardan bıkmış.artık üstüne gitme,neşeli ve olumlu ol.sevgisini sorgulama.kıskançlık yapma.konuştuğunda normal günlük olaylardan bahset,üstüne düşme.normal davrandığında herşey yoluna girer.böyle yapmaya devam edersen de artık soğutursun onu.bırak da sevgi sözcüklerini kendisi istediğinde söylesin.sen de yeri geldiğinde söyle.

Kızlar merhaba, daha once de yazmıştım. Bu sefer dünkü olayımızı yazmak istiyorum. Benim erkek arkadasım bir süreliğine is gezisi icin yurt dışında. Zaten iletişim problemli, telefonlar çekmiyor, internet sıkıntılı vs cok zorlanıyoruz. Buna rağmen her yaptığını bana haber vermeye calisiyor. Ben de ona tabi. Aradaki saat farkına rağmen. Son olarak olan su kıskançlık yine, ben buna gece 12 orda, yemekte olduğunu biliyorum, ulaşamadım. Bunun üzerine çıldırdım, mesaj atıyorum cevap yok. Yarım saat oldu. Tabi bu arada saydirmam ben buna, kimlesin, nerdesin, adapte olmussun oraya vs. Sabırlı davranamadim yine açıkcası. Neyse bunun üzerine aradı, bana artık bi muhabetlerde baktığını, bu tavırların kendini benden uzaklastirdigini söyledi. Ben bu tıp sözleri ondan hic duymadım cok üzüldüm tabi.
Neyse aksam oldu, ben de yürüyüşe çıkmak istedim, orda sabaha karşı tabi. Git ama haber ver vs dedi. Giderken haber verdim, yürüdüm, birkaç dükkan baktım. Saat aksam 9:15 ten eve gelişim 10:45. Geldim mesaj geldi, tam haber vericem aslinda. NAptin, saat kaç vs, yazdım, bu saatte kadar naptin, neyse ya ben yatıyorum. Ya hem soruyor, hem orda saat 5 yatıyorum diyor. Ben de kısa birsey yazdım uyuyor, sallamıyor diye oturdum. Beyefendi arıyor, lobiye inmiş, internet var diye. Nerdesin düzgün anlatmiyorsun, birsey var, yalnız miydin?. Dedim yalnizdim. Emin mısın? Ben de cildirdim, dedim bu ne be, ne demek istiyorsun sen. Erkek arkadaslarinla olsan da söylemezsin diyor. Dedim söylerim, bak kendine ceki düzen ver, ben de soğutuyorsun falan dersen iyi olmaz. Yok anlamiyor. Sinirlerim zaten cok bozuk ağlıyorum, bu beni anlamadikca. Suclandikca. Napacagimi bilemiyorum ben. Bi yazım daha var onu da okursanız olayı tam olarak anlarsınız, bir girdap gibi aldı basını gidiyor. Yasama istegim kalmadı resmen.

'bile bile lades' diyerek devam eden ilişkilere ya da yapılan evliliklere karşıyım

siz bir karakter tahlili yapmışsınız anladığım kadarı ile sevgiliniz ile yapılarınız birbirine uymuyor buna rağmen zorluyorsunuz aşk sevgi nereye kadar?

evlendin ne değişecek? mantığınıza uymayan ilişkileri devam ettirmeyin yahu evlilikte sihirli değnek yok çünkü...

ha kabullendiyseniz birşey diyemem...adam rengini belli etmiş hakaretleri ve şiddet eğilimi ile tercih sizin...

Ya bugun yurtdısından dondu. sabahtan beri eğitim veriyorum. Mesaj atıyor, ucaktan ıner ınmez twıtterıma bakıp, tweetlerım ıcın mesaj atıyor,ne bicim falan diye. dedim eğitim veriyorum. dun de eğitimim vardı, bu ucaga bınerken. arıyor, telefonda temızlıkcıyle konusuyorum. kımle konusuyorsun. nerdesın. ya ogle tatılı yenı baslamıs, eğitimden cıktım ofısteyım. beni ara dıyor, sessiz bi yerden ara sana girişicem diyor. aradım efendim dedim. ne eğitimi veriyorsun, dun ne yaptın, kacta gıttın eve, sorgu sual. ıımısın bıle yok. Dedım pardon ama sen kımsın, anam mısın babam mısın, bana hesap soruyorsun. sen kımsın dedım. oyle mı dedı kapattı yuzume. yıne aradı, ben sana boyle mı davranıyorum, sen bana hesap sorunca, dedim valla ben sana hıcbır zaman boyle hesap sormuyorum. dedi ki artık sen kımsin ben de sana diyorum, benim hayatımda sen kımsın. dedim valla ben alttan aldıkca tepeme cıkıyorsun, hayatında bu sekılde olmaktansa olmamayı tercıh ederım. oyle mı ben de ben de dıyor. bundan sonra ben de ona gore davranıcam. hayatımda sen kımsın dıye. noldu dun bırını mı buldun dıyor. dedım evet gece bırını buldum. hayret bırsey ya. dedı kı keyfıne bak, oyle davran. ben de zaten ben keyfıme gore hareket edıyorum, problem yok dedım kapattım. ya bu nedır anlamıyorum, bu nasıl birşeydir? beni bu durumdan onerılerınızle kurtarın lutfen.

Back
X