Ben artık işin içinden çıkamıyorum?

haknur

kıymetlilerim benim...
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2011
1.575
3
108
Bursa
Arkadaşlar merhaba size bir derdimi anlatmak ve yardımlarını almak için buradayım...Biraz uzun olabilir kusura bakmayın...

Beni zaten az çok tanıyanlarınız var 3. yılımızı bitirdik evliliğimizde çokta mutlu herkesin imrendiği bir evliliğim var ama eşimin ailesinden bir türlü kurtulamadım ve onların yüzünden eşimle aramızın bozulmasından artık nefret ediyorum...Düşünsenize bi sorununuz yok sürekli onlar gündeme geliyor ve kavga ediyorsunuz olaya gelince kv ve kp mi oldum olası sevmem onlarda beni ama ben onlara en ufak saygısızlık etmedim onlar ise beni ezmek için ellerinden gelen ne varsa yaptılar...En son olayımız günlük evet kp imin günlüğü...Birgün oğlumun onlarda ortalığı dağıtırken bende arkasından toparlıyordum oğlum bi defter fırlattı yere ve bi sayfası açıldı orada annen ve babanla başlayan bir cümle görünce ister istemez okudum okuduğum günlük kp me ait ve oğluma hitaben yazılmış yani oğlum büyüyünce ona verecekmiş günlüğün içeriğinde;
anan insanlıktan nasibini almamış biri,
özel hastanelerden geri gelmeyen kendini beğenmiş biri,
seni bile özel hastanelerde baktırıp babana masraf yapan biri,
hamileyken babaannenle iyi geçinmeye çalıştı sırf bizde gelip yemek yemek için ,
babaannen ne yaparsa anana yaranamıyor,
Babanı bile bizden soğuttu......

O kadar çok şey yazmışki bunlar aklıma gelenler bunları okuyunca başımdan kaynar sular döküldü çünkü öyle iyi davranıyorlardıki o günler şaşırmıştım meğer yalanmış...Ki ben onlara neler neler yaptım bi bilseniz salaksın dersiniz zaten tanıyanlar öyle diyor...Özel hastanede doğum yapmam batmış adama oğlum prematüre doğdu ben gerekirse ihtiyaçlarımdan kıstım en iyi dr lara götürdüm onu evet pişmanda değilim...Hamileyken yemeğe davet ediyorlardı kırmamak için sürekli gidiyordum bu da yağcılık oldu...Kv lohusalığımda geldi zehir etti gitti evimden gelin kovdu oldu offf offf hangi birini anlatsam kızlar çok sıkıştım yardım edin bana :( O günden sonra ne ben gittim onlara nede oğlumu gönderdim keyfi bilir demişler torunumuzu kullanmasın demişler...Neyse geçen bayram bile gitmedim bu bayram eşimi aradı babası gelin bak teyzenlerde bizde bilmiyolar olayı sizde büyütmeyin...Adama bak ya olayı yapan o büyüten ben oldum...Bide şuçlu benmişim okumasaymışım delirdim ya... Dedim madem şuçlu benim anlatsınlar teyzenlerde bilsin neden çekiniyolar madem...sonra olay uzadı kavga ettik 2 gündür konuşmuyoruz bu evliliği böyle sürdürmek nereye kadar :(((( Sorularınız varsa cvplarım bana akıl verin haksızmıyım ?

kp ruh sağlığı bozuk galiba.. seni kafaya takmış..
koskoca adamın gelini için düşündüklerine bak, bi de üşenmemiş kağıda dökmüş ne kadar ayıp...
ben olsam ne giderim, ne muhattap olurum...
eşime de söylerim, böyle böyle oldu, okudum yazılanları derim yani...
buna rağmen gideceksin geleceksin diye baskı yapıosa eşin üzgünüm ama sana değer vermiyor demektir...
bu adam ilerde çocuğunun aklı başına geldiği zaman sana karşı doldurur çocuğunu, kışkırtır sana...
ne görüş ne de görüştür evladını..

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba size bir derdimi anlatmak ve yardımlarını almak için buradayım...Biraz uzun olabilir kusura bakmayın...

Beni zaten az çok tanıyanlarınız var 3. yılımızı bitirdik evliliğimizde çokta mutlu herkesin imrendiği bir evliliğim var ama eşimin ailesinden bir türlü kurtulamadım ve onların yüzünden eşimle aramızın bozulmasından artık nefret ediyorum...Düşünsenize bi sorununuz yok sürekli onlar gündeme geliyor ve kavga ediyorsunuz olaya gelince kv ve kp mi oldum olası sevmem onlarda beni ama ben onlara en ufak saygısızlık etmedim onlar ise beni ezmek için ellerinden gelen ne varsa yaptılar...En son olayımız günlük evet kp imin günlüğü...Birgün oğlumun onlarda ortalığı dağıtırken bende arkasından toparlıyordum oğlum bi defter fırlattı yere ve bi sayfası açıldı orada annen ve babanla başlayan bir cümle görünce ister istemez okudum okuduğum günlük kp me ait ve oğluma hitaben yazılmış yani oğlum büyüyünce ona verecekmiş günlüğün içeriğinde;
hamileyken babaannenle iyi geçinmeye çalıştı sırf bizde gelip yemek yemek için ,

O kadar çok şey yazmışki bunlar aklıma gelenler bunları okuyunca başımdan kaynar sular döküldü çünkü öyle iyi davranıyorlardıki o günler şaşırmıştım meğer yalanmış...Ki ben onlara neler neler yaptım bi bilseniz salaksın dersiniz zaten tanıyanlar öyle diyor...Özel hastanede doğum yapmam batmış adama oğlum prematüre doğdu ben gerekirse ihtiyaçlarımdan kıstım en iyi dr lara götürdüm onu evet pişmanda değilim...Hamileyken yemeğe davet ediyorlardı kırmamak için sürekli gidiyordum bu da yağcılık oldu...Kv lohusalığımda geldi zehir etti gitti evimden gelin kovdu oldu offf offf hangi birini anlatsam kızlar çok sıkıştım yardım edin bana :( O günden sonra ne ben gittim onlara nede oğlumu gönderdim keyfi bilir demişler torunumuzu kullanmasın demişler...Neyse geçen bayram bile gitmedim bu bayram eşimi aradı babası gelin bak teyzenlerde bizde bilmiyolar olayı sizde büyütmeyin...Adama bak ya olayı yapan o büyüten ben oldum...Bide şuçlu benmişim okumasaymışım delirdim ya... Dedim madem şuçlu benim anlatsınlar teyzenlerde bilsin neden çekiniyolar madem...sonra olay uzadı kavga ettik 2 gündür konuşmuyoruz bu evliliği böyle sürdürmek nereye kadar :(((( Sorularınız varsa cvplarım bana akıl verin haksızmıyım ?
Gerçekten çok şaşırdım ama ne kadar çok görüşürsen o kadar boku çıkıyor malesef.. Bende yeni hamileyim ama çocuğumu kendi bildiğim gibi yetiştirmekten yanayım ne kendı annem ne de eşimin annesinin çok karışmasına izin vermem herkes mesafesini bilmeli tabi ki torunları onların ama çocuğu karnında sıkıntılarla taşıyan ben sonra uykusuz kalan besleyen ben yetiştirme tarzını da sadece eşim ve ben belirlerim sende madem yanlış şeyler yaptıklarını düşünüyorsun çok içli dışlı olma ama torunlarını görmek onlarında hakkı hafta da bir gün bir saat otur evine dön ve yediğin yemek gözlerine batmış yemeğe gitme bir daha evde yemeğinizi yiyin akşam onlara tok gidin hatta gideceğiniz gün eşine güzel yemekler yap gözünü süsle biraz Bayramda da git bence hiçbir şey olmamış gibi davran eşin senin olgun davrandığını anlasın eşine de söyle senin için gidiyorum hiç bir şey olmamış gibi davranacağım misafiriniz olduğu için ama bundan sonra daha mesafeli olmaya karar verdim görüşürüm ama içli dışlı olmam de :34:

kp ruh sağlığı bozuk galiba.. seni kafaya takmış..
koskoca adamın gelini için düşündüklerine bak, bi de üşenmemiş kağıda dökmüş ne kadar ayıp...
ben olsam ne giderim, ne muhattap olurum...
eşime de söylerim, böyle böyle oldu, okudum yazılanları derim yani...
buna rağmen gideceksin geleceksin diye baskı yapıosa eşin üzgünüm ama sana değer vermiyor demektir...
bu adam ilerde çocuğunun aklı başına geldiği zaman sana karşı doldurur çocuğunu, kışkırtır sana...
ne görüş ne de görüştür evladını..

Ruh halinin bozuk olduğunu biliyordumda bu kadarını tahmin edememiştim ki bu adam ben evlenince bir kuruş harcamış biri değil :(herşeyi biz eşimle ödedik...Gitmiyorum gitmeyide düşünmüyorum...Eşim biliyo olanları ailesinede söylemiş zaten eşim önceleri sen bilirsin kararına saygılıyım bende olsam bende gitmem diyordu şimdi onlara gide gele baskı yapmaya başladı gidelim diye eminim dolduruyolar...

Gerçekten çok şaşırdım ama ne kadar çok görüşürsen o kadar boku çıkıyor malesef.. Bende yeni hamileyim ama çocuğumu kendi bildiğim gibi yetiştirmekten yanayım ne kendı annem ne de eşimin annesinin çok karışmasına izin vermem herkes mesafesini bilmeli tabi ki torunları onların ama çocuğu karnında sıkıntılarla taşıyan ben sonra uykusuz kalan besleyen ben yetiştirme tarzını da sadece eşim ve ben belirlerim sende madem yanlış şeyler yaptıklarını düşünüyorsun çok içli dışlı olma ama torunlarını görmek onlarında hakkı hafta da bir gün bir saat otur evine dön ve yediğin yemek gözlerine batmış yemeğe gitme bir daha evde yemeğinizi yiyin akşam onlara tok gidin hatta gideceğiniz gün eşine güzel yemekler yap gözünü süsle biraz Bayramda da git bence hiçbir şey olmamış gibi davran eşin senin olgun davrandığını anlasın eşine de söyle senin için gidiyorum hiç bir şey olmamış gibi davranacağım misafiriniz olduğu için ama bundan sonra daha mesafeli olmaya karar verdim görüşürüm ama içli dışlı olmam de :34:

Sence hakediyolar mı bunu...bunu yaparsam aferin iyiki beni eziyorsunuz ben hakediyorum zaten olmaz mı ? bak hatasını anladı demezlermi (hatam yokken)

Sence hakediyolar mı bunu...bunu yaparsam aferin iyiki beni eziyorsunuz ben hakediyorum zaten olmaz mı ? bak hatasını anladı demezlermi (hatam yokken)

Sen bunu eşin için yapacaksın eşinin bilgisi dahilinde gördüğüm kadarıyla sen ne yaparsan yap onlar seni doğru anlamayacaklar zaten sen onları idare edeceksin eşini kazanacaksın yarın bir gün yine sıkıntı çıktığında eşine bak ben olgun davrandım herşeye rağmen gittim hiçbir şey olmamış gibi davrandım ama onlar bana bunu bunu yaptı diyebilmelisin yani eşini kendine çek eşin onun için birşeyler yaptığını bilsin ki yarın bir gün seni savunabilsin.. yani bak ben idare etmeye çalışıyorum ama onlar bunu hak etmiyor mesajını alttan alttan vereceksin eşine ama eşini karşına alarak eşinle savaşarak değil eşini yanına al ve eşin savaşsın onlarla.. uygun zamanda uygun yollarla bunu yapmalısın yoksa eşinle devamlı sıkıntı yaşarsın eşini onlara itersin ve çok huzursuz olursun

Sen bunu eşin için yapacaksın eşinin bilgisi dahilinde gördüğüm kadarıyla sen ne yaparsan yap onlar seni doğru anlamayacaklar zaten sen onları idare edeceksin eşini kazanacaksın yarın bir gün yine sıkıntı çıktığında eşine bak ben olgun davrandım herşeye rağmen gittim hiçbir şey olmamış gibi davrandım ama onlar bana bunu bunu yaptı diyebilmelisin yani eşini kendine çek eşin onun için birşeyler yaptığını bilsin ki yarın bir gün seni savunabilsin.. yani bak ben idare etmeye çalışıyorum ama onlar bunu hak etmiyor mesajını alttan alttan vereceksin eşine ama eşini karşına alarak eşinle savaşarak değil eşini yanına al ve eşin savaşsın onlarla.. uygun zamanda uygun yollarla bunu yapmalısın yoksa eşinle devamlı sıkıntı yaşarsın eşini onlara itersin ve çok huzursuz olursun

Cnm bu dediğini çok yaptım karşılığında naptılar söyleyeyimmi Haknur naparsak kabulleniyo diyip kendilerini biz haklıydık zaten deyip üstüne farklı şekilde geliyolar eşime gelince erkek beyni farklı çalıştığındanmıdır nedir bunları algılayamıyo annem babam kıymetli tabiki yapacaksın derdinde valla açık konuşmak gerekirse gitmicem bu evliliğinde ne kadar süreceği meçhul ...onlara sadece şunu diyorum Allah onları bildiği gibi yapsın akıttığım bu gözyaşları onları rahat bırakmasın :(

teyzeleri kullanıp sizi yine ayaklarına getirmeye çalışıyorlar bu durumda da olmayan suçunuzu kabul etmiş olacaksınız bence bütün dertleri bu geçen bayramda gitmemişsiniz bu bayramda gitmeyin bence....eşinize de fazla yüklenmeyin oda arada kaldığı için ailesine birşey diyemiyordur size patlıyordur genelde öyle oluyor çünkü...allahım sabır versin ne diyeyim...herkes iyilikle yaşasa nolurdu sanki bu kadar kötülüğün kime ne faydası var çözemiyorum bir türlü........

kayınpeder sizinle kafayı bozmuş.eşinizin sizin için yaptığı harcalamalardan rahatsız oluyor bence tek derdi bu.bu masraflarda hele ki onlardan çıkmışsa adam beyninde yer etmiş bunları

bence gitmeyin adamın sizi sevmediği net ortada eşinizdemecbur kabullencek ben olsamgitmem gelmeme biraz hatalarını anlasınlar

Ya neden kv. ve kp. böyle ben bu insanların sırrına ermiş değilim :44:Herkeste sorun bu.. İnsanları neden rahat bırakmıyor.. Sürekli gelinlerle uğraşıyorlar.. Ne yapsa bir kulp takıyorlar.. Neden oğullarının eş diye koluna taktığını sahiplenip kabullenmiyorlar anlamıyorum... Dünyanın düzeni bu sanırım akıl sır fikir yetmiyor artık onlara... Sussan sessiz, konuşsan saygısız, giyinsen kendine baksan kendini beyenmiş yani herşeye bi lakapları oluyo bu insanların.. Zamanında onlarda kv. ve kp. gördü onlarda sorun yaşadı ama akıllanmaışlar sanırım... Umursamıyorum ben artık.. Duymuyorum görmüyorum hissettmiyorum yaşamıyorum ve tanımıyorum.. Çözüm bu bende canım.. Çünkü neyapsan geçmiyosun en iyisi yapmada enayi yerine konma olsun bitsin :34:

Bence kayınpederinizin özel hastaneye gitmeye ihtiyacı var hem de en pahalısından bir psikiyatriste :27:

Koskoca adamın gününü geçirdiği olaylara bak. Vay anasını sayın seyirciler. :53:
Bu insanlarla ne kadar iyi geçinmeye çalışırsan çalış olmaz.
Hiç zorlama. Bırak dağınık kalsın.
Hayata bir kez geliyoruz.
Kayınvalide kayınpeder'in bazı hataları tolere edilebilir.

Ama adam bildiğin manyak. Psikiyatriste ihtiyacı var.

Eşinizle bunu nasıl halledersiniz bilmiyorum ama. Tavrınız net olsun.
Acaba gitsem mi, sorunu görmezden gelsem mi, diye düşündüğünüzü anladığı vakit daha da çok üzerinize gelecektir.

Eğer ısrarında devam ederse....
:44:

AMAN YARABBİM ..canım kp aklının başında olduğuna inanmıyorum yani zihin engelli değil ama kişiliksiz ve insan ilişkilerinde sorun var belliki seni konu edinen bi günlük tutması gerçekten ağzım açık kaldı bu çok farklı bi yöntem olmuş bide çocuğuna vermek için olması korkunç zaten her insan hata yapar küçüğe edep büyüğe affetmek yaraşır böyle belgelemek değil..bu kişileri düzeltemeyeceğin belli sorun seni aşar yani..mesafeli ol eşinle aranı iyi tut bunlar ayırır sizi hiççç şaşırmam..
dilim tutuldu dünya ne halere geldi yahu
kolay gelsin canım sen eşine çocuguna yoğunlaş bırak bunlar ömrünü yer senin

Bizde eşimle şükrolsun mutluyuz bir sorunumuz yok.Bir dönem sırf kp yüzünden bizde hep kavga ettik.En son aldım eşimi karşıma...Bundan sonra annen babanla ilgili hiç kavga etmiycez söz mü dedim.Tamam dedi.Ve o günden beri kavga etmedik :) Şükürler olsun böyle çözüm bulduk...Eğer eşinle hiç sorunun yoksa o insanlar için huzurunu bozma...Gitme içinden gelmiyorsa çocuğunu gönder,soran olursa alnın ak açıklarsın herşeyi...Ama lütfen onların istediklerini vermeyin onlara,sıkı sıkı sarılın eşinize gelince.Konuşun sizde.çünkü eşinizin hiç bir suçu yok sizden uzaklaşır zamanla...

Back
X