Ben artık kafayı yedim ya 😞

Ben 16 aylıkken kestim, dayanacak gücüm yoktu çünkü. Gece kaç kez uyandığımı ya da uyuyor muydum bilmiyordum bile. Gerçekten senin şu anki halinden geri kalır yanım yoktu.
Ben psikolojik danışmanım, tamam çocuğun gelişimi için 2 yıl emzir deniliyor ama bitik bir annenin çocuğuna ne kadar faydası olabilir.
Tamamen kes eğer yapabilirsen. Gece beslenmesini de bırakmalıydın zaten çoktan, ben de bırakamamıştım memeden kesene kadar gerçi ama:/ Allah kolaylık versin ama memeyi kesince rahatlayacağına inanıyorum.
Ben de bir psikolojik danışman olarak yorumunuzu yanlış buluyorum. Dünya sağlık örgütü en az 2 yaş derken sizin kes demeniz doğru değil bence. Konu sahibine de yazdım ama anladığım kadarıyla ilgisini çekmedi. Doğal ebeveynlik, attechment pareting, normal bebek uykusu, AP yanlısı pedagog-psikologlarin yazıları, bunlar ile ilgili yapılmış bilimsel yazıları da inceleyin isterseniz.

ben yıllardır uykuyla arası hic olmayan bir insandım, günde 4 5 saat uykuyla yaşar giderdim ama bebekle uykusuzluk gerçekten çok kotu sizi çok iyi anlıyorum.
yani uykusuzluk da değil sadece saatlerce uyusun diye uğraşıyor insan, tam kalkıp bir kahve içeyim diyorsun daha odadan çıkmadan uyanıyor tabi ki sinir kalmıyor insanda.

ben sadece hem sonradan pişman olmamak için, hem de güzel bebeklerimiz etkilenmesin diye bu sinir harbini yansitmamak taraftariyim elden geldiğince.

hele böyle ağlar ağlar uyur, yorulur uyur bırak diyenleri görünce susamadım
Nerde ağlar ağlar uyur bacım. Al işte 00:15 de uyandı eşim uyuttu yerine koydu,yarım saat bile gözlerimi kapatamadım ki yine uyandı. Yanıma alıp uyutmaya çalışıyorum ne yaptığı belli değil. Tutayım kendimi diyorum ama gerçekten inanın ki mümkün değil.

Bunu söylemek istemezdim ama sütten kesin. 18 e kadar sabrezseniz iyi de böyle de hem siz hem bebek zor durumda kalıyor.

O stres , mutsuzluk hepsi bebeğinize geçiyor.
Sütle alakası yok ya bak 12 de uyand yine bu saate kadar ne emmek istiyo ne uyuyo. Sallayıp duruyorum yanımda da yatmak istemiyo. Emzirmeyi denedim emmiyo. Eşim uyuttu uyandı yine. Yok yani hiçbirşey fayda etmiyor

Nerde ağlar ağlar uyur bacım. Al işte 00:15 de uyandı eşim uyuttu yerine koydu,yarım saat bile gözlerimi kapatamadım ki yine uyandı. Yanıma alıp uyutmaya çalışıyorum ne yaptığı belli değil. Tutayım kendimi diyorum ama gerçekten inanın ki mümkün değil.

ne yapmak istiyor peki?
yani ağlıyor mu, kalkıp oynamak mi istiyor?
bir sıkıntısı var mi, ya da uykusu var mi siz anlarsiniz hareketlerinden.

biraz sallamayi bırakın, yataginiza alin yaninda uzanın sevip okşayarak bakin bakalım kalkmak mi istiyor derdini anlarsanız daha kolay başa çıkarsınız belki.

kusura bakmayın akil verir gibi olmayayim, ben de boyle boyle anlamaya çalışıyorum çünkü kızımı

Teyzemin de iki kizi var. Cok guzel ilgilenir, kucaginda uyutur cok sabirli olmaya calisir cok iyi bi anne, agladiklarinda hemen gider yanlarina. Yalniz bazen hicbir sebep yokken agliyorlar mesela ve bunu anliyoruz mizirdanma seklinde, yanina gitsek oy nolmus benim kuzuma vs derken bazen daha cok nazlanip agliyolar. O yuzden bazen akisina birakiyo o an gitmiyo yanina mesela ve birkac dakika sonra susup uyumaya devam ediyor. Belki birakin aglasin diyenler bu sekilde bi tutumdan bahsetmislerdir yani her agladiginda birakip gitmek tabii ki olmaz ama dedigim gibi cok onemli bi durum yoksa biraz mizmizlaniyosa falan o an cok da ustune dusmezsin, susar diye beklersin falan. Aglamaktan bi hal oluyosa tabii ki birakilmaz da. Uf ne zor isler iyice gozum korktu valla. :işsiz:
Bırakamam ki zaten en fazla 3 dk filan bırakmışımdır. Valla şu psikolojiyle,yaklaşık yine 2 saattir uyutma çabalarımın sonuç veryor olmasıyla sakın çocuk yapma demek istiyorum. Gerçekten deli işi geliyo şuan bana :)
Ya deliricem ya. Yeter artık diye bağırmak istiyorum bütün gücümle.

ne yapmak istiyor peki?
yani ağlıyor mu, kalkıp oynamak mi istiyor?
bir sıkıntısı var mi, ya da uykusu var mi siz anlarsiniz hareketlerinden.

biraz sallamayi bırakın, yataginiza alin yaninda uzanın sevip okşayarak bakin bakalım kalkmak mi istiyor derdini anlarsanız daha kolay başa çıkarsınız belki.

kusura bakmayın akil verir gibi olmayayim, ben de boyle boyle anlamaya çalışıyorum çünkü kızımı
İnanın anlamıyorum aldım kucağıma sevmeye çalıştım yataktan inmeye çalışıyor. Uykusu var tabi ki gözleri kapalı. Yanıma koydum başını okşamak için inatla kalkmak istiyor. Anlamıyorum gerçekten çok değişik bişey oldu. Asla anlam veremiyorum. Uyuyo gözükğyo şuan mesela yanıma koysam yine uyanıyor :(

Ben de bir psikolojik danışman olarak yorumunuzu yanlış buluyorum. Dünya sağlık örgütü en az 2 yaş derken sizin kes demeniz doğru değil bence. Konu sahibine de yazdım ama anladığım kadarıyla ilgisini çekmedi. Doğal ebeveynlik, attechment pareting, normal bebek uykusu, AP yanlısı pedagog-psikologlarin yazıları, bunlar ile ilgili yapılmış bilimsel yazıları da inceleyin isterseniz.
Merhaba,ilgimi çekmedi değil görmemiş olabilirim yorumunuzu. Sütten tamamen kesmem zaten gece beslenmesini kesmekten bahsettim ben. Gerçi benim kızımın derdi emmek değil.

Bebeğim dişlerini tamamladı ama yine uyumuyor yine uyumuyor. Ben gerçekten deliriyorum. Sabaha kadar kaç kez uyutmaya uğraşıyorum say say bitmiyor. Şuan saat 1 den beri uyutup koyuyorum yine uyanıyor ya hayattan soğudum ölmek istiyorum artık. Yine 2 gün güzel uyudu yine başladı. Hayatıma lanet ediyorum yemin ederim ben böyle iğrenç bir durum görmedim. Çok şikayetçiyim evet çünkü bi deri bi kemik kaldım sinirlerim alt üst. Uykusuzluktan ruh gibiyim aylardır. Elimden gelen bütün herşeyi yaptım düzelmiyor. Sabahlamak resmen huy olmuş. Bağırıyorum artık bıktım senden senin uykundan diye. Bu ne boktan bir durum böyle :KK43: çocuk yaptığıma pişman oldum asla 2 ci çocuğu düşünmeye cesaret edemem. Biraz önce yerine götürdüm yine başladı ağlamaya gittim yerinde yatırayım dedim kalkıp duruyor. Dayanamadım ufak bi cinnet geçirdim resmen yastığın üzerine sertçe bıraktım. Ben insanlıjtan çıkıyorum artık. Bütün çocuklar da böyle demeyin çevremde 15 aylık olup da çocuğu böyle olan kimse yok mışıl mışıl uyuyorlar.
Sizi öyle iyi anlıyorumki.
Malesef çocugunuz uykuyu sevmiyor.
Benimki nefret ediyor resmen.
Ki biz 2bck yaşındayız hala sabaha kadar deliksiz uykusu yok.
Doktorada götürdüm herşeyi denedim.
3-4 aya kadar gece 50kere kalkardım.
Tahta üstünde sızıp kaldığım geceler çok olmuştur.
Ne gece ne gündüz uyumazdı.
En son doktorumuz beni mahvolmuş görünce bi şurup verdi.kısa süreli kullanılıyor. Ben ara ara kullandım en azından nefes almak istediğim zaman.yoksa delirmek üzereydim.
Kolay gelsin uyumayan bebek en zoru.

İnanın anlamıyorum aldım kucağıma sevmeye çalıştım yataktan inmeye çalışıyor. Uykusu var tabi ki gözleri kapalı. Yanıma koydum başını okşamak için inatla kalkmak istiyor. Anlamıyorum gerçekten çok değişik bişey oldu. Asla anlam veremiyorum. Uyuyo gözükğyo şuan mesela yanıma koysam yine uyanıyor :KK43:

kalkmak istiyorsa kaldırın biraz istediğini yapmasına izin verin yani yürümek istiyorsa yurusun emzirmeye çalışın o uyuklarken, belki emerek uyur. tamamen uykusu gelip gözleri kapanana kadar hic sallamayın uyutmaya çalışmayın. anlıyorum yorgunsunuz ama geçici bir süreç eşinizle nöbetleşe ilgilenin biraz uyuyana kadar.

ve gerçekten sakin olun gulumseyin siz rahatladıkça o da rahatlayacak. ne zaman ben gerilsem bir an önce uyusun istesem o benden daha gergin oluyor yüzüme bakıyor ne oldu buna der gibi.

Geçmiyo arkadaşım3 yaşına kadar öyleydi huy bu, zamanla alışıyosun sadece şuan 4,5 yaşında anca kesintisiz uyuyo

gece gunduz kavrami olmaya bilirmi ?
uyku egitimi arastirdiniz mi hic denediniz mi
bu aylarda cocuklarin gece uykusu 8 gibi baslar bu saatlerimi kaciriyorsunuz
uykusu kacan cocuk daha enerjik olur muhtemelen uyku saatini kaciriyorsunuz
Hayır öyle birşey yok ben kızıma 3 aylıkken desteksiz uyumayı öğrettim çok güzel uyuyordu. Bu aralar farklı birşey var. Şimdi yanıma koydum kalkıp inmek istiyor yataktan. Sanırkm yürimek onu iyice sarsttı o yüzden böyle uyuyamıyır. Gece gündüz kavramı var. Gündüz uyku saatleri belli gece uyku saatleri şaşmıştı dişlerden dolayı ama şuan tamı tamına 4,5 max 5 saat arayla uykuya geçiriyorum. Ama mevzu uykuya geçirmek değil gece uyumuyor olması 🥺 yani sadece ayağımda uyuyor. Yanıma koyduğumda da kendi yatağında da sadece yarım saat uyuyup geri uyanıyor.

Bırakamam ki zaten en fazla 3 dk filan bırakmışımdır. Valla şu psikolojiyle,yaklaşık yine 2 saattir uyutma çabalarımın sonuç veryor olmasıyla sakın çocuk yapma demek istiyorum. Gerçekten deli işi geliyo şuan bana :)
Ya deliricem ya. Yeter artık diye bağırmak istiyorum bütün gücümle.
Eskiler bitkisel birtakim seyler icirirlermis hic denediniz mi? Annem kardesimin topuklarina aci elma yagiyla masaj yapardi, kardesim hic uyumazdi bi de gobek deligi cevresine masaj yaparak surerdi. Uyumuyodu hic meger cok gazi oluyomus ondan uyumuyomus bi de doktor rahatlatici egzersizler gostermisti onlari uyguluyoduk uykusu baya duzene girmisti sonradan.

kalkmak istiyorsa kaldırın biraz istediğini yapmasına izin verin yani yürümek istiyorsa yurusun emzirmeye çalışın o uyuklarken, belki emerek uyur. tamamen uykusu gelip gözleri kapanana kadar hic sallamayın uyutmaya çalışmayın. anlıyorum yorgunsunuz ama geçici bir süreç eşinizle nöbetleşe ilgilenin biraz uyuyana kadar.

ve gerçekten sakin olun gulumseyin siz rahatladıkça o da rahatlayacak. ne zaman ben gerilsem bir an önce uyusun istesem o benden daha gergin oluyor yüzüme bakıyor ne oldu buna der gibi.
Eşim aldı uyuttu. Yarım saat uyudu yine uyandı. Gözleri kapalı yataktan inmeye çalıştı yanıma koyduğumda. Geçsin o zaman biran önce 🥺 ya benim hep üst üste geldi atak diş inanın 8 aylıkt bi ara verdiğinde sonra yine başladı bu yüzden aşırı geriliyorum artık.

Gündüz uykuları nasıl? Gündüz de mi sık sık uyanıyor? Benim oğlum gece kaçta yatarsa yatsın, kaç saat uyursa uyusun sabah en geç 6 da kalkardı. Her çocuğun bir huyu var işte. Sadece şunu bilin. Bu sureç geçecek. Eninde sonunda düzelecek. Allah yardimciniz olsun.

Hayır öyle birşey yok ben kızıma 3 aylıkken desteksiz uyumayı öğrettim çok güzel uyuyordu. Bu aralar farklı birşey var. Şimdi yanıma koydum kalkıp inmek istiyor yataktan. Sanırkm yürimek onu iyice sarsttı o yüzden böyle uyuyamıyır. Gece gündüz kavramı var. Gündüz uyku saatleri belli gece uyku saatleri şaşmıştı dişlerden dolayı ama şuan tamı tamına 4,5 max 5 saat arayla uykuya geçiriyorum. Ama mevzu uykuya geçirmek değil gece uyumuyor olması 🥺 yani sadece ayağımda uyuyor. Yanıma koyduğumda da kendi yatağında da sadece yarım saat uyuyup geri uyanıyor.
Kardesim de ayagimizdan indirince uyanirdi yazik annem ayaginda tutardi kendi de oyle uzanirdi uyumak icin yere bi sey serip, kardesim de ayaginda oyle uyurdu... cok zor annelik gercekten Allah sabir versin.

Gündüz uykuları nasıl? Gündüz de mi sık sık uyanıyor? Benim oğlum gece kaçta yatarsa yatsın, kaç saat uyursa uyusun sabah en geç 6 da kalkardı. Her çocuğun bir huyu var işte. Sadece şunu bilin. Bu sureç geçecek. Eninde sonunda düzelecek. Allah yardimciniz olsun.
Normalde gündüz sorunu yoksa 3 saat uyur. Uyanma saatleri de hep aynıydı. Ama son 1 haftadır ne yaptığı belli değil bugün 6:45 de uyandı ama gecenin 4 saati uyumadı. Gündüz 2 uyku yaptı toplamda 3 saat. Ve akşam 22:30 da uyuttum. 12 de uyandı aha o saatten beri ordan oraya gidip geliyoZ ne yanımda uyuyo ne yatağında.

Kardesim de ayagimizdan indirince uyanirdi yazik annem ayaginda tutardi kendi de oyle uzanirdi uyumak icin yere bi sey serip, kardesim de ayaginda oyle uyurdu... cok zor annelik gercekten Allah sabir versin.
Bende öyle uyuyayım diyorum ama sucuk gibi oluyorum. O ayrı bi bunaltıyo beni 😒 yanıma koyucam biraz daha bekleyip.
Yok böyle bir zorluk hayatım boyunca ben zorluk yaşamamışım gerçekten. Dengesiz olucam yakında 😂 sabah çayıma pul biber atıyodum şeker yerine ya o kadar gidik kafa 😬

Eşim aldı uyuttu. Yarım saat uyudu yine uyandı. Gözleri kapalı yataktan inmeye çalıştı yanıma koyduğumda. Geçsin o zaman biran önce 🥺 ya benim hep üst üste geldi atak diş inanın 8 aylıkt bi ara verdiğinde sonra yine başladı bu yüzden aşırı geriliyorum artık.

benim de sizin gibi hissettiğim dönemler oluyor, bakın gece 12 de uyudu şuana kadar 2 kez uyandı emzirerek tekrar uyuttum birazdan yine uyanacak kıpırdanıyor. benim ki sırf alışkanlıktan boyle her gün ayni yani. sabah 4 e kadar yarım saatte bir uyanıyor sonra 9-10 a kadar uyuyor o uykuda da uyanıyor bir çok kez.

ben onun uykusunu bu şekilde kabul ettim simdilik. daha uzun uyuyunca sürpriz oluyor seviniyorum ama eger beklentiye girersek üzülüyoruz.

benim de sizin gibi hissettiğim dönemler oluyor, bakın gece 12 de uyudu şuana kadar 2 kez uyandı emzirerek tekrar uyuttum birazdan yine uyanacak kıpırdanıyor. benim ki sırf alışkanlıktan boyle her gün ayni yani. sabah 4 e kadar yarım saatte bir uyanıyor sonra 9-10 a kadar uyuyor o uykuda da uyanıyor bir çok kez.

ben onun uykusunu bu şekilde kabul ettim simdilik. daha uzun uyuyunca sürpriz oluyor seviniyorum ama eger beklentiye girersek üzülüyoruz.
Sizinki ne kadarlık peki?

Back
X