Ben artık kafayı yedim ya 😞

14 aylık oğlum geceleri en iyi ihtimalle 3-4 kez uyanır o da çok nadir,genelde 10 kere uyanıp ağlıyor ,emzirince de uyumaz sallıyorum uzun uzun öyle geri uyuyor,tam yatırıyorum yine yine ağlıyor yalnız değilsiniz.Bazı bebekler uyumaz yöntemler de işe yaramaz.Sizden farkım benim üçüncü çocuğum ve diğer ikisinde de aynı uykusuz geceleri yaşadığım için akışkınım:) Kızlarım iki yaşından sonra başladılar güzelce deliksiz uyumaya az kaldı sabredin siz kalkıp kontrol edeceksiniz neden uyanmıyor diye

Jameya eşin nerde? Neden yardım etmiyor sana.
Benim oğlumda 12 aylık olacak 10 gün sonra. Gece 2 de uyandı,uyutmak mümkün değil,kıvranıyor vs. Saat 5 gibi eşim geldi aldı ben uyudum,sonra ben kalktım kahvaltı yaptık,eşim uyudu 1-2 saat.
Birbirimizi idare ettik yani yapacak birşey yok. El kadar bebe,bir derdi var ve anlatamıyor,idare edeceğiz yapacak birşey yok ki.
Bak benim kızım,Allah eksikliğini göstermesin,7 yasına girecek eylülde ama huysuz,mızmız ,yemeyen,içmeyen sürekli ağlayan bir bebekti. Hatta kahvaltıya giderdik,bir bakardım karşı masada bebekler pusette oturmuş denize karşı,yada mışıl mışıl uyuyor ama kızım,yemek yemediği bir yana bizi de masada oturtmazdı,sırayla iki lokma yer kalkar gezdirirdik. Hatta derdim onlar bebekse bu ne diye?Yetmezse memee diye yapışıp tişörtümü çekerdi,arabaya gider emzirirdim ,2 çeker bırakır sonra yine isterdi.
Tatilde de böyle bir sabah kahvaltısında,kadın halimize acımış olmalı,geldi dedi ki,ne olur verin ben oyalayayım,ikinizde oturup yiyemediniz birşey,oturun eşinizle kahvaltı yapin. Durmaz ama alın dedim,inan kadına baktı bana baktı 2 dakika durmadı ve oyalayamadılar. Ağladı.
Böyle böyle büyüdü geçti gitti o günler. Bak şimdi oğlum aynı. Ayakta duruyor ama yürümüyor,bebek arabasına da oturmuyor bu ara,hep kucakta.
Dün artık oturtup mutfak tezgahına,önüne tencere tava ne varsa koyup oyalayip 2 lokma yemek yedim. akşam üzeri saat 4 dü,ben daha ağzıma lokma koymamıştım.
Ne yapayim yani. biliyorum böyle böyle büyüyecekler. Evet yoruluyorum,yıpranıyorum ama yapacak birşey yok ki.
Sana daha öncede yazdım yine yazıyorum, günü kurtarmaya bakıyorum ben,sende öyle yap.
Karartma içini,hep böyle mi olacak vs diye
İnan ki geçiyor. Eşinden biraz daha destek istemeye bak,aile,akraba kim varsa rica et arada gelip baksınlar sende uyu.
Sağlıkla büyüt.
Eşim evde yardımcı olmaya uğraşıyor ama kızım babasına verdiğimde hiç durmaksızın ağlıyor bazı zamanlar yani mümkün olmuyor ne yazık ki. Dün gece 2 kez denedi uyudu yarım saat sonra tekrar uyandı saat 3:30 a kadar uşraştım. Akrabam olduğum şehirde hiç yok. Annem uzakailemin hepsi uzak :) çok şansızımbu konuda 😒

14 aylık oğlum geceleri en iyi ihtimalle 3-4 kez uyanır o da çok nadir,genelde 10 kere uyanıp ağlıyor ,emzirince de uyumaz sallıyorum uzun uzun öyle geri uyuyor,tam yatırıyorum yine yine ağlıyor yalnız değilsiniz.Bazı bebekler uyumaz yöntemler de işe yaramaz.Sizden farkım benim üçüncü çocuğum ve diğer ikisinde de aynı uykusuz geceleri yaşadığım için akışkınım:) Kızlarım iki yaşından sonra başladılar güzelce deliksiz uyumaya az kaldı sabredin siz kalkıp kontrol edeceksiniz neden uyanmıyor diye
Allah o günleri tez zamanda gösterir inşallah :) yani neden uyanmıyor diye bakacağım günleri :)))))

Öncelikle ben sizin ruh halinizi pek iyi görmedim gerçi kendinizde farkindasiniz ama kesinlikle bir uzmandan destek alın derim.
Ikinci konuya gelirsek ben kendimden örnek vereyim birkaç gün geç yatıp erken kalksam yani uykumu yeterince alamazsam o birkaç günün sonunda bulduğum en ufak fırsatta sızıp kalıyorum. Bunu niye söyledim çünkü insanın doğası gereği çok uzun uykusuz kalamaz bir yerde vücud bitkin düşüyor artık. Gece 3 te daha hala uyumayan çocuk sabah 7 de kalmıyordur muhtemel en. Ya sabah 11 12 ye kadar uyuyordur yada öğleden sonra özellikle akşam saatlerine yakın bi derin uyuyordur. Zaten her koşulda sizde uykusuz kalıyorsunuz birkaç gün dışınizi sıkın mesela gece kaçta yatmış olursa olsun sabah 8 9 gibi uyandırin. Ve öğleyin 1 , 2 ye kadar uyutmayin 1 - 2 gibi 1 saat uyutun ve aksam 9 a en gec 10 kafar tekrar uyumasina izin vermeyin. Ve bu uyanik oldugu saatlerde oyun park bahce vs. Yorun. 2-3 gun zorlanirsiniz ama daha sonra bir duzene girer. Hergun dakika Si dakikasina uymasa da yattığı kalktığı saat birbirine yakın olur diye düşünüyorum.
Allah yardımcıniz olsun biraz sakin olun. Siz bu kadar kendinizi kaybettikce o bebis daha da huysuz olacak. Unutmayın.
Sizin çocuğunuz var mı? Bakın ben birkaç gğnden değil aylardan bahsediyorum. Üst üste diş çıkaran bir bebek benimki ve hep uykusu etkilendi. 2 ayfır diş çıkardığı için uyumuyordu gece sabaha kadar,dişleri bitti şimdi yine uyumuyor. Ve evet sabahın 7 sinde uyanıyor. Size nesi doğru gelmiyor bilmiyorum. Ayrıca gece uykusu ile öğle uykusu veya uyuduğu 1 saat uyusam dinlenmiş olacak mıyım? Gece uykusuyla gündüz uykusu asla bir olamaz. Siz sızıyormuşsunuz da kendinizi bir bebekle mı kıyaslıyorsunuz? 20 saat uyuması gerektiği zamanlarda bile 9 saat uyuyordu kızım.

Öncelikle ben sizin ruh halinizi pek iyi görmedim gerçi kendinizde farkindasiniz ama kesinlikle bir uzmandan destek alın derim.
Ikinci konuya gelirsek ben kendimden örnek vereyim birkaç gün geç yatıp erken kalksam yani uykumu yeterince alamazsam o birkaç günün sonunda bulduğum en ufak fırsatta sızıp kalıyorum. Bunu niye söyledim çünkü insanın doğası gereği çok uzun uykusuz kalamaz bir yerde vücud bitkin düşüyor artık. Gece 3 te daha hala uyumayan çocuk sabah 7 de kalmıyordur muhtemel en. Ya sabah 11 12 ye kadar uyuyordur yada öğleden sonra özellikle akşam saatlerine yakın bi derin uyuyordur. Zaten her koşulda sizde uykusuz kalıyorsunuz birkaç gün dışınizi sıkın mesela gece kaçta yatmış olursa olsun sabah 8 9 gibi uyandırin. Ve öğleyin 1 , 2 ye kadar uyutmayin 1 - 2 gibi 1 saat uyutun ve aksam 9 a en gec 10 kafar tekrar uyumasina izin vermeyin. Ve bu uyanik oldugu saatlerde oyun park bahce vs. Yorun. 2-3 gun zorlanirsiniz ama daha sonra bir duzene girer. Hergun dakika Si dakikasina uymasa da yattığı kalktığı saat birbirine yakın olur diye düşünüyorum.
Allah yardımcıniz olsun biraz sakin olun. Siz bu kadar kendinizi kaybettikce o bebis daha da huysuz olacak. Unutmayın.
Ve ben destek de alıyorum zaten. Doktorum sadece şArtlar zorladığı için böyle olduğumu ve psikolojik bir sorunumun olmadığını söyledi. Şunu da belirteyim bir bebek ne kadar çok uykusuz kalırsa o kadar az uyur. Yani diyosunuz ya 1-2 ye kadar uyutmayın diye,onu da yaparsam öğlen uyuduğu uykuyu da azaltmış olurum.

Sabah 11-12 ye kadar uyusa niye şikayet edeyim zaten dinlenirim. Sabahın 7 sinde en geç 8 de uyanıyor 🥺

Beterin beteri var. Benim kızım hem çok iştahsız hem de uyumuyor . Ilk 4 ay geceleri çok güzel uyurdu. Sonra diş çıkarınca her şey alt üst oldu. Şu an nerdeyse 13 aylık gece en az 10 defa uyanır. Artık yanımda yatırıyorum mecalim kalmadı gündüz de uykusunda bırakamıyorum uyanıyor. Yani 24 saat beraberiz kendime ayıracak en ufak bir zamanım yok .

Sizin çocuğunuz var mı? Bakın ben birkaç gğnden değil aylardan bahsediyorum. Üst üste diş çıkaran bir bebek benimki ve hep uykusu etkilendi. 2 ayfır diş çıkardığı için uyumuyordu gece sabaha kadar,dişleri bitti şimdi yine uyumuyor. Ve evet sabahın 7 sinde uyanıyor. Size nesi doğru gelmiyor bilmiyorum. Ayrıca gece uykusu ile öğle uykusu veya uyuduğu 1 saat uyusam dinlenmiş olacak mıyım? Gece uykusuyla gündüz uykusu asla bir olamaz. Siz sızıyormuşsunuz da kendinizi bir bebekle mı kıyaslıyorsunuz? 20 saat uyuması gerektiği zamanlarda bile 9 saat uyuyordu kızım.
Arkadaşım öncelikle sakin ol. Yazdığımi tekrar okudum size inanmamış algisi yaratacak birşey yazmamisim. Bende 2 çocuk annesiyim. Üstelik biri de kolik. Sabah 6 da uyanıp gece 2 ye kadar durmadan agladigini bilirim. Zor bir süreç olduğunun farkındayım. Üstelik aksini söylemiyorum... Ayrıca bir uzmandan destek alın demek siz rahatsizsiniz delisiniz demek değil ki. Insan o kadar bunaliyor ki nasıl davranacağını bu süreci nasıl yöneteceğini bilemiyor. Vunun icin de bir uzmana danismak grrekiyor. Ki sizde aynisini dusunmus olmalisiniz ki aynisini yapmissiniz.

Ücra bir odaya atıp biraksaniz kendi haline geceleri. Nolabilir ki en fazla?

Merhaba tam 15 aylik bi bebek annesiyim ve ayni durumdayiz hatta cok sasirdim ilk defa biriyle birebir ayni seyleri yasiyorum. Dogdugundan beri uykudan nefret eden bebegim var gecenin 3unde sanki sabah olmuscasina neseli uyanir ben daha yatali 3 saat olmustur sinirden agliyorm surekli.o oyle uyaninca tum gune dair enerjim bitiyor. Mutsuzlugum tumgun devam ediyor. Sizi benden daha iyi anlayan olamaz. Tam duzeldi diyorum 2 gun sonra gene basa sariyoruz kendimi 10 yil yaslanmis hissediyorum

Benim.kızım çok uyanırdı geceleri. Sayardım bu gece 6 bu gece 10 kere kalktık diye. Sonra farkettim ki ben bunu kafaya taktikca daha çok yıpranıyorum. Kendime numara çekmeye başladım. Uyutup yatağına koyunca yoo ben uyanmadım ki msil mışıl uyuyorum şimdi de uykuma devam ediyorum deyip vururdum kafayı yatardım. İnanin ki ise yarardı. Ama o gece nöbetleri gerçekten aşırı yıpratıcı. Gece beslenmesini kesince ise uyumaya başlıyorlar artık.

Oğlum ise 2 aylıktan itibaren gece hiç uyanmadı. Sabah 6 da emer yine 8e kadar uyurdu. İki çocuk aynı olacak diye bir şey yokmuş

Bebeğim dişlerini tamamladı ama yine uyumuyor yine uyumuyor. Ben gerçekten deliriyorum. Sabaha kadar kaç kez uyutmaya uğraşıyorum say say bitmiyor. Şuan saat 1 den beri uyutup koyuyorum yine uyanıyor ya hayattan soğudum ölmek istiyorum artık. Yine 2 gün güzel uyudu yine başladı. Hayatıma lanet ediyorum yemin ederim ben böyle iğrenç bir durum görmedim. Çok şikayetçiyim evet çünkü bi deri bi kemik kaldım sinirlerim alt üst. Uykusuzluktan ruh gibiyim aylardır. Elimden gelen bütün herşeyi yaptım düzelmiyor. Sabahlamak resmen huy olmuş. Bağırıyorum artık bıktım senden senin uykundan diye. Bu ne boktan bir durum böyle :KK43: çocuk yaptığıma pişman oldum asla 2 ci çocuğu düşünmeye cesaret edemem. Biraz önce yerine götürdüm yine başladı ağlamaya gittim yerinde yatırayım dedim kalkıp duruyor. Dayanamadım ufak bi cinnet geçirdim resmen yastığın üzerine sertçe bıraktım. Ben insanlıjtan çıkıyorum artık. Bütün çocuklar da böyle demeyin çevremde 15 aylık olup da çocuğu böyle olan kimse yok mışıl mışıl uyuyorlar.
Aynı bizim durumumuz; 21 aylık oldu hala aynı uykusuzluk devam ediyor. Bi huysuz, bi uykusuz, bi yaramaz çocuk bende var heralde; elalemin çocuğuna bakıyom sakinler, uyuyolar. Bana niye öylesi denk gelmediyse..

Beterin beteri var. Benim kızım hem çok iştahsız hem de uyumuyor . Ilk 4 ay geceleri çok güzel uyurdu. Sonra diş çıkarınca her şey alt üst oldu. Şu an nerdeyse 13 aylık gece en az 10 defa uyanır. Artık yanımda yatırıyorum mecalim kalmadı gündüz de uykusunda bırakamıyorum uyanıyor. Yani 24 saat beraberiz kendime ayıracak en ufak bir zamanım yok .
Aynı durumdayız yani :)
Dişler çok zor gerçekte ne çektim anlatamam yatırırdım 5 dk sürmezdi uyanırdı ve saatlerce uyutmak için uğraştığım oluyordu 😁 gerçekten insan çöküyor bu sebepten.

15 aylik bebege fazla yuklenmiyormusunuz. Cok küçük daha anlamaz ki
Onun ne derdi var kimbilir ama anlatamiyor. Nazinin tek geçtiği sizsiniz.. gun icinde fazla yorun,oyunlarla aktivitelerle felan. Yatmadan once yikayin sonra masaj yapin oyle uyur rahatca belki.

Benim.kızım çok uyanırdı geceleri. Sayardım bu gece 6 bu gece 10 kere kalktık diye. Sonra farkettim ki ben bunu kafaya taktikca daha çok yıpranıyorum. Kendime numara çekmeye başladım. Uyutup yatağına koyunca yoo ben uyanmadım ki msil mışıl uyuyorum şimdi de uykuma devam ediyorum deyip vururdum kafayı yatardım. İnanin ki ise yarardı. Ama o gece nöbetleri gerçekten aşırı yıpratıcı. Gece beslenmesini kesince ise uyumaya başlıyorlar artık.

Oğlum ise 2 aylıktan itibaren gece hiç uyanmadı. Sabah 6 da emer yine 8e kadar uyurdu. İki çocuk aynı olacak diye bir şey yokmuş
2 aylıkken benim kızım da sadece 1 kez emerdi oh ne güzel böyle olursa mis gibi olur diyordum🥺 6 aydan sonra saat başı uyanmaya başladı. Bi ara yine 2 kez uyanıyordu ama uzun sürmedi 1 hafta kadar. O zaman dinlenebiliyordum. Yani uyanıp emip geri uyusa dinç oluyorum ama böyle gerçekten yıpratıcı.

Benim oğlan artık uyuyor da noluyor,ben uyuyamiyorum :D bunye alıştı 4 5 saat uykuya kendine gelemiyor yıllardır...

Yani elbette ki geciyor da,sende kendinden geciyon iste 😑

15 aylik bebege fazla yuklenmiyormusunuz. Cok küçük daha anlamaz ki
Onun ne derdi var kimbilir ama anlatamiyor. Nazinin tek geçtiği sizsiniz.. gun icinde fazla yorun,oyunlarla aktivitelerle felan. Yatmadan once yikayin sonra masaj yapin oyle uyur rahatca belki.
Yüklenmek mı 😬 gerçekten yüklendiğimi mı düşündünğz bu yazında?
Her gece rutini var. Park yemek banyo ve uyku.

Benim oğlan artık uyuyor da noluyor,ben uyuyamiyorum :KK70: bunye alıştı 4 5 saat uykuya kendine gelemiyor yıllardır...

Yani elbette ki geciyor da,sende kendinden geciyon iste 😑
Neyse bu gece de ben dizi izlemeye karar verdim. Takıcam kulaklığı diziye odaklanıxam başka yolu yok 😑

Aynı bizim durumumuz; 21 aylık oldu hala aynı uykusuzluk devam ediyor. Bi huysuz, bi uykusuz, bi yaramaz çocuk bende var heralde; elalemin çocuğuna bakıyom sakinler, uyuyolar. Bana niye öylesi denk gelmediyse..
Valla vardır bir dertleri diye süşünüyoeum ama bitmiyor olması yoruyo :))

Back
X