ben bazen cokkk aptal oluyorum

zeynepgulcem

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2019
32
14
3
42
sorun şu şehir dışından misafırlerimiz geldi.eşim olan odun.köyde kayınvalıdelerde neyse o onden gitti işi vardı bizde akşama gidelim mangal yapalım dedik.köye gittik hoşbeş zaman gecti.cocuklar acıktık demeye başladı .ben mangalu getirdim ayarladom ateşi yaktım bi baktım adam yok.aldım malzemeleri baş7na gectim pişiriyorum cocuklar yıyor.misafırınkilerle birlikte.kaşla göz arasjnda heirkes masaya kurulmuş.benim odun kaynana kayınpederimisafırler ki cocuklatla 4 kişide onlar 6 biz etti on kişi.ben bildiğiniz 3 koca dam duturken mangal yaptım milette utanmadan sıkılmadan yedi.adama işaret edıyorım gec baş7na dıe.kolumu cairptım vs.bişeyler dedi misafır var dıe sustum ama .ben babamın evinde hiç mangal yapmad7m.bu erkek işi deilmi.kullanılıyomuşum gibi geldi.bu sad3ce bi örnek evdeki tüm erkek işleri bende gibi bişey.ne uapmam nasıl davranmam lazım.

sorun şu şehir dışından misafırlerimiz geldi.eşim olan odun.köyde kayınvalıdelerde neyse o onden gitti işi vardı bizde akşama gidelim mangal yapalım dedik.köye gittik hoşbeş zaman gecti.cocuklar acıktık demeye başladı .ben mangalu getirdim ayarladom ateşi yaktım bi baktım adam yok.aldım malzemeleri baş7na gectim pişiriyorum cocuklar yıyor.misafırınkilerle birlikte.kaşla göz arasjnda heirkes masaya kurulmuş.benim odun kaynana kayınpederimisafırler ki cocuklatla 4 kişide onlar 6 biz etti on kişi.ben bildiğiniz 3 koca dam duturken mangal yaptım milette utanmadan sıkılmadan yedi.adama işaret edıyorım gec baş7na dıe.kolumu cairptım vs.bişeyler dedi misafır var dıe sustum ama .ben babamın evinde hiç mangal yapmad7m.bu erkek işi deilmi.kullanılıyomuşum gibi geldi.bu sad3ce bi örnek evdeki tüm erkek işleri bende gibi bişey.ne uapmam nasıl davranmam lazım.
Elinize sağlık.
Kadın işi mi erkek işi mi bilemem de benim de bir hanım arkadaşım çok güzel mangal yapar.

Benim gördüğüm hep erkekler yapar ve bizde sık sık yaparız ya eşim ya kayınpeder yapar.Eşim yanına yaklaştırmaz sen ne anlarısn tavrında olur gerçi de :)

Aynı annem ya. Gerçekten evde erkek işi kadın işi herşeyi kendi yapar garibim. Neden biliyor musunuz. Çünkü alıştırmışınız. Bi defa ben bilmem deseniz kimse size mangal yaptırmaz başka işte yaptırmaz. Mangalı çıkarmayacak başına geçmeyecek o ateşi yakmayacaktınız. O zaman paşa paşa erkeklerden biri yada kv gidip yapacaktı. Bilmedim ve görmedim çok belayı def edermiş aklınızda bulunsun.

Yapmamanız lazım. Sorun mangal yapmanız değil, sorun sizi düşünmeyenler.

Kiz kardesim uyanik valla bildigi herseyi bilmemezlikten geliyo ee Kaynana da kendi kizlarindan biliyor ki bu zamanin kizlari beceriksiz gecinip gidiyo cadi ama bi icli kofte yapar bi sarma sarar offf

Çocukken babam çok mangal yapardı ondan öğrendiğim icin severim mangal yapmayı 😊 çekirdek aile mangal yaparsak ben yapmak isterim özellikle.

Ama o kalabalıkta kalkıp uğraşmazdım tabi ki. Çocuklara verilecek başka birşey yok muydu? Eşinizi arasaydınız gelip yapsaydı , kaş göz değil açık söz lazım böyle şeylerde.

Evdeki işler içinde esinizin yapması gereken işleri yapmayın. Ustalık bir işse çağırın usta yapsın.

En sevmedigim seydir su mangal.. bizim millette mangalda mangal: ( o is kokusu insanin ic camasirina derisine kadar isler😑 igrenc geliyo bana.. ha mangali alip gecmissin basina.. cocugun olmasa sende salinip yapmazdin iste onlarin hatrina yapmis oldum..

Mangal bizde yapılmaz gerçi ama erkek işleri diye bilinen evdeki küçük işleri elimden gelirse ben yaparım gelmezse eşime söylerim. Ben yapabiliyorsam söylemeye ne gerek var diye düşünüyorum. Ama eşimde mesela yemek yapıyorsam çamaşır bittiyse onu asar. Yani evde belirgin kadın erkek görevi yok bizde. Siz bu durumdan rahatsizsaniz eğer açıkça dile getirin bence. Bu şekilde düşündükçe bilenirsiniz.

Erkek işi otur sen yemedin dedikçe herkes doysun dedi .
Canım kocam
Kimse otur sen demediyse vicdansızlar birdaha elimi hiçbirşeye sürmezdim .
Misafire iadeyi ziyaret yapın hemen o da vicdansızmış .

Back
X