Ben beceremiyorum bu işi..

Tahammülüm dipte çok doğru...

Her şey tamam olsa bir eksiğimiz sigara olsa gerçekten hoş karşılamasam da beynini yemezdim.
Daha da yeni bir hafta falan ayrıydık..

Ya bizim koca 2 ay ayrı kaldığımız oluyor yazın.
Pek işe yaradığını sanmıyorum.

Mevzu sigara değil yalan..
Bu ilk yalanı değil onun bana yalan söyleme lüksü yok artık..

Öncesinde ciddi sorunlar var belli ki. Peki o günleri nasıl aştınız, nasıl geçmişte kaldı o günler? Aynısını yapsanız...

Çok geçmiş olsun.
Benim bünyem sağlam çıktı maşallah.
Allah sağlıkla sınamasın.

Gerçekten benim de en büyük korkum o.

Ben içime atıp kendimi kahretmiyorum ama böyle onu da yiyorum..
Oradan iyiyim biraz :)

Tam inanıyorum bir şeyler düzeldi derken.
Bak bu sigara mevzusunu komşudan ne çirkin şekilde öğreniyorum.
Haliyle onun sözleri anlamsızlaşıyor..
Bu yüzden hep acaba diye yaklaşmalarım..

Valla ben de öyle düşünmeye başladım hatta ona da yazık diyorum..

Ama bana yardımcı olmalı..

Ya boşanma konusunda.
Ya da bu evliliği yoluna koyma konusunda..

ama ona göre ufacık şeyi büyütüyorsun ve bu bırak boşanılcak bir sebebi sorun bile değil.
yani demem o ki boşanma konusunda sana yardımcı olmaz. boşanmayı gerçekten istiyorsan ondan olur beklemene gerek yok. ki sende gayet iyi biliyorsun bunu.

Orasini bilemem gecmisi falan ama genel uslubunuz cok baskin erkeksi hatta belki biraz sinir bozucu.

Bence karsilikli birbirinizi delirtmissiniz.

Evet sinir bozucuyum hatta ağır konuşurum kabul ediyorum.
Haklı olduğumda kendime her şeyi hak görürüm :)

Ben pek çok kadının yapmayacağı fedakarlıkları yaptım destek oldum, yanında kaldım.
Stresten sigaraya ve yalana sarılacak kadar kimsesizse ben boşa fazlalık yapmayayım hayatında bence.

Öncesinde ciddi sorunlar var belli ki. Peki o günleri nasıl aştınız, nasıl geçmişte kaldı o günler? Aynısını yapsanız...

Aştık sayılmaz..
Bana o günlerden ciddi şüpheler ve acı bir dil kaldı.
Zaman zaman ister istemez belli de ediyorum dokunuyor.

İşte sigara için yalan söyleme lüksü bu yüzden yok.
Resmen ayrılığa davetiye çıkarmak bu..

Yakalanırsam ne olur diye düşünmemek bu..

ama ona göre ufacık şeyi büyütüyorsun ve bu bırak boşanılcak bir sebebi sorun bile değil.
yani demem o ki boşanma konusunda sana yardımcı olmaz. boşanmayı gerçekten istiyorsan ondan olur beklemene gerek yok. ki sende gayet iyi biliyorsun bunu.

Bana hala yalan söyleyebilme rahatlığında olması cidden küçük bir sorun mu?

Ya mevzu sigara değil arkadaşlar
Hala yalan söyleyebiliyor bukadar basit birşey den bile yalan söyleyebiliyor bunu nasıl normal karşılayabilir bir insan
Sigara içenler alınganlık gösteriyor bence
En baştan konuşulmuş ve adam yalan söyleye söyleye tahammül bırakmamış bu kadar

Adam sana neden yalan söylediginin cevabini vermis aslinda
Basimin etini ye diye mi söyleyeyim sana sigara ictigimi demis.

Cok tahammulsuz ve sabirsizsin. Altinda yatan sebepler esinden dolayi mi?

Gerisini Bilmiyorum tabi ama suan ben sizi haksiz buldum.

Adam sana neden yalan söylediginin cevabini vermis aslinda
Basimin etini ye diye mi söyleyeyim sana sigara ictigimi demis.

Cok tahammulsuz ve sabirsizsin. Altinda yatan sebepler esinden dolayi mi?

Gerisini Bilmiyorum tabi ama suan ben sizi haksiz buldum.

Evet eşimden dolayı.
Yalanlarından dilim vaktiyle çok yandı.
Yalanın y sine tahammülüm yok.
Pembesine bile yok artık.

Bana hala yalan söyleyebilme rahatlığında olması cidden küçük bir sorun mu?

bak ben senin yorumları okudukça aslında öfkenin yalan söylemesine olmadığı sonucunu çıkardım. sen seni gözden çıkarabilme cüretine öfkelisin. ve bence bunu ona söylemelisin.
diyorsun ki yalanın y si olmasın dedim ama o söyledi yakalanırsa olacakları göze almış olması senin kızgınlığının sebebi bence.

bak ben senin yorumları okudukça aslında öfkenin yalan söylemesine olmadığı sonucunu çıkardım. sen seni gözden çıkarabilme cüretine öfkelisin. ve bence bunu ona söylemelisin.
diyorsun ki yalanın y si olmasın dedim ama o söyledi yakalanırsa olacakları göze almış olması senin kızgınlığının sebebi bence.

Hepsi..
En çok da hala yalan söyleyebilme rahatlığında olması.
Evliliğimize verdiği yara ortada.
Ona artık güvenmiyorum diye üzülen kendisi..

Şuan gerçekten sigara falan değil konu.
Konu ne olursa olsun bana yalan söyleyebilmesi, ya duyarsa korkusunun olmayışı mesele şuan..

Evet eşimden dolayı.
Yalanlarından dilim vaktiyle çok yandı.
Yalanın y sine tahammülüm yok.
Pembesine bile yok artık.

Bence de, ortada bi yalan varsa pembesi moru hiç farketmez. Yapıyosun bişey, neden yalan söylüyosun? Şunu bi türlü anlamak istemiyolar. Bence en büyük problem yalan söylemek. Zamanla alışkanlık haline dönüşüp en gereksiz konularda bile yalan söylerler.

Bence bu konuda değil diğer şeylerde de aşırı tepki veriyorsunuz. İçinizden atamadığınız şeylerden dolayı. Aynısı yine başına gelmesin diye söylememiş. Ben burdan bakınca öyle anladım.

eski konularınızı okumadım. onlar ayrı bu ayrı. her kavganızı konusu neyse o yüzden olsun. ya da eski konuları kapatın önce bi. siz sanırım onları kapatamamışsınız.

Bence öncekş sorunlardan dolayı güvensizlik yaşayıp üzerine fazla gidiyorsunuz.
Yani tamam sevmiyor olabilirsiniz ama herşeyi bu şekilde diretip üstüne gidiyorsanız yalan söylemeye daha çok alışır. Sigara yüzünden bu kadar üstüne gitmene gerek yok. Ufak tefek şeyler yüzünden böyle yapıyorsan eğer ve bir şans verdin diye eziyorsan yaptığın yanlış.

İnanın sigara baskıyla bu şekilde verilen korkularla bıraktırılamaz, aksine daha çok teşvik edersiniz. Yasak olan şey daima tatlı gelir...
Babama belki 10 sene sigarayı bıraktırmaya çalıştık, ama bırakmadı. Biz her ısrar ettiğimizde, ben kendim istersem bırakırım derdi.
Sonra bizde baskı yapmayı bıraktık ve 3 yıl önce kendi iradesiyle istedi ve bıraktı.

Sen denizi geç dere de boğul oldu mu şimdi
en affedilmeyecek şeyleri affettin ama daha sakin ol tepki vereceğini anladığı an yalana sığınıyor

eğer siz evlenirken adam sigara içmeyen sonradan başlayan biriyse haklısınız.
ama tanıdığınızdan beri içiyorsa yerden göğe haksızsınız. o sizin köleniz değil ki itaat ederek yaşasın.

Bana kalırsa adama kızmaya bahane arıyorsun gibi geldi.
Tamam sevgin ve tahammülün bitmiş belli niye uzatarak kendine de eşine de sıkıntı çıkarıyorsun onu anlamıyorum sadece.

Canım sana göre sorun olan yalan.
Ama ona göre sigara.
O sigara içmesinden hoslanmauacagini düşünerek yalanı tercih etmiş ve bu sebepten dolayı sadece sigara konusu için kızdığını düşünüyor.

Kısıtlama ne kadar çok olursa yalan o kadar çok artıyor...

Back
X