Ben benlikten çıktım

merciimek

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2022
13
4
1
29
Hayatımı dibe çeken bi derdim var. Vesvese.. Hanımlar ne yaptıysam kurtulamadım. Psikolojik desteklerden, konuyla alakalı yardımcı olacak bütün yazı/video/tedavi.. herşeyi denedim yok.. Tek sıkıntım kafamdaki istenmeyen düşünceler. Düşünmediğim halde birden bire gelen düşünceler. Şeytanın fısıldamaları farkındayım. Ama ben bitmiş tükenmiş gibiyim. Allah'a şükürler olsunki umudum var hala..
bunun yüzündende depresyona girdim. Hiçbirşey istemiyorum artık. Tek isteğim bundan kurtulmak. Normalde tatiller, eğlenceler şunlar bunları yapan bi insandım. Yok bitti,.. artık ben ben değilim sanki😞 yardım edecek/fikir verebilecek olan varmı. Başına gelmiş olupta kurtulan varmı

Son düzenleme:
Evet 5 hafta, ama cidden hiçbirşeye yaramadı. Aksine, dezavantajı oldu fiziksel olarak. Midemden sorun yaşadım ağır geldi
Doz ayarlaması yapılması gerekir doktorla. Her ilaç herkese aynı etkiyi yapmıyor. 5. haftanın sonunda nasıl bıraktınız?

Ben meseleyi anlamadım. Bunu bunu yapmazsam günaha girerim diye korkular mi bunlar? Bı vakit bende vardı bı din hocamız vardı insan olarak çok sevdim onu nedense. Her Lafi mantıklı gelmwye başladı. birden kafa yapım her attığım adımı günah sevap olarak değerlendiren bir hale geçti. E insanım çok da günaha hirdogimi dusunuyodum her konuda vicdan azabı yapıp kafaları yiyodum. Sonra da dedim ki benim Allah'ım bana bu kadar düşman olamaz, kendimi mutlu hissettiğim doğrularla hayatı yaşadım. Zihnim tertemiz artık dertsiz başa dert diğer türlüsü.

Hanımlar ne yaptıysam kurtulamadım. Psikolojik desteklerden, konuyla alakalı yardımcı olacak bütün yazı/video/tedavi.. herşeyi denedim yok..
aklımıza gelebilecek her şeyi deneyip çözüm bulamadıysan biz ne fikir verebiliriz ki
bende de oluyor arada. dini içerikli değil tabi benimkiler her şeyle alakalı. önceden anlayamıyodum ve senin gibi depresyona giriyodum ama artık o an fark edip başka bir şeye yönlendirebiliyorum kendimi. bunun için de en büyük yardımcım önce eşim sonra terapistim oldu

Birden bıraktım, doktorlada görüşmeyi kestim.
Çok yanlış. Psikiyatri ilaçları birden kesilmez. Doktor kontrolünde olmalıydı kesilmesi bile. Ağır geldiği anda doktorla görüşüp doz ayarlaması, gerekiyorsa ilaç değiştirilmesi gerekirdi. Bu yüzden faydasını görememişsiniz. Psikolog yardımı iyi gelmiyorsa ilaçtan başka çözüm yok.

Ben meseleyi anlamadım. Bunu bunu yapmazsam günaha girerim diye korkular mi bunlar? Bı vakit bende vardı bı din hocamız vardı insan olarak çok sevdim onu nedense. Her Lafi mantıklı gelmwye başladı. birden kafa yapım her attığım adımı günah sevap olarak değerlendiren bir hale geçti. E insanım çok da günaha hirdogimi dusunuyodum her konuda vicdan azabı yapıp kafaları yiyodum. Sonra da dedim ki benim Allah'ım bana bu kadar düşman olamaz, kendimi mutlu hissettiğim doğrularla hayatı yaşadım. Zihnim tertemiz artık dertsiz başa dert diğer türlüsü.
Yok daha farklı ama yasak konu olduğu için detaylı anlatamıyorum

Dini içerikli derken tam anlayamadım ama madem böyle maneviyatınızı güçlendirin.
Bizim inancımıza göre vesvese şeytandandır zaten. Kendinize iyi gelecek dininize maneviyatınıza katkı sağlayacak şeyler yapın.
Bulunduğunuz ilçenin müftülüğüne de gidebilirsiniz sizi tatmin edici cevaplar versinler, madem dini içerikli şeyler.
Öte yandan psikolojik destek almanızın da epey faydası olacaktır.

obsesyonun en etkili tedavisi ilaçlarla kombine psikolojik destek. Ama ilaç aşırı önemli rol oynuyor, hekim illa midenize zarar vermeyecek ilacı verir ya da yanında mide ilacı da alırsınız ama sakın ilaç tedavisi olmadan düzelir demeyin çünkü çoook güç. Uzun dönem aksatrmadan 1 sene kadar en az kullanılmalı, terapiye de belli aralıklarla gidip sorunun temeline inmelisiniz başka türlü hiçbir şey işe yaramaz.

Çok yanlış. Psikiyatri ilaçları birden kesilmez. Doktor kontrolünde olmalıydı kesilmesi bile. Ağır geldiği anda doktorla görüşüp doz ayarlaması gerekiyorsa ilaç değiştirilmesi gerekirdi. Bu yüzden faydasını görememişsiniz. Psikolog yardımı iyi gelmiyorsa ilaçtan başka çözüm yok.
Haklısın sanırım

Back
X