Sapiklari Allah kahretsin de , 11 yasindaki kiza tecavuz edenler nasil serbest kaldi bunu bilmiyorum.
Yani kizi psiyatriye goturuyorlar, cikan rapor: ruhsal olarak zarar gormemistir. Bunu raporu veren doktor, ya satilmis, ya susturulmus, cunku akli basinda hicbir insan evladi tecavuze ugrayan bir cocuga zarar gormemistir diyemez.
Ayni sekilde , bu vakadaki saniklarin pacalarini siyirmalarina goz yuman hakim/savci icin de saniklari kayirdiklarini veya rusvet aldiklarini dusunuyorum. Olay kucuk bir kasabada gecmisti sanirim, ve failler de kasabanin adam sanacaginiz, meslek sahibi ileri gelenlerindendi. Ya hakim/savci bu herifleri taniyordu, kayirdilar ya da kendilerini sattilar. Bunun baska bir aciklamasi olamaz.
Ote yandan bu vakayi gecelim, genel anlamda cezalar cok komik. Hadim, idam diyen var ama 5 yildan fazla ceza alan yok, serbest kalan cok. Yasalar erkeklerden yana, suc acikca kanitlanmis olsa bile bir sekilde indirim alip pacayi siyiriyorlar. Yasalar erkeklerden yana , vicdansiz erkekler tarafindan yapilmis, kadin yurttaslarin haklari acikca cigneniyor. Yasalar degismeli bence, ama uygulayanlarin da kafasi degismeli. Hakim/savcilarin cogu erkek, ama sonucta insan , vicdanli olanlari var ama yasalar yuzunden istedikleri kadar cezayi veremeyenler de var. Yasalar kesinlikle degismeli derim. Ote yandan kadinlari surekli asagilayan ex basbakandan tutun, B.Arinc a kadar, hukumet kadinlari hice sayiyor, asagiliyor, birey yerine koymuyor. Yani bu kafayla, bu hukumetle zor.