ben bir bireyim

icimdekibosluk

Nirvana
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2008
357
219
Üniversite mezunu, çalışma hayatı olan ; kaliteli bir sosyal çevresi ve sosyal yaşamı olan bir kadınım. Henüz 30'lu yaşları görmemiş kendimce eli yüzü düzgün boylu poslu, dikkat çekici bir tipim. Benim derdim şu ki, eşim benim ayakları yere basan, kafası çalışan, sosyal ve siyasi meselelere duyarlı ve bu konulara kafa yoran, fikir sunmaya çalışan biri olmamı hazmedemiyor. Eşim de ünv.mezunu güya ancak yetiştiği çevre ve kültürü çok ataerkil. En basitinden benim haberleri izlememi, facebookta herhangi bir siyasi paylaşımda veya bir köşe yazarının yazısını paylaşmamdan rahatsız oluyor. Ona göre "normal kadın" gibi davranmıyormuşum. Yani kısacası, sen kadınsın siyasetten konuşmak senin neyine demeye getiriyor? Onun bu egemen erkek söylemlerinden nefret ediyorum, bir yere kadar susabiliyorum karşısında. Geçenlerde bana "Özgür kadın ağzıyla konuşma" dedi. Feministlikten nefret ediyor. Sürekli "evli normal kadınlar" gibi davranmamı istiyor. Sürekli başkalarıyla kıyaslıyor, her şeyimi eleştiriyor. Sanki anormal bir kişiliğim var veya anormal bir yaşamım varmışçasına konuşup duruyor. Kaldi ki evli bir kadınım ve yapmam / yapmamam gerekenleri bilen bir kişiyim. Ne içer dağıtırım ,ne geceleri dolaşırım , ne erkek arkadaşım vardır, ne de ev işlerinde umursamaz biriyim.. Ne bekliyor ki bu adamlar? Parasını kazanan, söyleyecek sözü olan , birey olan bir kadından niye bu kadar korkuyorlar ki?

evlenmeseymiş o zaman . kendine gore normal biri ile evlenseymiş

Aynı benimki senin ki daha iyi . Bende dikkat çekici uzun boylu bi bayanım okuyorum her kelimemi giyimi davranisimi elestiriyor. Erkekler böyle bayan istemiyorlar sanırım özgüvenini kaybediyor yada özgüven eksikliği galiba

Bi an ben mi yazdım diye şüpheye düştüm inan. Ben çok normal davrandığımı hatta pasifleştiğimi düşünürken eşim ben çok ilginç buluyor. Çözümü bulirsan bana da söyle sevaba girersin.

Egitim cahilligi alir eseklik baki kalir. Esinizi en guzel ifade edecek cumle de budur.. Ataerkillik tamamen ezik psikolojinin sonucudur. Gucunu kanitlamaya calisma ama becerememe hallerinden kaynaklanir. Yani kendisi bir bok olmaya calisir, yukselmeye calisir beceremezse kadini alcatarak ondan ustun olur. Cunku kendi basarisiyla yada kadinini ezikleyerek gücü bir sekilde o elde etmelidir. Güç odur. Güç onun olmalidir. Aslandir o. Paşadir o. Kadinini harem cariyesi gibi kendine tapar ve soz dinler hale getirmeye calisir. Ama unutur ki kendisi bir Kanuni degildir. Hicbirsey degildir. Aynaya bakip kendini aslan goren bir kedidir sadece. Eser, gürler. Bu kisir döngu boyle devam eder... Uzuldugum nokta ise bu adami da yetistiren, bu hale getiren bir kadindir. Ben bu insanlara sadece aciyorum.

Son düzenleme:
Evet , benim ondan hiçbir anlamda üstün olmamı istemiyor. Giyim kuşamıma karışır, onun ailesiyle olan diyaloğuma müdahale eder.. Bende beğendiği hiçbir şey yokmuş. Eeee o zaman niye evlendin dediğimde de "Boşluk anımdaydım, zamanla düzelirsin , çevremdeki kadınlar evlendikten sonra değiştikleri için seni de öyle olacak sandım vs vs" Bu lafları sıralarken onu tokatlamak istiyorum. Gel de feminist olma

Etrafımda benzer sıkıntılar yaşayan kadınlar var. Sizi anlayabiliyorum çok üzücü gerçekten. Eşiniz bu olumsuz düşüncelerinden kurtulur mu bilemiyorum ama siz onun bu saçmalıklarını onu dinlemeyerek, onunla tartışmayarak ama bildiğinizi yaparak duymayabilirsiniz. Bir süre sonra dır dır etmekten yorulacaktır herhalde.

Evet , benim ondan hiçbir anlamda üstün olmamı istemiyor. Giyim kuşamıma karışır, onun ailesiyle olan diyaloğuma müdahale eder.. Bende beğendiği hiçbir şey yokmuş. Eeee o zaman niye evlendin dediğimde de "Boşluk anımdaydım, zamanla düzelirsin , çevremdeki kadınlar evlendikten sonra değiştikleri için seni de öyle olacak sandım vs vs" Bu lafları sıralarken onu tokatlamak istiyorum. Gel de feminist olma
Canım eşine bu lafları dedirtme. Muhatap olma işine bak. Önü sonu bıkacaktır. Yani inşallah bıkar :KK51:...

Niye evlenmişse üniv mezunu bir kadınla. Benimki de ataerkil küçük bir yerde büyümüş. Ama ondan üstn olmam bazı konularda çok hoşuna gider.

sizde özgüven patlaması eşinizde geri kafalılık var :KK51:
Hayır kesinlikle kibirli biri , özgüven patlaması içinde olan biri değilim. Girişteki ifadelerim bu düşünceye kapılmanıza sebep olmuş olabilir. Eğitimli, ekonomik özgürlüğü olan , ailesinde özgür yetiştirilmiş aktif hayatın içinde olan bir kişinin eşim gibi bir zihniyete boyun eğmesi daha zordur, demek için kendimle ilgili o açıklamaları yapmıştım.

ama soyledikleri çok agır değil mi

eşinizi tanıyacak vakit bulamadınız mı?
mesela nişanlıyken de facebook paylasımlarınıza sizin konusmalarınıza giyiminize karısmıyor muydu?

Bi an ben mi yazdım diye şüpheye düştüm inan. Ben çok normal davrandığımı hatta pasifleştiğimi düşünürken eşim ben çok ilginç buluyor. Çözümü bulirsan bana da söyle sevaba girersin.
çözüm mü, var mı öyle bir şey? O kadar düşünür oldum ki şu kadın-erkek meselesini ve ülkemizdeki kadının yerini. Her gün okuduklarımız, şiddet , tecavüz haberleri.. Neden diyorum, neden? Bir insan, nasıl cinsiyetinden ötürü başka bir insanı değersiz görebilir, nasıl ona mal muamelesi yapabilir? Nasıl bir zihniyettir? İşte bunları eşimle konuştuğumda bana Kuranı Kerim'den , hadislerden örnekler veriyor. Verdiği örnekler de şunun gibi şeyler: "Erkeğiniz sizi yatağa çağırdında elinizde ne iş varsa derhal bırakın. Erkeğinizi memnun edin..." Tabii cümleler tam olarak böyle olmasa da verdiği mesajlar böyle...

ya sizin ondan daha bilgili olmanızı istemiyor ya da siyasi ve dünya görüşünüz faklı. senin ondan farklı duruşunu hazmedemiyor.
siyasi duruşumuz farklı ve bunu em başından biliyorduk. O muhafazakar görüşe sahip; bense herhangi bir tarafın savunucu değilim. Belirli bir ideolojim olmasa da kendimce bir görüşüm var. Ben insanlar arasında ayrımlara sebep olan her şeye karşıyım. Hümanist bir kişiliğim vardır. Kimseyi dininden ,mezhebinden, memleketinden ötürü farklı kefeye koymam. Ama eşim öyle değil..

X