Ben bir HSP'liyim

kahvesevenkiz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2018
308
88
103
Sevgili bayanlar merhaba :-)
Birazdan paylaşım yapacağım konu kendimle ilgili.. Ben bir HSP'yim yani ingilizce açılımı: Highly Sensitiv Person.. yani ben aşırı derecede hassas ve duyarlı birisiyim ve dışarıdan aldığım bilgileri çok derin bir şekilde beynimde işliyorum. Mesela dışarıda bir kahve içtiğimde (kahveyi çok severim nickimden de belli olduğu gibi :D ) mesela etrafı seyrederim. Gördüğüm insanlar hakkında devam ve detaylı düşünürüm örneğin birisi mi var az ötede onu inceler, hareketlerine dikkat ederek (tabii çaktırmadan) üzgün mü, derdi mi var nasıl mı bir insan diye gözlemlediğim kadarıyla hemen anlarım.. bir insanla biraz konuştuktan sonra da hislerime kulak vererek o kişi iyi mi kötü mü diye bir karara varırım.

Bana gelecek olursak ki ben 25 yaşındayım ve yurt dışında yaşıyorum ailemle birlikte..tipik gurbetci ailesine sahibim :)) her neyse bir diğer beni rahatsiz eden konu ise diğer insanların modlarının beni de etkilemesi. Yani karaşımdaki kişi hangi ruh halindeyse bende etkileniyorum ve bu durum çok kötü :((( Kaba, küstah, ince olmayan küfür eden insanlara hiç tahammül edemiyorum mesela ve öylesi insanlarla birlikteyken içim çok huzursuz oluyor. Gözetlenmekten alırı etkilenip konsantrasyonumu bozuyor ve rahat düşünemiyorum :(( ve biri bana kaba davrandığında da etkilenip üzülüyorum.. hele biri bağırdığında da ağlıyorum :D

Kendimi yalnızken çok ama çok mutlu hissediyorum bir de doğayla iç içeyse değmeyin keyfime. Enerjimi doğada veya bir yürüyüşte fulledikten sonra mesela eve geliyorum, aileöin negatifliği beni geri etkisi altına alıyor ve düzelttiğim moralim tekrar bozuluyor. Bir örnek daha vereyim: bir arkadaşıma çok bozulmuştum ve kırılmıştımda. 3 gün etkisinden çıkamadım artık edemedim doğa'da yaptığım 2 saatlik yürüyüşten sonra 2 gün enerjim zirvedeydi her şeyi unutmuştum.. dediğim gibi kendimi yaşnızken doğada terapi ediyorum veya kafa bir insanla derin ve samimi muhabbet ettikten sonra da çok iyi geliyor ama ne yazık ki insanların içine girince çok çabuk etkileniyorum.. bu durumdan ve bu hassaslığımdan sizce nasıl kurtulabilirim..? Her şeye alınıyorum bir de :) bu derin ve imce düşünce beni ileride ne yapacak bilmiyorum :((((

Bende birisine baktigimda duygu durumunu anlayabiliyorum bende mi hsp yim herkes anlar gerci :)

Neden bu kadar cok inceliyorsunuz insanlari o kismi cok merak ettim.

Yaklasik 4 sene evvel işe başlamadan önce bende boyleydim. Hem is hem okul derken kimsenin modunu cekemeyecek hale geldim. Kulaklarim duymaz, gozlerim gormez oldu. Meşguliyetle alakali oldugunu düşünüyorum.

Bende birisine baktigimda duygu durumunu anlayabiliyorum bende mi hsp yim herkes anlar gerci :)

Neden bu kadar cok inceliyorsunuz insanlari o kismi cok merak ettim.

Durduramıyorum ne yazık ki düşüncelerim adeta görünmeyen bir şazer ışoğı gibi :)) ve evet tabii ki insanlar hareketleriyle vs. halini gösterir bunu anlamak hsp lilere özel degil ama bende detaya girme var neye üzüldü noldu fln die :/

Durduramıyorum ne yazık ki düşüncelerim adeta görünmeyen bir şazer ışoğı gibi :)) ve evet tabii ki insanlar hareketleriyle vs. halini gösterir bunu anlamak hsp lilere özel degil ama bende detaya girme var neye üzüldü noldu fln die :/
Oo banane niye uzulduyse bdv ye yazsin dertleselim :)
Bu kadar baskalarinin modunu kafaya takmak iyi degil ne yapabilirsin bilemedim ama bakmamayi dene bence dergi kitap oku kahve icerken.

Ben de senin gibiyim hatta konu açmayı dahi düşünüyordum. İnsanlar hakkında yaptığım tahliller doğru çıkıyor, yanılmıyorum. Yeni tanıştığım bir kişi hakkında parçaları birleştirip tespitler yapıyorum ve ilerleyen zamanlarda görüyorum ki tespitlerimde yanılmamışım. Derinlikli bir yapın var senin de ondan kaynaklanıyor.

Ben de senin gibiyim hatta konu açmayı dahi düşünüyordum. İnsanlar hakkında yaptığım tahliller doğru çıkıyor, yanılmıyorum. Yeni tanıştığım bir kişi hakkında parçaları birleştirip tespitler yapıyorum ve ilerleyen zamanlarda görüyorum ki tespitlerimde yanılmamışım. Derinlikli bir yapın var senin de ondan kaynaklanıyor.
Aynen öyle derinlikli yapidan kaynaklaniyor :)) güzel bir sey bazen ama kafayi cok agiritiyor :)))))

Hello sherlock holmes:halay: eğlenceli bi durum aslında ama bunun senin moralini etkilememesi lazım. Sonuçta “ bana ne “ diyebilmeli insan.

Bana gelecek olursak ki ben 25 yaşındayım ve yurt dışında yaşıyorum ailemle birlikte..tipik gurbetci ailesine sahibim :)) her neyse bir diğer beni rahatsiz eden konu ise diğer insanların modlarının beni de etkilemesi. Yani karaşımdaki kişi hangi ruh halindeyse bende etkileniyorum ve bu durum çok kötü :KK43:(( Kaba, küstah, ince olmayan küfür eden insanlara hiç tahammül edemiyorum mesela ve öylesi insanlarla birlikteyken içim çok huzursuz oluyor. Gözetlenmekten alırı etkilenip konsantrasyonumu bozuyor ve rahat düşünemiyorum :KK43:( ve biri bana kaba davrandığında da etkilenip üzülüyorum.. hele biri bağırdığında da ağlıyorum :KK70:

Ben careyi boyle insanlardan kacmakta buluyorum. Minimum arkadaslik yani. Bir de enerji vampirleri var. Onlardan kesinlikle uzak durman gerekiyor. Negatif enerjilerini temizlemek icin dogaya yakin olman yeterli.

Kız kardeşimle aynı kolonidensiniz.. Nasıl birşey olduğunu gayet iyi biliyorum üstelik kız kardeşim tarafından "odun" olarak tanımlanırken:) Balık burcu musunuz bu arada?

Ben careyi boyle insanlardan kacmakta buluyorum. Minimum arkadaslik yani. Bir de enerji vampirleri var. Onlardan kesinlikle uzak durman gerekiyor. Negatif enerjilerini temizlemek icin dogaya yakin olman yeterli.
aynen öyle doga ya yakin duruyorum ama eve geldigimde maalesef negatiflik etkisi altina aliyor beni. annemle babam cok negatifler maalesef napicam bilmiyorum :(

Back
X