• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben bir teyzeyim......Ve sizce affetmeli miyim?

insanların,ailelerin,dostların zor zamanlarda birbirlerine destek olmaları başka şey,hatalarına çanak tutmaları çok başka şey..bu iki şeyi karıştırmamak lazım birbirine..yeğeniniz büyük bi hata yapmış..bu hatanın yaşatıcağı eksileri yaşayarak tecrübe etmediği sürece ona vericeğiniz destek şu anda,onu dahada çok cesaretlendirir ve haklılık payı çıkarır kendine..anne affeder tabi..anne olmak başka şey..ama teyzesiniz madem,siz tepkinizi koyun ortaya..zaten anne affetmiş,bide sizden destek görürse daha çok hata yapar o...

olan olmus demesı kolay belkıde ama bu saatten sonra daha cok destegınıze lazım dıye dusunuyorum.

Canim emin ol O da cok pisman olacak. Siz ne kadar biz dedik deseniz de, lutfen kiziniiz yalniz birakmayin. Burada cok okuduk, dayak yiyen, aldatilan, hamile cocuklu bayanlar. Ne kadar pisman olsalar da, sirf ailelerinin destegi olmadigi icin o izdirabi cekmek zorunda kaliyorlar ki kizinizin durumu daha da icler acisi. Cunku adam emin olun kendi ayaklari ile gittigi icin kizinizi ezecektir.
Her durumda lutfen, ne kadar yanlis yapmis olsa da evladinizi sahipsiz birakmayin. Sonra gene en cok siz uzulursunuz.

Allah insallah bir an once hatasini anlamasina yardimci olur.

♥gözyaşı♥;5189347 .!.:

Benim ailemde sizler gibi eşime karşı çıktı hepsi küçümsedi nedenlerden biri ben üni. mezunuyum o lise bile değil. Ailesinin maddi durumu iyi değil, gerçek bir yön vardı ailesinin yaşantılarıyla ben ve ailemin yaşantısı birbirine zıttı. Ama eşim ailesinden ayrı yaşıyordu 13 yaşından beri. Sonuçta biz sevmiştik ve evlenmek istemiştik. çok engeller çıktı ama evlendik. Şuan mutluyuz.. Çok şükür.. Ailesiyle bi alakam yok yani onlar kendi köylerindeler arada bir ararım o kadar. Şimdi ailem eşimi seviyor çünkü eşim bi çok konuda evlilik sebebiyle kendine çeki düzen verdi ve geçmişine sünger çekti. Biz evlenmemiş olsaydık blkide hala birbirinden kopayan acı çeken bu acıları dindirmek için başkalarına yönelen ama yine karşımızdakilere saygısızlık yapıp birbirimize prim veren insanar olabilirdik.. Bazen veliler çocuklrının sevgilerini aşklarını küçümserler ve sonuçlar kötü olabilir. Neyse hayırlısı.. Ne diyeyim hayatta herşey oluyor, herkesin başına herşey gelebiliyor. Umarım bundan sonrası için çözümler bulunur ve bundan sonraki hayatları düzene girer.. Ama bırakın yeğeninizi affetmek konusunu onun sizleri affetmesini onu bu hayata iten sebeplerden olduğunuz için kendinizi affetmeyi düşünün bence...

Yani demek istediğim suçun hepsini başkalarında değil biraz da kendimizde aramalıyız.

Canim burada konu olan cocugun ailesi vs degil. cocugun kendisi. Yani kimse ipsiz sapsiz, hapse girmis cikmis birine kiz vermek istemez.

Sizin esiniz okuyamamis olabilir ama efendiligi ile size guven vermis olabilir. Ipsiz sapsiz olmak ayri sey, sizin dediginiz ayri sey.

merhaba
bu konuyu açmıştım yeğenim doğum yapmış bir oğlu olmuş öbür kadının da bir kızı olmuş.yeğenime ayrı ev açmış evinde çocuğuna bakıyormuş. ben 8 ay sonra memleketime gittim ama kendisiyle hiç karşılaşmadım. burdaki arkadaşlar bir gün beni arıcağını söylemişlerdi.
beni hiç aramadı eskiden bir gün aramadan mesaj yazmadan durmayan yeğenim beni bir kere olsun aramadı hadi belki konuşmazdım ama aradığını bilmek belki beni rahatlatacaktı. ama yapamadı. artık ondan ne aramasını nede yazmasını bekliyorum. umarım güzel ve pişmansız bir hayatı olur.
bu kadar aradan sonra yazmak istedim....:1no2:

Benimde iki yeğenim var
teyzelik nasıl bir duygudur çok iyi bilirim
onun canı yansa benim bin kat daha fazla yanar
ama yeğeninizi bu yaptıklarına rağmen affetmekle onu desteklemiş olursunuz
o sizin onu affetmeyeceğinizi göze alarak aileside dahil herkesi silip gitmiş
hemde böyle bir herife kuma olarak
ben olsam affetmezdim
ailesini böyle silip giden birininde affetmeye değecek biri olduğunu düşünmüyorum asla :1closedeyes:

teyzemde eşinin yeğenine baktı bir yıl össye hazırlancam diye yanlarında kaldı
teyzem rahat oslun diye elinden geleni yaptı sonra kız düğünlerde davul çalan bir çocuğa kaçtı hemde oğlan iki yaş küçüktü ve liseye gidiyordu daha
ailesi aldı geldi tekrar kızım dedi aklını başına topla başına orda bi iş gelsede kızlığına zarar gelmiş olsada sen bizim canımızsın,biz sana emek verdik okuttuk maddi durumunu bırak o insanlar öyle kötülerki gel etme diye getirdiler eve kız iki gün sonra tekrar kaçtı
hemde oğlanın aileside oğlanda öyle kötülerki abisi bakkala gitmiş bir sürü şey almış para vermeden çıkarken bakkal parasını ver demiş vermem demiş bakkala bıçak çekmiş bakkal kendini korumak için abisine saplamış bıcağı öldürmüş
bu oğlanda öyle biri
kızın kapı önüne çıkmasına izin vermezdi
bigün birlikte çarşıya gittik bunları telefon hep açık olurdu cep partner vardı oğlan esnafa kız çerçevenin fiyatını sordu diye erkeklerle muhattab ooluyorsun dedi etmediği küfür kalmadı kıza ama kız ona kaçtı hemde iki kere
şimdi teyzem ve eniştem bu kızı affetse onu desteklemiş olur
ayda yılda bayramlarda görüyorlar ailesi affetti diye
gördüklerinde konuşmuyorlar kızla fazla çocuğu bile olmuş

yani ailesini,ardında onun için üzülecek insanları düşünmeyen bir insanı desteklemiş olursunuz benden söylemesi
büyük konuşmak istemem ama yeğenim bunu yapmış olsa bende affetmezdim
en doğrusunu yapmışsınız
yeğeni bırakın bi insanın kızı yapmaz bunu,yapmışsa zaten kızı değildir artık :kahve:

şimdide aramadığını söylüyorsunuz eğer sizi büyüğü saysaydı size değer verseydi arardı :1closedeyes:

merhaba
bu konuyu açmıştım yeğenim doğum yapmış bir oğlu olmuş öbür kadının da bir kızı olmuş.yeğenime ayrı ev açmış evinde çocuğuna bakıyormuş. ben 8 ay sonra memleketime gittim ama kendisiyle hiç karşılaşmadım. burdaki arkadaşlar bir gün beni arıcağını söylemişlerdi.
beni hiç aramadı eskiden bir gün aramadan mesaj yazmadan durmayan yeğenim beni bir kere olsun aramadı hadi belki konuşmazdım ama aradığını bilmek belki beni rahatlatacaktı. ama yapamadı. artık ondan ne aramasını nede yazmasını bekliyorum. umarım güzel ve pişmansız bir hayatı olur.
bu kadar aradan sonra yazmak istedim....:1no2:

basınızdan gecen olayı okuyup cok uzuldum. fakat ben soyle dusundum ki; bence yeğeniniz sizi cok sevip deger verdiği icin (hatta belki annesinden bile fazla sizi yakın goruyordu kendine), boyle bir hata yaptıktan sonra sizi aramaya eli gitmemistir. sizin desteginizi duymak gormek istemis olabilir fakat sizden de herhangi bir mesaj gelmediği icin arayamıyrdur. ben boyle hissettim, işin aslını tabi ki de bilemem. ama o kızcagızın da psikolojisini dusunmek gerekir. zaten yaptıgına her gun pismandır . en guzeli destek olmak her zaman. hicbir sey icin gec degil bence.. insallah her seyin hayırlısı olur...

lütfen üzmeyin kendinizi herkesin kendi hayatı kendi doğru ve yanlışları var eğer yaptıklarından dolyı pişmansa tek başına dahi ayaklarının üstünde durmya uğraşır ve sizlerinde gönlünü almasını bilir benim de böle yanlışlara düşen arkadaşlarım var hepsi pişman ve ellerinden gelse herşeye başa almak istiyorlar ve ailelerini asla üzmeyeceklerini söylüyorlar ne yazıkki bazı acı tecrübeler onlara gerçekleri gösteriyo ama emin olun yiğeniniz için şuan sizler çok değerlisiniz hiç birşey olmamış gibi davranmayın ama büyüklüğünüzü gösterin daha doğrusu büyük oloduğunuz için değil aynı kandan aynı candan olduğunuz için ona sahip çıkın

bence hic bulasmayın .. bu kadar sinsice bi plan yapan bir yegeniniz var yaptıklarıda cok yanlıs hemde kuma olarak gidiyor.. cok yazık .. hic mi düsünememis bunları aklı nerdeymis .. yaptıklarının kötü oldugunu elbet anlar bigün .. ama siz simdi bisey derseniz eminim ki basınıza kakıcaktır .. uzaktan izleyin bence olanları ve ablanızın yanında olun derim ..

cok zor bı durum keşke yegenınızın ılk basda bırlıkdegılge karsı cıkmasa ıdınız ..
sızın baskınız yuzunden yalan soylemıs eger onunla akadas olsa ıdınız gerceklerı muhakkak derdı..
sızınle paylasır ıdı pekı yegenınız nasıl kabul edıcek esı bıgece dıger esıınde bı gece yenınızle olmasını bunu haz edebılıyo kı katlanıyo arada aşkda var demekkı gercekden sevmıskı katlanmıs heseye bukadar dolaplar cevırmıs demekkı kalbı ruhu ondaymıs kı bunları goze almıs yapgı seylerı kımse cesaret edeemez yegeınız cahıl bı kızda degılmıs okumus gormus demekkı kendısı ıcın dogru yolun bu sekılde oldugnu dusunmus..
yapdg hoş degıl ama arada kı aşka saygım vardır ..
olan olmus gerı donusu yokkı sızınde yegenızını yanlız bırakmamamnızı dılerım ..
bılıyorum kolay degıl yapdıkları zor haz edılır ama genede canınızdır ..
sımdı ofkelısınız affetmem dersınızz ama zamanla erır buzlar.

çok zor bir durum,pişman olcaktır ama yapmış bir hatta bence yalnız bırakmayın.cahilligine verin.gerçekten çok zor bi durum allah yardımcınız olsun.

Zor bi durum gerçekten..

Ama bana da annemin amcası demişti ne kadar engelleyip yasak

Koyarsanız o kadar çekici olur o engelleyemediğiniz şey:olmaz:

Kendisi görecekti gerçekleri ama nasıl bu kadar aşık olabiliyor

Kuma olarak gidecek kadar gözü dönmüş demekki yeğeninizin

Ailesine allah sabır versin gerçekten..

kafasını çok taşlara vurur ben ne yaptım diye ama geriye dönemez..
neyse..
sen beklenti içindesin, aramasını bekliyorsun ama o öyle şeyler yaşamış ki seni aramaya yüzü olmadığı gibi eminim kafasındaki pişmanlıklardan bir an boş anı da olmamıştır..
boşver affet gitsin boş yere onun kinini taşıma omuzlarında kendine yazık edersin. zaten bir sürü kişinin nefretini üzerine almış.

çok pişman olacaktır ama artık olsada olmasada sonuc aynı
insanlar sevgisinin önüne demek gecemiyor kötüde olsa ,yanlısta olsa gidiyor arkasından allah sonunu hayırlı etsin

çokkk üzüldüm güzelim hayatını mahvetmiş elleriyle. insanın hiç tanımdagı halde bıle cigeri yanıyor. bir gun gelecek ben ne yaptım diye yıgılacak oldugu yere ama şuan anlayamıyor durumu. bir gün gelinlik giymeyi, studyoda resım çektırıp duvara asmayı, ellerıne kına yakılmasını, el ele bu benim eşim diye gururla gezmenin hayalini kuracak. normal olmak, yargılan gözlerle bakılmasından, dışlanmaktan yorulacak, bu hatayı belkı 90 yaşına gelse bile gözü yaşlı anacak. aşkkk mantıkla birleşince güzeldir. şimdı sıze düşen ona sahip çıkmaktır demek isterdim ama şuan size ıhtıyacı yok onun birkaç yıl sonra gözü yaşlı kapınızı çalacak, geri çevirmeyın lütfen, ve emınım de çevırmezsınız. hiç bir şey olmasa sevaptır diyin bagrınıza basın. yapacak birşey yyok geçmiş olsun

çokkk üzüldüm güzelim hayatını mahvetmiş elleriyle. insanın hiç tanımdagı halde bıle cigeri yanıyor. bir gun gelecek ben ne yaptım diye yıgılacak oldugu yere ama şuan anlayamıyor durumu. bir gün gelinlik giymeyi, studyoda resım çektırıp duvara asmayı, ellerıne kına yakılmasını, el ele bu benim eşim diye gururla gezmenin hayalini kuracak. normal olmak, yargılan gözlerle bakılmasından, dışlanmaktan yorulacak, bu hatayı belkı 90 yaşına gelse bile gözü yaşlı anacak. aşkkk mantıkla birleşince güzeldir. şimdı sıze düşen ona sahip çıkmaktır demek isterdim ama şuan size ıhtıyacı yok onun birkaç yıl sonra gözü yaşlı kapınızı çalacak, geri çevirmeyın lütfen, ve emınım de çevırmezsınız. hiç bir şey olmasa sevaptır diyin bagrınıza basın. yapacak birşey yyok geçmiş olsun

evet canım bir gün gerçekten pişman olacak.bunları düşününce benim içim yanıyor.o bunun farkında değil. insan göz göre göre böyle bir arkadaşlığa nasıl izin verilirdi ki.bazı arkdaşlar karşı çıkmasaydınız diyor.okumamış bir çocuk ve orta okulda bir kız susulmalımıydı bu arada onun ailesi olmıcağını tahmin etmiş ki evlendirmiş. ama bunlar bırakamamış. o kadına yazık değilmi kendini o kadının yerine koysa.
bazen insan sevgisine gem vurmasını bilmeli ne kadar severse sevsin bir yuva yıklıyor. offf ne desem boş olan olmuş....

yok arkadaş sen buraya kadar düşünüp gelmişsin yalanlar uydurup herkesı kandırmayı basarmıssın sımdı yaptığın bu hatanın us-zerıne ben yıne senı affedıcem sart kosarım.gercı hamıleyken ne sart söylenır onuda bılmıyorum ya.. en azından yaptıklarının bedelını kendısı ödesın

Yazık etmiş hem kendine hem ailesine. Aklı başına geldiğinde çok canı acıyacaktır o zaman sizede ona kucak açmak düşecek. Tabiki zor ama affetmemek neyi çözecek olan olmuş...

canım çok üzüldüm ama şöyle düşün eğer ona yardım etmeye çalışmazsan daha kötü olucak daha yanlış yollara sapıcak gençlerin elinden tutucak birine her şartta ihtiyacı vardır

Back
X