• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben bittim artik

3 aylık bebek gündüzde uyur,gecede ama sizin bebeğiniz gündüz fazla uyuyor sanırım.
Gündüz saat tutun 1 saati geçince uyandırın uykusu.
Sonraki 2 saat uyanık kalsın,saat erkense yeniden uyutun 1 saat,uyandırın.
Bir daha da uyutmamaya çalışın,saat 8/9a kadar,yavaş yavaş düzene girer. Gündüz ev sesli,hareketli olsun,gece sessiz ,loş.
Benim kızımda bir dönem öyleydi,ben bu şekilde oturttum düzenimizi,emzirmeme rağmen,gece deliksiz uyudu o dönemi atlatınca.
Kolaylıklar dilerim, sağlıkla büyütün bebeginizi

4 gün sonra 3 aylik olucak bir bebeğim var. Gece uyumuyor evet ama araliksiz. Şöyle söyleyebilirim saat 21 den sabah 6 ya kadar uyumayan gözünü bile kirpmayan bir bebek düşünün. Çok zor durumdayim. Gündüz uyutma diceksiniz ama uykuya bir daliyor kulaginda cingirak dahi calsam uyanmiyor . bana cozum bulabilecek varmi. Ayrıca gece uyumasi için her şeyi yapiyorum. Karni ac degil biberonu itiyor doyunca . Gazinida patir patir yapiyor :)
Konum tasinmasin lütfen yardıma ihtiyacim var!

gündüz sık sık altını değiştir uyurken. konuş, ses yap arasıra soy giyindir. en azından her gün 2-3 saat kaydırırsan başlar gece gündüz farkını

Geceyle gündüzü bebek bilmez, siz öğretmelisiniz
Kolik sandım bi an şükür değilmiş
Uyku saatleri yer değişmiş sadece
Çıngırak mı çalarsın davul mu ne yap et uyandır bence gündüz

Benim oğlumda böyleydi ilk 4 ay. Bitik haldeydim, sabaha kadar uyumuyordu. Akşam 18:00-00:00 arası eşim bakıyordu ben uyuyordum. Gecede sabaha kadar ben bakıyordum. Şimdi iyi çok şükür hayata adapte oldu ama çok zorlandık.

gunduz uykularını azaltın tabıkı
suanda gece gunduz sasırmıs
ayrıca bır cocugun o kadar saat uyanık kalması degıl 3 aylıkken 3 yasında bıle hem dogru degıl hemde saglıklı degıl

On

gecen gidikladim onda bile uyanmadi sanki bayilmis gibi durtuyorum mincikliyorum bana misin demiyor. Bunun sorumlusu annem ne yazikki. Bebegim yeni doganken gece isigi acik emzirtti gündüz de perdeyi çekti. Ben bebeklerin gece gunduzu karistirabileceklerini bilseydim hic izin vermezdim

kucağına al, dik pozisyonda tut, evir çevir.. bir bebeği uyandırmak bukadar zor olmasa gerek, gıdıklamayla değil kucakta dik tutarak başını sağa sola oynatarak uyandırabilirsin... ağlasa bile uyutma, bir saat uyanık tutabilsen yeterli zaten..

Benimki de öyleydi canım uyuya kalmayım diye TV açıktı gece bi baktım ben bunu kucagimda dolandirirken TV izliuomus:KK70: tvyi kapattim isiklari kapattim ve gece hic konusmadim simdi uyuyo geceleri cok sukur

Akşam 7den sonra aydınlıkta tutmayın.
Karanlık ortamda sakin bi şekilde vakit geçirsin. Ninni açın gerekirse.
O saatlerde uykusu gelmiş olmalı, gündüz uykusunu ona göre ayarlayın mutlaka

Back
X