• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben Böyle Bir Adamla Uyumlu Olur Muyum?

Sevgilim dşye evlenecek değilim ya aramızda yaş farkı var vs malum bakınca kocam olur diyemiyorum ortak çevremiz fazla komşuyuz buna rağmen daha aileme arkadaşlarıma bile söylemedim hayatımda biri var diye 35 yaşında ben 26 vs kafa karıştırıcı
Kalbin ne istiyorsa onu yapıyorsun zaten ama analizler yanlış diyemem.mutluluklar dilerim.

Sosyal medyada her yerden takip ediyor. Mayoyla bile fotoğrafım var gece mekanlarından hikayelerim var. Dışarıda da birkaç etkinlikte denk geldik. Aslında ona da şaşırıyorum öyle birinin böyle biriyle ne işi var o zaman

Eğer oralı ve muhafazakar bir aileden geliyorsa yanlış anlama ama seni takılmak ve özgüven kazanmak için kullanabilir.

Benim tanıdığım bir avukat vardı, güneydoğulu - Kürt değil ama muhafazakar ve geleneklesel bir aileden- önüne gelen görece rahat bir hayat tarzı olan insana yürürdü, daha önce boşanmış bir kızla birlikte oldu, kızın ailesiyle bile tanıştı, kızın tüm sosyal ortamına girdi, kıza bu seninle evlenmez diye çok demek istedim ama kız da kendine çok güvenen, erkeklerin ciğerini bilirim kafasındaydı.

Şak diye ayrıldı ve ailesinin bulduğu dini bütün muhafazakar biriyle evlendi.

Yine aynı şekilde o adamın bir arkadaşı vaedı aynı şekilde doğulu, muhafazakar bir ailenin oğluydu, içki de içiyordu, önüne gelen kıza yürüyordu, gece klüpleri falan, şak aynı şekilde tesettürlü ailesinin bildiği biriyle evlendi.

O yüzden muhafazakar erkekleri çol ciddiye alma. Hem doktor hem muhafazakar ise senin çok naif sandığın adam hazır doktor oldum, Batılı, seküler bir kızla takılayım da sonra ailemin bulduğu muhafazakar biriyle evleneyim moduna giriyorlar

Gezdi tozu bıraktı gitti kısmını statü farkı gördüğünüz için mi söylüyorsunuz? Yani mesela farklı bir meslek olsaydı ve deneyip ayrılsaydık bu anlaşamadılar ayrıldılar mı olacaktı yoksa bölge halkı sebepli cinsiyet dezavantajı dolayısıyla yine eğlendi bıraktı gibi bir şey mi olacaktı?
Hepsi de senin durumunda maalesef etkili olur. Kadın olman, hemşire olman, doğuda olman. Doktor ve bekar bir erkek hastanede görev yapıyor ve yer doğu. Bir kere zaten adam tipsiz bile olsa çoğu kadının ister istemez odağında çünkü eşi statülü olunca statü atlayacağını düşünen çok insan var. Herkesin niyetini bilmen mümkün değil belli eden de olur etmeyen de. Senin adamla adın çıkarsa ne olur? Önce sana düşman olurlar, kendi hayatını bir kenara bırakıp çekiştirirler çünkü bu kesimin sığ bakış açısına göre hemşire bir kızın doktor koca bulması başarı sayılıyor.

Hâlbuki böyle bir şey yok, kocanın statüsü kendinedir sen neden yükselesin di mi? Ama öyle düşünürler işte bunu değiştiremezsin. Mesela geçen sosyal medyada gördüm kadın doktor ve doktor bir erkekle evlenmiş. Millet yorumlara buldu doktor kocayı sinsi falan yazmış. Kadın video çekip "hani ben de doktorum ya bilmem farkında mısınız?" diye sitem ediyordu.

Şimdi senin durumunda bütün bu dedikoducu tayfa pusuda bekleyecekler bir süre adamla senin hakkında konuşulanların aslı astarı var mı diye. Şimdiden mesafeni korursan yanlış anlamışız diye düşünürler ama sen kalktın adamla yakınlaştın, bu da sağda solda görüldü duyuldu biliyor artık herkes. Bu sefer evlenip evlenmeyeceğinizi bekleyecekler. Adam zaten gidici, seni de götürecek mi yanında o zaman ya da ciddi yola girecek mi? Bu önemli. Yoksa hepsi keyifle kuzuyu aralarına alan kurtlar gibi "bak biz demiştik adam gönül eğlendirme niyetindeymiş" diye konuşacaklar. Ben gamlı baykuş değilim seni de şahsen tanımam neden üzmek isteyeyim? Fakat bu adamla sonun yok bunu net olarak gördüğüm için uyarmak istedim. Tabii karar senin hayat senin.

Eğer oralı ve muhafazakar bir aileden geliyorsa yanlış anlama ama seni takılmak ve özgüven kazanmak için kullanabilir.

Benim tanıdığım bir avukat vardı, güneydoğulu - Kürt değil ama muhafazakar ve geleneklesel bir aileden- önüne gelen görece rahat bir hayat tarzı olan insana yürürdü, daha önce boşanmış bir kızla birlikte oldu, kızın ailesiyle bile tanıştı, kızın tüm sosyal ortamına girdi, kıza bu seninle evlenmez diye çok demek istedim ama kız da kendine çok güvenen, erkeklerin ciğerini bilirim kafasındaydı.

Şak diye ayrıldı ve ailesinin bulduğu dini bütün muhafazakar biriyle evlendi.

Yine aynı şekilde o adamın bir arkadaşı vaedı aynı şekilde doğulu, muhafazakar bir ailenin oğluydu, içki de içiyordu, önüne gelen kıza yürüyordu, gece klüpleri falan, şak aynı şekilde tesettürlü ailesinin bildiği biriyle evlendi.

O yüzden muhafazakar erkekleri çol ciddiye alma. Hem doktor hem muhafazakar ise senin çok naif sandığın adam hazır doktor oldum, Batılı, seküler bir kızla takılayım da sonra ailemin bulduğu muhafazakar biriyle evleneyim moduna giriyorlar
Ne kadar doğru yazmışsınız👏
Benim yıllardır tanıdığım bir arkadaşım savcı oldu, muhafazakar görünümlü çok sessiz efendi diyebileceğimiz bir tip. Adaylık dönemi bitince taşrada bir ile atandı. Orada katip kızlardan biriyle sevgili oldu 2 yıl. Kızın hep gönlünü eğliyordu. Bizimle sohbet ortamında da "ne evliliği ya aramızda aşk mı var? Ben onun fiziğini beğeniyorum o statümü, beni atandığım hafta instadan ekledi kız niyetini bilmiyor muyum sanki" deyip gülmüştü mesela. Kıza üzülmüştüm ve gerçekten yaz kararnamesiyle tayininin çıkmasına yakın arkadaşım bir tavırlar tripler soğuk hareketler yapıp o kızı terk etti. Hiç umurunda da olmadı. Şu an yeni adliyesindeki bir savcı hanımla nişanlı.

Hemşireyle evlenen doktor, öğretmenle evlenen kaymakam, katibiyle evlenen savcı yok mu? Var, fakat hem çok değil hem de bu hikaye özelinde buradan evlilik çıkmaz.

Son düzenleme:
Benim yıllardır tanıdığım bir arkadaşım savcı oldu, muhafazakar görünümlü çok sessiz efendi diyebileceğimiz bir tip. Adaylık dönemi bitince taşrada bir ile atandı. Orada katip kızlardan biriyle sevgili oldu 2 yıl. Kızın hep gönlünü eğliyordu. Bizimle sohbet ortamında da "ne evliliği ya aramızda aşk mı var? Ben onun fiziğini beğeniyorum o statümü, beni atandığım hafta instadan ekledi kız niyetini bilmiyor muyum sanki" deyip gülmüştü mesela. Kıza üzülmüştüm ve gerçekten yaz kararnamesiyle tayininin çıkmasına yakın arkadaşım bir tavırlar tripler soğuk hareketler yapıp o kızı terk etti. Hiç umurunda da olmadı. Şu an yeni adliyesindeki bir savcı hanımla nişanlı.

Hemşireyle evlenen doktor, öğretmenle evlenen kaymakam, katibiyle evlenen savcı yok mu? Var, fakat hem çok değil hem de bu hikaye özelinde buradan evlilik çıkmaz.

Aynen öyle, konu sahibi de güzel alımlı batılı bir hanımsa, oradaki adamın kafasında şu dönüyor, ben bununla sevişirim.

Benim örnek verdiğim kız da gidiyordu adamın evini temizliyordu, biriktirdiği millerle adama bilet alıyordu, safoz işte avukat, paralı falan diye içten içe mutlu oluyordu.

Doktorlar için zaten hastane ortamları da malum yani. Çok bir şey diyemiyorum o yüzden.

Genelleme olmasin ama hastanede helede doguda ne gruplar 3 4 ler donuyor bilseniz evliler evlilerle falan , batidada cok oluyor ams doguda daha bi fazla oluyo

Yoo çok var. Özellikle doğulu erkeklerde batıdaki kadar eşit olalım kafası yok. Ben dediğiniz örnekten çok gördüm. Tam tersi doktor-doktor evliliği daha az.

Sizin kafa yapıniz insanları uzaklaştırıyor olabilir mi?kendinizi aşırı beğeniyorsunuz konudan alakasız yarım paragraf kendinizi ovdunuz.buyuk ihtimal insanların yanında böyle olduğunuz için sizden uzaklaşıyorlar.siz seçim yapıyorum diyosunuz ama aslinda onlar sizi sevmemiş oluyor.o kafa yapısından derhal çıkın.

Back
X