• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşsızlık nasıl arkadaş edinilir ?

Bursadayım ilgi alanlarıma yönelik kurslar oldu ama orada da mesela 3 ayda sadece bir kez grupça kahve içildi sonra kurs kapandı muhabbetler kesildi zaten üç dört kadındık 🤷🏼‍♀️ bende bir tane arkadaşımı spor salonunda buldum ama evlerimiz çok terste o da spor salonunu bırakınca hiç denk gelemez olduk. Tiyatro değilde başka hangi kurs olabilir acaba resim müziğe ilgim yok.

bizimde aynı işte bilezikler falan konuşuluyor :) tabii ki onlar da hayatlarının o noktasındalar konuşacakları konular onlar. Ama ben o noktada olmadığım için beni bayıyor
Bursa’da çok iyi tango kursları var
Bir denesenize

7 ay önce bu şehire geldim. Ve gerçekten hiç arkadaşım yok. Normalde yalnızlığı çok severim. Yalnız gezerim yalnız kafeye giderim yalnız alışveriş yaparım. Ama gerçekten arada böyle bir kahve içeceğim havadan sudan konuşacağım birini istiyorum. Hatta bir uygulama bile yüklemiştim hiçkimseyle eşleşemedim maalesef :( etkinliklere workshoplara falan katılıyorum ama ya yaşça çok büyükler ya da hemcinslerime denk gelemiyorum. Spor salonu bile hep erkek. Çalıştığım ortamdakilerle ise hayatın farklı alanlarındayız iyi insanlar ama ortak noktalar yok. Daha çok onlar evli&çocuklu çiftler olarak takılmayı tercih ediyor. Bir tane bekar arkadaş var ama onun da yaklaşımı ve egosundan çok rahatsız oluyorum. Mecburi bir arkadaşlık olsun istemiyorum. Büyük şehirde nasıl arkadaş bulunur, o kadar asosyal oldum ki artık sürekli evdeyim.
Yaşınız kaç bilmiyorum ama belli bir yaştan sonra arkadaş edinmek de çok zor. Yüzeysel arkadaşlıklardan bahsetmiyorum bu arada samimi güvenilir bir arkadaş edinebilmek ileriye taşıyabileceğin dost olabileceğin birini bulmak bence şans işi

Evet ve ben avrupada yaşadım bu taraf bana köy gibi geliyor sanki hiç bi şey yok hayat aktif değil
biz burada (anadolu yakası) genelde kamp sandalyemizi termosumuzu kitabımızı alıp sahile gidiyoruz. paribu ile etkinlikler arttı ama genelde sakinlik var evet. siz de sahilde keyif yapmayı seviyorsanız gide gele arkadaş edinirsiniz aslında

biz burada (anadolu yakası) genelde kamp sandalyemizi termosumuzu kitabımızı alıp sahile gidiyoruz. paribu ile etkinlikler arttı ama genelde sakinlik var evet. siz de sahilde keyif yapmayı seviyorsanız gide gele arkadaş edinirsiniz aslında
Başka neler yapıyorsunuz ? Yürüyüş yapıyorum ben de zaman zaman,
Yetişklinlikte arkadaş edinmek de zor …
Bu yakayı da hiç bilmediğim için araştırıyorum neler yapılabilir diye…

Dil kursuna gidebilirsiniz hangi dile ilginiz varsa

Başka neler yapıyorsunuz ? Yürüyüş yapıyorum ben de zaman zaman,
Yetişklinlikte arkadaş edinmek de zor …
Bu yakayı da hiç bilmediğim için araştırıyorum neler yapılabilir diye…
genelde aynı yerlere aynı parklara gittiğim için insanlarla göz aşinalığı oluşuyor. bazen termosa üşenip parkın içindeki çay bahçesine gidiyordum, orada denk gelince beraber oturmaya başladığım kişiler oldu öyle samimiyet oluştu. şimdi düşününce uzaktan çalışıyor olmamın etkisi çok büyük tabii. yoksa akşam 7den sonra gitmeye kalksam takatim kalmazdı gibi geliyor

normalde arkadaslariniz olur mu?
kkda "hic arkadasim yok" temali konular acan birkac kisiyle arkadas oldum su son on senede, disarida gorusmeli - eve davet etmeli - kendi eş dostunla tanistirmali bir arkadaslik yani sanal degil. ama hepsinde anladim neden yalniz olduklarini. bazi insanlarda o aura mi ne o yok. ya sohbetleri sarmiyor, ya fazla verici oluyorlar insanı boğuyorlar, ya osuruktan nem kapan insanlar oluyor kimse yaninda rahat edemiyor, ya boş konusuyorlar - sohbetleri sarmiyor..
o yuzden arkadasim yok diyene önyargili bakiyorum artik. herkes sosyal kelebek olacak degil ama hem eski sehrinizde hem yeni sehrinizde yalnizsaniz sorun sizdedir. ogretmenmissiniz, cogu cevreniz sizin gibi egitim fakultesinden bu da demek oluyor ki herkes su an tatilde. neden gelip gidilmiyor, bir plan yapilmiyor? ben evli hamileyim ama arkadaslarim icin hala sehir degistiriyorum ya da x sehrine hastaneye gitmistim gitmizken üniden cook sevdigim evli cocuklu arkadasim y sehrinde, ona ugradim evinde yatiya kaldim. ya da gecenlerde bir davet verdik, te uni yillarindan (13 sene oldu mezun olali) ablamin okudugu sehirde diye tanistigim iki arkadasim geldi baska sehirlerden, biri 4 yasinda bebesini birakip gelmis. baska arkadasim 4 yildir abddeydi - gelis tarihini bjraz erkene aldi benim icin, bir yasinda bebegini ailesine birakip geldi istanbulun bir ucundan, kkdan cok cok sevdigim birisi sinoptan kalkti geldi hatta makyajimi vs o yapti, beni hazirladi.
yani baska sehir - hatta baska ulke bence cok da bir bahane degil yalnizliga. yine bahsettigim davetimiz icin esimin memleketinden 18 kisi geldi yurtdisindan, kimi iki gun kaldi hemen döndü hic gezemeden.
insanin otuzlarinin ortasina geldiginde en azindan daraldiğında alo dediginde kosup gelecek birkac kisisinin olmasi gerektigine inaniyorum. yoksa da orada bir sorun vardir. arkadaslik inşa etmek emek isteyen bir surec. bazen angaryalarina katlanmak - derdiyle dertlenmek lazim ki baglar kuvvetlensin

Hangi şehirde olduğunu yazmış olsan belki birileri çıkardı
Günümüzde bu da sorun
Kimse arkadaş bulamıyor kolay kolay
İlişkilere emek vermek zor
Bir de herkes kendi hayatında kendi derdinde

Bence çok seçici olmayın evli bekar çocuklu, mecburi arkadaşlık hissi vs çok detay düşünüyorsunuz gibi geldi, kendinizde farkına varmadiginiz bir özellik buna engel olabilir. Yüzeysel de olabilir arkadaşlık illa derinlik istemez bence. Evli çocuklu olması da bir engel değil isterse. Sokakta bile bir sürü insanla karşılaşıyorum, tanışıyorum gözüne kestir arkadaş ol, kurslardan özellikle bulmak kolay. butun yakın arkadaşlarım ortak hobilerimizden çıktı diyebilirim. ha çok kıl tahammül edilmesi zor insanlar da etkileşime geçmek istiyor mu evet istiyor çünkü tek tip insan gelmiyor 😅 Ve sert biriyim aslında dobra olduğum için. kimseyi de takmam. gitmesi gerekiyorsa gidebilir ben bana iyi gelenle bana bir şeyler katanla yoluma devam ederim. Ama sevildigimi hissettiğim gitsem de cidden aklına düştüğüm ve bana yazan arkadaşım da hep olmuştur. Bilmiyorum belki yetenek mi o da olabilir. Çok isterseniz olur 😅🌸

normalde arkadaslariniz olur mu?
kkda "hic arkadasim yok" temali konular acan birkac kisiyle arkadas oldum su son on senede, disarida gorusmeli - eve davet etmeli - kendi eş dostunla tanistirmali bir arkadaslik yani sanal degil. ama hepsinde anladim neden yalniz olduklarini. bazi insanlarda o aura mi ne o yok. ya sohbetleri sarmiyor, ya fazla verici oluyorlar insanı boğuyorlar, ya osuruktan nem kapan insanlar oluyor kimse yaninda rahat edemiyor, ya boş konusuyorlar - sohbetleri sarmiyor..
o yuzden arkadasim yok diyene önyargili bakiyorum artik. herkes sosyal kelebek olacak degil ama hem eski sehrinizde hem yeni sehrinizde yalnizsaniz sorun sizdedir. ogretmenmissiniz, cogu cevreniz sizin gibi egitim fakultesinden bu da demek oluyor ki herkes su an tatilde. neden gelip gidilmiyor, bir plan yapilmiyor? ben evli hamileyim ama arkadaslarim icin hala sehir degistiriyorum ya da x sehrine hastaneye gitmistim gitmizken üniden cook sevdigim evli cocuklu arkadasim y sehrinde, ona ugradim evinde yatiya kaldim. ya da gecenlerde bir davet verdik, te uni yillarindan (13 sene oldu mezun olali) ablamin okudugu sehirde diye tanistigim iki arkadasim geldi baska sehirlerden, biri 4 yasinda bebesini birakip gelmis. baska arkadasim 4 yildir abddeydi - gelis tarihini bjraz erkene aldi benim icin, bir yasinda bebegini ailesine birakip geldi istanbulun bir ucundan, kkdan cok cok sevdigim birisi sinoptan kalkti geldi hatta makyajimi vs o yapti, beni hazirladi.
yani baska sehir - hatta baska ulke bence cok da bir bahane degil yalnizliga. yine bahsettigim davetimiz icin esimin memleketinden 18 kisi geldi yurtdisindan, kimi iki gun kaldi hemen döndü hic gezemeden.
insanin otuzlarinin ortasina geldiginde en azindan daraldiğında alo dediginde kosup gelecek birkac kisisinin olmasi gerektigine inaniyorum. yoksa da orada bir sorun vardir. arkadaslik inşa etmek emek isteyen bir surec. bazen angaryalarina katlanmak - derdiyle dertlenmek lazim ki baglar kuvvetlensin
Konu sahibi yeni geldiğim şehirde arkadaşım yok demiş. Bende aynı durumdayım hemen hemen. Eski olduğum şehirden arkadaşlarım var telefonlaştığım denk gelince görüştüğüm ama netedeyse 1 yıl olmasına rağmen burada birileriyle tanışamadım ortam bulamadım. Komşularım hep yaşça çok büyük. Okuldaki arkadaşların birkaç kez toplu oturmalarına gittim hep gün yapıp kek börek poğaça yiyorlar. Workshopa katılıyorsun herkes kendi işiyle meşgul. Eee gittiğim bir kurstan dört kadın arkadaş vardık. Ama dördümüzün de evleri çok uzak hayat tarzları farklı. Birkaç kez topluca oturduk devamı gelmedi

arkadaşlık için spontane bir şekilde vakit geçirmeniz gerekiyor. bu arada sallamıyorum gerçekten bilimsel olarak arkadaşlığın formülü bu. buradan aynı şehirde yaşadığınız biriyle konuşup buluşsanız en fazla 2-3 kez kahve içersiniz sonrası ilerlemez. çünkü görücü buluşması gibi olur ahdhsh.
yapacağınız şey uzun süre aynı sınıfta devam edeceğiniz bir kursa gitmek. okul gibi düşünün okulda arkadaş ediniriz çünkü sürekli gideriz asıl mesele arkadaş edinmek değildir ama spontane bir şekilde birbirimizi tanımaya başlarız ve arkadaş oluruz. o yüzden halk oyunu, tiyatro, dil okulu, güzel sanatlar, takım sporu gibi artık gidebilecepiniz ne etkinlik varsa iki seferlik bir şey değil en azından bir ay veya daha fazla devam edecek düzenli bir sınıf ortamı önemli. belli bir yaştan sonra böyle bir yerden ancak edinebilirsiniz. zaten iki üç tane arkadaş edinseniz sonra onların arkadaşları falan derken çevreniz oluşur.

Back
X