• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben boyle degildim

Esilayagmur

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2012
715
333
103
Kizlar, bir derdim var. Ben eskiden daha civil civildim. Kimseyi kirmazdim. Dilimde kalbimde hep dua vardi. Insanlarin hakkinda kotu dusunmezdim. Ama gelgelelim ben saf ve iyi niyetimden kaybediyorum. Hep iyi olmaya calistim hayir diyemezdim. Benim yaptigim iyiliklere karsilik gormedigim icin insanlardan yakinlarimdan sogudum ve icimde onlara karsi hep kin ve nefret var. Ama boyle degildim. Hep affedemiyorum. Hakkimi helal edemiyorum birturlu. Halbuki eskiden hep iyi niyetli dusunurdum. Bu durumlardan kurtulmak icin ne yapman gerekir? Benim gibi olanlar var mi aranizda?

Kizlar, bir derdim var. Ben eskiden daha civil civildim. Kimseyi kirmazdim. Dilimde kalbimde hep dua vardi. Insanlarin hakkinda kotu dusunmezdim. Ama gelgelelim ben saf ve iyi niyetimden kaybediyorum. Hep iyi olmaya calistim hayir diyemezdim. Benim yaptigim iyiliklere karsilik gormedigim icin insanlardan yakinlarimdan sogudum ve icimde onlara karsi hep kin ve nefret var. Ama boyle degildim. Hep affedemiyorum. Hakkimi helal edemiyorum birturlu. Halbuki eskiden hep iyi niyetli dusunurdum. Bu durumlardan kurtulmak icin ne yapman gerekir? Benim gibi olanlar var mi aranizda?
İyi niyetini haketmeyene göstermeyeceksin.
Kin de tutma.
Kin tutmak insanı yorar.
Yapabiliyorsan nötr ol.
Canı cehenneme gibi.

Bende öyle idimmm.kötülük yapana bile asla beddua etmezdim.ama insanlar iyi niyeti kötüye kullanıyor.iyilikten nezaketten anlamıuyor.herlese hakettiği gbi bundan sonra.maneviyatımda rabbimle benim aramda.

Bende öyle idimmm.kötülük yapana bile asla beddua etmezdim.ama insanlar iyi niyeti kötüye kullanıyor.iyilikten nezaketten anlamıuyor.herlese hakettiği gbi bundan sonra.maneviyatımda rabbimle benim aramda.

Baskalari sana kötü davrandi diye insanlara kötü olma.kendin ol.Ne yani onlarin kötü davranislari senii baglar mi?birisi kötü bir davranista bulunuyorsa bu sadece onu baglar.O cehennneme gidecekse ben de mi gideyim?
Sadece allaha iyi insanlarla karsilastir beni diye dua et..Üstelik pozitif bir dua ve dusunce olur.Negastif duygular insanin kendisine Döner.Ama güzel duygular tüm evrene yayilir.

Eskiden ben de hep iyi olma peşindeydim, polyanıcılık oynardım.

Şimdi ise tam tersiyim o kadar kötü insanlarla karşılaştım ki onlarla mücadele ettikçe sen de kötü oluyorsun. Ama ben bi halimden çok mutluyum iyi niyet nereye kadar?

Herkes değişir üstelik...

İyi niyet, saf olma bu devirde işlemiyor. Açıkca söyleyeyim sizin gibi insanlar bu dünyada sadece kullanılıyor. Bunu fark etib kendinizi değiştirmeniz iyi bir şey bence.

Once gel iyi niyetli olunca bir yerde patlayip nefret dolunuyor..
Orta yolu bulma denge sağlama yolundasiniz..
Nefret azalacak ama eskisi gibi aşırı niyetli olmayacaginiz günler gelecek..
Belki en iyisi bu..

Bende öyle senin gibiydim aynı.
Yaşadıklarım ve insanların iki yüzlülükleri midemi bulandırır oldu

Sonra iyi niyetimi kullananlar zaman geldiğinde yapmasaydın diye söylenip pişman ettiler.
Kırılmasın gönlü olsun diye sevmediğim insanlardan bile güleryüzlülüğümü insanlığımı eksik etmedim yine yaranamadım.

Sonra farkettim ki artık insanlara ne yaparsan yap yaranamadigin gibi kişiliğinden de oluyor insan . Zamanla mesafe koyuyorsun insanlarla arana .
Gerçek yüzlerini görüyorsun. Ve artık büyüdüm diyorsun . Bu sıralar kendimi çok sorgulayıp durdum bu konuda ve böyle bir sonuca vardım.
Hoş geldik gerçek Dünya 'ya arkadaşım malesef:kızgın::kızgın:

Cok bunaldim. Insanlar yuzunden kin ve nefret doldu. Sanki kalbim kapkara muhuru gibi
İnsan durup duruken olmaz yaşadıkları bu noktaya getirir bende böyleydim ama kendi kendimin doktoru olmaya çalışıyorum annemin desteğiyle insanları fazla umursamiyorum duymuyorum takmıyorum en güzeli budur hayatı çok ciddiye almamak lazım yoksa sağlıktan olursun

Banada o,ur boyle ara ara boyle bosluga dusmus gbi oluyo insan ama namaz kil boyle icten dua et istediklerini soyle Allaha rahatlarsin ben oyle yapiyorum. Hatta boyle herseyianlatiyorum iyi geliyo disardan garip gelebilir ama rahatlatiyo insani gercekten. Bak bazi seyler yapiyosundur mesela yapmaman gereken seyler farkindasindir ama vazgevmiyosundur diyelim boyle zamanlarda daha cok olurbu durum bana oyle oluyo en azi dan he bide kuran oku iyi gelir

Al bendende o kadar.. yemis oldugum darbelerin haddi hesabi yok.. ama artik bu durumlar benide degistirdi.. iyi niyetimi herkese gostermiyorum.

Darbe yedikçe,etrafındaki insanları daha iyi tanıyorsunuz , bazıları merakindan,bazıları işi düşünce iyi niyetli kişileri kullanıyorlar malesef vaktim yok deyince ,kimse kalmıyor etrafında , sadece gerçek dost kalıyor iyimisin diye araması güzel ,Allah bilsin kullar nankördüŕ

Sıkmayin canınızı zaman zaman herkeste oluyor bu durum. Ama önemli olan bence insanlarla olan mesafenizi koruyabilmeniz. Herkesle iyi olamazsınız. Ben de samimi bir insanimdir, kotuluk dusunmem ama ben de cok zararini gordum bu durumun. Tekrar soyluyorum mesafenizi koruyun.

Haketmeyen insanlara iyi davranmaktan, sürekli kendinden vermenden oluyor. Bir de üstüne nankörlük gördüysen tamamdır. İnan diğer insanlardan dsha befret dolu, içi kin dolu bile olabiliyorsun,
Asla yapılmaması gereken bir şey asla

Geçmişe dönsem de keşke kendimi uyarabilsem...

Bir an okurken "Ne zaman açtım bu konuyu" dedim. Kelimesi kelimesine aynısını yaşıyorum, hissediyorum. Tek bir farkla ben bu durumdan kurtulmaya çalışmıyorum.

Yaşadıklarımla doğru orantılı olarak böyle oldum. Gerçek hayatı gördüm, insanları tanıdım vs.

Artık insanları çıplak olarak görebiliyorum malesef , kendi oluşturduğum kalıplara sokamıyorum. Yalanı değil gerçeği yaşıyorum. Mutluyum.

Siz de bu durumdan hoşnut olmalısınız. Olması gereken bu bence. Yoksa yine üzerler , yine kullanırlar yine yine yine... Böylesi daha iyi değil mi ?

Yaptığın iyiliklere karşılık göremiyorsun anlıyorum,
ama niçin karşılık bekliyorsun :((
bir anlamı kalır mı iyilik yapmanın

hayatın tek kuralı ne biliyor muzun "az beklenti çok mutluluk"
beklentin ne kadar yüksek olursa okadar dibe vurursun

Back
X