ben bu ailede ne yapacagımı sasırdım artık.

Sen eşinle mutlu ol gerisini düşünme, gelmezlerse gelmesinler sen de gitme.
Kafana takma onları bu kadar.
Ayrıca hiç kalbin kırılmıyor mu? Bana biri böyle yapsa ve sonradan gönlümü almasa çok kırılırım ve bir daha gitmek istemem.
Kendini düşün önce, ruh sağlığın çok daha önemli.
Bunları düşüneceğine, onları iyiliğe sevkedeceğine evliliğin tadını çıkar.

konuyu açan arkadaşım seni tabiki tanımıyorum. nasıl bir kişiliğe sahipsin onu biemiyorum.yanlış anlama amacım seni kırmak değil içten bir soru sormak istiyorum sizin ilişkiniz sen evlendin bölyle başladı böyle devammı etti yoksa aranızda sürtüşmeler başladıda sende karşılık verme sonucunda aralar böyle gerildimi.çünkü düşünüyorum kimse durduk yere kimseyi böle yok saymaz mutlaka bi öncesi vardır.

oyle bı tartısmamız falan olmadı.kayınvalıdemle bi olaydan sonra konusmamaya basladık.anlatayım tarafsız olarak o konudada akıl verın bana...
gorumcemın kızı asagda kalıyordu.geldı bana bilgisayar oynayabilirmiyim yenge dedi.ben de ısım gucum var diye simdi olmaz baska zaman dedım gondrdım kızı.gayet uygun bı dılle.neyse aksam oldu kayınvalıdemle kız cıktı yukarı.normalde gelmez kayınvalıdem ugramaz bıle hep ben gıderım.hadi gıt oyna bılgısayarla sımdı dedı kıza bana hıcbıse demeden.işte oynasın mı yada gecsın oynasın bıraz falan bana bıse demeden dırek ona dıyo hadı kızım gıt oyna.ben burdayım yok dıyemez gıbı bı havayla.bendebu tavrını gorunce olmaz dedım sımdı benım kızımda durmaz ıster.ben ıstemıyorum onun oynamasını...vat efendım..senmısın dıyen.kızı sabahta oynatmammıssın..falan filan.sankı cok buyuk bı sorun ya anlamıyorum.soruna bak.hadı kalk gıelım dedı bız onun ıcın gelmıstık.cektı gıttı.o gıttı arkasından kucuk gorumcem.hesap sormaya geldı bana vay anneme nıye oyle yaptın kadın aglıycak asagıda nerdeyse.ayrımcılık yapıyosun sen nası bagrıyo ama.sok oldum yanı.benyıne hıcbıse demedım sadece benden on yas kucuk nerdeyse.bana bagırma dedım o kadar..o konustu konustu gitti.
olay bu..iki hafta oldu hiçbiriyle konusmadım.yuzyuze gelıyoruz konusmuyoruz.

sende izin verseydin bilgisayar oynamasına neden bu kadar katı davrandınki

bu kadar ısrar kadının g..ü kaldırmış tabi eziyor karşısındakini kim oluyorda izinsiz oyun oynatıyor... siz çok ısrarcısınız kusura bakmayın ama artık yuzyuze bakıcaz komsu değiliz ki diyede abes kaçmış yani dışardan bakınca böyle yapışık aman aileyiz aman dargınlık olmasın aman küslük olmasın falan gibi. ya bırakın kadın sizi istemiyorsa konuşmuyorsa terslemiyor ama size gelmiyorsada ısrar etmeyin o dusunmuyor mu yıllarca yuzyuze bakacağınızı, yani k. valide açısından bakınca sizi hem sevmiyor hemde siz ona yapımış gibi duruyorsunuz. ne evinize çağırın gelmiyorsa gelmesin ne sitem edin kadın direk duruşunu belirlemiş siz hala tepesindesiniz..... valla kusura bakmayın biraz ters oldu ama burda buyuk kusur sizde. sonra ne dese alınıyorsunuz ne yapsa batıyo ne soylese iğne oluyo....aileleri kıyaslamanızda hata onlar öyle siz boylesiniz. yapcak bişi yok siz eşinizle mutlu musunuz sallayaın gerisini sizi hiçe saymasınada izin vermeyin bi çocuğun lafıyla gelipte evinizde hukum surmesin..ben görüşmüyorum şahsen eşim gider gelir hiçde öyle ohh bayramlaşcak eşim demem bana ne vallahi çocuğum olsa göstermem o derece yani... tercih tabi bu
hey allam ya kimi konuşmasın ister kimi görüşmeyeni gıdıklar böle :d

oyle bı tartısmamız falan olmadı.kayınvalıdemle bi olaydan sonra konusmamaya basladık.anlatayım tarafsız olarak o konudada akıl verın bana...
gorumcemın kızı asagda kalıyordu.geldı bana bilgisayar oynayabilirmiyim yenge dedi.ben de ısım gucum var diye simdi olmaz baska zaman dedım gondrdım kızı.gayet uygun bı dılle.neyse aksam oldu kayınvalıdemle kız cıktı yukarı.normalde gelmez kayınvalıdem ugramaz bıle hep ben gıderım.hadi gıt oyna bılgısayarla sımdı dedı kıza bana hıcbıse demeden.işte oynasın mı yada gecsın oynasın bıraz falan bana bıse demeden dırek ona dıyo hadı kızım gıt oyna.ben burdayım yok dıyemez gıbı bı havayla.bendebu tavrını gorunce olmaz dedım sımdı benım kızımda durmaz ıster.ben ıstemıyorum onun oynamasını...vat efendım..senmısın dıyen.kızı sabahta oynatmammıssın..falan filan.sankı cok buyuk bı sorun ya anlamıyorum.soruna bak.hadı kalk gıelım dedı bız onun ıcın gelmıstık.cektı gıttı.o gıttı arkasından kucuk gorumcem.hesap sormaya geldı bana vay anneme nıye oyle yaptın kadın aglıycak asagıda nerdeyse.ayrımcılık yapıyosun sen nası bagrıyo ama.sok oldum yanı.benyıne hıcbıse demedım sadece benden on yas kucuk nerdeyse.bana bagırma dedım o kadar..o konustu konustu gitti.
olay bu..iki hafta oldu hiçbiriyle konusmadım.yuzyuze gelıyoruz konusmuyoruz.
Bence hakli kayinvaliden ....
Evine iki kez gelmis ve bilgisayari elletmemissin....
Senin isin gucun olabilir sen isinle ilgilen kiz oynasin ne var bunda
Bence ayip etmissin....
Hatali olan sensin.. ve simdi onlar konusmayinca sinir oluyorsun....
Ben olsam benimde konusmam seninle ....

k.validenizle tartıştıysanız konuşmaması tavır almasının da umurunuzda olmaması gerekir.yani hem tartışma olsun hemde hiçbişey olmamış gibi samimi olalım diye bişey yok.ya tartışmadan kaçınıp izin verecektiniz bilgisayara yada sonucuna katlanacaksınız.

Bence hakli kayinvaliden ....
Evine iki kez gelmis ve bilgisayari elletmemissin....
Senin isin gucun olabilir sen isinle ilgilen kiz oynasin ne var bunda
Bence ayip etmissin....
Hatali olan sensin.. ve simdi onlar konusmayinca sinir oluyorsun....
Ben olsam benimde konusmam seninle ....

Yüzüne bile bakmayan, nasılsın diye bile sormayan, birkere gelinin evine gelmeyen,
kaynana bilgisayar hesabı sormak için zahmet edip gelmiş.
Kusura bakmayın neresi haklı.
Kimse evinde kimseye internet hizmeti sunmak zorunda değil, hele de böyle insanlara.
Maşallah hesap sormaya gelince hiç zahmet etmeden gelinin evini hatırlayıvermiş.
Bir gelini olduğunu, bilgisayar aklına gelince mi hatırlıyor bu kaynana.
Kimseye de evinde internet hizmeti vermek zorunda değil kimse,
kişinin keyfi bilir, ister izin verir, ister izin vermez,kimse kayınvalidesine soracak değil,
hele de gelinini yok sayan birine hiç soracak değil.

Son düzenleme:

Yüzüne bile bakmayan, nasılsın diye bile sormayan, birkere gelinin evine gelmeyen,
kaynana bilgisayar hesabı sormak için zahmet edip gelmiş.
Kusura bakmayın neresi haklı.
Kimse evinde kimseye internet hizmeti sunmak zorunda değil, hele de böyle insanlara.
Maşallah hesap sormaya gelince hiç zahmet etmeden gelinin evini hatırlayıvermiş.
Bir gelini olduğunu, bilgisayar aklına gelince mi hatırlıyor bu kaynana.
Kimseye de evinde internet hizmeti vermek zorunda değil kimse,
kişinin keyfi bilir, ister izin verir, ister izin vermez,kimse kayınvalidesine soracak değil,
hele de gelinini yok sayan birine hiç soracak değil.

Arkadasim diger konularini bilmiyorum ....
Bu konu uzerinden yazdim .. Konu sahibi evet olayi abartmis .. Kavinvalide den once zaten cocuk cimis yukari ... Insanlarin kalbini kirmak bu kadar mi kolay ...Ayrica cocugun 1 saat internete girmek istemesi , internet hizmeti sunmak mi oluyor ..Ayip valla ...
Kaynana hergun gelinin evine gelse bu kezde bu kadain niye hergun benim evimde diye soylenmeye baslanir kesin ...

Arkadasim diger konularini bilmiyorum ....
Bu konu uzerinden yazdim .. Konu sahibi evet olayi abartmis .. Kavinvalide den once zaten cocuk cimis yukari ... Insanlarin kalbini kirmak bu kadar mi kolay ...Ayrica cocugun 1 saat internete girmek istemesi , internet hizmeti sunmak mi oluyor ..Ayip valla ...
Kaynana hergun gelinin evine gelse bu kezde bu kadain niye hergun benim evimde diye soylenmeye baslanir kesin ...

Arkadaşın çocuğa verdiği tepki doğrudur ya da yanlıştır, orası ayrı tartışılır.
Arkadaş yanlışsa dahi, kaynanasının hesap sormaya hakkı yok bence,
hele de gelinin varlığından bir haber kaynananın hiç hakkı yok.
Bilgisayara gelince mi, bir gelini olduğunu hatırlıyor, çıkar dünyası.
Ve evet bana göre, çocuk vs. her kimse, kimsenin evinde kimse bilgisayarını kullanamaz.
Buna ev sahibinin kendisi karar verir, kaynanasına sormak zorunda değil.
Müsait olduğu zaman olur, zaman olmaz.
Kaynana hergün eve gelsin diyen zaten yok, hiç gelmeyen kaynana,
hesap sormaya gelmesin bari, zahmet edip.
Neyse bana kalsa, böyle kaynanayı ben bilgisayar hesabı sormaya eve bile sokmam.
Mümkünse normal zamanda gelsin.

Arkadaşın çocuğa verdiği tepki doğrudur ya da yanlıştır, orası ayrı tartışılır.
Arkadaş yanlışsa dahi, kaynanasının hesap sormaya hakkı yok bence,
hele de gelinin varlığından bir haber kaynananın hiç hakkı yok.
Bilgisayara gelince mi, bir gelini olduğunu hatırlıyor, çıkar dünyası.
Ve evet bana göre, çocuk vs. her kimse, kimsenin evinde kimse bilgisayarını kullanamaz.
Buna ev sahibinin kendisi karar verir, kaynanasına sormak zorunda değil.
Müsait olduğu zaman olur, zaman olmaz.
Kaynana hergün eve gelsin diyen zaten yok, hiç gelmeyen kaynana,
hesap sormaya gelmesin bari, zahmet edip.
Neyse bana kalsa, böyle kaynanayı ben bilgisayar hesabı sormaya eve bile sokmam.
Mümkünse normal zamanda gelsin.
Cocugun internette girmesi bundan kaynananin ne cikari olabilir :))
Olaylari bu kadar gereksiz yere buyukmemek lazim ....
Bu sekilde yaklasilirsa hicbir zaman kaynanasi ile arasi duzelmez..
Birazda sucu kendimiz de aramaliyiz...

iş yapıyorum diyor kadın benimde kızım tutturur diyor yani o an musait değilmiş k.validesine bu kadar içlenen bi kadın sanırım bi çocuuda kırmaz ama durumu izah etmiş okumamışsınız sanırım... ayrıca eve almak zorunda değil bu ayrı konu .... olayda sadece burdan patlak vermemiş bu olay öncesi ve sonrası k.valide hazretleri gelini tumden yok sayıyor o kadarki kadının gözüne baka baka git oyna kızım deniyor bu ayıp değilmi terbiyesizlik değil mi karşınızda ki buyukse herseyini sineye çekmek mi laızm böyle bi insnala görüşmemek daha mantıklı bence ısrara gerek yok kendi evinde gelini yok sayan bi k. valide de hiç gelin görmemiş demek ki o yaşada ot gibi boşa yaşamıştır

artık bosverdım gercekten.oncelıkle yorumlarınız ıcın tesekkur edrım hepınıze.evet sızınde yazdıgınız gıbı bayramda gıttım bayramlastım ama o kadar.konusmadık.ve hala oyle.esıme gelınce esım de ıstedıgı zaman gıdıp saatlerce oturuyor asagıda.ben yokum.bır ıkı gıttım dedım esımı yanlız bırakmayım gıdeyım.ruhum sıkılıor sankı.degısen bıse yok zaten yıne ben yokmusum gıbı..yenıden eve zor atıyorum kendımı.sabah suna karar verdım.tek yasıyormusum gıbı davranıcam artık.yoruldum gercekten.dun de saatlerce asagıdaydı esım.yemek hazırlamama ragmen asagıdan yukarı cıkmadı.yemegını orda yedı.benımde haberım yoktu bı baktım kaynana zılı caldı.yukarı cıkmadan asagı merdıvenden bı tabak yemek uzatıyo benım ıcın.aldım hıcbıse demeden dedım yıne bı saygısızlık olmasın.onlar asagıda yedıler esımle.saatler sonra esım cıktı yukarı hıcbıse olmamısta kendı yaptıkları gayet normalmıs gıbı davranıyor bana hala.ben de nasıl normal davranayım.konusmaım butun gece.ama degısen bıse yok yarın aynı olacak.obur guna aynı...artık yoruldum gerceken.kım nerde kımle olmak ıstıyorsa orda olsun.yeter.

Back
X