Ben bu çocuğa ne yapacağım

canım benimde oğlum 46 aylık..26 aylıkken kardeşi oldu..sanki oğlumu anlatmışsın..valla bende çözüm bulamadım hala..

cuteMom kesinlikle katılıyorum geçen bayram 9 gün iznimde 4 yaşındaki oğlum başımın üstünde 2 yaşındaki kızım karnımın üstünde oğlum ve kızım okadar özlemiş beni anne gitmicen dimi işe diye hersabah soruyordu kızıma bile son gün bak seni yarın babaanne ye götürecem dediğimde hayır diye tepki verip ağladı paylaşımLarımız az bu yüzdende aşırı huysuzluk yapıyorlar bizi istiyorlar aslında

Aynı şekilde evde oyuncaklarını o toplar alıştı herzman is yaparken yardım eder kek yaparken ona da görev veririm çok sever misafir geleceği zaman hadi toplayalım felan heveslenir hatta oturma odamizda ona ait yeri vardır masası sandalyesi koltuğu çiçek güzel fikir böyle bişey deneyebilirim

Onu bebeğin bakımına dahil etmeniz işe yarayabilir.
Mesela markete beraber gidin, yeni doğan bebek bezlerinden en iyi iki markayı seçin, oğlunuza ''Kardeşin bu bezleri kullanacak, sence bu ikisinden hangisini alalım?'' diye sorun.
Mesela seçtiğiniz emzik modelinin başka bir rengi varsa oğlunuza seçtirin rengini.
Bebek arabasını beraber seçin, sonra ona da uygun fiyatlı küçük bir oyuncak alın.
Meyveli kaşık mamaları var, yenmesi gereken zaman ''Gel beraber hazırlayalım, kardeşine yedirelim.'' deyin.
Lakin her seferinde yapmayın, yoksa ters tepebilir.
Bir de yakınımızda oldu, kız çok mutluydu, hatta kağıtlara kardeşim olacak yazıp salonun duvarlarına yapıştırmıştı, her gün annesinin karnını öpüyordu, ama doğduktan sonra herkese küsüp annesinin kucağına çıkarak bağıra bağıra ağlar oldu, psikolojisi bozuldu çocuğun.
Ama siz oğlunuza küçük sorumluluklar vererek bunun önüne geçebilirsiniz diye düşünüyorum.

Şuanki sorunlarımız kardeşle ilgili değil bu kesin birde kardes gelince napcaz daha kötü Olcak diye korkuyorum inşallah daha iyi olur bunları uygularız inşallah ... bende kardes gelice büyük çocuğa normal zamandan daha fazla ilgi göstermek daha kötü yaptığı kanaatindeyim herzman ki gibi davranıp sorumluluk vermek daha kolay olacak gibi düşünüyorum

Benim kızımda 3 yaşında,çok tatlı dilli,sevimli,uyumlu bir çocuk olmasına rağmen kızımında tersi fenadır. Şahsen işimi gücümü onun uyku,yemek saatine göre ayarlıyorum. Karnı açsa,alışverişe,markete vs gitmiyorum,öncelikli olarak karnını doyuruyorum sonrasında planımı yapıyorum,uyku içinde aynı şey geçerli. Aksi halde hayatımız çekilmez bir hal alıyor. Bu aralar öğle uykusu uyumak istemiyor,bir iki bıraktım,akşam üzeri aşırı hareketli,bir o kadarda aksi olmaya başladı,şimdi yine uyutuyorum muhakkak.
Size tavsiyem,uyku,yemek düzenini atlamamanız,aksayınca gerçekten gergin,uyumsuz oluyor çocuklar. Birde nacizane tavsiyem, başkalarının yanında,bağırmak,odaya kapatmak vb tavırlarda bulunmamaya çalışmanız zira gerçekten alınıyor,kırılıyor,öfkelenip,üzülüyorlar. Size geri dönüşü dahada hırçın, agresif bir çocuk oluyor.
Kolaylıklar dilerim

Normal zamandan fazla da az da ilgi gösterilmemeli, bence de her zamanki gibi davranılmalı. İhmal edilmemeli.
Şu anki sorunları, sizin onunla konuşmak uzlaşmak yerine odasında ağlayarak uyumasına izin vermeniz veya yaşından büyük davranışlar sergilemesini beklemenizden kaynaklanıyor olabilir.
Babasına karşı da bu tutum içerisinde mi?

Eger huysuzluk yapacaksa herkese karşı böyle herzman değil aslında ama az da değil az önce olayın üzüntüsü ile konu açtım iyi de oldu rahatladım yaşından buyük şeylerı beklemem birazda onun yüzünden gerçekten maşallah yaşından büyük davranışı konuşması hani çocuk gibi ama soruları nasıl anlatsam dünya küresi var nasıl döndüğünü güneş etrafında felan anlattım çok meraklı bazen oturup uzay belgeseli izliyor onunla ilgili bin tane soru soruyor bildiklerimi anlatıyorum felan bazen kendine biz sorarız sorular cevapları nasıl neler biliyor diye Kreşten sonra konuşuruz neler yaptı anlatır böyleyiZ

Maşallah çocuğunuza, böyle şeylere meraklı olması çok güzel bir şey.
Okumayı söktüğü an ona Bilim Çocuk dergisi alın madem.
Ama yine de ondan gereğinden olgun davranışlar beklemek çok doğru olmaz, o hala küçük bir çocuk annesi.
Babasıyla beraber üçünüz oturup konuşsanız belki anlatır neye sıkıldığını.
Ve vurması çok çok yanlış, bunun önüne geçilmeli.

Evet bizde neye meraklı ise anlatıp bilgilendiriyoruz hatta doğumda ona günes sistemi ve Türkiye Haritası almayi düşünüyorum tam bayrak sevdalısı hemde kardeşin sana getirdi deriz felan şimdi uyandı özür diledi sarıldı oturuyoruz anlattım ne kadar üzüldüm sen böyle değilsin biliyorum ama neden yaptığını anlamıyorum bende sana kızdım kızmak istemiyorum iyi bişey değil felan dedim yavaş yavaş işte ben acele ediyorum bazen çok sağolun iyi geliyor burası herkese çok teşekkürler

Iyi de bunlar o yaş çocuğuniçin normal

Sîzi rezil falan etmiyor yani

Siz biraz rahat olun sonra da 3 yaşındaki çocuğunuz yaramaz olsa bile bunun bir kabahat olmadığını kabul edin

Çocuğun olumlu gelişimi için de kreşi tam gün yapın ki bebek gelince daha da gerilmeyin evde hep birlikte

Öncelikle mrb. Ben bir anne değilim ama henüz. Ama.çocukları çok seven iyi bir gozlemciyim. Benim yazdıklarınıza göre anladığım çocuk enerjisini atamıyor gibi geldi. Ya da çok tv izliyorsa onunda bu hircinligina etki yapmış olabilir cunkunartikmher kanalda saçma sapan şeyler var. Şimdiki.cizgifilmer bile anormal. Bence çocuğunuzu eğer yatkinsa. Cimnastik Ya da yüzmeye yonlendirin derim. Spor yapan çocuk hem daha başarılı ve daha saygın oluyorlar. Eğer imkanınız varsa denemenizde fayda var.

Muhtemelen siz hamileliginiz dolayisiyla gerginsiniz bu da ona yansiyor. Yas itibariyle de bu sekilde davranmasi normal. Bu bir surec ve gececek insaallah. En az zararla atlatmaya bakin. Kizim 3 yasinda, kardesi dogdugundan beri ne cektigimi bi ben bilirim bir Allah. Ama yavas yavas duzeldi, simdi eski tatli kizim olmaya basladi cok sukur. Sizin ruh haliniz, hamilelik dolayisiyla azalan sabriniz, duygusalliginiz vs onu etkiliyor.

Kızım da 3 yaş 4 ay :) ikizler burcu çok çabuk değişir ruh hali. Babası da ikizler o da oyle:)

Büyük insan gibi konuşsalar da çok zeki herseyi anlıyor gibi dursalar da daha 3 yaşındalar.. bunu bazen unutabiliyoruz.

Her zaman bizim istediğimiz gibi davranmayacaklar. Asla rezil olma diye algılamayin. Sakın olmalıyız ve herseyi ile kabul etmeliyiz.

Paylasmiyorsa kendi eşyası buna saygı göstermeliyiz. Bagirmayi kusmeyi vs bizden ogreniyorlar. Kendi davranışlarimiza önce çeki düzen vermeliyiz kolay değil biz de İnsanız ama mecburuz.

Acken uykusuzken yorgunken kim sakin ki kim mutlu.. oğlunuzun bu anlarını iyi kullanın ve aklinizdan çıkarmayın. Uykusu var diye içinizden tekrar edin sakinlesin..

Hamilesiniz daha zor belki bu dönem de idare etmek haklısınız ama o daha 3 yaşında. Sizin halinizi bilir ama anlayamaz.

Size vurması çok kötü tabi bi tek o konu acilen çözülmeli. Uzmana danışmanizi tavsiye ederim..

Sevgiler

Aynı benim kızı tarif etmişsiniz kızımın 4 yaşını doldurmasına 4 ay var oğlumda 1 buçuk yaşında. Kızım doğduğundan beri huysuz aksi yemek yemez uyumaz çok hareketli her şeyi bilir harfleri bayasını biliyor sayı saymasını biliyor işine gelirse 100 e kadar sayıyor okula gitmeyi çok istiyor. Ama ben güvenemiyorum çekip gdiyor kapıyı açıp kimseyle kolay kolay anlaşamaz kardeşini çok seviyor ama onlada fazla anlaşsmıyor kızınca hemn onu koruyor. Lütfen çocuklarınızı bi odaya kapatmayın piskolojisi daha çok bozulur yazık. Onlar daka çok küçük anlamıyorlar ne kadar zeki olsalarda. Kardeşi olunca senden bile korur onu yeri geldiğinde şunu yapma kardeşine daha o çok küçük vb uyar sadece sürekli.,yanlız bırakma sürekli gözün üstünde olsun nede olsa oda bi bebek ne ysptğnı bilmez daha. Benim kız şu an hala uyanık sabah 8 de uyanmıştı 10dk ka kestirdi sadece ayıktı küçük oğlum uyur 8 den sonra o yönden şanlıyım. Böyle geçecek hayat napalım. Allahımın emaneti bunlar.

Kime sorsam yaşıtlarına göre çok zeki , herkesin çocuğu maşallah şu konuşmalara bak vs. vs.
Siz çocuğunuzu üstün görürseniz o da kendini olması gerekenden daha üstün görür ve üzerinizde egemenlik kurar.
Günümüz anne ve babaları eğitimli oldukları için tabi ki çocuklar daha biliyor herşeyi , çabuk öğreniyor . Ama aksi şekilde de herkes çocuğunu elmas gibi görüyor ve çocuklar çok şımarık .
Üzgünüm bunları yazdığım için ama benim için durum bu .

Böyle düşünüyor olabilirsiniz normal şimdiki çocuklar gerçekten normal üstü aile hangi konuda yoğunlaştı ise çocuk o konuda daha bilgili oluyor... inanın bana sizin çocuğunuz olduğu zaman daha bebekken bile yaptığı ilkler sanki ilk onda gibi gelecektir

Bizim ki de ikizler galiba ikizler çocuğu çok zormuş 2. Si balık hiç balık yok çevremde merak ediom nasıl

Cocuk kendi esyalarini paylasip paylasmamaya kendi karar vermeli. Çocuğunuza paylasacaksin diye dayatmak ne kadar dogru.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…